Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Herezja smoleńska
W temacie smoleńskim napisałam na salonie24 notkę:"Kto nie zna historii czepia się Macierewicza" Polecam. Nie linkuję, gdyż drogę znacie.
|
Pn kwi 23, 2012 15:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Chodzi o to, aby potrafić sprzedać swoje argumenty. Jeśli konkurencja wypiera z rynku nasz niezły produkt swoim marnej jakości produktem, to najwidoczniej nasz marketing leży. Podnoszenie jakości naszego produktu niewiele tu da, bo statystyczny odbiorca i tak tego nie zauważy. Te marketingowe porównania jakoś do mnie nie trafiają  , ale zgadzam się z ogólnym wnioskiem, że zawodzi polityka informacyjna rządu na temat wyjaśniania przyczyn katastrofy. Przypomnijmy, że konferencja ekspertów zespołu Macierewicza była transmitowana na żywo przez tvp info i tvn24, więc trafiła do sporej grupy ludzi nie bardzo zorinetowanych w niuansach całej sprawy. Przekaz jaki z niej wynieśli był taki, że „naukowiec z NASA” nie pozostawiając wątpliwości, obalił tezy raportu Millera. Jaki był na to odzew – żaden, jakieś ironiczne komentarze polityków PO. Należało przynajmniej zwołać konferencje kilku członków KBWL, którzy krótko i rzeczowo odnieśliby się to tez macierewiczowych ekspertów, równoważąc w ten sposób przekaz z pisowskiej konferencji. A tak jest teraz lament, że coraz więcej ludzi wierzy w teorie Macierewicza. Tyle, że na własne życzenie. Jeżeli ten rząd ma świetnych speców od wizerunku medialnego to ja jestem biskupem  . ................... Eksperci z Komisji Badania Wypadków Lotniczych orzekli, że rejestratory lotu zapisały momenty uderzenia w przeszkody naziemne oraz gwałtowny obrót w lewo i nieudaną próbę jego skontrowania. Prof. Nowaczyk na powiększonym wykresie z raportu MAK, widzi w tych zapisach, dwa wstrząsy interpertowane jako wybuchy. Tak, więc Komisja Badania Wypadków Lotniczych kontra ekspert Macierewicza, który wprawdzie nigdy nie badał żadnej katastrofy lotnicznej, ale jest za to kumplem Antoniego z okresu internowania w stanie wojennym. Niech każdy sam oceni, kto jest bardziej wiarygodny: wywiad z prof. Nowaczykiem: http://niezalezna.pl/26278-prof-nowaczyk-o-dwoch-eksplozjach-w-tupolewiewywiad z Wiesławem Jedynakiem – członkiem Komisji Badania Wypadków Lotniczych: http://fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/jedynak-rejestratory-tu-154-zapisaly-wstrzas-i-gwaltowny,1788043,6912
|
Pn kwi 23, 2012 22:20 |
|
 |
Asphodelus
|
Cytuj: W Boże Ciało w czerwcu 1982 r. na kracie w oknie powiesiliśmy zbity z dwóch drewnianych desek krzyż z przyklejonym obrazkiem Matki Boskiej. Ktoś doniósł, że krzyż widoczny jest z ulicy, i do celi przyszedł oficer dyżurny, żądając, byśmy go zdjęli. Graliśmy w brydża razem z Antonim, nikt się nie ruszył. Klawisz na to: „Sam zdejmę” – i ruszył ku oknu. Zatrzymał go spokojny głos Antoniego: „Niech zobaczę polskiego oficera z orzełkiem na czapce zdejmującego krzyż”. Klawisz odskoczył jak oparzony, sprowadził atandę, czyli specjalny oddział interwencyjny. Zrobili nam kipisz, ale krzyż pozostał nietknięty na kracie, mam go do dziś. Ale z tego Macierewicza katolicki prymityw. Według niego polscy oficerowie mogą być tylko katolikami, żenujące i żałosne. No ale czego się więcej po nim spodziewać?
|
Wt kwi 24, 2012 10:47 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
mauger napisał(a): Przypomnijmy, że konferencja ekspertów zespołu Macierewicza była transmitowana na żywo przez tvp info i tvn24, więc trafiła do sporej grupy ludzi nie bardzo zorinetowanych w niuansach całej sprawy. Przekaz jaki z niej wynieśli był taki, że „naukowiec z NASA” nie pozostawiając wątpliwości, obalił tezy raportu Millera. Ale dlaczego wynieśli taki przekaz? Z powodu merytorycznych argumentów czy szopki medialnej? Ilu telewidzów jest w stanie ocenić, jak silne merytorycznie są zarzuty prof. Biniendy? Ilu telewidzów przeczytało raport Komisji Millera? A ilu jest w stanie ocenić, jak silna merytorycznie jest przedstawiona tam wersja wydarzeń? Moim zdaniem bardzo niewielu, dlatego uważam, że sukces Macierewicza polega głównie na skutecznym marketingu.
|
Wt kwi 24, 2012 10:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Moim zdaniem bardzo niewielu, dlatego uważam, że sukces Macierewicza polega głównie na skutecznym marketingu. Zgadza się, ale chyba nie uważasz, że państwo powinno działać metodami Macierewicza?
|
Śr kwi 25, 2012 14:24 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Państwo nie powinno sprzedawać argumentacji merytorycznie słabej, ale powinno skutecznie sprzedawać argumentację merytorycznie mocną. I skuteczności marketingowej mogłoby się od Macierewicza uczyć...
|
Śr kwi 25, 2012 14:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Racja, po stronie rządowej wśród osób zajmujących się bezpośrednio wyjaśnianiem przyczyn katastrofy smoleńskiej brakuje osób medialnych, jednocześnie posiadających odpowiednią wiedzę i potrafiących prowadzić skuteczną polemikę. Osoby, które w naturalny sposób powinny pełnić taką rolę czyli Jerzy Miller lub Edmund Klich zupelnie nie mają do tego predyspozycji.
|
Śr kwi 25, 2012 15:09 |
|
 |
smokeustachy
|
mauger napisał(a): SweetChild napisał(a): Moim zdaniem bardzo niewielu, dlatego uważam, że sukces Macierewicza polega głównie na skutecznym marketingu. Zgadza się, ale chyba nie uważasz, że państwo powinno działać metodami Macierewicza? Oczywiście że nie. Najlepiej kapiszonem w łeb. Dał nam przykład Przybył jak se w pysk palić mamy. A tu patrzcie co się robi: http://smocze.opary.salon24.pl/411718,c ... a-nie-jestCzy wy wiecie w ogóle co teraz kłapie Klich? W swojej książce wyciągnął jakiś 3 samolot który miał prosić o zgodę na lądowanie w Smoleńsku a którego nie ma w stenogramach. On to wyciągnął kompromitujące nagrania Klicha. Zupełnie nie na czasie jesteście. O pikach: http://kaczazupa.salon24.pl/411525,kome ... a-jedynaka
_________________ Smok Eustachy http://smocze.opary.salon24.pl/ http://blog.wiara.pl/SmoczeOpary
|
Cz kwi 26, 2012 0:56 |
|
 |
micked
|
mauger napisał(a): Racja, po stronie rządowej wśród osób zajmujących się bezpośrednio wyjaśnianiem przyczyn katastrofy smoleńskiej brakuje osób medialnych, jednocześnie posiadających odpowiednią wiedzę i potrafiących prowadzić skuteczną polemikę. Osoby, które w naturalny sposób powinny pełnić taką rolę czyli Jerzy Miller lub Edmund Klich zupelnie nie mają do tego predyspozycji. Ależ wypowiedzi Edmunda Klicha są bardzo ciekawe, np ta niedawna: "Miałem wrażenie, jeszcze w Smoleńsku po tym artykule w "Gazecie Wyborczej" chyba z 19 kwietnia i po tych telefonach od ministrów, żeby bardzo szybko dostać rozmowy w kabinie, że jest tendencja, żeby pokazać, że piloci zawinili, że piloci są głównymi odpowiedzialnymi. Z resztą to się wpisuje w te SMS-y, o których mówił pan generał Petelicki i innych, że jednak chyba taka koncepcja, że piloci i jakieś tam naciski, to będzie ta najlepsza koncepcja"http://www.rp.pl/artykul/860960.htmlMówił też , że badanie wraku polegało głównie na jego ....oglądaniu (!) A ostatnio błysnął jego następca Maciej Lasek, dalej uparcie drążąc narrację o "błędach pilotów", kawałkach metalu w brzozie, czy braku śladów wybuchu... Nic to, że w stenogramach VCR odczytanych przez krakowskich ekspertów od fonoskopii już po publikacji raportu Millera kluczowa komenda "Odchodzimy na drugi krąg" potwierdzona przez drugiego pilota pada dokładnie na przepisowych 100 metrach, załoga odczytuje wysokość z właściwych urządzeń, a gen. Błasika, którego ponoć własnie Lasek "zidentyfikował" w kabinie, w ogóle tam nie ma.... Brak śladów środków wybuchowych stwierdzono badajac KILKA przypadkowych przedmiotów z miejsca tragedii, m.in buta i parasolkę- czy nasz ekspert nie słyszał o tym, jak takie badania prowadzili Amerykanie w Lockerbie, którzy wśród wielu tysięcy pieczołowicie zebranych w lesie szczątków znaleźli ten jeden kawałek plastiku, który naprowadził ich na właściwy trop? A już doniesienia o wbitych w słynną brzoze parę miesięcy po katastrofie kawałków metalu (co pokazują zdjęcia i co widzieli Polacy odwiedzający Smoleńsk) to zwykła żenada... http://www.eostroleka.pl/smolensk-kto-w ... 21985.htmlhttp://www.rp.pl/galeria/459542,1,578518.htmlTo fakt: trudno przyznać się do włanych błędów, tym bardziej, że p. Lasek być może zna się na szybownictwie, ale nie jest ekspertem od wszystkiego. Jednak jeszcze trudniej zrozumieć dlaczego komisje Millera, Klicha, czy p. Laska nie zechciały skorzystać z wiedzy autentycznych fachowców z dziedziny fizyki, mechaniki, analizy chemicznej, kilkudziesięciu polskich profesorów którzy teraz za własne pieniądze chcą podjąć badania (bo rząd nie chciał sfinansować nawet zwykłej konferencji naukowej, lepiej ładowac kasę w piarowców od tłumaczenia, że wszystko jest OK, tylko ta sekta oszołomów znów jątrzy) Dlaczego nie dopuszczono do zarządzonej przez prokuraturę ekshumacji słynnego amerykańskiego patomorfologa, który specjalnie przyjechał do Polski? I jak przyznał jeden z ministrów zdecydował o tym rząd (taka to u nas "niezależność" prokuratury  Jeśli wszystko jest takie oczywiste to dlaczego po DWÓCH LATACH nie zrobiono porządnych sekcji zwłok i konieczne sa ekshumacje i dlaczego Rosjanie nie chcą nam przekazać do badań wraku, za nim go do końca nie potną, nie wyklepią blachy i nie pomalują? Asphodelus napisał(a): Cytuj: Niech zobaczę polskiego oficera z orzełkiem na czapce zdejmującego krzyż”. Ale z tego Macierewicza katolicki prymityw. Według niego polscy oficerowie mogą być tylko katolikami, żenujące i żałosne. No ale czego się więcej po nim spodziewać? No jasne, przecież prawosławny, albo ewangelik na pewno by ten krzyż zdjął.... 
|
Cz kwi 26, 2012 9:06 |
|
 |
SweetChild
|
smokeustachy napisał(a): Czy wy wiecie w ogóle co teraz kłapie Klich? Ja nie wiem i niewiele mnie to interesuje, co teraz kłapie Klich, Binienda czy jakiś samozwańczy ekspert od badania katastrof lotniczych w internecie. Tzw. szum informacyjny.
|
Cz kwi 26, 2012 9:23 |
|
 |
smokeustachy
|
SweetChild napisał(a): smokeustachy napisał(a): Czy wy wiecie w ogóle co teraz kłapie Klich? Ja nie wiem i niewiele mnie to interesuje, co teraz kłapie Klich, Binienda czy jakiś samozwańczy ekspert od badania katastrof lotniczych w internecie. Tzw. szum informacyjny. OD kiedy to polski akredytowany przy MAK, przewodniczący KBWL (były, ale w czasie raportu aktualny), expert tefałenu jest samozwańczy? Może Anodina też samozwańcza???? Jeden SweetChild niesamozwańczy.
_________________ Smok Eustachy http://smocze.opary.salon24.pl/ http://blog.wiara.pl/SmoczeOpary
|
Cz kwi 26, 2012 12:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
micked napisał(a): Mówił też , że badanie wraku polegało głównie na jego ....oglądaniu (!) Może to wystarczy?  W końcu ekspert Macierewicza dr Szuladziński nie musiał nawet oglądać wraku, wystarczyły mu zdjęcia, żeby orzec, że doszło do dwóch wybuchów i precyzyjnie wskazać w których miejscach. Cytuj: Nic to, że w stenogramach VCR odczytanych przez krakowskich ekspertów od fonoskopii już po publikacji raportu Millera kluczowa komenda "Odchodzimy na drugi krąg" potwierdzona przez drugiego pilota pada dokładnie na przepisowych 100 metrach, załoga odczytuje wysokość z właściwych urządzeń, a gen. Błasika, którego ponoć własnie Lasek "zidentyfikował" w kabinie, w ogóle tam nie ma.... I co to zmienia? Skoro reakcja pilota była spóźniona i niewłaściwa.  To nie o ten fragment metalu, który ktoś przyniósł pod drzewo chodzi. Oględziny miejsca zdarzenia (w tym również przeszkód terenowych uszkodzonych na torze lotu tupolewa) odbyły się w dniach 11-13.04.2010 r. , a ze zdjęć wynika, że tego fragmentu tam nie było przynajmniej do 23.04. Cytuj: Jednak jeszcze trudniej zrozumieć dlaczego komisje Millera, Klicha, czy p. Laska nie zechciały skorzystać z wiedzy autentycznych fachowców z dziedziny fizyki, mechaniki, analizy chemicznej Cały czas korzysta się z pomocy autentycznych polskich fachowców z Instytutu Technicznego Wojsk Lotniczych, Instytutu Analiz Sądowych im. Prof. Dr Jana Sehna, Zakładu Medycyny Sądowej we Wrocławiu, Wojskowego Instytutu Chemii i Radiometrii itd. Cytuj: dlaczego Rosjanie nie chcą nam przekazać do badań wraku, za nim go do końca nie potną, nie wyklepią blachy i nie pomalują? I nie oddadzą dopóki w Polsce politycy będą sobie skakać do gardeł jego powodu. To dla Rosjan najbardziej pożądna sytuacja, więc będą ją jeszcze długo wykorzystywać.
|
Cz kwi 26, 2012 12:58 |
|
 |
Johnny99
|
mauger napisał(a): Może to wystarczy?  W końcu ekspert Macierewicza dr Szuladziński Każdy może sobie obejrzeć zdjęcia i na ich podstawie orzec, co mu się żywnie podoba. Od oficjalnej państwowej komisji należałoby chyba jednak oczekiwać więcej. A może to też jest kompletnie niezrozumiałe? Cytuj: I co to zmienia? Skoro reakcja pilota była spóźniona i niewłaściwa. No przecież z tego właśnie wynika, że nie była ani spóźniona, ani niewłaściwa. Cytuj: To nie o ten fragment metalu, który ktoś przyniósł pod drzewo chodzi. Właśnie wymyśliłem teorię spiskową - to Macierewicz go tam podrzucił, by móc potem powiedzieć, że Rosjanie go podrzucili Cytuj: I nie oddadzą dopóki w Polsce politycy będą sobie skakać do gardeł jego powodu. Przecież wszystkie opcje są zgodne, że wrak powinien do Polski wrócić 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz kwi 26, 2012 13:05 |
|
 |
SweetChild
|
smokeustachy napisał(a): SweetChild napisał(a): Ja nie wiem i niewiele mnie to interesuje, co teraz kłapie Klich, Binienda czy jakiś samozwańczy ekspert od badania katastrof lotniczych w internecie. Tzw. szum informacyjny. OD kiedy to polski akredytowany przy MAK, przewodniczący KBWL (były, ale w czasie raportu aktualny), expert tefałenu jest samozwańczy? Może Anodina też samozwańcza????  I o czym z Tobą gadać, skoro nie jesteś w stanie przeczytać jednego zdania ze zrozumieniem. Chyba że linkowany przez Ciebie materiał jest dziełem przewodniczącego KBWL smokeustachy napisał(a): Jeden SweetChild niesamozwańczy. Niesamozwańczy i w ogóle nieekspert od badania katastrof lotniczych 
|
Cz kwi 26, 2012 13:16 |
|
 |
smokeustachy
|
SweetChild napisał(a):  I o czym z Tobą gadać, skoro nie jesteś w stanie przeczytać jednego zdania ze zrozumieniem. Chyba że linkowany przez Ciebie materiał jest dziełem przewodniczącego KBWL Zacytuję: Cytuj: Ja nie wiem i niewiele mnie to interesuje, co teraz kłapie Klich, Binienda czy jakiś samozwańczy ekspert od badania katastrof lotniczych w internecie.
|
Cz kwi 26, 2012 13:39 |
|
|
|