Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 28, 2025 22:37

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 94  Następna strona
 Krzyż pod pałacem prezydenckim. 
Autor Wiadomość
Post Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Zencognito napisał(a):
Awantura z krzyżem w kilka dni zniwelowała cały pozytywny obraz jaki Kaczyński i jego przyboczni stworzyli w trakcie kampanii i pomogła w zagłuszeniu całej niekompetencję rządu Tuska oraz bandyckich podwyżek.

Ja się czasem zastanawiam po ile wy macie lat? Bandyckie podwyżki to były w 1976. Dwa razy droższe wędliny i cukier, reszta żywności co najmniej o połowę... I to były ceny regulowane, przypominam. Teraz mamy wolny rynek, o który się między innymi biliśmy. A że większości marzy się takie samo zaplecze socjalne jak te 30 lat temu, to ktoś musi za to zapłacić...

Pn sie 09, 2010 20:19
zbanowana na stałe

Zencognito napisał(a):
Może i tak jest w matrixie w którym żyjesz, ale nie w Rzeczpospolitej Polskiej.

tak jest po prostu w życiu. Tekst o matrixie- słaby.

jedna rzecz mnie tutaj dziwi: forum chrześcijańskie, a prawie sami niewierzący się wypowiadają .

Pn sie 09, 2010 21:24
Wręcz przeciwnie. Niewierzących w tym wątku mogłabyś na palcach jednej ręki policzyć. Tu wypowiadają się niestety niemal sami katolicy...

Pn sie 09, 2010 21:29

aem napisał(a):
tak jest po prostu w życiu.

Nie, tak jest jedynie w wyobraźni chrześcijan.

Pn sie 09, 2010 21:37

Liam napisał(a):
Ja się czasem zastanawiam po ile wy macie lat? Bandyckie podwyżki to były w 1976. Dwa razy droższe wędliny i cukier, reszta żywności co najmniej o połowę... I to były ceny regulowane, przypominam. Teraz mamy wolny rynek, o który się między innymi biliśmy. A że większości marzy się takie samo zaplecze socjalne jak te 30 lat temu, to ktoś musi za to zapłacić...

Ciekawe ,gdzie niby masz ten "wolny rynek". Jak UE dyktuje rolnikom ile mają mleka wyprodukować to jest twoim zdaniem wolny rynek ?

Pn sie 09, 2010 21:45
Tak. Zdecydowanie bardziej wolny, niż kiedy dyktowali to towarzysze partyjni, słabo w dodatku znający się na ekonomii.

Ale temat jest o krzyżu, a nie przemianach gospodarczych. O cenach wspomniałem jedynie by uświadomić niektórym, że tamte czasy dawno minęły. Ale wiem, że dla wielu trwają, należy więc walczyć za ojczyznę do upadłego.

Pn sie 09, 2010 21:48
czasowo zablokowana

Hołota przyszła już pod Krzyż.

Pn sie 09, 2010 22:01

Hołota stoi tam już od kilkunastu dni.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn sie 09, 2010 22:03
czasowo zablokowana

Takie transparenty : " Precz z krzyżami, na stos z moherami" Brawo, zapewne pod tymi transparentami są tutejsi " katolicy"

Pn sie 09, 2010 22:08

agawa, patrzysz na to w kolorach czarno-białych.
Nie rozumiesz że ja sprzeciwiam się, jakimkolwiek formom fanatyzmu, agresji i kłótni z obydwu stron.

Pn sie 09, 2010 22:15
czasowo zablokowana

akacja napisał(a):
agawa, patrzysz na to w kolorach czarno-białych.
Nie rozumiesz że ja sprzeciwiam się, jakimkolwiek formom fanatyzmu, agresji i kłótni z obydwu stron.

Powiedz to męczennikom, którzy za Krzyż oddawali życie, to dopiero byli fanatycy. Ech.. "katoliczka".

Pn sie 09, 2010 22:20
Mnie tam nie ma. Nie kibicuję żadnej ze stron. ale co Ty tu robisz, agawo, zamiast walczyć po słusznej stronie, skoro tak nas namawiałaś? Łatwiej zostać "męczennikiem" pisząc bzdury w internecie?

Pn sie 09, 2010 22:21
czasowo zablokowana

Post Re:
liam napisał(a):
Mnie tam nie ma. Nie kibicuję żadnej ze stron. ale co Ty tu robisz, agawo, zamiast walczyć po słusznej stronie, skoro tak nas namawiałaś? Łatwiej zostać "męczennikiem" pisząc bzdury w internecie?

Mam 400 km i niestety nie mogłam przyjechać, ale za to mogę się pomodlić.

Pn sie 09, 2010 22:23
A jesteś w stanie modlić się za wszystkich? Tak po Bożemu, bez oceniania? Czy tylko propagandowo: za swoich?

Pn sie 09, 2010 22:24

agawa napisał(a):
Takie transparenty : " Precz z krzyżami, na stos z moherami" Brawo, zapewne pod tymi transparentami są tutejsi " katolicy"

A transparenty "witamy w PRLu" (w PRLu by już dawną pałą dostali, to tak btw), "ojczyzno obudź się" oraz teksty pokroju "suk żydowskich" są na miejscu tak?

Dlaczego Ty kobieto potrafisz patrzeć tylko z jednej strony?

Co do samej sytuacji - to już nawet nie jest śmieszne. Z początku było, ludzie niestabilni psychicznie, zbłąkani, niewiedzący co robią. Ale teraz to już jest wstyd i są temu winne OBIE strony.

Pytanie tylko dlaczego władza jest bierna? Dlaczego Kościół jest bierny?! Papież nadal nie raczył nawet słówka pisnąć. Wszyscy zachowują się jak strusie, żenada.

Ostatnio edytowano Pn sie 09, 2010 22:29 przez Mroczny Pasażer, łącznie edytowano 1 raz

Pn sie 09, 2010 22:27
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 94  Następna strona