Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 14, 2025 10:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 56  Następna strona
 na kogo zagłosujesz ? 

na kogo zagłosujesz ?
PiS 22%  22%  [ 31 ]
PJN 4%  4%  [ 6 ]
PO 37%  37%  [ 53 ]
PSL 1%  1%  [ 2 ]
SLD 17%  17%  [ 24 ]
SDPL 1%  1%  [ 1 ]
UPR 6%  6%  [ 9 ]
inna opcja? 13%  13%  [ 18 ]
Liczba głosów : 144

na kogo zagłosujesz ? 
Autor Wiadomość

Post Re: na kogo zagłosujesz ?
Nie do końca trzeciorzędne. Spychanie ich na margines powoduje, że rośnie nam społeczeństwo kalekie fizycznie (pediatrzy bardzo narzekają na otyłość i skrzywienie kręgosłupów u dzieci) oraz umysłowo (technologie informacyjne są podstawą przyszłego świata - kto nie będzie się umiał nimi biegle posługiwać, temy będzie trudno na rynku pracy). Oczywiście przesada w żadną stronę nie jest dobra, niemniej jestem przekonany, że równowaga jest zaburzona, gdy religii jest tyle samo co wfu i informatyki razem wziętych.

N wrz 11, 2011 15:35

Na JANUSZA PALIKOTA, do czego wszystkich namawiam.
Znajomość 4 języków. Odznaczony Złotym Krzyżem Zasługi. Pracował w Polskiej Akademii Nauk. Przez 4 lata będąc w sejmie nie pobierał diet poselskich!. Odszedł sam z PO gdy ta miała ponad 50% poparcia!. Będąc w komisji Przyjazne Państwo w której był przewodniczącym stworzono ponad 170 projektów ustaw, z których tylko kilkadziesiąt wprowadzono. Był to jeden z ważniejszych powodów jego odejścia z PO. Dzięki nagłośnieniu słynnej konferencji z wibratorem i penisem w sprawie gwałtów na komendzie policji w Lublinie, gdzie chciano zamieść sprawę pod dywan. Policjantka Izabela T. popełniła samobójstwo bo była zmuszana do sexu. Na 100 zatrzymań było 10 gwałtów. Policjant siedzi w więzieniu, w izbie zatrzymań jest kamera. Gwałty się skończyły.

Strona z programem Ruchu Poparcia Palikota

http://www.ruchpoparciapalikota.pl/

N wrz 11, 2011 21:11
czasowo zablokowany

No i jako jeden z nielicznych zamiast gadać o bezrobociu, tworzył miejsca pracy.

Kliknąłem - inna opcja - Palikot.

N wrz 11, 2011 22:04
jako drugi zaproponował eutanazje . :nonono:

Pn wrz 12, 2011 7:19
tajfun napisał(a):
jako drugi zaproponował eutanazje . :nonono:

Pierwszy i główny w Polsce bojownik o legalizację eutanazji - jako "sacrum", to przyjaciel RM prof. Wolniewicz.
Palikot podchwycił postulat.....
Swoją drogą ciekawa kombinacja :D

Pn wrz 12, 2011 8:15

medieval_man napisał(a):
Mój skromny scenariusz to budowanie zrównoważonego państwa przez PiS. Zrównowazonego w sensie równoczesnego rozwoju gospodarki wolnorynkowej z zabezpieczeniem najuboższcyh poprzez rozwijanie socjalu. Potem przejęcie władzy przez bardziej prawicową formację, bardziej liberalną.

Tylko po co zmieniać model "zrównoważonego państwa", gdyby przyniósł pozytywne skutki, doprowadził do wzrostu zamożności obywateli i umocnienia państwa? Gdybym ja był przekonany, że budowanie "zrównoważonego państwa" przyniesie wymienione przez Ciebie efekty, to głosowałbym na partię proponującą taki program zarówno teraz jak i tym bardziej po spełnieniu ich obietnic.

Najczęściej schemat jest dokładnie przeciwny do przedstawionego przez Ciebie: sensem transformacji z własności państwowej i gospodarki centralnie sterowanej do własności prywatnej i gospodarki wolnorynkowej jest przyspieszenie rozwoju gospodarczego kraju i sumarycznej zamożności jego obywateli. Po osiągnięciu tego celu przychodzi czas na skonsumowanie owoców wolnego rynku i wprowadzane są elementy socjalizmu/ solidaryzmu.

Pn wrz 12, 2011 10:41
czasowo zablokowany

Eutanazja - jestem za.

Pn wrz 12, 2011 12:21

finest napisał(a):
Eutanazja - jestem za.

Ja też. Pamiętam zbyt dobrze, jak moja babcia się męczyła. To było naprawdę straszne. Umierając powiedziała "już nie mogę...." i osunęła się na podłogę. Przez lata prosiła o eutanazję, ale wtedy byłem za mały by cokolwiek zrobić. Jej śmierć przyniosła ulgę wszystkim. Babcia męczyła siebie i otoczenie, pomieszało jej się w głowie, wciąż nas oskarżała o niestworzone rzeczy. Trudno było się z nią porozumieć, choć nie postradała zmysłów do końca - dało się z nią czasami logicznie porozmawiać (jak ustępowały ataki migreny i ogólnego rozstroju). Jednak to okresowe pomieszanie w głowie przysparzało jej dodatkowych cierpień - lekarze mówili, że dolegliwości babci są urojone, ale nie potrafili tego wyleczyć. Mówili, że ten typ tak ma. Oczywiście, przed eutanazją wolałbym spróbować jakichś leków, które by babci pomogły, ale wówczas nic się nie dało zrobić (nie jestem lekarzem, więc nie wiem czy dziś by coś się dało, ale raczej można przypuszczać, że więcej niż wtedy). Jeśli jednak ktoś permenentnie cierpi i nie ma na to cierpienie lekarstwa, to powinien, moim zdaniem, móc zadecydować o tym czy ma żyć czy nie. Tak uważam.

Pn wrz 12, 2011 12:34
dobrze jest sobie porownać system leczenia i ubezpieczeń i wziąć przykład z kanady , ewentualnie anglii lub francji .
lecznictwo całkowicie oparte na państwowej służbie zdrowia i na takich samych ubezpieczeniach . oddawanie w prywatne ręce szpitali i ubezpieczeń spowoduje sytuacje w której biedny i średniozamożny człowiek będzie wyrzucony za szpitala bo nie stać go będzie na opłacenie leczenia .dla rządzących dobrze jest oddać szpitale i leczenie w prywatne ręce bo maja spokój - jest tylko jedno wytłumaczenie - nie ma fachowców aby podjąć taki temat . :)

Pn wrz 12, 2011 15:41
tajfun napisał(a):
dobrze jest sobie porownać system leczenia i ubezpieczeń i wziąć przykład z kanady , ewentualnie anglii lub francji .
lecznictwo całkowicie oparte na państwowej służbie zdrowia i na takich samych ubezpieczeniach . oddawanie w prywatne ręce szpitali i ubezpieczeń spowoduje sytuacje w której biedny i średniozamożny człowiek będzie wyrzucony za szpitala bo nie stać go będzie na opłacenie leczenia .dla rządzących dobrze jest oddać szpitale i leczenie w prywatne ręce bo maja spokój - jest tylko jedno wytłumaczenie - nie ma fachowców aby podjąć taki temat . :)

Też nie było mnie stać na zapłacenie za operację zaćmy oka 4-5 tys zł w prywatnej klinice i wykonano mi tą operację w tej prywatnej z kasy NFZ -tylko musiałam poczekac w kolejce 10 miesięcy.

Pn wrz 12, 2011 15:47

Przez pomyłkę wpisałam komentarz w wątku PiS Populizm i Socjalizm, głosować będę najprawdopodobniej na
2 na pewno z listy PiS.
http://wybierzpis.org.pl/kandydaci/pomo ... eg,26.html

Cz wrz 15, 2011 17:06

brakuje mi tu Ruchu Palikota, zagłosowałem na SLD bo to partia na którą bym zagłosował gdyby Palikot nie startował :)

Pozdrawiam Krzysztof Skrzypiec zapraszam również na mój blog na stronie skrzypiec.pl gdzie można poczytać ciekawe artykuły. Biorę udział w projektach Boinc, które pomagają nam lepiej zrozumieć Świat. Biorę m.in. udział w polskim projekcie Boinc o nazwie Universe@home

Cz wrz 15, 2011 22:06
Zobacz profil WWW

SweetChild napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Mój skromny scenariusz to budowanie zrównoważonego państwa przez PiS. Zrównowazonego w sensie równoczesnego rozwoju gospodarki wolnorynkowej z zabezpieczeniem najuboższcyh poprzez rozwijanie socjalu. Potem przejęcie władzy przez bardziej prawicową formację, bardziej liberalną.

Tylko po co zmieniać model "zrównoważonego państwa", gdyby przyniósł pozytywne skutki, doprowadził do wzrostu zamożności obywateli i umocnienia państwa? Gdybym ja był przekonany, że budowanie "zrównoważonego państwa" przyniesie wymienione przez Ciebie efekty, to głosowałbym na partię proponującą taki program zarówno teraz jak i tym bardziej po spełnieniu ich obietnic.

Najczęściej schemat jest dokładnie przeciwny do przedstawionego przez Ciebie: sensem transformacji z własności państwowej i gospodarki centralnie sterowanej do własności prywatnej i gospodarki wolnorynkowej jest przyspieszenie rozwoju gospodarczego kraju i sumarycznej zamożności jego obywateli. Po osiągnięciu tego celu przychodzi czas na skonsumowanie owoców wolnego rynku i wprowadzane są elementy socjalizmu/ solidaryzmu.

zrównoważony w sensie gospodarczym ;) brzmi fajnie, tak demokratycznie, jednak nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. ale i tak znajdą się naiwniacy co w tego typu hasła wierzą :D

So wrz 17, 2011 11:11
Homosovieticus w pełnej krasie
http://respublica.blox.pl/tagi_b/265138 ... lczyk.html
Najzabawniejsza jest pretensja, że rząd nie zbudował na wsiach domów kultury, kortów, basenów.
W moim rejonie, gdzie samorządy działają domy kultury na wsiach (przewaznie z siedzibą urzędu gminy) to żaden ewenement, a w wielu i baseny i korty aktywni samorządowcy pobudowali.

Pn wrz 19, 2011 8:17

Alus napisał(a):
Homosovieticus w pełnej krasie
http://respublica.blox.pl/tagi_b/265138 ... lczyk.html
Najzabawniejsza jest pretensja, że rząd nie zbudował na wsiach domów kultury, kortów, basenów.
W moim rejonie, gdzie samorządy działają domy kultury na wsiach (przewaznie z siedzibą urzędu gminy) to żaden ewenement, a w wielu i baseny i korty aktywni samorządowcy pobudowali.

A co tu jest homosovietikusem???
Czy rozpacz człowieka, który zadaje premierowi pytanie:Panie premierze jak żyć???
Czy to, że ten człowiek pojawił się na konwencji PiS???
Dzisiaj "Autobus Tuska" wyruszył w teren. Przez trzy tygodnie premier na koszt podatników, zamiast kierować pracami rządu będzie spotykał się z wyborcami. Może to i dobrze, prawdopodobnie usłyszy trochę prawdy o sobie i swoim rządzie.
Czy przyspoży to Platformie dodatkowych punktów procentowych i kolejny raz uda sie Tuskowi oszukać wyborców? Czas pokaże.

Pn wrz 19, 2011 15:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 56  Następna strona