Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 4:43

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Zaskoczenie, czy jednak nie?

Obrazek

Śr lut 10, 2010 10:25

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):
Sorry Alus! to było przejęzyczenie. Miałam napisać z opozycji pozaparlamentarnej np z Prawicy Rzeczpospolitej.

Wiem, że nie myślałaś o SLD :) ....ale powiedz uczciwie - nie wadzi Ci koalicja PiS z ludźmi w rodzaju p. Senyszyn????
Przez 4 lata byliśmy straszeni koalicja PO + SLD, a okazało się, że wieszcz stworzył takie monstrum.

Tak! Wadzi mi ta koalicja, ale jestem pewna, że oprócz tej w TVP nie dojdzie nigdzie do koalicji SLD PiS
Zresztą dlatego to moje marzenie o którym pisałam wcześniej.

Śr lut 10, 2010 10:27

osiris napisał(a):

Obrazek

Największe zaskoczenie w pytaniu:"A gdzie te 41%???

Śr lut 10, 2010 10:30
osiris napisał(a):

Nie :) ....widziałam już bardziej kuriozalne sondaże.....jak choćby te nie dające żadnej szansy p. Senyszyn w okręgu konserwatywnym w wyborach do PE.
Gita - dobrze, że przyznałaś, iż Ci wadzi :)
Bo ja często dyskutowałam ze znajomymi nad mozliwością koalicji z SLD i zdecydowanie twierdziłam, że ani PiS ani PO nigdy nie wejdą w taka koalicję.
Kolejny raz życie mnie przekonało aby "nigdy nie mówić nigdy" :(

Śr lut 10, 2010 10:39
Za GW:
Cytuj:
W poniedziałek szef MSZ Radosław Sikorski "osobiście radził", aby prezydent raczej pojechał na rocznicę 65-lecia zakończenia wojny w Moskwie oraz do Charkowa i Miednoje. - To nie stwarzałoby dwuznaczności - argumentował Sikorski.

Takie porady nie sobie Sikorski wsadzi w wiadome miejsce!
Przecież jest wiadome, że Putin celowo stworzył taki afront Prezydentowi a Prezydent powinien Putinowi zagrać na nosie, bo to nie szczyt w Brukseli, gdzie ewentualnie można dywagować czy powinien tam byc Prezydent.
To jest grób naszych rodaków pomordowanych przez bolszewików i to MY mamy prawo stanowić kto tam powinien być a nie żeby narzucał nam te sprawy Putin z KGB.
Sikorski tylko wpisuje się w tą grę ruskiego agenta bezpieki.
Zamiast zostawić te polityczne przepychanki powinien wspierać Prezydenta w jego decyzji a nie działać pod oczekiwania obcego nam polityka z Moskwy.
Dla kogo pracuje w końcu Radosław Sikorski, bo odbieram to w dziwny sposób jakby chciał się przypodobać Putinowi a przy okazji odegrać się na Prezydencie (czy tez odwrotnie)

Cz lut 11, 2010 9:49

Posłowie w panice zamykają drzwi komisji hazardowej żeby gnojówka się nie wylała.

Cz lut 11, 2010 18:10
CzłowiekBezOczu napisał(a):
Posłowie w panice zamykają drzwi komisji hazardowej żeby gnojówka się nie wylała.

Bez przesady.
Jednak uważam iż wreszcie mamy przełom.
Sobiesiakowi puściły nerwy i zachowywał się dokładnie jak Rywin.
Tak nie zachowuje się człowiek który ma czyste sumienie.

Cz lut 11, 2010 19:24

Ja się obawiam że poświęcono pionka (Pan S.) i figurę (Donald) ale król niezagrożony.

Cz lut 11, 2010 20:32
Ja jestem ciekaw jak wypadnie Gosiewski bo poplecznicy PO z nadzieją czekają na ten dzień, który ma rzekomo udowodnić iż PiS jest tak samo ubabrany w aferę hazardową jak PO.
Uważam jednak, że PO udało się rozmydlić aferę przez wezwanie tylu świadków nie związanych ze sprawą.
To jest efekt podobny do tego kiedy uciekający złodziej krzyczy: "Łapcie złodzieja"
I kiedy cały tłum ruszy w pogoń, to nie wiadomo kto goni a kto jest złodziejem.
Trzeba przyznać iż PO tego typu sztuczki opanowało do perfekcji, tylko czy obywatelom o takiego typu specjalności chodziło?

Pt lut 12, 2010 8:49
osiris napisał(a):
Tak nie zachowuje się człowiek który ma czyste sumienie.

A który z polskich przedsiebiorców ma czyste sumienie???...wypłaca na bieżąco wynagrodzenia, zawiera rzetelne umowy z pracownikami, płaci należny ZUS, podatki, nie omija, nagina, w każdy możliwy sposób prawa, nie tworzy wirtualnej księgowości???.
Powód pierwszy - mentalność - Polak to zawsze kombinator.
Powód drugi - mnóstwo nonsensownych, nieczytelnych, często nawzajem się wykluczajcych przepisów prawnych.
I to w każdej dziedzinie życia
Weźmy pierwszy z brzegu - osoba pobierająca świadczenia emerytalne w wysokości 2 zasiłków dla bezrobtnych nie ma prawa dorobić legalnie na umowę o prace, umowę zlecenie, a na umowę o dzieło może zarabiać krocie.
Bo ZUS wypłacający owe świadczenie kontroluje tylko te umowy od których obligatoryjnie odprowadzane są składki emerytalno-rentowe.
W umowie o dzieło nie ma tego obowiązku - a więc ZUS nie jest nimi zainteresowany.
Mnóstwo ludzi oficjalnie zarabiających najniższą krajową mających na utrzymaniu 2-3 osoby....przecież nikt nie jest takim bezdennym kretynem i uwierzy, że 3-4 osoby przeżyje miesiąc za 980 zł.
Paranoja - i co krok natkniemy się na tego rodzaju nonsensy.
Sobiesiak - niezależnie aferzysta czy nie - powiedział wielmożnym posłom prawdę - żyją za nasze pieniadze, a poza koniunkturalnymi partyjnymi czy osobistymi interesami resztę mają w d......
Wczorajsze słowa Leppera - było nie było wicepremiera - "sąd działał na zlecenie polityczne".
Gdy wyrok otrzyma polityk z innego ugrupowania to "wreszcie Temida zadziałała".
I ponoć koalicja z tego typu ludźmi była w "interesie społecznym"...
Tzw. "dobropolscy" wszystko zrobią dla władzy....
A komisja hazardowa jak wszystkie pozostałe nic nie wyjaśni - i nie zależy to kto aktuaklnie sprawuje władze, jak to uzależnia osiris - interesem posłów nie jest wyjasnienie, ale marketing partyjny i osobisty.
Co poniektórzy posłowie wypracują sobie miano "gwiazd" a my zapłacimy horrendalne kwoty - bo przecież państwo posłowie w komisjach nie pracują społecznie....

Pt lut 12, 2010 8:57

Alus napisał(a):
A który z polskich przedsiebiorców ma czyste sumienie???...wypłaca na bieżąco wynagrodzenia, zawiera rzetelne umowy z pracownikami, płaci należny ZUS, podatki, nie omija, nagina, w każdy możliwy sposób prawa, nie tworzy wirtualnej księgowości???.

Ale pojechałeś. Pracuję w pewnej firmie będącej oddziału firmy zagranicznej. Cała część "decyzyjna" polskiego oddziału to Polacy (tylko kilku szeregowych pracowników jest obcokrajowcami). Warunki pracy mamy lepsze niż pracownicy centrali za granicą. Przestrzegane są u nas wszystkie(!!!) prawa pracownicze, wszystkie płatności są na czas, umowy są uczciwe a płace godziwe. Nadgodziny są uczciwie rozliczane. Urlopy są udzielane wedle uznania pracowników i bez konieczności szczegółowego rozplanowania na cały rok. Kobiety, które mają ochotę zdecydować się na dziecko robią to bez obaw, bo po kilku miesiącach nieobecności wracają normalnie do pracy i podejmują swoje obowiązki. Nie zdarzyło się by firma cokolwiek potem kombinowała. Poza wspomnianymi sprawami wynikającymi z Kodeksu Pracy mamy też kilka innych bonusów nieobowiązkowych a bardzo uprzyjemniających pracę :) Ot choćby elastyczny czas pracy (mam wypracować 40h w tygodniu a jak sobie te 40h rozłożę to już moja sprawa). Wszystkie te warunki są zasługą polskiej kadry zarządzającej :)

Alus napisał(a):
Powód pierwszy - mentalność - Polak to zawsze kombinator.

Mam się poczuć urażony?

Pt lut 12, 2010 10:56
igor - wyjątki się zdarzają :)
Czy masz poczuc urażony? :) ....a tak z ręką na sercu przyznaj - nigdy nic nie zakombinowałeś?
Kombinowanie nie ma wydźwięku totalnie pejoratywnego.
Przykład - budowy kościołów w PRL - gdyby wszystko załatwiano zgodnie "z literą prawa" komunistycznego państwa, niewiele by zbudowano - ani zezwoleń na budowę, ani materiałów, które były ściśle limitowane.
Wdowa udawała, ze buduje dom, urzędnicy udawali, że nie wiedzą co się naprawdę buduje, nawet lokalna komórka PZPR "nic nie wiedziała" :D - czy to nie kombinowanie :)
I...pojechałAm :) ....jawna dyskryminacja :) ....żartuję oczywiście....

Pt lut 12, 2010 11:05

Alus napisał(a):
Czy masz poczuc urażony? :) ....a tak z ręką na sercu przyznaj - nigdy nic nie zakombinowałeś?
Kombinowanie nie ma wydźwięku totalnie pejoratywnego.

Nigdy? Nie - święty nie jestem - różne się błędy w życiu popełniało :). Ale nie czuję się kombinatorem - teraz staram się postępować uczciwie.
A co do pejoratywnego wydźwięku to wszystko zależy od kontekstu. W Twoim poście odebrałem to jednak jako określenie zdecydowanie pejoratywne. Oczywiście przyjmuję do wiadomości Twoje doprecyzowanie tematu.

Alus napisał(a):
pojechałAm

Bardzo Cię przepraszam :) Po nickach czasami ciężko się zorientować czy się rozmawia z kobietą czy mężczyzną a dyskutantów jest tutaj tak wielu, że często nie pamiętam jakich kto używa końcówek w swoich wypowiedziach ;) Ciebie już, mam nadzieję, nie pomylę :)

Pt lut 12, 2010 11:27
Alus, ta tyrada truizmów była niepotrzebna.
Sobiesiak na aniołka nie wygląda a tłumaczenie, że tak wszyscy robią nie usprawiedliwia onego.
To że wszyscy sikają do basenu a dany biznesmen sika z trampoliny jednak nic nie zmienia w sprawie, bo wszyscy w tym momencie zanieczyszczają wodę, ale jeden bardziej widocznie i ostentacyjnie.

Pt lut 12, 2010 13:39
osiris napisał(a):
Alus, ta tyrada truizmów była niepotrzebna.
Sobiesiak na aniołka nie wygląda a tłumaczenie, że tak wszyscy robią nie usprawiedliwia onego.
To że wszyscy sikają do basenu a dany biznesmen sika z trampoliny jednak nic nie zmienia w sprawie, bo wszyscy w tym momencie zanieczyszczają wodę, ale jeden bardziej widocznie i ostentacyjnie.

A gdzie ja go uprawiedliwiam?
I czy ważne kto opisuje polską rzeczywistość?.....a jesli nie odpowiada Ci diagnoza Sobiesiaka, to słyszałeś zeznania Danuty Olewnik, siostry Krzysztofa????
Tzw. afera hazardowa przy mafii w aferze Olewnika to porównawczo pryszcz na d....e do raka zżerającego oba płuca.
Aż strach było słuchać :(

Pt lut 12, 2010 16:45
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 101  Następna strona