PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
| Autor |
Wiadomość |
|
JedenPost
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Aha, to dla mnie coś nowego. Nie oglądam telewizji, nie trafiłem nigdzie na tę akurat informację.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Cz wrz 29, 2016 19:07 |
|
|
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Cz wrz 29, 2016 19:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): Coroner napisał(a): lemingi i Ty mówisz, że jesteś bezstronny? Nigdy nie słyszałam od patrzącego krytycznie na każdą władzę takiego określenia, jedynie od elektoratu PiSu. To określenie używane do części elektoratu PO. Leming czyli bezmyślna istota postepująca z tłumem. Pogadamy dłużej to usłyszysz co sądzę o tzw. twardym elektoracie PiS. Też mam określenie na nich i też się PiSowi nie podoba.
|
| Cz wrz 29, 2016 20:02 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): To określenie używane do części elektoratu PO. Wiem o tym, co nie znaczy, że tylko ten elektorat łyka wszystko jak leci. Elektorat PiS wcale nie odstaje.
|
| Cz wrz 29, 2016 20:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A czy ja powiedziałem, że odstaje? A czy ja powiedziałem że PiS jest wspaniały? Miałem nieprzyjemność pracować wśród lemingów PO i tak zaślepionych i wpatrzonych ludzi w PO nie widziałem. To było odrażające. Teraz częściej spotykam ludzi z drugiej strony i też wpatrzeni są w PiS. A co do hasła lemingi to używali je również zwolennicy Kukiz 15 czy Narodowcy a i zwolennicy Korwina więc nie tylko elektorat PiS
|
| Cz wrz 29, 2016 20:40 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mnie nie o to chodzi, tylko o to, że lemingami nazywa sie elektorat PO i to mnie wkurza, bo prawdę mówiąc w każdej opcji jest ich sporo.
|
| Cz wrz 29, 2016 20:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cóż tak do nich przylgnęło. Nie ja to wymyśliłem. A używa tego określenia cała opozycja wobec PO wiec twój zarzut jest bezpodstawny.
|
| Cz wrz 29, 2016 21:04 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Znów nie rozumiesz. Używanie jakichkolwiek epitetów świadczy jedynie o pogardzie, a to nie jest chrześcijańskie.
|
| Cz wrz 29, 2016 21:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przesadzasz. To może jeszcze o komunistach tez ńie można ńic złego powiedzieć? A dlaczego nie reagujesz kiedy obrażają PiSowcow? Mam wrażenie ze jesteś wrażliwa tylko na obrażanie POwcow.
|
| Cz wrz 29, 2016 21:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Przesadzasz. To może jeszcze o komunistach tez ńie można ńic złego powiedzieć? A dlaczego nie reagujesz kiedy obrażają PiSowcow? Mam wrażenie ze jesteś wrażliwa tylko na obrażanie POwcow. Czym innym jest nazywanie zła złem, a czym innym epitety, które wskazuja na brak argumentów i chęć obrażenia.
|
| Cz wrz 29, 2016 21:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Poczytaj jakimi epitetami posługują się obecni na tym forum w stosunku do PiS i jakoś ty nie reagujesz. Uwierzyłbym, że jesteś taka wrażliwa gdybyś w równy sposób reagowała na epitety antyPiS jak reagujesz na moje wpisy.
|
| Cz wrz 29, 2016 21:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Poczytaj jakimi epitetami posługują się obecni na tym forum w stosunku do PiS i jakoś ty nie reagujesz. Uwierzyłbym, że jesteś taka wrażliwa gdybyś w równy sposób reagowała na epitety antyPiS jak reagujesz na moje wpisy. Jakimi na ten przykład? Bo nie zauważyłam, aby nazywano zwolenników PiS np. hienami, padalcami czy innymi bocianami. Natomiast bardzo często druga strona uzywa słowa lewactwo i lemingi. Szczególnie lewactwo działa mi na nerwy, bo zamiast jakiegokolwiek argumentu jest odmieniane przez wszystkie możliwe odmiany rzeczowników.
|
| Cz wrz 29, 2016 21:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Przesadzasz. To może jeszcze o komunistach tez ńie można ńic złego powiedzieć? A dlaczego nie reagujesz kiedy obrażają PiSowcow? Mam wrażenie ze jesteś wrażliwa tylko na obrażanie POwcow. O komunistach czołowych członkach PiS nie można nic złego mówić.....bo to grzech. Patriotyzm zaś nakazuje grzebać innym w życiorysach do kilku pokoleń wstecz....a to chwalebne działanie. Coroner napisał(a): To określenie używane do części elektoratu PO. Leming czyli bezmyślna istota postepująca z tłumem. Podobnie jak ciemny lud - które to nie PO pod adresem PiS wypowiedziało, ale czołowy działacz PiS i w odniesieniu do części/całego elektoratu PiSu.
|
| Pt wrz 30, 2016 6:45 |
|
 |
|
JedenPost
|
Helenka napisał(a): Szczególnie lewactwo działa mi na nerwy, bo zamiast jakiegokolwiek argumentu jest odmieniane przez wszystkie możliwe odmiany rzeczowników. Obserwując internetowe dyskusje (oraz "dyskusje") dawno już doszedłem do wniosku, że "lewak" to słowo oznaczające po prostu każdą osobę, która nie zgadza się w jakiejkolwiek sprawie z osobą uważającą się za prawicowca/konserwatystę/ normalnego.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pt wrz 30, 2016 8:43 |
|
 |
|
Johnny99
|
JedenPost napisał(a): Obserwując internetowe dyskusje (oraz "dyskusje") dawno już doszedłem do wniosku, że "lewak" to słowo oznaczające po prostu każdą osobę, która nie zgadza się w jakiejkolwiek sprawie z osobą uważającą się za prawicowca/konserwatystę/normalnego. Jest już sporo takich określeń. W mediach społecznościowych osoby, które krytykują PiS, są już zwyczajowo określane mianem "lewaków", "komunistów", "ubeków", "KODersów", standardem jest już również oskarżanie ich o konszachty z Niemcami. To ostatnie może brzmi dziwnie, ale nie wiem, jak to inaczej określić - ja miałem np. sytuację, w której po skrytykowaniu za coś PiS pewien pisowiec zaczął do mnie zgryźliwie pisać po niemiecku (choć moja wypowiedź akurat w ogóle nie dotyczyła Niemiec). Charakterystyczne jest to, że nie występują (przynajmniej ja się nigdy z tym jeszcze nie zetknąłem) oskarżenia o konszachty z Rosją; wrogość pisowców wobec Niemiec wyraźnie wzrasta, zaś wobec Rosji systematycznie maleje. Pisowcy w ogóle przy tym nie przejmują się faktami: ww. pisowiec nie zwracał w ogóle uwagi na to, że ja (niestety) nie mówię po niemiecku, nigdy w tym języku niczego nie pisałem, nie mam żadnych znajomych w Niemczech i generalnie mało mnie Niemcy interesują. Określenie "KODers" stało się natomiast u pisowców zwyczajnym wyzwiskiem, przeniesionym w abstrakcję; "KODersem" jest każdy, kto nie lubi PiS, niezależnie zupełnie od tego, czy ma jakiekolwiek związki z KOD ani czy mu się KOD podoba czy nie. Podobnie jest, oczywiście, z określeniami "komunista" czy "ubek", ale to było już wcześniej.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pt wrz 30, 2016 9:23 |
|
|
|