Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 2:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Johnny99 napisał(a):
zepp napisał(a):
Proszę tylko pamiętać, że wahadło , jak to wahadło, wychyli się z czasem w drugą stronę, jak rozumiem "p"iS nie będzie wtedy protestował, gdy inni odwrócą wszystko na swoją modłę.
Takie będą skutki obecnego maksymalizmu władzy : każda następna będzie usprawiedliwiona podobnie postępując.

Kto ma tą depisyzację przeprowadzić? PO, która cały czas woli walczyć sama ze sobą? KOD, nieustannie podkreślający, że nie jest partią, a w ogóle to nie jest przeciwko PiS, tylko za demokracją? Petru.. nie no, nie bądźmy śmieszni. PiS się nie boi, bo po prostu nie widzi po drugiej stronie nikogo równie zdeterminowanego i przekonanego do swoich racji

Ostatnie notowania Nowoczesnej to 25 % . Jeśli chodzi o KOD, jest kwestią czasu, gdy przekształci się w partię, bo tak jak teraz nie da się prowadzić skutecznych działań, już zresztą organizują struktury. No i lewica, jak piszą powyżej, może się odrodzić , niech tylko "p"iS dalej prowadzi krucjatę aborcyjną .
I pewnie nie będzie jakiegoś czarnego konia, który pogoni obecny układ, tylko koalicja powyborcza, będąca wstanie stworzyć większość.

Wt paź 04, 2016 6:56
Rece opadają.
Fakty a nie twoje wymysły.
To co działo się w PRL to był cały system prześladowań i kontroli społeczeństwa.
Nie ma tego dzisiaj. A nawet nie ma takich planów. Na całe szczęście to juz przeszłość.
Kiedyś trzeba było na każdym kroku uważać co się mówi bo zawsze mogli zatrzymać na 48 do wyjaśnienia. Jakby pojawiła się demonstracja to na spotkanie uczestników wysyłano ZOMO z armatkami wodnymi, tarczami i długimi palami. Uczestnicy na drugi dzień ( oczywiście robiono zdjęcia ) i było nieprzyjemne spotkanie z kierownikiem, 1 sekretarzem POP a jak się sprawa powtarzała to człowiek lądował na bruku. To co robicie to zwyczajna histeria. Jest wiele rzeczy które PiS robi źle i ich pomysły są fatalne. Ja wciąż czekam na ten jednolity podatek. Czekam na to co zrobią w gospodarce bo jak na razie to zrobili igrzyska rozdawania publicznych pieniędzy.

Wt paź 04, 2016 7:11

mikkel napisał(a):
Nie doceniasz zjawiska, które określa się jako zmęczenie władzą.
A przecież to to właśnie zjawisko, a nie jakiejś pseudoafery, których de facto nie było, legło u podstaw klęski poprzednio rządzącej formacji.
Po kilku latach rządów PiS-u w stylu takim, jaki mamy, ludzie będą tak zmęczeni koniecznością ciągłego wychodzenia na ulice, że po prostu zapałają potrzebą pokazania tej partii czerwonej kartki i kopnięcia jej w tyłek.
Wtedy w naturalny sposób władzę przejmują ci, którzy jeszcze nie mieli okazji się skompromitować. A .Nowoczesna i KOD takiej szansy do tego czasu najprawdopodobniej mieć nie będą, więc to na nich w naturalny sposób spadnie trudna misja depisyzacji kraju i odbudowy demokratycznych instytucji.
Pytanie tylko czy do tej wymiany dojdzie w sposób pokojowy, w demokratycznych wyborach czy tez rozstrzygnie o tym wariant uliczny.
Moim zdaniem pierwsza opcja jest co najmniej mało prawdopodobna, gdyż PiS do przegranych wyborów po prostu może nie dopuścić.
I albo tak zdeformuje ordynację wyborczą, że okręg podkarpacki będzie opierał się o Odrę i Nysę albo za pomocą innych trików i oszustw po prostu nie dopuści do oddania władzy.

Jasne. Ale to nie wystarczy do skutecznej depisyzacji. Na PO głosowali ludzie szczerze nienawidzący PiS. A mimo to PO nie udało się nawet postawić Ziobry przed Trybunałem Stanu, choć podstawy do tego były oczywiste. Dlaczego? Bo nie było tam wystarczającej determinacji. Były kalkulacje, był lęk przed tym, by nie tworzyć precedensu, który mógłby się kiedyś obrócić przeciwko nim itp. Kaczyński takich lęków nie ma, dlatego robi to, co robi. Szydło czy Duda teraz słuchają groźnych pohukiwań, że jak tylko oddadzą władzę natychmiast staną przed TS i wzruszają ramionami: "taaa, tak jak Ziobro stanął?". Tym bardziej śmieszne są te zapewnienia w stylu: "ale nie, teraz już naprawdę was rozliczymy, przysięgamy!". Jak w przedszkolu. Żaden polityk opozycyjny nie budzi w PiS żadnego lęku - i, trzeba powiedzieć, słusznie. Owszem, PiS boi się tłumów na ulicy, ale to też nie jest jakiś wielki lęk. Czy PiS nie miał za sobą tłumów? Nie organizował co miesiąc "podchodów" pod Pałac Prezydencki? I co mu to dało? PO rządziła 8 lat, a potem przegrała w 90% na własne życzenie, tak, jak i Komorowski, na dodatek nie była to wcale jakaś monstrualna klęska, a PiS uzyskał większość bezwzględną psim swędem, a nie dlatego, że Cały Naród rzucił się odsuwać PO od władzy. Nie przypadkiem Kaczyński podkreślał w Jachrance, że mogą się potknąć wyłącznie o własne nogi.

zepp napisał(a):
Ostatnie notowania Nowoczesnej to 25 % . Jeśli chodzi o KOD, jest kwestią czasu, gdy przekształci się w partię, bo tak jak teraz nie da się prowadzić skutecznych działań, już zresztą organizują struktury. No i lewica, jak piszą powyżej, może się odrodzić , niech tylko "p"iS dalej prowadzi krucjatę aborcyjną .
I pewnie nie będzie jakiegoś czarnego konia, który pogoni obecny układ, tylko koalicja powyborcza, będąca wstanie stworzyć większość.

Patrz wyżej. Jeżeli PiS dalej będzie postępował tak, jak teraz, to być może faktycznie przegra następne wybory. Ale to jeszcze nie znaczy, że ci, z którymi przegra, zaraz potem "wszystko odwrócą" - zwłaszcza wtedy, jeśli wygra opozycyjna koalicja, która następnego dnia zacznie się żreć między sobą (a właściwie przecież już się żre - nawet "czarny protest" nie zmobilizował lewicy do połączenia szeregów, co ze smutkiem konstatowała sobotnia Wyborcza). Żeby zdepisyzować Polskę, potrzebna jest olbrzymia determinacja i lider, który naprawdę miałby odwagę się "nie cofnąć ani na krok". Dzisiaj nikogo takiego nie ma.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt paź 04, 2016 7:11

Coroner napisał(a):
Tym co tak ochoczo porównują do PRL to za takie teksty jak te w PRL juz bylibyście dawno na przesłuchaniach. A części coś by się dziwnego przydarzyło. Tzw. Nieznani Sprawcy.

I co, Coroner, mamy czekać, aż tak właśnie będzie? Nie - my musimy już teraz działać, by do tego nie dopuścić.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt paź 04, 2016 7:21

Johny proponuję las...wraz z Petru, zostaniecie partyzantami :D

PiS nareszcie zmienia państwo, są odsuwani ludzie w wojsku szkoleni jeszcze w zsrr, czy w wymiarze sprawiedliwości, postkomuniści i ich dzieci. Trzeba jeszcze wiele czasu by lewactwo odsunąć od rządzenia moim krajem. Jednak są to zniany konieczne.

Wt paź 04, 2016 7:48

Soul33 napisał(a):
Może partia Razem? Dostali kilka milionów, które mogą wydać na kampanię za 3 lata.

No, chyba że za 3 lata będą Wojska Obrony Terytorialnej i Macierewicz zamiast Teleranka.

No prosze...partia razem! :-D

Co tam socjalizm, komunizm, przekonania lewicowe i antykościelne, antyreligijne! Byle te wstrętne pisory.... :brawo:

Co tam gospodarka komunistyczna! Nacjonalizm i głębokie zmiany podatkowe! Razem z kapitalistą, liberałem soulem!
I o tym pisałem, tak naprawdę Twój światopogląd jest lewacki...i nigdy się w niczym nie zgodzimy.

Wt paź 04, 2016 7:52
Proponuję, za przykładem Rosji
http://bibsy.pl/1l5oggC8/swiety-putin
zbudować ołtarz współczesnym władcom Polski.

Wt paź 04, 2016 7:59

Tylko widzisz, kosiarz, to PiS wprowadza socjalizm: chce nacjonalizować (najpierw banki), podnosić podatki, uchwala plany pięciole.. znaczy, plan dwudziestoletni Morawieckiego. Lewactwo spod znaku PiS jest tak samo złym lewactwem, jak lewactwo spod znaku postkomunistów. Wyjaśnij mi, dlaczego mam uważać inaczej? Drodzy pisowcy, ja naprawdę do was nic nie mam, myślcie sobie co chcecie, ale zrozumcie, że ja nie jestem w stanie szczerze uznać, że podnoszenie podatków jest złe, kiedy je podnosi PO, ale dobre, kiedy je podnosi PiS (generalizuję). Naprawdę tego nie rozumiecie? Partie partiami, ale poglądy polityczne nie sprowadzają się do tego, kto jest za kim. Nie możecie tego pojąć?

Wt paź 04, 2016 8:01

kosiarz1 napisał(a):
PiS nareszcie zmienia państwo, są odsuwani ludzie

No są.
Na ich miejsce przychodzą misiewicze.

Wt paź 04, 2016 8:05
Żeby nie było... . Coś się jednak udało rządowi PiS:

Cytuj:
Regulacje związane z tak zwanym pakietem paliwowym weszły w życie zaledwie dwa miesiące temu, a już widać pozytywne efekty. Rośnie popyt na legalne paliwa. Potwierdzają to wyniki Grupy Lotos, która zwiększyła hurtową sprzedaż o 22 proc., oraz w spółkach POPiHN, które odnotowały znaczący wzrost popytu zarówno na olej napędowy, jak i na benzyny.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... book_money

I to należy pochwalić.

Wt paź 04, 2016 8:37
Coroner napisał(a):
Wczoraj były czarne marsze. Nie wiem czy pamiętacie kto nosił czarne koszule. Takie małe skojarzenie.

Czarna procesja, czarno ubrane Polski jako znak żałoby narodowej po powstaniu styczniowym....takie małe skojarzenie.

Cytuj:
Tym co tak ochoczo porównują do PRL to za takie teksty jak te w PRL juz bylibyście dawno na przesłuchaniach. A części coś by się dziwnego przydarzyło. Tzw. Nieznani Sprawcy.

Albo CBA o 6 rano.....

Coroner napisał(a):
Rece opadają.
Fakty a nie twoje wymysły.
To co działo się w PRL to był cały system prześladowań i kontroli społeczeństwa.
Nie ma tego dzisiaj. A nawet nie ma takich planów. Na całe szczęście to juz przeszłość.
Kiedyś trzeba było na każdym kroku uważać co się mówi bo zawsze mogli zatrzymać na 48 do wyjaśnienia. Jakby pojawiła się demonstracja to na spotkanie uczestników wysyłano ZOMO z armatkami wodnymi, tarczami i długimi palami. Uczestnicy na drugi dzień ( oczywiście robiono zdjęcia ) i było nieprzyjemne spotkanie z kierownikiem, 1 sekretarzem POP a jak się sprawa powtarzała to człowiek lądował na bruku. .

Mitologia :D .....Ty stale PRL postrzegasz na etapie 13.XII.1981r - 22.07.1983r.

kosiarz1 napisał(a):
PiS nareszcie zmienia państwo, są odsuwani ludzie w wojsku szkoleni jeszcze w zsrr, czy w wymiarze sprawiedliwości, postkomuniści i ich dzieci. Trzeba jeszcze wiele czasu by lewactwo odsunąć od rządzenia moim krajem. Jednak są to zniany konieczne.

I hołubieni i promowani prokuratorzy, sędziowie i urzędnicy kooperujący z SB stanu wojennego.

Wt paź 04, 2016 9:46
Jak już ktoś porównuje do PRL to ja mogę mieć skojarzenia z marszem czarnych koszul na Rzym.
Johnny99 napisał(a):
I co, Coroner, mamy czekać, aż tak właśnie będzie? Nie - my musimy już teraz działać, by do tego nie dopuścić.
Jasne bo przecież Kaczyński to Kaczafi jak to jeden satyryk powiedział.
Są granice paranoi. Ja proponowałem, żeby zamiast pisać bzdury o działaniach niby PRL to żeby podyskutować o sprawach gospodarki bo w tej dziedzinie PiS najbardziej się wykłada. O dziwnych pomysłach Morawieckiego czy o dziwnych projektach ekonomicznych. Ale konkretnie a nie na zasadzie porównań typu PRL. Coś co zaczynała Helenka ale poszło w absurd PRL.Najzabawniejsze jest to kiedy piszą o tym osoby które w PRL-u siedziały cicho, żeby władzy nie podpaść.

Wt paź 04, 2016 11:39
Alus.
PRL to też czasy stalinowskie, to czasy odwilży po Bierucie ale nie zmieniało się nic odnośnie inwigilacji. Archiwa SB pokazują dokładnie jak to wyglądało. To chodzący i podsłuchujący pod drzwiami czy Wolnej Europy nie słuchasz. To represjonowanie dzieci sybiraków, to prześladowanie tych co nie chodzili na pochody. To brak awansów dla ludzi nie należących do PZPRu, to brak mieszkania dla tych ktorzy mieli nieodpowiednie pochodzenie lub rodziców związanych z niepodległością

Wt paź 04, 2016 11:43
Coroner napisał(a):
Alus.
PRL to też czasy stalinowskie, to czasy odwilży po Bierucie ale nie zmieniało się nic odnośnie inwigilacji. Archiwa SB pokazują dokładnie jak to wyglądało. To chodzący i podsłuchujący pod drzwiami czy Wolnej Europy nie słuchasz. To represjonowanie dzieci sybiraków, to prześladowanie tych co nie chodzili na pochody. To brak awansów dla ludzi nie należących do PZPRu, to brak mieszkania dla tych ktorzy mieli nieodpowiednie pochodzenie lub rodziców związanych z niepodległością

Piszesz jak potłuczony.....czasy stalinowskie trwały max do 1956r
Ja, gdy tylko zakończyłam edukację przez lata nigdy nie byłam na pochodzie 1-majowym. Nigdy nie byłam na wyborach. Mieszkanie, podobnie jak miliony zwykłych obywateli, otrzymałam po kilku latach oczekiwania, w moim przypadku po 8 - na mieszkanie wpłacił mój mąż jeszcze w czasach kawalerskich.
Ani ja nikt z rodziny nie należał do PZPR, ale też nikt nie miał ciągotek na awanse za przynależność do partii.....też dało sie żyć.

Wt paź 04, 2016 12:18

Cytuj:
Tylko widzisz, kosiarz, to PiS wprowadza socjalizm: chce nacjonalizować (najpierw banki), podnosić podatki, uchwala plany pięciole.. znaczy, plan dwudziestoletni Morawieckiego. Lewactwo spod znaku PiS jest tak samo złym lewactwem, jak lewactwo spod znaku postkomunistów. Wyjaśnij mi, dlaczego mam uważać inaczej? Drodzy pisowcy, ja naprawdę do was nic nie mam, myślcie sobie co chcecie, ale zrozumcie, że ja nie jestem w stanie szczerze uznać, że podnoszenie podatków jest złe, kiedy je podnosi PO, ale dobre, kiedy je podnosi PiS (generalizuję). Naprawdę tego nie rozumiecie? Partie partiami, ale poglądy polityczne nie sprowadzają się do tego, kto jest za kim. Nie możecie tego pojąć?

Żyjesz w wyimagowanym świecie, zatrzymałeś się na etapie prlu. Dzis korporacje międzynarodowe, to nic innego jak przedsiębiorstwa bez właściciela lub/i z włascicielem narodowym. Telekomuńikacja Polska sprzedana czy raczej ukradziona, jest pastwowej Telekomunikacji Francuskiej, a norweskie firmy paliwowe są wlasnościa panstwa norweskiego. Banki upadające czy to angielskie, czy niemieckie przejmowane są przez skarb obu tych państw. Jezeli do picia herbaty w komuniżmie uzywaliśmy szklanek, nie znaczy, ze kto pije teraz z szklanki jest komuńistą. Ty tak wszystko widzisz.
PiS jako jedyna partia w latach swoich rzadow podatki obniżał.
Lewactwo dziś to nie ludzie ktorzy gospodarkę chca państwowa, już nie sa tacy głupi, wiedzą, ze na tym sie przejechali, wiec odpuścili sibie stając się libeałami! To taki ktoś, kto swoje lewackie ideologie, wciela przy pomocy kapitalistycznego pieniądza, kontrolując jego przepływ, za pomoca róznych takze np unijnych programow! Tutaj się nie oburzasz na rozdmuchaną biurokrację, marnowane środki? Te wszystkie programy obarczone sa ideologia lewacka, gender, rownościowymi i innym dupsami. To jest dopiero komunizm i socjalizm! Za każde euro otrzymane, przez przedsiębiorcę, wydawane jest drugie, na te wszystkie brednie, i jeszcze trzeba tabliczki nakleić.

Wt paź 04, 2016 13:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368 ... 622  Następna strona