Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Cytuj: Kamala przypuszczam że to żart. Gdyby u nas robił się samolot z wysokimi dostojnikami rosyjskimi i okazałoby się, że może pas był za krótki lub żarówka wykręcona przywitalibyśmy samoloty i czołgi, a nie prokuratorów. Oczywiście rozumię, że podejmujesz rozmowę w formie żartu. Można ruskich nie lubić, ale pleść androny nie przystoi. Bo wtedy należałoby przyznać, że biskupi polscy swój sławy list do episkopatu Niemiec "Przebaczamy i prosimy o przebaczenie" pisałi "napruci winem i paląc jakieś zioła".
|
Wt maja 04, 2010 17:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To woła o pomstę do nieba!!!!!! Którego?...bo to niebo, królestwo Bóga Miłości napewno pomsty nie wymierza. Należy raczej wzywać tego z rogami i widłami.....pospieszy ochoczo.
|
Wt maja 04, 2010 17:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): A co do Kamala (czy też Kamali - jak to się odmienia żeby nie popełnić faux pas?) nie pisz w zacietrzewieniu głupot.
No i znowu kolejna obelga na slepo... I oczywiscie zadnej rzeczowej odpowiedzi. Zreszta tego sie po tobie spodziewalam. Niestety, typowy przyklad zachowania u zwolennikow PiS-u i RM. Zadnych argumentow i sklepa wiara we wlasna nieomylnosc. Zapewniam ciebie, ze w przeciwienstwie do ciebie, jestem zupelnie spokojna i to z roznych powodow. Min dlatego, ze zycie mnie nauczylo, ze na fakty, na ktore nie mam wplywu nie reaguje agresywnie, bo to szkodzi tylko mnie samej. I zawsze warto zreflektowac swoje reakcje, np zadajac sobie takie pytanie jakie tobie zadalam. Odpowiedzial na nie mazli, super rzeczowo: mazli napisał(a): Kamala przypuszczam że to żart. Gdyby u nas robił się samolot z wysokimi dostojnikami rosyjskimi i okazałoby się, że może pas był za krótki lub żarówka wykręcona przywitalibyśmy samoloty i czołgi, a nie prokuratorów. A nasz polski rząd boi się poprosić Rosję o cokolwiek - przecież moglibyśmy ich urazić. Do Polski wracają trumny, a nasze władze o uściskach. Jeszcze nie wiadomo kto i co, a media już pompują w nas atmosferę cudownego pojednania. O czym my mówimy? Co media w nas pompuja, to jest jak odpowiedz na pytanie: "Co slychac?" "Zalezy gdzie ucho przylozyc". W niektorych pompuja takie teorie, ze wlos sie na glowie jezy. A teraz mazli (na osirisa juz nie licze), ciag dalszy rozwazan: Czy gdyby premierem byl nasz nie(d)oceniony Jaroslaw Kaczynski, ktorego to, ach jak podstepnie, niewdzieczne spoleczenstwo odsunelo od sprawowania rzadow, to juz o o godzinie 11 owego 10.kwietnia, nasze czolgi stalyby pod Smolenskiem? Czy dopiero po pogrzebie na Wawelu? Bo w owe rosyjskie czolgi z powodu katastrofy samolotowej wydajesz sie swiecie wierzyc. Prawie jak Jaruzelski w interwencje radziecka 13. grudnia 1981 roku.
|
Wt maja 04, 2010 17:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Min dlatego, ze zycie mnie nauczylo, ze na fakty, na ktore nie mam wplywu nie reaguje agresywnie, bo to szkodzi tylko mnie samej. Dlatego w czasie okupacji hitlerowskiej czy czasów stalinizmu jedni walczyli a drudzy kontemplowali rzeczywistość. Mieli podobne podejście do Ciebie. Rozumiem, że Ci nieaktywni (wtedy) bali się ogromnie, ale dlaczego i czego się boisz teraz? A może trzeba się bać a ja jestem tego nieświadom wierząc naiwnie że mamy jeszcze demokracje i można mówić co się chce i gdzie chce. Może czas się zacząć bać i Twoje zachowanie jest całkowicie racjonalne. Przemyśle to. Może wiesz więcej o tym co nadchodzi?
|
Wt maja 04, 2010 18:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris, lubisz sie bac? Spiskowa teoria dziejow ci odpowiada? To boj sie dalej.
Ja nie pisze o tym, ze "kontempluje rzeczywistosc" (znowu insynuacja z twojej strony), ale ze nie niszcze sobie zdrowia szarpanina: "kto klamie i dlaczego"? Zreszta ty sie nie szarpiesz. Ty juz WIESZ, ze to Tusk i PO wraz z Rosjanami uknuli spisek. Tylko jakos tez nic konkretnego nie robisz, poza pyskowaniem na forum na wszystkich, ktorzy nie podzielaja jednomyslnie twoich pogladow. Chyba ze sie myle i piszesz do nas ze Smolenska, gdzie bohatersko zbierasz informacje o prawdziwych wydarzeniach (oczywiscie incognito, jak prawdziwy partyzant).
Polecam ten tekst: Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.
|
Wt maja 04, 2010 18:38 |
|
|
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
Zdzisław Podkański : Cytuj: liberałowie opanowali już administrację państwową, tj. sejmową, senacką, rządową, a ostatnio po katastrofie pod Smoleńskiem, również prezydencką, wojskową i skupioną w ważnych urzędach centralnych - napisał w oświadczeniu. smutna prawda. Cytuj: Z nieoficjalnych ustaleń wynika również, że Rosjanie zgodzili się na upublicznienie zapisów czarnych skrzynek naszego samolotu, jednak pod warunkiem, że wcześniej zostanie to z nimi skonsultowane. skonsultowane? tzn. co? to pokazac, a tego nie??
|
Wt maja 04, 2010 18:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: poza pyskowaniem na forum Teraz to Ciebie poniosło. Piszę a nie pyskuję. Widzę że nie panujesz nad swoimi nerwami i zaczynasz ubliżać innym forumowiczom. Pyskować to może gówniarz, więc nie traktuj innych po gówniarsku bo sama sobie taką etykietę przyklejasz próbując obrażać innych. Knajacki język rodem z PO.
|
Wt maja 04, 2010 19:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kamala napisał(a): A ty za kazdym razem krzyczysz jak to zwolennicy innych politykow napadaja na wszystko: pamiec zmarlych (...), na ciebie (przypominajac twoje wlasne wypowiedzi w agresywnym tonie) i w ogole na jedynych prawych Polakow (cecha charakterystyczna - slepe uwielbienie PiS-u).
I co? Piszesz ze Smolenska?
|
Wt maja 04, 2010 19:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A ty za kazdym razem krzyczysz Jak można krzyczeć nie wydając dźwięku? To nie SKYPE. A też nie piszę dużymi literami. Są różne formy ekspresji, lecz trudno tutaj doszukać się krzyku. Ponieważ największymi krzykaczami są ludzie z PO, to chyba wydaje Ci się, że wszyscy na około krzyczą jeśli mają inne poglądy jak jedynie słuszna partia.
|
Wt maja 04, 2010 19:11 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
i co teraz będziecie się kłócić na dwie strony kto jest pyskatszy ? wrzućcie na luz i wróćcie do tematu. osiris dałeś się podejść. olej to.
|
Wt maja 04, 2010 20:18 |
|
 |
Ukyo
|
Osiris, Ty "tak trochę" prowokujesz ludzi, z tego co zauwazyłam. 
|
Wt maja 04, 2010 20:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ukyo napisał(a): Osiris, Ty "tak trochę" prowokujesz ludzi, z tego co zauwazyłam.  Nie jest moim zamiarem prowokować (z założenia) choć przyznaje że mam język cięty a sposób pisania podnoszący ciśnienie. Lecz staram się nie obrażać, a że niektórym poszczają nerwy to zaczynają pisać rzeczy mało wyszukane. Mam poglądy skrajnie różne niż wielu userów ale to nie znaczy żeby kogoś obrażać. Teraz obecnie mamy oto taką sytuację, że każda wersja różna od państwowej (rządowej) jest określana jako teoria spiskowa i oszołomstwo. Nic na to nie poradzę, ja jestem po innej stronie niż rząd i nie popieram marazm rządu oraz jego - moim zdaniem - mataczenie.
|
Wt maja 04, 2010 20:33 |
|
 |
mazli
|
Kamala napisał(a): byl nasz nie(d)oceniony Jaroslaw Kaczynski, ktorego to, ach jak podstepnie, niewdzieczne spoleczenstwo odsunelo od sprawowania rzadow Aż takiego gloryfikującego zdania o Jarosławie nie mam i nie uważam społeczeństwa za podstępne. Chyba w takim razie piszesz za siebie, tak? Kamala napisał(a): A teraz mazli (na osirisa juz nie licze), ciag dalszy rozwazan: to juz o o godzinie 11 owego 10.kwietnia, nasze czolgi stalyby pod Smolenskiem? Czy dopiero po pogrzebie na Wawelu? Na pewno Jarosław wystąpiłby o przekazanie naszej stronie śledztwa. Wszelkie zapisy prawne można w tak wyjątkowej sytuacji zmodyfikować za zgodą obu zainteresowanych stron. Na pewno Jarosław nie nawoływałby do cudownego pojednania w chwili, kiedy nie wiadomo która strona zawiniła. Wreszcie Jarosław zapytany podczas konferencji nie oznajmiłby, że w sumie to lepiej dla śledztwa, że to nie międzynarodowa komisja tylko sami Rosjanie rozwiązują ten problem. Kamala napisał(a): Bo w owe rosyjskie czolgi z powodu katastrofy samolotowej wydajesz sie swiecie wierzyc. Prawie jak Jaruzelski w interwencje radziecka 13. grudnia 1981 roku. Być może. Podczas eksterminacji Żydów, Romów, czy Polaków podczas wojny nikt nie zechciał pomóc, choć cały świat wiedział. Ale żaden oficjel rosyjski nigdy nie zginie w Polsce na nasze szczęście. Gdyby nawet nie widzę Putina w roli obserwatora prawiącego, że dla dobra śledztwa lepiej żeby to strona polska prowadziła śledztwo. osiris napisał(a): Nic na to nie poradzę, ja jestem po innej stronie niż rząd i nie popieram marazm rządu oraz jego - moim zdaniem - mataczenie. No to już na forum było sobie oszołomów dwóch. 
|
Wt maja 04, 2010 20:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
*Julka* napisał(a): Zdzisław Podkański : Cytuj: liberałowie opanowali już administrację państwową, tj. sejmową, senacką, rządową, a ostatnio po katastrofie pod Smoleńskiem, również prezydencką, wojskową i skupioną w ważnych urzędach centralnych - napisał w oświadczeniu. smutna prawda. Cytuj: Z nieoficjalnych ustaleń wynika również, że Rosjanie zgodzili się na upublicznienie zapisów czarnych skrzynek naszego samolotu, jednak pod warunkiem, że wcześniej zostanie to z nimi skonsultowane. skonsultowane? tzn. co? to pokazac, a tego nie?? Fachciura.....wiedzą wykazał się już jako Min. Kultury w 1997r zapraszając na spotkanie zmarłego w 1993r Józefa Czapskiego.
|
Wt maja 04, 2010 21:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co mówił dzień przed tragedią gen. Koziej mianowany przez Komorowskiego na szefa BBN: Cytuj: Wiadomo, że negocjacje amerykańsko-rosyjskie, słynny "reset" w stosunkach między tymi mocarstwami i wreszcie podpisanie porozumienia strategicznego spotykały się z obawami europejskich sąsiadów Rosji, że wszystko to może negatywnie odbić się na ich poczuciu bezpieczeństwa.
Obawy te nie były pozbawione podstaw, jeśli przypomnimy, że jednocześnie Rosja dawała wiele powodów, by je wzmagać. Jednoznaczne dopominanie się o prawo do swojej strefy wpływów w tym regionie, wyraźne sprowokowanie wojny z Gruzją i bezceremonialne rozprawienie się z nią na oczach bezradnego Zachodu, ubiegłoroczna wojna gazowa, czy manewry "ZACHÓD" - to najbardziej znane przykłady.
Obama musi udowodnić, że nie przehandlował interesów swoich wschodnioeuropejskich sojuszników natowskich w układaniu się z Rosją, że stosunki USA z Europą Środkowo-Wschodnią nie ucierpią w wyniku zbliżenia z Rosją i nie są podporządkowane relacjom z Rosją, ani nie są ich pochodną. Cytuj: USA wiążą to jednocześnie z oczekiwaniami wsparcia ze strony Europy dla amerykańskiej strategii powstrzymywania Iranu przed uzyskaniem broni atomowej oraz rozwiązania kryzysu afgańskiego.
Europy a więc i Rosji. Ten ekspert napisał to samo co ja kilka postów wcześniej. Moim zdaniem sprzedano nas za Iran, za bierność Rosji w rozgrywkach z Iranem.
|
Wt maja 04, 2010 22:45 |
|
|
|