Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 06, 2025 19:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Helenka napisał(a):
Tu mamy podsumowanie roku rządów PiS:
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 78215.html
i komentarz ojca dużej rodziny:
Cytuj:
Greg601 2016-10-25 15:07
W imieniu dużych rodzin dziękuję PIS za to że nie dostałem ani grosza na 4 uczących się dzieci (3 powyżej 18 roku) Dziękuję również w imieniu mojej 76 letniej mamy na wózku która na leki wydaje 350 zł miesięcznie, to dzięki wam zyskała aż 6 zł. Dziękuję również za obniżenie VATu zwłaszcza na ubranka dziecięce o których tyle mówiliście, za podwyżki ale cen i usług, ubezpieczeń OC itd.

Znajomy skończył 77 ale nie załapał się na żaden darmowy lek.....bo za drogo sie leczy - te bezpłatne to cenowo poniżej 15 zł.

Wt paź 25, 2016 14:28
Tak trochę z nudów, jako że zdrowie zaszwankowało, obejrzałam dzisiaj Panoramę i ... podsumowanie roku rządów PiS. Same sukcesy: 500+, darmowe leki dla seniorów, obniżenie CIT, cos tam jeszcze ... tyle, że bez analizy. No, ale analiza pokazałaby drugie dno, co ukazuje Money.pl.
Propaganda dorównuje tej z PRL.

Wt paź 25, 2016 15:57

TVP Info z dumą na Twiterze: Nie było takiego rządu po 1989 roku!
Riposta: Ale przed 89 było sporo! :D

Wt paź 25, 2016 18:01

Acro napisał(a):
TVP Info z dumą na Twiterze: Nie było takiego rządu po 1989 roku!
Riposta: Ale przed 89 było sporo! :D

To trochę przypomina tę anegdotę z Macierewiczem w roli głównej.
Macierewicz dostał nagrodę "patrioty roku".
Patrioty którego państwa - ktoś zapytał?

Śr paź 26, 2016 6:58

Helenka napisał(a):
Tak trochę z nudów, jako że zdrowie zaszwankowało, obejrzałam dzisiaj Panoramę i ... podsumowanie roku rządów PiS. Same sukcesy: 500+, darmowe leki dla seniorów, obniżenie CIT, cos tam jeszcze ... tyle, że bez analizy. No, ale analiza pokazałaby drugie dno, co ukazuje Money.pl.
Propaganda dorównuje tej z PRL.

Aby poprzeć Helenkę podam kilka lików z Money.pl. Wynika z nich, że jeśli ktoś chce wszystko widzieć w czarnych barwach, to tak widzi. Wspomniany portal jednak ma inne zdanie niż Helenka. Ocenia, to prawda. Ale wcale nie krytykuje w czambuł, gdyż dostrzega pozytywy.

A o to i kilka dzisiejszych linków:
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/polska-awansowala-w-rankingu-banku,91,0,2178651.html
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/prezydent-duda-donra-zmiana-poziom-zycia,115,0,2178675.html
http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/prognoza-wynikow-pge-za-9-miesiecy-2016-roku,43,0,2178603.html
http://msp.money.pl/wiadomosci/podatki/artykul/vat-uszczelnienie-poboru-podatku-nowelizacja,174,0,2178222.html

Śr paź 26, 2016 7:27
Polska awansowała w rankingu BŚ bo poprzedni rząd i sejm zmienił prawo budowlane...
PGE też niewątpliwie sukces PiS, zwłaszcza gdy od stycznia 2017 cały kraj buduje PGE :D ....łupienie podatków - przedsiębiorcy uciekną do sąsiednich krajów....na analizowanie wypowiedzi Dudy szkoda czasu......sumując - SAME SUKCESY :D.....wszak na bezrybiu i rak ryba.....

Śr paź 26, 2016 7:35

To znaczy, jakie "pozytywy"?
Przecież awans w rankingu Doing Business o 1 miejsce jest zasługą poprzedników.
Albo obietnice Dudy.
Cz to "pozytyw"?
A co one są warte?
Czy nie obiecywał on już przewalutowania kredytów frankowych "po cenie zakupu"?

Zainteresuj się raczej ostatnimi doniesieniami GUS-u, wg którego obniża się dynamika wzrostu PKB. A miała rosnąć.
To bardzo niepokojąca informacja.

Śr paź 26, 2016 7:37
Cytuj:
Zainteresuj się raczej ostatnimi doniesieniami GUS-u, wg którego obniża się dynamika wzrostu PKB. A miała rosnąć.
To bardzo niepokojąca informacja.

Zapomniałeś - dla nas PKB nie jest bożkiem absolutnym - to wymysł tych znad Sekwany, którzy od nas uczyli sie posługiwać widelcami.....

Śr paź 26, 2016 7:42
andej napisał(a):
Aby poprzeć Helenkę podam kilka lików z Money.pl. Wynika z nich, że jeśli ktoś chce wszystko widzieć w czarnych barwach, to tak widzi. Wspomniany portal jednak ma inne zdanie niż Helenka. Ocenia, to prawda. Ale wcale nie krytykuje w czambuł, gdyż dostrzega pozytywy.

A czy ja powiedziałam, że tych pozytywów nie ma wcale? :shock: . Odniosłam sie tylko do manipulacji Panoramy, która przedstawiła rok rządów PiS jako pasmo sukcesów i tylko sukcesów.
Pozytywne jest na pewno uszczelnienie podatków i lepsza ich ściągalność. Pewnie jeszcze coś się znajdzie, ale w tej chwili nie o to chodzi, a o to, że TV publiczna nie jest niezależna.

Śr paź 26, 2016 7:52
Dla mnie ewidentnym pozytywem jest likwidacja testów 6-klasisty.....dzieciak stara się, uczy przez 6 lat, a moment stresu niweluje niemal wszystko.

Śr paź 26, 2016 7:57
Może nie tyle chodzi tu o stres, bo uczniowie piszą mnóstwo testów próbnych, które niwelują stres w dość dużym zakresie . Chodzi o nauczanie pod testy, bo za wyniki testów oceniana jest szkoła na tle kraju i nie ma znaczenia, że akurat w danym roczniku połowa uczniów miała opinie poradni. Uczniowie z opiniami pisali ogólny test. Liczy się ostateczny wynik i zaraz kontrole, programy naprawcze (i co z tego, że następne klasy są bardziej kumate i test napiszą o niebo lepiej?).

Śr paź 26, 2016 8:16
Helenka napisał(a):
Może nie tyle chodzi tu o stres, bo uczniowie piszą mnóstwo testów próbnych, które niwelują stres w dość dużym zakresie . Chodzi o nauczanie pod testy, bo za wyniki testów oceniana jest szkoła na tle kraju i nie ma znaczenia, że akurat w danym roczniku połowa uczniów miała opinie poradni. Uczniowie z opiniami pisali ogólny test. Liczy się ostateczny wynik i zaraz kontrole, programy naprawcze (i co z tego, że następne klasy są bardziej kumate i test napiszą o niebo lepiej?).

Ty postrzegasz profesjonalnie z pozycji pedagoga, ja tylko z pozycji rodziny młodzieży przeżywającej test 6-klasisty :)

Śr paź 26, 2016 8:46
Moderator

Towarzystwo wzajemnej adoracji.
To nie o rządzie.
To o większości wypowiadających się w tym dziale.
Przecież tu nawet dyskusji nie ma.
Spójrzcie na 10, 20 ostatnich postów....
Same plotki i biadolenia.
Stale te same osoby.
Zgryźliwi tetrycy.
Skoro jednak się to wam podoba...

Śr paź 26, 2016 10:46
Zobacz profil WWW
Zamiast jechać ad personam i wydawać legitymacje, odnieś się merytorycznie to tego zrzędzenia, co? Powyższym komentarzem udowodniłes, że nie umiesz obalić naszych zarzutów.

Śr paź 26, 2016 10:51

medieval_man napisał(a):
Towarzystwo wzajemnej adoracji.
To nie o rządzie.
To o większości wypowiadających się w tym dziale.
Przecież tu nawet dyskusji nie ma.
Spójrzcie na 10, 20 ostatnich postów....
Same plotki i biadolenia.
Stale te same osoby.
Zgryźliwi tetrycy.
Skoro jednak się to wam podoba...

Jak ma być dyskusja, skoro tacy jak ty nie są nią zainteresowani? Broni wam ktoś? My mamy spraszać zwolenników PiS z ulicy, żeby wątek był bardziej urozmaicony? Masz argumenty, które mógłbyś przeciwstawić "biadoleniu", to je przedstawiaj. To nie nasza wina, że coraz trudniej znaleźć zwolennika PiS, który byłby gotowy bronić działań PiS merytorycznie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr paź 26, 2016 10:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381 ... 622  Następna strona