Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 15:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Coroner napisał(a):
Czyli według was katolik nie powinien reagować na ataki. To jakaś nowość.
Nikt by nie wiedział a mimo to, że katolicy z forum.wiara.pl nic nie wiedzą to w środowisku chrześcijańskim o tym dość głośno. Wygląda, że katolicy z wiara.pl omijają portal gosc.pl na którym dość głośno o tym.
Wygląda to tak, że trzeba by mówić jednym głosem z tymi, którzy są z innego plemienia i to zapewne jest największy problem. Jak w polityce jest PiS i AntyPiS tak w wierze mamy też podział na kościół toruńsko-katolicki i łagiewnicko-katolicki.

Zdaje się, że zapomniałeś o słowach Jezusa Chrystusa: "Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi. Temu, kto chce prawować się z tobą i wziąć twą szatę, odstąp i płaszcz" (Mt 5,39n). i pytanie do żołdaka, który Go uderzył: "Jeżeli źle powiedziałem, udowodnij, co było złego. A jeżeli dobrze, to dlaczego Mnie bijesz?" (J 18,23)

Cz mar 30, 2017 7:57
Cytuj:
Widać lepiej cały czas prowadzić wojenkę plemienną niż zabrać głos w sprawie obrażania katolików.

Kto obraża katolików precyzyjnie wskazuje ks S. Walczak
https://www.facebook.com/silesiade/post ... 1171657948
a nie jakaś komedia oderwana od realiów.
GN po radykalnie różnej reakcji na jednakową w sensie wypowiedź śp l. Kaczyńskiego i B. Komorowskiego, przestał być dla mnie wiarygodny.

Cz mar 30, 2017 9:09
Małgosiaa napisał(a):
Coroner napisał(a):
Nikt by nie wiedział a mimo to, że katolicy z forum.wiara.pl nic nie wiedzą to w środowisku chrześcijańskim o tym dość głośno. Wygląda, że katolicy z wiara.pl omijają portal gosc.pl na którym dość głośno o tym.
Wygląda to tak, że trzeba by mówić jednym głosem z tymi, którzy są z innego plemienia i to zapewne jest największy problem. Jak w polityce jest PiS i AntyPiS tak w wierze mamy też podział na kościół toruńsko-katolicki i łagiewnicko-katolicki.

Zdaje się, że zapomniałeś o słowach Jezusa Chrystusa: "Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi. Temu, kto chce prawować się z tobą i wziąć twą szatę, odstąp i płaszcz" (Mt 5,39n). i pytanie do żołdaka, który Go uderzył: "Jeżeli źle powiedziałem, udowodnij, co było złego. A jeżeli dobrze, to dlaczego Mnie bijesz?" (J 18,23)
Nie zapomniałem. A jednak przeczytaj drugą część tego cytatu. Poczytaj katechezy o drugim policzku i czy to oznacza, że mamy być workami treningowymi dla anty-chrześcijan.

Cz mar 30, 2017 9:43
To jak zareagowales?
I jak reagujesz na obrazajace uczucia katolikow wystapienia poslow i rzadzacych, ktorzy poboznie sie modla i pchaja do pierwszych lawek przy uroczystosciach koscielnych a w praktyce nic chrzescijanskiego nie robia?

Cz mar 30, 2017 10:08
Moderator

Coroner, a czym jest wykorzystywanie Boga do odwracania uwagi od problemów państwa poprzez kierowanie dyskusji na inne tematy? Pomijam już kwestię robienia reklamy temu czemuś.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz mar 30, 2017 12:18
Soul33 napisał(a):
Coroner, a czym jest wykorzystywanie Boga do odwracania uwagi od problemów państwa poprzez kierowanie dyskusji na inne tematy? Pomijam już kwestię robienia reklamy temu czemuś.

Skoro masz takie zdanie to nie mam pytań i nie dziwię się, że wciąż walczycie w walce plemiennej.

Cz mar 30, 2017 21:41
Moderator

Nic na to nie poradzę, że wpisujesz się w metody partyjnej propagandy.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz mar 30, 2017 22:56
Czy to nie jest juz trolling? Coroner ciagle na moje pytanie jak on zareagowal nie odpowiedzial a dyskutantom zarzuca plemienne wojenki i brak zwarcia (katolickich) szeregow w kontrataku na naprawde istotnego wroga.

Z opinii w necie wyglada, ze pozycja Macierewicza rosnie i nikt, nawet prezes nie moze ruszyc jego Miska ani zakonczyc demontazu armii.
Smrod kolo tego rosnie.

Tylko Polski szkoda.

Pt mar 31, 2017 7:00
Kael napisał(a):
Czy to nie jest juz trolling? Coroner ciagle na moje pytanie jak on zareagowal nie odpowiedzial a dyskutantom zarzuca plemienne wojenki i brak zwarcia (katolickich) szeregow w kontrataku na naprawde istotnego wroga.

Z opinii w necie wyglada, ze pozycja Macierewicza rosnie i nikt, nawet prezes nie moze ruszyc jego Miska ani zakonczyc demontazu armii.
Smrod kolo tego rosnie.

Tylko Polski szkoda.

Macierewicz wypełnia swoje proroctwo - co takiego wam Polska zrobiła, że zostawiliście ją tak bezbronną.....nie rzuca chłop słów na wiatr, przecież musi zasługiwać non stop, aby rzesze Polaków nie były godne czyścić mu butów.....
Prezesowi nie zależy na Polsce, ani na silnej armii - jego jedynym celem jest ZEMSTA.

Pt mar 31, 2017 7:49
Małgoś - jako katechetka, nie popierająca PiS, jesteś wedle posła PiS Pięty czerwoną lumpeniteligencją :mrgreen:

Pt mar 31, 2017 8:08
Soul33 napisał(a):
Nic na to nie poradzę, że wpisujesz się w metody partyjnej propagandy.
i vice versa.
Kael napisał(a):
A to nowa forma walki na forum? Oskarżyć o trolling tylko dlatego, że ktoś nie odpowiedział na twoje pytanie? To może wpiszcie w regulamin obowiązek odpowiadania na pytanie Kael.

Pt mar 31, 2017 8:14

Macierewicz sprawia wrażenie kogoś, kto całkowicie wyrwał się spod kontroli. Nikt już w PiS, nie wyłączając Kaczyńskiego, nie rozumie, co on właściwie robi i po co. Tylko że nie bardzo można coś z tym zrobić, bo Macierewicz jest jednym z fundamentów części "żelaznego elektoratu" PiS. A PiS ostatnio ma dość problemów z "nieżelaznym" elektoratem, żeby jeszcze dodatkowo ryzykować. Poza tym, mózg Macierewicza od HR, czyli Misiewicz, bez skrępowania już buduje mu osobną strukturę w PiS, z którą, w razie jakichś problemów, Macierewicz po prostu sobie wyjdzie (najwidoczniej Macierewicz w ten sposób zrozumiał nakaz "schowania" Misiewicza, ciekawe, czy Prezes jest tym usatysfakcjonowany). A to nie są takie przelewki, jak kiedyś, bo "dobra zmiana" ma już takie "zasługi", że utrata władzy przez PiS raczej nie skończy się tak gładko, jak się kończyły poprzednie utraty władzy w III RP. Polityka stała się dla pisowców kwestią życia i śmierci. Macierewicz więc wie, że do końca kariery politycznej jest skazany na Kaczyńskiego, ale także odwrotnie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt mar 31, 2017 8:20
Macierewicza ma atut, o którym Kaczyński może tylko pomarzyć - o. Rydzyka i rzesze wyznawców zakonnika.

Pt mar 31, 2017 8:28
Coroner napisał(a):
Widać lepiej cały czas prowadzić wojenkę plemienną niż zabrać głos w sprawie obrażania katolików. Wygląda to tak, że trzeba by mówić jednym głosem z tymi, którzy są z innego plemienia i to zapewne jest największy problem. Jak w polityce jest PiS i AntyPiS tak w wierze mamy też podział na kościół toruńsko-katolicki i łagiewnicko-katolicki.

Ty sie moze Coroner zdecyduj. My niby kisimy sie w polityce ale to ty nie chcesz sie przyznac jak to wzniosles sie ponad podzialy i walczysz z (mierna) prowokacja
Coroner napisał(a):
Żenada to wasze plemienne wojenki.
Co mnie obchodzą wewnętrzne sprawy PiS czy PO. Ja podałem atak na wiarę i szydzenie z niej przez pewne pismo znane z podobnych akcji. A wy jak zwykle sprowadziliście to do swoich nienawiści w których się kisicie. I to jest żenujące. Dla katolika - a za takich się podajecie - szydzenie z Boga jest czymś normalnym i wracacie do waszego świata nienawiści.

Chyba jednak to twoja dzialalnosc w tym watku jest zenujaca.

Pt mar 31, 2017 8:43
Johnny99 napisał(a):
Macierewicz sprawia wrażenie kogoś, kto całkowicie wyrwał się spod kontroli. Nikt już w PiS, nie wyłączając Kaczyńskiego, nie rozumie, co on właściwie robi i po co. Tylko że nie bardzo można coś z tym zrobić, bo Macierewicz jest jednym z fundamentów części "żelaznego elektoratu" PiS. A PiS ostatnio ma dość problemów z "nieżelaznym" elektoratem, żeby jeszcze dodatkowo ryzykować. Poza tym, mózg Macierewicza od HR, czyli Misiewicz, bez skrępowania już buduje mu osobną strukturę w PiS, z którą, w razie jakichś problemów, Macierewicz po prostu sobie wyjdzie (najwidoczniej Macierewicz w ten sposób zrozumiał nakaz "schowania" Misiewicza, ciekawe, czy Prezes jest tym usatysfakcjonowany). A to nie są takie przelewki, jak kiedyś, bo "dobra zmiana" ma już takie "zasługi", że utrata władzy przez PiS raczej nie skończy się tak gładko, jak się kończyły poprzednie utraty władzy w III RP. Polityka stała się dla pisowców kwestią życia i śmierci. Macierewicz więc wie, że do końca kariery politycznej jest skazany na Kaczyńskiego, ale także odwrotnie.

Myślę, że jednak ma zielone światło od Kaczyńskiego. Tak mi to wygląda. Nie wierzę w to, że ma haka na Kaczyńskiego i dlatego mu wszystko wolno. Gdyby mieli coś na niego to już dawno byłoby to rozegrane przez zaciekłych wrogów PiS.

Pt mar 31, 2017 10:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 976  Następna strona