Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Prawda w pigułce:
https://www.youtube.com/watch?v=5ZJlYzmwxyU

N paź 16, 2016 22:20

Helenka napisał(a):

Jaka puenta?
Taka, że kabaret niepotrzebny, bo władza sama z siebie zrobi błazna?

Wczoraj czytałem, że jedna z chińskich agencji ratingowych, wprawdzie utrzymała nam ocenę na poziomie A-, ale jednocześnie wyraziła zaniepokojenie sytuacją w Polsce, m. in. ograniczaniem wolności mediów.

I niezastąpiony komentarz jednego z dziennikarzy, że nawet już komuniści krytykują komuchów.
Jeżeli Chińczycy zauważają u nas ograniczanie wolności mediów, to znaczy, że chyba nadchodzą dobre czasy dla kabaretów.
O ile oczywiście komuchy kabaretów nie zakażą.

Pn paź 17, 2016 6:24
Robi się poważnie. Normalnie zamordyzm ze aż strach. To może wskażecie gdzie zdjęli komuś artykuł? Albo jakie utrudnienia w pracy dziennikarskiej maja takie osoby jak red. Żakowski czy Lis lub Olejnik.
A może zabrano koncesje TVN albo Polsatowi?
Jakoś nie zauważam żeby media w Polsce miały się źle. Jedynie cofnięto państwowa kasę dla GW. Ale to powinien być standard ze dzienniki utrzymują się z reklam a nie z dotacji. A reklamy idą za czytelnikami. Nie ma czytelników to nie ma reklam. Sprawa banalnie prosta.

Pn paź 17, 2016 7:38
Coroner napisał(a):
Robi się poważnie. Normalnie zamordyzm ze aż strach. To może wskażecie gdzie zdjęli komuś artykuł? Albo jakie utrudnienia w pracy dziennikarskiej maja takie osoby jak red. Żakowski czy Lis lub Olejnik.
Jakoś nie zauważam żeby media w Polsce miały się źle. Jedynie cofnięto państwowa kasę dla GW. Ale to powinien być standard ze dzienniki utrzymują się z reklam a nie z dotacji. A reklamy idą za czytelnikami. Nie ma czytelników to nie ma reklam. Sprawa banalnie prosta.

Rzeszy dziennikarzy wyrzuconych z mediów "narodowych" oczywiście nie dostrzegłeś.

Ostatnio edytowano Pn paź 17, 2016 8:21 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn paź 17, 2016 8:21

pilaster napisał(a):
Oczywiście - nie była. Ale jakiś tam wpływ przecież miała.

A więc tylko posty J99 na wiara.pl miały "100 razy większy wpływ" niż to, że Tusk desygnował na premiera osobę niekompetentną? :roll:

Cytuj:
A dlaczego się ma przejechać?

Dlatego, że błędna ocena rzeczywistości prowadzi do błędnego postępowania.

Cytuj:
Do tej pory radzili sobie bez tych "wszystkich", to dlaczego dalej nie mieliby sobie radzić

No tak, w opozycji radzili sobie całkiem nieźle, i tam też wrócą, jeżeli nie zorientują się, jaka jest rzeczywistość :roll:

Cytuj:
, zwłaszcza że kluczowym w sensie PIS czynnikiem umożliwiającym utrzymanie władzy, wcale nie jest poparcie wyborców, ale poparcie mediów i bezpieki.

Tak jak mówiłem - jeżeli PiS wykorzysta siłę i/lub fałszerstwo, żeby utrzymać się u władzy, to wszelkie te dywagacje nie mają znaczenia.

Cytuj:
Jednak wykazanie, że PIS faktycznie sfałszowało wybory byłoby bardzo trudne. Bo przecież to fałszerstwo nie będzie miało tak oczywistego charakteru, jak w czasach pierwszego PIS, kiedy dostawał on w wyborach 99,7% głosów. Wystarczy nieco podkręcić wynik PIS, np z 30 na 36%, a równocześnie partii, która dostała np 5,7% głosów, nieco obciąć do 4,9% i już.

Zwykle jednak fałszerstwa mają dość oczywisty charakter - z tego prostego powodu, że fałszerstwo trzeba przecież zaplanować i zorganizować, nie da się jednak z równą dokładnością przewidzieć rzeczywistego wyniku wyborów. Nie można zaplanować, że jakaś partia dostanie dokładnie 5,7%, więc tej obcinamy dokładnie o 0,9%. Bo co jeśli dostanie 5,9%? Zresztą, podkręcenie wyniku z 30% do 36% to wcale nie jest "nieco".

Zresztą fałszerstwo nie załatwia wszystkiego. To, że się wygrało wybory, nie oznacza jeszcze, że się "ma władzę". Bo kto będzie ją miał? Kaczyński właśnie w SE zapowiedział, że prawdopodobnie po kolejnych wyborach odejdzie z polityki. Rozpocznie się więc walka o władzę, bo w PiS jedynie Kaczyński ewidentnie wyrasta ponad resztę - od takich Brudzińskiego czy Błaszczaka żaden szeregowy pisowiec nie czuje się w niczym gorszy (i ma rację), więc każdy będzie przekonany, że nadaje się na prezesa równie dobrze. Bycie w opozycji konsoliduje znacznie lepiej, niż władza.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn paź 17, 2016 8:21

Coroner napisał(a):

Nie zabrano, ale elektorat PiS już napisał petycję w tym celu. W Internecie też widać wyraźnie, że pisowcy są wielkimi zwolennikami odebrania koncesji z grubsza wszystkiemu, co nie jest wystarczająco pisowskie. Dlaczego mam uważać, że to jest takie nieprawdopodobne?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn paź 17, 2016 8:23
Alus napisał(a):
Rzeszy dziennikarzy wyrzuconych z mediów "narodowych" oczywiście nie dostrzegłeś.
A to to jest ten zamordyzm.
Każda ekipa przejmowała telewizję publiczną i zwalniali dziennikarzy. PO nawet zrobili dużo większe czystki niż PiS. Ja widzę jedno rozwiązanie. Prywatyzację telewizji i radia publicznego.

Pn paź 17, 2016 9:04
Coroner napisał(a):
Alus napisał(a):

Cytuj:
A to to jest ten zamordyzm.
Każda ekipa przejmowała telewizję publiczną i zwalniali dziennikarzy. PO nawet zrobili dużo większe czystki niż PiS. Ja widzę jedno rozwiązanie. Prywatyzację telewizji i radia publicznego.

Bajki prawisz.....żadna z dotychczasowych ekip nie wymieniała ludzi tak szybko i na tak masową skalę.....PiS dokonuje czystek we wszystkich branżach i dziedzinach, co M-M eufemicznie nazywa wymianą elit.

Pn paź 17, 2016 11:35
Moderator

To może zajmij się porównaniem na podstawie jakichś twardych danych?
Inaczej to tylko nieuzasadniona opinia.

Pn paź 17, 2016 11:50
Zobacz profil WWW

Jeżeli aż w komunistycznych Chinach zauważono "dobra zmianę" w polskich mediach, to znaczy, że coś musi być na rzeczy.
Pierwsza lepsza czystka na chińskich komunistach nie zrobiłaby przecież wrażenia.

Pn paź 17, 2016 12:04
medieval_man napisał(a):
To może zajmij się porównaniem na podstawie jakichś twardych danych?
Inaczej to tylko nieuzasadniona opinia.

Dla Ciebie oczywiście nie będą to twarde dane, inni zapoznają się listą 193 dziennikarzy ofiar "dobrej zmiany"
http://towarzystwodziennikarskie.org

Pn paź 17, 2016 13:25
Moderator

Czy w tym tekście jest porównanie liczby dziennikarskich "ofiar" PiS z "ofiarami" PO/PSL?

Pn paź 17, 2016 13:36
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Czy w tym tekście jest porównanie liczby dziennikarskich "ofiar" PiS z "ofiarami" PO/PSL?

Najlepszym specjalistą od afer i ofiar PO jesteś Ty.....zaprezentuj podobną listę ofiar, jaką prezentujesz afer, i porównamy....oczywiście ofiar pierwszego roku władzy PO, bo po 4 latach władzy PiS, aktualna lista może dojść do 500-1000 osób.

Pn paź 17, 2016 13:41
Moderator

Nie ja pisałem
Cytuj:
żadna z dotychczasowych ekip nie wymieniała ludzi tak szybko i na tak masową skalę
.
Nie na mnie spoczywa ciężar dowodu.

Pn paź 17, 2016 14:02
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Nie ja pisałem
Cytuj:
żadna z dotychczasowych ekip nie wymieniała ludzi tak szybko i na tak masową skalę
.
Cytuj:
Nie na mnie spoczywa ciężar dowodu.

Najbardziej wiarygodna prasa PiS wymienia
http://gpcodziennie.pl/46312-takplatfor ... media.html

Pn paź 17, 2016 14:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371 ... 622  Następna strona