Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
Johnny99 napisał(a): Kael napisał(a): A pytanie pilastra jest jak najbardziej uzasadnione. Dlaczego Ciebie tak podnieca wydawanie pieniedzy przez kogokolwiek? I na co PO wedlug ciebie wlasne pieniadze powinno wydawac i dlaczego? Jakie "własne"? To były m.in. twoje pieniądze. A dlaczego partia polityczna powinna wydawać pieniądze na garnitury, cygara, wynajmowanie boisk piłkarskich, żeby premierek mógł sobie pokopać piłeczkę, i wizyty w sex-klubach? Potrafisz to wyjaśnić jakoś inaczej niż tak, że wydawała je PO, a cokolwiek robi PO, jest to dobre i słuszne? Swoje pieniądze może wydawać jak chce. Pieniądze z PKW tylko przy spełnieniu pewnych założeń w których mieści się i festyn wiejski, i spotkanie w sexklubie , i wynajęcie ochrony, i na zamawiane artykuły, i alkohole, i spotkania w restauracjach. Osobiście jestem przeciwny finansowaniu partii z budżetu. Podobnie deklaruje PO, RP i SP, a PiS, SLD i PSL zgodnie jak rzadko kiedy za podtrzymaniem dojenia podatników. Skoro już PiS jest za dojeniem podatników, to pisowczycy nie mają sie o co oburzać. Takie i podobne wydatki są i będą w kazdej partii. Raz jawne, a raz zakamuflowane.
|
Pn cze 17, 2013 18:10 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Fani PO są naprawdę ciekawi - osobiście są przeciwni finansowaniu partii z budżetu, ale to, że PO, mimo deklaracji, finansuje się z budżetu w najlepsze i nawet nie próbuje tego zmienić, a na dodatek wydaje te pieniądze tak, jak wydaje, w ogóle im nie przeszkadza! Ważne jest tylko i wyłącznie to, żeby się pisowcy nie oburzali, bo nie mają prawa! Ciągle tylko PiS, PiS i PiS. PiS usprawiedliwia absolutnie WSZYSTKO, co robi PO. PO mogłaby jutro wprowadzić stan wojenny - a zwolennicy PO krzyczeliby, żeby się pisowcy przypadkiem nie odważyli nawet odrobinę oburzyć, bo PiS zrobiłby to samo, a nawet gorzej, na 100% - i dlatego właśnie PO nawet i teraz należy bronić! No przecież to jest jakaś paranoja.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 17, 2013 18:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Eeee, trochę bijesz pianę. PO nie tylko deklaruje ale próbowało już zarówno znieść dofinansowanie, jak i ograniczyć o 50%. A uderzyłem w nutę pisowską tylko ze względu na @gitę. Skoro już partie zgodnie z prawem biorą forsę z naszych kieszenie i ją wydają, to zamieszanie jest sztuczne, a wprowadzenie ograniczeń niczego nie zmieni (wydawać będą na to samo tylko środki będa przekładane z kieszenie do kieszenie).
Apel do zwolenników wszystkich od lewa do prawa: zlikwidujmy to dojenie naszych kieszeni. Niech partie utrzymują się ze składek i darowizn swoich członków. Piszcie o tym do swoich posłów.
|
Pn cze 17, 2013 18:40 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Kozioł napisał(a): PO nie tylko deklaruje ale próbowało już zarówno znieść dofinansowanie, jak i ograniczyć o 50%. I jakoś im większą mieli władzę, tym mniej się tym interesowali. Czyż to nie ciekawe? Cytuj: Skoro już partie zgodnie z prawem biorą forsę z naszych kieszenie i ją wydają, to zamieszanie jest sztuczne, a wprowadzenie ograniczeń niczego nie zmieni Skoro już partie biorą forsę z naszych kieszeni, to może niech chociaż ją sensownie wydają, a my miejmy poczucie, że to kontrolujemy i w razie potrzeby protestujmy? Cytuj: wydawać będą na to samo tylko środki będa przekładane z kieszenie do kieszenie). Czyli, twoim zdaniem, nie ma żadnego sposobu, by partiom zabronić wydawać budżetowe pieniądze na pierdoły? No, nie da się i już? Cytuj: Apel do zwolenników wszystkich od lewa do prawa: zlikwidujmy to dojenie naszych kieszeni. Niech partie utrzymują się ze składek i darowizn swoich członków. Piszcie o tym do swoich posłów. Ja generalnie popieram. Tylko jestem ciekaw, co by się działo, gdyby np. okazało się, że kampanię wyborczą PiS jawnie finansują SKOK-i. Obawiam się, że w polskich warunkach to mogłoby się skończyć.. bardzo źle.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 17, 2013 19:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: W I E D Z I A Ł A M!!  , jak zwykle wykorzystujesz starą i wypróbowaną metodę:najlepszą obroną jest atak, a na temat drogich garniturów, cygar i win nie masz nic do powiedzenia?  Wiedziałaś, bo stare porzekadło urągała motyka gracy a oba jednacy.PO wydaje pieniądze na drogie ciuchy, cygara i wina, a PiS na kupowanie dziennikarzy, mediów i milion złotych rocznie na ochronę prezesa....a kto wie czy nie na utrzymanie "obrońców" krzyża. Ciekawe ile Palikot wydał na podkupienie najbardziej rozpoznawalnego Cytuj: Czy Newsweek jest gazetą "genetycznych patriotów"? Pytam z ciekawości. Masz rację ciekawe....czyżby jeszcze nie ujrzało światła kwota, którą PiS wsparł Newsweek..... Cytuj: Jakie "własne"? To były m.in. twoje pieniądze.
A dlaczego partia polityczna powinna wydawać pieniądze na garnitury, cygara, wynajmowanie boisk piłkarskich, żeby premierek mógł sobie pokopać piłeczkę, i wizyty w sex-klubach? Potrafisz to wyjaśnić jakoś inaczej niż tak, że wydawała je PO, a cokolwiek robi PO, jest to dobre i słuszne? Właśnie, dlaczego partia za moje pieniądze funduje ochronę prezesowi za 1 milion złotych/rocznie, kupuje sobie media, dziennikarzy??? A SKOKi pośrednio finansują kampanie wyborczą PiS - dotują pokaźnymi kwotami RM, instytucje robiącą najskuteczniejszą kampanie dla PiS.
|
Pn cze 17, 2013 19:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Kozioł napisał(a): PO nie tylko deklaruje ale próbowało już zarówno znieść dofinansowanie, jak i ograniczyć o 50%. I jakoś im większą mieli władzę, tym mniej się tym interesowali. Czyż to nie ciekawe? Insynuacja nietrafiona. Próbowali raz i bez skutku. Potem było kilka podejść zakończonych kompromisem 50% (po rozmowach z PiS)- ale i to nie przeszło, PiS ostatecznie zagłosował przeciw. PiS blokuje wszelkie próby ograniczenia finansowania partii z naszej kasy.
|
Pn cze 17, 2013 19:43 |
|
 |
Witold
|
Johnny99 napisał(a): Czyli, twoim zdaniem, nie ma żadnego sposobu, by partiom zabronić wydawać budżetowe pieniądze na (censored)? No, nie da się i już? Jest sposób - większość w Sejmie i w Senacie która by takie rozwiązanie poparła. Przy czym jak to bywa w wielu sprawach, partia rządząca to obiecywała, ale tego nie zrobiła, a opozycja i tak jest temu przeciwna, czyli na jedno wychodzi. Chyba, że faktycznie przyjąć by jakiś projekt pośredni, który nie zlikwidowałby finansowania całkowicie, tylko ograniczał możliwości rozporządzania tymi pieniędzmi - póśrodek wprawdzie, ale może i ma sens. Jeszcze tylko ktoś musiałby to chociaż zaproponować.
|
Pn cze 17, 2013 20:10 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Właśnie, dlaczego partia za moje pieniądze funduje ochronę prezesowi za 1 milion złotych/rocznie, kupuje sobie media, dziennikarzy??? A dlaczego partia za twoje pieniądze funduje sobie cygara, garnitury, sex-kluby i mecze piłkarskie? Kozioł napisał(a): Insynuacja nietrafiona. Próbowali raz i bez skutku. Potem było kilka podejść zakończonych kompromisem 50% (po rozmowach z PiS)- ale i to nie przeszło, PiS ostatecznie zagłosował przeciw. PiS blokuje wszelkie próby ograniczenia finansowania partii z naszej kasy.
Oczywiście, tylko PiS blokuje, nikt inny? Zresztą, po ostatnich podejściach PO chce spróbować jeszcze raz: http://tvp.info/informacje/polska/parti ... u/11463466. Kto wie, może teraz się uda? Choć strach pomyśleć, skąd wtedy Tusk weźmie kasę na meczyki..
|
Pn cze 17, 2013 20:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Kozioł napisał(a): Insynuacja nietrafiona. Próbowali raz i bez skutku. Potem było kilka podejść zakończonych kompromisem 50% (po rozmowach z PiS)- ale i to nie przeszło, PiS ostatecznie zagłosował przeciw. PiS blokuje wszelkie próby ograniczenia finansowania partii z naszej kasy.
Oczywiście, tylko PiS blokuje, nikt inny? Nie, nie tylko PiS, o czym juz pisałem dzisiaj (a ty nie raczyłes przeczytać). Ale to z PiSem były prowadzone rozmowy na temat tych 50% i to PiS wycofał się rakiem przed głosowaniem. To tak dla przypomnienia tym, którzy poza PiSem świata nie widzą. Gdyby pisał tu jakis fanatyk SLD, to bym mu kuł w oczy postawą SLD (o PSL nie warto pisać). Zobaczymy, czy teraz też Pis będzie swych wyborców straszyc mafią, aby tylko kasy nie zabrali Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Właśnie, dlaczego partia za moje pieniądze funduje ochronę prezesowi za 1 milion złotych/rocznie, kupuje sobie media, dziennikarzy??? A dlaczego partia za twoje pieniądze funduje sobie cygara, garnitury, sex-kluby i mecze piłkarskie? Z tego samego powodu 
|
Pn cze 17, 2013 21:22 |
|
 |
Witold
|
Johnny99 napisał(a): Choć strach pomyśleć, skąd wtedy Tusk weźmie kasę na meczyki.. Na pewno będzie Ci to spędzać sen z powiek 
|
Pn cze 17, 2013 21:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisała:"...dlaczego partia za moje pieniądze funduje ochronę prezesowi za milion złotych" Demagogia i bzdura sięgająca szczytu Himalajów, poza tym to świadczy również o tym,że Alus chciałaby,aby kolejny Cyba z Platformy pozbawił życia prezesa.
|
Pn cze 17, 2013 21:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisała:"...dlaczego partia za moje pieniądze funduje ochronę prezesowi za milion złotych" Demagogia i bzdura sięgająca szczytu Himalajów, poza tym to świadczy również o tym,że Alus chciałaby,aby kolejny Cyba z Platformy pozbawił życia prezesa. To smutne, ze nie potrafisz juz normalnie rozmawiać ...
|
Wt cze 18, 2013 2:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): gita napisał(a): Alus napisała:"...dlaczego partia za moje pieniądze funduje ochronę prezesowi za milion złotych" Demagogia i bzdura sięgająca szczytu Himalajów, poza tym to świadczy również o tym,że Alus chciałaby,aby kolejny Cyba z Platformy pozbawił życia prezesa. To smutne, ze nie potrafisz juz normalnie rozmawiać ... A to że Alus zabrano milion złotych na ochronę prezesa jest normalnym stwierdzeniem??? Nienawiść do Kaczyńskiego całkowicie uniemożliwia Ci logiczne myślenie.
|
Wt cze 18, 2013 7:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@gita, ty przeciez wierzysz bezgranicznie Newsweekowi? To poczytaj http://fakty.interia.pl/polska/news-ile ... nId,970653[ciach - s33]
|
Wt cze 18, 2013 8:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Kozioł napisał(a): gita napisał(a): Alus napisała:"...dlaczego partia za moje pieniądze funduje ochronę prezesowi za milion złotych" Demagogia i bzdura sięgająca szczytu Himalajów, poza tym to świadczy również o tym,że Alus chciałaby,aby kolejny Cyba z Platformy pozbawił życia prezesa. To smutne, ze nie potrafisz juz normalnie rozmawiać ... A to że Alus zabrano milion złotych na ochronę prezesa jest normalnym stwierdzeniem??? Nienawiść do Kaczyńskiego całkowicie uniemożliwia Ci logiczne myślenie. @gita Zobacz swoje wpisy powyżej, a moze zobaczysz komu negatywne emocje przesłaniaja ocenę. @Alus wcale nie zabrania wydatkowania PiSowi pieniędzy na ochronę Kaczyńskiego. Wykazuje, ze obie partie wydaja pieniądze w sposób nie dla wszystkich zrozumiały (proponowano Kaczyńskiemu ochronę BORu, wg mnie prywatna ochrona Kaczyńskiego to przejaw albo megalomanii, albo paranoi, albo gra polityczna). Wytykanie kto na co wydaje jest bezsensowne. P.s. Nie identyfikuj Cyby z PO, nie wciągaj tego wariata do gry politycznej. Do PO zapisał się w 2004, gdy PO i PiS deklarowali grę w jednej druzynie, a wyleciał po roku z powodu nie uiszczania składek członkowskich i braku jakiejkolwiek aktywności.
|
Wt cze 18, 2013 8:41 |
|
|
|