Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
andej
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
niewiarek napisał(a): Ciekawe co pomyślałby o mnie mój sąsiad z klatki, gdybym mijając go powiedział: Dzień dobry. Niech Pan się nie martwi. Nie będę mścić się na Panu. Typowy sposób myślenia. Jesteś przekonany, że jak sam się mścił po zdobyciu władzy, to inni też tacy sami. Dekada medialnego szczucia na nie-lewicę zrobiła swoje. Uważam, że własnej nienawiści nie należy przekładać na innych. Jestem przeciwnikiem mentalności Dzierżyńskiego.
|
Wt paź 27, 2015 8:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): niewiarek napisał(a): Ciekawe co pomyślałby o mnie mój sąsiad z klatki, gdybym mijając go powiedział: Dzień dobry. Niech Pan się nie martwi. Nie będę mścić się na Panu. Typowy sposób myślenia. Jesteś przekonany, że jak sam się mścił po zdobyciu władzy, to inni też tacy sami. Dekada medialnego szczucia na nie-lewicę zrobiła swoje. Uważam, że własnej nienawiści nie należy przekładać na innych. Jestem przeciwnikiem mentalności Dzierżyńskiego. Cytuj: A dowodem potwierdzającym obie tezy jest to, że JK zadeklarował, że chce współpracy dla dobra Polski, oraz to, że nie będzie się mścić (jak to czyniło PO). Ale w zaślepieniu nie da się tego usłyszeć. Tylko ludzie o mentalności Dzierżyńskiego zapewniają "nie będzie odwetu". Dla normalnego chrześcijanina wiadomym jest, że wybaczać należy 77 razy, a nad waszym gniewem niech nie zachodzi słońce.A już zupełnie na marginesie - andej - na kim konkretnie mściła sie PO?...odpowiesz?
|
Wt paź 27, 2015 9:28 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): A już zupełnie na marginesie - andej - na kim konkretnie mściła sie PO?...odpowiesz?
Jak ślepemu mówić o kolorach? Jeśli tego nie obserwowałaś, to nie ma sensu przekonywać.
|
Wt paź 27, 2015 9:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): A już zupełnie na marginesie - andej - na kim konkretnie mściła sie PO?...odpowiesz?
Jak ślepemu mówić o kolorach? Jeśli tego nie obserwowałaś, to nie ma sensu przekonywać. Dokładnie podobny "argument" jak ten wybór między PO a PiS, to wybór między mafią a sektą, a ja jestem Niemką 
|
Wt paź 27, 2015 9:54 |
|
 |
bert04
|
andej napisał(a): Jak ślepemu mówić o kolorach? Jeśli tego nie obserwowałaś, to nie ma sensu przekonywać. "Mszczenie się PO" to dogmat PiS, i jako dogmat nie potrzebuje udowadniania. Wystarczy, że Macierewicz orzekł, i wystarczy. Andej nie ma ani jednego przykładu, andej nie potrzebuje ani jednego przykładu, andej przyjmuje to na wiarę i tyle.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Wt paź 27, 2015 10:03 |
|
|
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): andej napisał(a): Alus napisał(a): A już zupełnie na marginesie - andej - na kim konkretnie mściła sie PO?...odpowiesz?
Jak ślepemu mówić o kolorach? Jeśli tego nie obserwowałaś, to nie ma sensu przekonywać. Dokładnie podobny "argument" jak ten wybór między PO a PiS, to wybór między mafią a sektą, a ja jestem Niemką  Definicji słowa argument poszukaj w słowniku. Podtrzymuję, że wybór między mafią a sektą. Choć przez odsunięcie się nieco na bok JK, mam nadzieję, że przestanie być sektą. Świadomie wybrałem sektę, a nie mafię. Twoja sprawa, że podkreślasz narodowość, do której się poczuwasz. To uczciwe podejście.
|
Wt paź 27, 2015 10:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No oczywiscie, za to andej jest jedynie slusznym Polakiem patriota. Ale tylko we wlasnym mniemaniu.
Ironia jest mu kompletnie nieznana.
|
Wt paź 27, 2015 10:09 |
|
 |
bert04
|
Z ironią w internecie generalnie należy uważać. Zawsze znajdzie się ktoś, kto weźmie to na poważnie. Owszem, są osoby, które robią to częściej, niemniej zanim następny raz ktoś napisze ironicznie "X jest Y" niech się zastanowi, czy ktoś inny tego nie odbierze jako rzeczywistej deklaracji.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
|
Wt paź 27, 2015 10:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wczoraj PAD zawetował trzy szkodliwe dla Polski ustawy, przegłosowane przez koalicję PO-PSL, a dzisiaj jest z wizytą w Paryżu. Ciekawa jestem ile z tej wizyty pokażą media mętnego nurtu, których kierownictwo nadaje się do wymiany.
|
Śr paź 28, 2015 13:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Wczoraj PAD zawetował trzy szkodliwe dla Polski ustawy, przegłosowane przez koalicję PO-PSL, a dzisiaj jest z wizytą w Paryżu. Ciekawa jestem ile z tej wizyty pokażą media mętnego nurtu, których kierownictwo nadaje się do wymiany. No tak, zabieranie kawałka państwowego lasu pod państwową drogę to wielce szkodliwe.....może dla równowagi zaorać wszystkie drogi przebiegające przez lasy i pobudować obwodnice.
|
Śr paź 28, 2015 14:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niewatpliwie media metnego nurtu po zmianie kierownictwa na zaufanych prezesa stana sie natychmiast krynica nieskazonej prawdy. A jak beda nadawac na zmiane “Dzien prezydenta“, “ Dzien premiera“ i “ Dzien prezesa“, a w przerwach audycje wspomnieniowe o wydzwieku patriotycznym, to i finansowanie z budzetu bedzie jak najbardziej uzasadnione.
PS Czekam na poprawke do budzetu, w ktorej oplata z abonamentu obejmie tez prywatne stacje Lux Veritatis
|
Śr paź 28, 2015 14:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Prezydent Andrzej Duda wszędzie entuzjastycznie witany przez Polaków. Nad Sekwaną witali go również harcerze i zuchy. https://www.facebook.com/andrzejduda/vi ... 518644353/
|
Śr paź 28, 2015 15:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niesamowite....żadnego tak nie witali, nawet tumany nie poznali się na śp L. Kaczyńskim. PiS wybrało 18,5% ....czyli taki procent Polaków za granicą tez może tworzyć tłum. Zwłaszcza gdy kamera dobrze ujmie 
|
Śr paź 28, 2015 15:18 |
|
 |
bert04
|
Kael napisał(a): (...) beda nadawac na zmiane “Dzien prezydenta“, “ Dzien premiera“ i “ Dzien prezesa“, a w przerwach audycje wspomnieniowe o wydzwieku patriotycznym, (...) Jak na razie starczy, że to forum staje się twitterem do nadawania takowych informacji. Prezydent spotkał królową. Prezydent spotkał harcerzy. Prezydent zjadł śniadanie. Nie mogę się doczekać następnej relacji na żywo.
|
Śr paź 28, 2015 15:29 |
|
 |
akacja
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Wczoraj PAD zawetował trzy szkodliwe dla Polski ustawy, przegłosowane przez koalicję PO-PSL, a dzisiaj jest z wizytą w Paryżu. Ciekawa jestem ile z tej wizyty pokażą media mętnego nurtu, których kierownictwo nadaje się do wymiany. No tak, zabieranie kawałka państwowego lasu pod państwową drogę to wielce szkodliwe.....może dla równowagi zaorać wszystkie drogi przebiegające przez lasy i pobudować obwodnice. Zawetowana ustawa o lasach otwierała furtkę do nadużyć, by sprzedawać lasy, ktore pójdą na wycinkę, bo ktoś coś sobie ubzdurał nazywającej "zrównoważonej gospodarki leśnej". Coraz częściej zdarza się, że łosie czy sarny pobłądzą i znajdą się w centrum miasta (głośna była sprawa łosia w Warszawie tego lata), dzieje się tak dlatego, bo coraz mniej środowisk leśnych, a coraz więcej idzie pod zabudowę przez ludzi. A póki co Puszcza Kampinoska do zielona płuca Warszawy, a lasy są dobrem które powinny być chronione. Decyzja o zawetowaniu ustawy PO o lasach była dla mnie rodzajem radości że takiego mądrego prezydenta mamy. I w innych sprawach jest podobnie, na takiego prezydenta jak Andrzej Duda czekałam przez 26 lat w tej Polsce od 1989 roku.
|
Śr paź 28, 2015 15:30 |
|
|
|