Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 15:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Trudno się dziwić skoro doradcą jest aptekarz.
A swoją drogą ile było krzyku o pensje i wcześniejsze emerytury dla żołnierz, a tymczasem:
Cytuj:
Nawet 900 zł miesięcznie. MON szykuje zmiany w dodatkach dla żołnierzy
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 75230.html

No, ale trzeba czyms przekupić wojsko, w razie czego ... .

Pt paź 21, 2016 16:37
Czyżby KOD miał w planach przewrót robić? Chyba bym się nie zdziwił po całokształcie działań tego ruchu.

Pt paź 21, 2016 16:47
Coroner napisał(a):
Czyżby KOD miał w planach przewrót robić? Chyba bym się nie zdziwił po całokształcie działań tego ruchu.

Trudno o głupszy komentarz kogos, kto niby nie jest pro pisowski, ani żaden inny pro.

Pt paź 21, 2016 16:49
Ja jestem antysystemowy. Interesuje mnie wprowadzenie innego ustroju niż partiokracja. A PiS czy PO i KOD ( nie oszukujmy się to tez gracz polityczny juz sam Kijowski zapowiadał budowanie struktur partyjnych) to elementy tego systemu. Dodatkowo jestem przekorą. Jak widzę jak jedziecie po PiS to staram się pokazywać niekonsekwencje i polityczna schizofrenie wielkich obrońców PO.
Poparcie moje to miał przez pewien moment Kukiz ale odszedł juz dawno od ideałów dla których powoływał swój ruch i poparcie stracił. Poglądowo politycznie to jestem republikaninem a żadna partia w Polsce nie reprezentuje ideałów republikańskich. Trochę bliżej było kiedyś PO ale Tusk to swoją wojna z PiS rozwalił.

Pt paź 21, 2016 17:17
Zaklinanie rzeczywistości nic nie zmieni. Poprzednim postem wystarczająco opowiedziałeś się za PiS.

Pt paź 21, 2016 17:39
Pewnie. I jeszcze wirtualnie poszedłem na wybory i cofnąłem się w czasie i zagłosowałem na PiS.
Poprzednim postem powiedziałem, że KOD jest graczem politycznym. Chociaż udaje, że nim nie jest. Nie każdy kto krytykuje KOD jest od razu pisowcem. Tak samo jak nie każdy krytykujący PiS jest od razu zwolennikiem PO. Bo jeśli ja jestem zwolennikiem PiS to ty jesteś zwolenniczką PO. Zgadzasz się z tym? Jak szufladkujesz mnie to ja mogę zaszufladkować ciebie.

Pt paź 21, 2016 17:53
Chodziło o ten post:
viewtopic.php?p=926325#p926325
Sarkazm mówi wszystko.

Parodia :D. Takie rzeczy tylko w PiS :D
Cytuj:
Podatek handlowy był jedną ze sztandarowych zmian rządu Prawa i Sprawiedliwości. Ale PiS ustąpił z placu boju, gdy ostro do gry wkroczyła Komisja Europejska. Rząd już ogłosił zawieszenie poboru, jednocześnie pracuje nad nowelizacją ustawy.
Wbrew pozorom, przedsiębiorcy - a zwłaszcza ich księgowi - wcale nie mają problemu z głowy. "Zawieszenie poboru podatku od sprzedaży detalicznej nie zwalnia z innych obowiązków podatkowych, w tym składania miesięcznych deklaracji o wysokości podatku od sprzedaży detalicznej (PSD-1)" - głosi komunikat Ministerstwa Finansów.

- Rozporządzenie zwalnia firmy jedynie z płatności podatku, ale wszystkie inne przepisy pozostają w mocy, w tym obowiązek składania deklaracji. To oznacza, że do wtorku firmy muszą przekazać ministerstwu informacje o podatku, który zapłaciliby, gdyby nie weszły przepisy zawieszające - tłumaczy Małgorzata Samborska, szefowa bieżącego doradztwa podatkowego w Grant Thornton.
http://www.money.pl/podatki/wiadomosci/ ... book_money

Teczki pełne gotowych ustaw :lol:

Pt paź 21, 2016 18:04
Moderator

Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Wskaż mi neutralne media...
Super Express i Leszek Miller może być?
http://www.se.pl/wiadomosci/opinie/leszek-miller-caracale-i-mistrale_907007.html

L. Miller już nosił teczkę A. Leppera, aktualnie chętnie ponosiłby teczkę J. Kaczyńskiego, ale konkurencja zbyt duża :D
O żadnych niepisanych umowach nic nie wiem.....
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,tit ... omosc.html

I próbuj tu zadowolić kobietę...
8)

Jedno źródło za bardzo pro rządowe.
Drugie za bardzo... niezależne...

Wiesz, że dajesz mi @Alus do ręki argument? Następnym razem chyba będę mógł odrzucić jakąś Twoją tezę motywując, że źródło mi się nie podoba?

:mrgreen:

Pt paź 21, 2016 18:34
Zobacz profil WWW
Helenka napisał(a):
Teczki pełne gotowych ustaw
Standard każdej partii, PO i SLD też swojego czasu mieli teczki pełne ustaw i nic nie zrobili. SLD majstrowało przy kasach chorych i wyszedł im gniot NFZ. A czego PO nie obiecywała. To samo PiS obiecał i zdobył poparcie. A teraz zobaczymy czy zrobią coś innego niż poprzednicy. Zrealizowali 500+ ale to może być gwóźdź do ich politycznej trumny bo rozsadzą budżet.

To jak ja jestem dla ciebie PiSior a ty dla mnie PeOwka?

Pt paź 21, 2016 18:46
Wciąż nie ma konkretów a są tylko domysły. Ale jak podniosą podatki dla klasy średniej to juz mogą się pakować.
Dość ciekawy głos w sprawie znalazłem na wp.pl
http://opinie.wp.pl/marcin-makowski-gdz ... 015984769a

Pt paź 21, 2016 20:51

Oprócz wzajemnego opluwanie toczy się też dyskusja społeczna. Totalni wrogowie PiSu alergicznie reagują na każdy ruch tej partii. Nie zdają sobie sprawy, że w ten sposób pomagają PiSowi. Wywlekają prawdopodobne i zupełnie nieprawdopodobne zarzuty dają możliwość dyskusji. A rząd obserwuje i wyciąga wnioski.
Choć nie lubię nienawiści, to jednak teraz szeroko są dyskutowane problemy społeczne. I z tego się cieszę.

Mniej interesuje mnie czy PiS zwycięży w tych boje]ach, czy polegnie. Dla mnie liczą się zmiany. Przewietrzenie prokuratury i sądownictwa jest konieczne. Odbieranie zrabowanych fortun też popieram. Pomoc rodzinie pochwalam. Ale na razie czekam. Oceniać będę owoce. Starania niektóre popieram, bo dać szansę trzeba.

Gdy stale się rzuca kłody pod nogi, to wiadomo, że efekty będą znacznie mniejsze.

Chcę popierać to, co za słuszne uważam. A nie to, co proponuje partia jedna czy druga. Wprawdzie nie lubię liberalnej komuny, ale i ono wychodzi czasem z pozytywnymi inicjatywami. Wtedy je popieram.

So paź 22, 2016 1:07

andej napisał(a):
Dla mnie liczą się zmiany. Przewietrzenie prokuratury i sądownictwa jest konieczne.

Pewnie tak, tylko tu znowu jest ten sam problem - PiS tego nie robi. PiS niczego nie naprawia, tylko zawłaszcza. Ziobro nadal nie przedstawił żadnego pomysłu na "usprawnienie" wymiaru sprawiedliwości, tak, by działał on lepiej, szybciej, sprawniej, sprawiedliwiej, bardziej bezstronnie. Wszystkie jego pomysły sprowadzają się do przejęcia możliwie jak najdalej idącej kontroli nad sądami, od zastraszania sędziów najróżniejszymi karami do kontrolowania prezesów sądów za pośrednictwem bezpośrednio mianowanych (kolejna likwidacja konkursów) i podlegających ministrowi dyrektorów. "Reforma" prokuratury sprowadziła się dokładnie do tego samego - wywalić prokuratorów "niepokornych", awansować lojalnych, oraz dać jak najszersze - nieznane w żadnym demokratycznym państwie - uprawnienia Oberprokuratorowi Generalnemu, będącemu zarazem członkiem rządu.

Cytuj:
Gdy stale się rzuca kłody pod nogi, to wiadomo, że efekty będą znacznie mniejsze.

Nie wiem, czy pijesz do mnie, bo moja sprawczość w kwestii zakłócania pracy rządu jest raczej ograniczona :-D Ale, jeżeli o mnie chodzi, po prostu miarka się przebrała. Mogę wskazać nawet konkretny moment, kiedy to nastąpiło. Byłem gotowy do zachowania pewnej miary w ocenie PiS dopóty, dopóki pisowcy nie ogłosili, że nie opublikują wyroku TK. To, niestety, dla mnie oznacza koniec zabawy. Władza, która odmawia respektowania wyroków sądowych, traci prawomocność. Od tego momentu jesteśmy z PiS na wojnie. Możemy ponownie podpisać "pakt o nieagresji" dopiero wtedy, kiedy PiS przyzna się do błędu, przeprosi, opublikuje wszystko, co ma obowiązek opublikować i zostawi TK w spokoju. Jeżeli tego nie zrobi, musi zniknąć i wszyscy musimy zrobić wszystko, by PiS odszedł w niebyt i nigdy nie powrócił.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So paź 22, 2016 7:42

No cóż, widzę inaczej.
Nawet PRL oceniam inaczej. Gdy ja czekałem na mieszkanie ponad 20 lat, moja koleżanka z pracy chwaliła Gierka, bo wtedy mieszkania były w ciągu 2 do 4 miesięcy.

Aparat sprawiedliwości sam się nie oczyści. Dzieci, wnuki i prawnuki komunistycznych przedstawicieli prawa okupują większość stanowisk. Mentalność została przekazana z pokolenia na pokolenia. System wartości też.

Jeśli chodzi o picie, to nie piję.

A TK należy oddzielić od politycznego Trybunału Rzeplińskiego wspieranego przez Sorosa. W mojej ocenie większego bezprawia dopuszcza się Rzepliński. Co nie znaczy, że ze stromy rządu nie było zagrywek po bandzie. Uważam działalność Rzeplińskiego za szkodnictwo. RZepliński nie jest i nie powinien być ponad prawem. Kreuje samego siebie, jako największy autorytet większy nawet o Wałęsy). Uważa, że on ma podstawowe prawo stanowienia co jest dobre, a co złe (oczywiście zgodnie z wartościami Sorosa).

So paź 22, 2016 8:11
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Wskaż mi neutralne media...
Super Express i Leszek Miller może być?
http://www.se.pl/wiadomosci/opinie/leszek-miller-caracale-i-mistrale_907007.html

L. Miller już nosił teczkę A. Leppera, aktualnie chętnie ponosiłby teczkę J. Kaczyńskiego, ale konkurencja zbyt duża :D
O żadnych niepisanych umowach nic nie wiem.....
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,tit ... omosc.html

I próbuj tu zadowolić kobietę...
8)

Jedno źródło za bardzo pro rządowe.
Drugie za bardzo... niezależne...

Miller podobnie niezależny jak ja prima balerina, albo prawda, że w epoce Gierka mieszkanie można było otrzymać w ciągu kilku miesięcy oczekiwania :D .....na słowa Kwaśniewskiego też nie mam żadnego wpływu.....

Cytuj:
Wiesz, że dajesz mi @Alus do ręki argument? Następnym razem chyba będę mógł odrzucić jakąś Twoją tezę motywując, że źródło mi się nie podoba?

:mrgreen:

Żadne novum.

So paź 22, 2016 8:22

andej napisał(a):
Aparat sprawiedliwości sam się nie oczyści. Dzieci, wnuki i prawnuki komunistycznych przedstawicieli prawa okupują większość stanowisk. Mentalność została przekazana z pokolenia na pokolenia. System wartości też.

No i co? To samo można powiedzieć o PiS - z tym, że nie chodzi o dzieci i wnuki, tylko o komunistycznych przedstawicieli prawa we własnych osobach :-D Kiedy więc PiS się oczyści? Już nie mówiąc o tym, że nie można nikogo sprawującego władzę sądowniczą "czyścić" ze względu na to, kim byli jego rodzice, ani też nie można sędziów "czyścić" ze względu na to, jaką mają "mentalność" :shock: To wbrew wszelkim cywilizowanym zasadom. Już samo stawianie takich postulatów przez władzę całkowicie ją delegitymizuje. No i problemem jest też to, że mentalność PiS jest czysto PRLowska, w stopniu nawet większym niż mentalność dzisiejszych potomków "komunistycznych przedstawicieli prawa". Jeżeli więc PiS może tu cokolwiek zmienić, to jedynie na gorsze.

I jeszcze jedno - takie stawianie sprawy jest przejawem typowo pisowskiego, pożyczonego od Lenina, poglądu, jakoby "kadry decydowały o wszystkim". Dlatego PiS, a za nim jego zwolennicy, problemów wymiaru sprawiedliwości nie upatrują w źle napisanych, niespójnych, nielogicznych, ponad miarę napuchniętych procedurach, pochodzących jeszcze z poprzedniej epoki, a potem jedynie doraźnie łatanych (najczęściej nowelizowaną ustawą w całym polskim systemie prawnym jest kodeks postępowania cywilnego), w nadmiernym obciążeniu sądów (moim zdaniem, nawet 90% spraw, którymi obecnie zajmują się sądy, w ogóle nie powinna do nich trafić) przy jednoczesnym chronicznym niedofinansowaniu itp. Nie, problemem wymiaru sprawiedliwości, i w ogóle wszystkiego co się w Polsce źle dzieje, jest to, że ludzie są niewłaściwi. Gdyby cały wymiar sprawiedliwości obsadzili ludzie dobrzy i prawi, czyli członkowie PiS, albo przynajmniej gdyby PiS zyskał nad nim pełną kontrolę personalną, to natychmiast zacząłby on działać idealnie, a procedury w jednym momencie stałyby się optymalne.

Cytuj:
A TK należy oddzielić od politycznego Trybunału Rzeplińskiego wspieranego przez Sorosa. W mojej ocenie większego bezprawia dopuszcza się Rzepliński. Co nie znaczy, że ze stromy rządu nie było zagrywek po bandzie. Uważam działalność Rzeplińskiego za szkodnictwo. RZepliński nie jest i nie powinien być ponad prawem. Kreuje samego siebie, jako największy autorytet większy nawet o Wałęsy). Uważa, że on ma podstawowe prawo stanowienia co jest dobre, a co złe (oczywiście zgodnie z wartościami Sorosa).

Do działań Rzeplińskiego mam bardzo krytyczny stosunek, ale taki Rzepliński, jaki jest teraz, został w stu procentach wykreowany przez działania PiS (co nie zdejmuje z niego odpowiedzialności). Jeszcze niedawno Rzepliński był przez "wspieranych przez Sorosa" nieomal wyklęty, bo przyjął odznaczenie z "Watykanu"; domagano się jego natychmiastowej dymisji jako fanatycznego katola, który orzeka na podstawie Katechizmu Kościoła Katolickiego, a nie polskiego prawa itp. A teraz, nagle, stał się wyznawcą Sorosa, komuchem, ubekiem i wcieleniem wszelkiego KOD.. znaczy, zła. Tymczasem działania Rzeplińskiego od początku były wyłącznie reaktywne; zresztą nie mogły być inne, bo TK nie ma formalnie prawa do żadnej inicjatywy. Owszem, Rzepliński walczy z PiS, owszem, walczy (moim zdaniem) łamiąc prawo, ale to on się tu broni, zaś PiS, również bezprawnie (i bezpardonowo) atakuje. To jest różnica.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So paź 22, 2016 9:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376 ... 622  Następna strona