Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: na kogo zagłosujesz ?
Gita2 napisał(a): Alus i Witold! Ze względu na waszą upierdliwość temat:ustawa aborcyjna, zamykam i kolejny raz odpowiadam na pytanie:Na kogo zagłosujesz: Oczywiście na PiS. Twoje święte prawo głosować wedle własnego rozeznania.
|
N wrz 11, 2011 12:51 |
|
|
|
 |
Witold
|
Gita2 napisał(a): Alus i Witold! Ze względu na waszą upierdliwość temat:ustawa aborcyjna, zamykam i kolejny raz odpowiadam na pytanie:Na kogo zagłosujesz: Oczywiście na PiS. Ze względu na to, że temat jest dla ciebie niewygodny, zamykasz. Jak zawsze, kiedy pojawiają się oczywiste fakty równające z ziemią twoje absurdalne tezy. Przyjmujemy więc do wiadomości, że Gita głosuje na partię, popierającą zabijanie dzieci poczętych (jak to sama Gita raczyła określić)
|
N wrz 11, 2011 12:52 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Platforma Obywatelska i Prawo i Sprawiedliwość idą do wyborów z prawie takim samym poparciem, wynika z najnowszego sondażu przeprowadzonego dla Polskiego Radia. Instytut Badania Opinii Homo Homini zapytał wczoraj o preferencje wyborcze reprezentatywną grupę tysiąca stu osób. Okazało się, że 31 proc. respondentów chce głosować na PO, a na PiS niewiele mniej - 29 proc. Źródło: http://wybory.onet.pl/parlamentarne-201 ... lnosc.htmlPo ostatnich popisach Tuska, nareszcie ludzie mądrzeją. Chwała Bogu.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N wrz 11, 2011 12:56 |
|
|
|
 |
Witold
|
Zakładając że to właśnie sondaże Homo Homini (w których PiS zawsze wypada lepiej), są tymi bardziej wiarygodnymi. Do którego to założenia w zasadzie nie ma żadnego innego powodu, niż ewentualne sympatie polityczne.
Choć istotnie, należałoby się spodziewać tylko kilkuprocentowej (maksymalnie 4-5) przewagi PO nad PiSem w wyborach. Zależy też od frekwencji.
A na tym forum, jak się okazuje, PiS ma poparcie równe z... SLD.
|
N wrz 11, 2011 13:00 |
|
 |
Gita2
|
maly_kwiatek napisał(a): Cytuj: Platforma Obywatelska i Prawo i Sprawiedliwość idą do wyborów z prawie takim samym poparciem, wynika z najnowszego sondażu przeprowadzonego dla Polskiego Radia. Instytut Badania Opinii Homo Homini zapytał wczoraj o preferencje wyborcze reprezentatywną grupę tysiąca stu osób. Okazało się, że 31 proc. respondentów chce głosować na PO, a na PiS niewiele mniej - 29 proc. Źródło: http://wybory.onet.pl/parlamentarne-201 ... lnosc.htmlPo ostatnich popisach Tuska, nareszcie ludzie mądrzeją. Chwała Bogu. Ja też mam nadzieję, że kolejny raz nie uda się Platformie oszukać wyborców. Kilka minut temu w salonie24 napisałam notkę:Czy Platformie kolejny raz uda się oszukać wyborców"?
|
N wrz 11, 2011 13:15 |
|
|
|
 |
Witold
|
Ale już oszukiwanie wyborców przez PiS (na przykład w kwestii aborcji) jakoś Gicie zupełnie nie przeszkadza 
|
N wrz 11, 2011 13:20 |
|
 |
Gita2
|
Cieszy to, że poparcie dla partii, która otrzyma mój i mojej rodziny głos rośnie, martwi natomiast rosnące poparcie dla Ruchu Palikota. Taki to twór wyhodowała Platforma. Długo tolerowała antykościelne i antywartościwe wybryki swego ówczesnego vipa:Palikota. http://fakty.interia.pl/raport/wybory-p ... 93305,7388
|
N wrz 11, 2011 13:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pierwsze próby ustawy o eutanazji wyszły od szyszkowskiej zdaje się rok 2005 zwiazana była z sld . druga próba z platformy palikot 2009 . był jeszcze w platformie i to wiele mówi - bo oznacza , że prowadził sobie takie badanie i wiedzieli o tym platformiacy - a ogłoszenie o takiej ustawie było tylko próbą co sądzą o tym ludzie . 
|
N wrz 11, 2011 13:39 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Waham się pomiędzy SLD a Palikotem. Boję się zmarnowania głosu poprzez oddanie go na kogoś, kto do parlamentu nie wejdzie. Gdybym miał pewność, że Palikot się dostanie, głosowałbym na niego. SLD jest zbyt dupowate jako opozycja antyklerykalna.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N wrz 11, 2011 14:23 |
|
 |
Johnny99
|
Naprawdę w Polsce najważniejszy jest obecnie antyklerykalizm? A może to jednak obsesja?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N wrz 11, 2011 14:30 |
|
 |
Jajko
|
Nie do końca. W szkole często jest więcej religii niż informatyki czy wf-u. Bo brakuje pieniędzy na ich realizację. Na religię jakoś nie brakuje. A co jest ważniejsze? Może to jednak wcale nie obsesja, tylko próba przywrócenia logicznego porządku?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N wrz 11, 2011 14:33 |
|
 |
Johnny99
|
Co jest ważniejsze - żeby w szkole było więcej informatyki i wf, czy żeby nie było w niej religii?
Ja też jestem przeciwnikiem religii w szkole. Ale jednak mimo wszystko potrzebowałbym więcej powodów, żeby na kogoś zagłosować.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N wrz 11, 2011 14:55 |
|
 |
Jajko
|
Wolę już więcej informatyki i wfu + religia niż brak wszystkiego. Jednak lepiej jest tak: brak religii, a wiecej informatyki i wfu. A w ogóle to jestem za religioznawstwem połączonym z etyką czy coś w tym stylu - bez promowania jedynie słusznego światopoglądu, bo potem ludzie wyrastają na kaleki, które święcie wierzą, że tylko to co katolickie jest dobre, a reszta się myli.
|
N wrz 11, 2011 15:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
dobrze by było podać jakie szkoły i po ile godzin mają religii w ile godzin wf tygodniowo , może wyjść ciekawa proporcja , jeżeli tak narzekasz ,że więcej jest godzin religii . sam jestem ciekawy jak to wyjdzie . 
|
N wrz 11, 2011 15:04 |
|
 |
Witold
|
Wyjątkowo zgadzam się z Johnnym. To są sprawy trzeciorzędne.
|
N wrz 11, 2011 15:20 |
|
|
|