PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Od mojej wypowiedzi zaczęła się wojna. Ja nie użyłem żadnego z określeń których użył Johnny99 Użyłem określenia leming. Bo tak określam grupę bezmyślnych zwolenników PO. W mojej ocenie nie jest to obraźliwe. Gdybym użył takich słów jak J99 to byłaby to obraźliwe. Określiłem manipulacje której poddani byli widzowie TVN. Gdzie poszło wyrwane z kontekstu i powiedziano co maja myślec i była jazda wokół wypowiedzi Szydło. Dziennikarz zaczął od tekstu o pomazańcy a Szydło pociągnęła żartem dalej. A co zrobiono z tym dalej to widać. Dla mnie znamienne jest to ze zamiast skupić się na meritum czyli manipulacji zaczęliście uciekać w atak i żale jak to wredni pisowcy was atakują. Postawa taka jak pisowcow jak i wasza jest godna potępienia. Ale rozumiem ze nie mogliście wypowiadać się o faktach bo teza niewygodne i trzeba było to przykryć. To może teraz porozmawiajmy o manipulacji dziennikarza TVN o którym przemilczał jeden ze zgłaszających sprawę pomazańca a do czego ja się odnosiłem.
|
| Pt wrz 30, 2016 10:13 |
|
|
|
 |
|
Acro
|
Coroner napisał(a): Miałem nieprzyjemność pracować wśród lemingów PO i tak zaślepionych i wpatrzonych ludzi w PO nie widziałem. To bardzo wyjątkowa sytuacja. PO prawie nie ma żelaznego elektoratu (zresztą podobnie jak inne partie, poza PiS), przeciwnie, chyba żadna partia oprócz .N nie ma elektoratu tak wyrachowanego, analizującego rzetelność i korzystność programu. Słyszałeś, żeby na poważnie ktoś układach poematy o Schetynie, nazywał Petru pomazańcem, żeby wyborcy całowali ich po rękach, wzosili hasła "Tusku, zbaw Polskę"... Pomijam to, że mimo wysiłków prawicy nijak nie mogę odebrać określenia "leming" jako pejoratywne. Spotykałem zresztą te gryzonie nie raz, są takie śmieszne i sympatyczne... Ale tak się porobiło, że słowa "gorszy sort" czy "zdrajca" w ustach pisowców brzmią mi jak komplement...
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
| Pt wrz 30, 2016 11:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Całowanie po rękach niczym jest wobec całowania "Dudabusu". Elektorat PiS to większości słuchacze RM, gdzie od kilku lat przekonywani są o charyzmatycznej misji PiS, stąd taka wierność..... Moi znajomi wierni słuchacze RM, od lat głosują jedynie na partie wskazane przez o. Rydzyka, nawet nie dopuszczają myśli, że mogliby oddać głoś na kogoś innego, stanowiłoby to rodzaj świętokradztwa. Kwestia "pomazańców" też jest wydumana przez stronę PiS - na większości portali i stacjach TV, przekaz zaczynał sie od słów Szydło skoro żartujemy, to jesteśmy....., logiczne zatem, że odpowiedź dana była w konwencji żartu.
|
| Pt wrz 30, 2016 11:39 |
|
|
|
 |
|
Acro
|
Naturalnie, nie można czepiać się Szydło za tych pomazańców. Problem jest w tym, że naprawdę niemało ludzi ich za takowych uważa...
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
| Pt wrz 30, 2016 12:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
I jak zwykle tematy zastępcze żeby przykryć meritum czyli manipulacje wypowiedzią. Zaczynam się przyzwyczajać ze merytorycznej dyskusji nie będzie.
|
| Pt wrz 30, 2016 13:22 |
|
|
|
 |
|
Tomek44
|
Coroner napisał(a): I jak zwykle tematy zastępcze żeby przykryć meritum czyli manipulacje wypowiedzią. A kto powiedział: "Jarosław Polskę zbaw"? TVN? A słowa na transparencie na powitanie PAD: "Błogosławione łono, które Cie nosiło i piersi, które ssałeś" - to też manipulacja TVN?
|
| Pt wrz 30, 2016 13:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mówimy nie o betonie PiS. Ale o manipulacji dziennikarza TVN. PiS ma swoich klakierów którzy tak jak PO lemingi zwolnili się z myślenia a jedynie słuchają jedynie słusznego głosu. To co pokazujesz to,wlasnie działanie takich ludzi. Ja mowię cały czas o manipulacji której dokonał dziennikarz TVN a na naszym forum jedna osoba zapewne znając całość udała ze tylko wie to co dziennikarz zmanipulował i poszedł w zaparte. Wiec nie manipuluj pokazując ze tutaj biją murzynów. Raczej trzeba by przyznać ze Szydło zażartowała sobie z wypowiedzi dziennikarza a dziennikarz wykorzystał,to do manipulacji i ataku na Szydło. Mowimy o tym JedenPost napisał(a): A teraz oficjalna, a w każdym razie publiczna wypowiedź formalnego szefa polskiego rządu AD 2016: Cytuj: - Oboje z Mateuszem jesteśmy pomazańcami Jarosława Kaczyńskiego. To się dzieje naprawdę. 
|
| Pt wrz 30, 2016 13:42 |
|
 |
|
Johnny99
|
Alus napisał(a): Elektorat PiS to większości słuchacze RM RM nie ma aż tylu słuchaczy. Coroner napisał(a): Szydło zażartowała sobie z wypowiedzi dziennikarza a dziennikarz wykorzystał,to do manipulacji i ataku na Szydło Ojej, biedna Szydło. Ale jest na to prosty sposób: niech się poda do dymisji, pójdzie do normalnej pracy i zniknie z przestrzeni publicznej. Gwarantuję, że dziennikarze od razu przestaną manipulować jej wypowiedziami i ją atakować.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pt wrz 30, 2016 13:45 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A tak wyglądała cała rozmowa https://www.wprost.pl/kraj/10025129/Pre ... 24%3A+Kraj) Premier Szydło odpowiedziała również na pytanie o zarzuty opozycji, że „po ostatnich zmianach w rządzie to Mateusz Morawiecki jest pomazańcem prezesa PiS, a szefowa rządu już nie”. – Skoro żartujemy, to mogę powiedzieć, że oboje z Mateuszem jesteśmy pomazańcami Jarosława Kaczyńskiego. To prezes PiS mnie desygnował, to on zaproponował Komitetowi Politycznemu, ale też to on zaproponował Mateuszowi Morawieckiemu, żeby w naszym rządzie był wicepremierem – tłumaczyła premier. W opinii szefowej rządu „opozycja sięga po takie argumenty, bo nie ma nic do powiedzenia na temat dobrej zmiany, jaka dokonała się w jej rządzie”.
|
| Pt wrz 30, 2016 13:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Coroner napisał(a): Szydło zażartowała sobie z wypowiedzi dziennikarza a dziennikarz wykorzystał,to do manipulacji i ataku na Szydło Ojej, biedna Szydło. Ale jest na to prosty sposób: niech się poda do dymisji, pójdzie do normalnej pracy i zniknie z przestrzeni publicznej. Gwarantuję, że dziennikarze od razu przestaną manipulować jej wypowiedziami i ją atakować. Jak widać dla Johnnego99 manipulacja dziennikarza to rzecz normalna i nie ma się czemu dziwić. W ogóle nie można od dziennikarza wymagać czegoś takiego jak rzetelność. Jak widać od niektórych antyPiSowców również. Będę to miał na uwadze w dalszych dyskusjach, ze manipulacje to norma i nie trzeba się trzymać faktów. Dziękuje za wiedzę. W końcu całe życie się człowiek uczy.
Ostatnio edytowano Pt wrz 30, 2016 13:58 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Pt wrz 30, 2016 13:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przynajmniej jawnie przyznała, że nie ma nic do powiedzenia w owym rządzie, bo wszystkim kieruje Kaczyński.
|
| Pt wrz 30, 2016 13:58 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Tego nie przyznała
|
| Pt wrz 30, 2016 13:59 |
|
 |
|
SweetChild
|
Coroner napisał(a): Będę to miał na uwadze w dalszych dyskusjach, ze manipulacje to norma i nie trzeba się trzymać faktów. Manipulacje to niestety norma w dzisiejszych mediach i takie są smutne fakty  . Co więcej, nie dotyczy to jedynie tematów politycznych. Rzetelne dziennikarstwo już dawno ustąpiło miejsca taniej sensacjologii, a na Forum ubolewaliśmy nad tym dobrych parę lat temu 
|
| Pt wrz 30, 2016 14:02 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A ja jakoś nie mogę się z tym pogodzić. Wiem, ze mamy dziennikarzy niePiS i niePO. Ale przynajmniej na forum chciałbym aby rozmawiano o faktach a nie manipulacjach i żeby manipulacje były piętnowane. A tutaj widzę, ze jest pochwała manipulacji w poście J99 i obrona manipulatora JedenPost tylko dlatego, ze należy do swoich.
|
| Pt wrz 30, 2016 14:17 |
|
 |
|
JedenPost
|
O? Na czym polega wg Ciebie manipulacja z mojej strony?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pt wrz 30, 2016 14:21 |
|
|
|