Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
akacja napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): Wczoraj PAD zawetował trzy szkodliwe dla Polski ustawy, przegłosowane przez koalicję PO-PSL, a dzisiaj jest z wizytą w Paryżu. Ciekawa jestem ile z tej wizyty pokażą media mętnego nurtu, których kierownictwo nadaje się do wymiany. No tak, zabieranie kawałka państwowego lasu pod państwową drogę to wielce szkodliwe.....może dla równowagi zaorać wszystkie drogi przebiegające przez lasy i pobudować obwodnice. Zawetowana ustawa o lasach otwierała furtkę do nadużyć, by sprzedawać lasy, ktore pójdą na wycinkę, bo ktoś coś sobie ubzdurał nazywającej "zrównoważonej gospodarki leśnej". Coraz częściej zdarza się, że łosie czy sarny pobłądzą i znajdą się w centrum miasta (głośna była sprawa łosia w Warszawie tego lata), dzieje się tak dlatego, bo coraz mniej środowisk leśnych, a coraz więcej idzie pod zabudowę przez ludzi. A póki co Puszcza Kampinoska do zielona płuca Warszawy, a lasy są dobrem które powinny być chronione. Decyzja o zawetowaniu ustawy PO o lasach była dla mnie rodzajem radości że takiego mądrego prezydenta mamy. I w innych sprawach jest podobnie, na takiego prezydenta jak Andrzej Duda czekałam przez 26 lat w tej Polsce od 1989 roku. Nareszcie mamy PREZYDENTA z którego możemy być dumni!
|
Śr paź 28, 2015 15:36 |
|
|
|
 |
bert04
|
akacja napisał(a): A póki co Puszcza Kampinoska do zielona płuca Warszawy, a lasy są dobrem które powinny być chronione. Od ochrony środowiska są ustawy o ochronie środowiska, AFAIK dostosowane do dyrektyw europejskich. Więc nie o ochronę środowiska tu poszło a o ochronę własności państwowej.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Śr paź 28, 2015 15:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akacja napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): Wczoraj PAD zawetował trzy szkodliwe dla Polski ustawy, przegłosowane przez koalicję PO-PSL, a dzisiaj jest z wizytą w Paryżu. Ciekawa jestem ile z tej wizyty pokażą media mętnego nurtu, których kierownictwo nadaje się do wymiany. No tak, zabieranie kawałka państwowego lasu pod państwową drogę to wielce szkodliwe.....może dla równowagi zaorać wszystkie drogi przebiegające przez lasy i pobudować obwodnice. Zawetowana ustawa o lasach otwierała furtkę do nadużyć, by sprzedawać lasy, ktore pójdą na wycinkę, bo ktoś coś sobie ubzdurał nazywającej "zrównoważonej gospodarki leśnej". Coraz częściej zdarza się, że łosie czy sarny pobłądzą i znajdą się w centrum miasta (głośna była sprawa łosia w Warszawie tego lata), dzieje się tak dlatego, bo coraz mniej środowisk leśnych, a coraz więcej idzie pod zabudowę przez ludzi. A póki co Puszcza Kampinoska do zielona płuca Warszawy, a lasy są dobrem które powinny być chronione. Decyzja o zawetowaniu ustawy PO o lasach była dla mnie rodzajem radości że takiego mądrego prezydenta mamy. I w innych sprawach jest podobnie, na takiego prezydenta czekałam przez 26 lat w tej Polsce od 1989 roku. Rozumiem, że znasz treść ustawy..... Pod zabudowę, wycięcie nawet 1 drzewa, decyduje jedynie Zarząd LP i starostwa - zatem nikt nie buduje się gdzie sobie zamarzy. A kary za samowolne wycięcie są horrendalne, idące w setki tysięcy złotych. Mowa o sprzedaży czy wycince to tylko pospolite bajanie. http://forsal.pl/artykuly/666487,powier ... osnie.htmlCytuj: Nareszcie mamy PREZYDENTA z którego możemy byc dumni Nie to co ze śp L. Kaczyńskiego.....
|
Śr paź 28, 2015 15:39 |
|
|
|
 |
bert04
|
akacja napisał(a): I w innych sprawach jest podobnie, na takiego prezydenta jak Andrzej Duda czekałam przez 26 lat w tej Polsce od 1989 roku. gita napisał(a): Nareszcie mamy PREZYDENTA z którego możemy być dumni!
Alus napisał(a): Nie to co ze śp L. Kaczyńskiego..... Hihi, to też mnie bawi, że oni sami nie zauważają, że ten mem "Nareszcie...", ukuty medialnie przez Ziemkiewicza, kala pamięć o Lechu K., bracie prezesa. Chociaż, być może nie byli dumni z niego?
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
|
Śr paź 28, 2015 15:44 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Kogo interesuje wizyta Prezydenta w Paryżu, a kogo ponowne otwarcie mostu?Nic dodać, nic ująć. Wizytę prezydenta Dudy w Paryżu można śledzić na Facebooku. Polskie media mają to poważaniu.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr paź 28, 2015 16:12 |
|
|
|
 |
bert04
|
medieval_man napisał(a): Wizytę prezydenta Dudy w Paryżu można śledzić na Facebooku. Polskie media mają to poważaniu. Usłyszeli Twój głos? http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 89711.htmlJest urywek z TVN24, więcej ma być dziś o 20:00. To wprawdzie nie "abonamentówka", ale do niedawna wasz główny wróg, ponoć.
|
Śr paź 28, 2015 16:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jakaż durna i gapowata, ośmieszająca RP była E. Kopacz na czerwonym dywanie, nie to co Duda na żółtym piasku we Francji http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... gubil.html
|
Śr paź 28, 2015 22:29 |
|
 |
bert04
|
Ech, już widzę, jak ten wątek będzie się rozwijał przez najbliższe lata
Gita: Nasz największy z wszystkich prezydentów wstał rano i je właśnie śniadanie. Alus: I właśnie jajko mu spadło na spodnie, ale śmieszne. Medieval: Media głównego nurtu ignorują śniadanie Dudy, a wczoraj relacjonowały grila u Sikorskiego Akacja: Nareszcie po 26 latach prezydent, który je zdrowe śniadania. Niewiarek: Typowy katolik, sam je a inni głodują, to jest chrześcijaństwo?!?!? Andej: Typowy lewacki sposób myślenia, przynajmniej nie kradnie zywności dzieciom, jak to robiła PO Kael: Kiedy PO kradła dzieciom? Andej: Jak nie widziałaś sama, to co ja ci tłumaczył będę Gita: Prezydent skończył właśnie śniadanie i zaczął poranną gimnastykę... Ach, jaka jestem z niego dumna
(Do dziewczyn: to był sarkazm) (Do moderacji: to nie były cytaty)
|
Cz paź 29, 2015 1:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@bert04 super! Uratowales moj szary poranek. 
|
Cz paź 29, 2015 7:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bert04 napisał(a): Ech, już widzę, jak ten wątek będzie się rozwijał przez najbliższe lata
Gita: Nasz największy z wszystkich prezydentów wstał rano i je właśnie śniadanie. Alus: I właśnie jajko mu spadło na spodnie, ale śmieszne. Medieval: Media głównego nurtu ignorują śniadanie Dudy, a wczoraj relacjonowały grila u Sikorskiego Akacja: Nareszcie po 26 latach prezydent, który je zdrowe śniadania. Niewiarek: Typowy katolik, sam je a inni głodują, to jest chrześcijaństwo?!?!? Andej: Typowy lewacki sposób myślenia, przynajmniej nie kradnie zywności dzieciom, jak to robiła PO Kael: Kiedy PO kradła dzieciom? Andej: Jak nie widziałaś sama, to co ja ci tłumaczył będę Gita: Prezydent skończył właśnie śniadanie i zaczął poranną gimnastykę... Ach, jaka jestem z niego dumna
(Do dziewczyn: to był sarkazm) (Do moderacji: to nie były cytaty) Jajko upuściłeś......ośmieszasz polskie jaja 
|
Cz paź 29, 2015 8:13 |
|
 |
akacja
|
gita napisał(a): Nareszcie mamy PREZYDENTA z którego możemy być dumni! Tak, możemy się cieszyć, że mamy tak mądrego prezydenta. Także możemy się cieszyć, bo zostały zapoczątkowane pozytywne zmiany ku naprawie Rzeczypospolitej. Po wyborach się budzę, widzę piękną polską jesień, złote liście na drzewach i myślę sobie, że przez 26 lat oczekiwania wreszcie doczekałam się Polski o jakiej marzyłam. Tu wreszcie wolna Ojczyzna, nasza ukochana polska ziemia, tu jest Polska właśnie.
|
Cz paź 29, 2015 8:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akacja napisał(a): gita napisał(a): Nareszcie mamy PREZYDENTA z którego możemy być dumni! Tak, możemy się cieszyć, że mamy tak mądrego prezydenta. Także możemy się cieszyć, bo zostały zapoczątkowane pozytywne zmiany ku naprawie Rzeczypospolitej. Po wyborach się budzę, widzę piękną polską jesień, złote liście na drzewach i myślę sobie, że przez 26 lat oczekiwania wreszcie doczekałam się Polski o jakiej marzyłam. Tu wreszcie wolna Ojczyzna, nasza ukochana polska ziemia, tu jest Polska właśnie. Nie to co w 2005r -2007r.....gdy nie była wolna......biedny śp L. Kaczyński w grobie sie przewraca......
|
Cz paź 29, 2015 8:57 |
|
 |
akacja
|
Wtedy była walka ze skorumpowanym układem, dziś jest nadzieja że postkomuna wyleci całkowicie.
|
Cz paź 29, 2015 9:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akacja napisał(a): Wtedy była walka ze skorumpowanym układem, dziś jest nadzieja że postkomuna wyleci całkowicie. Postkomuna jest usadowiona w każdej partii, wielu z nich w wierchuszce PiS.....także w kancelarii śp. L. Kaczyńskiego i Dudy.
|
Cz paź 29, 2015 9:11 |
|
 |
zepp
|
Alus napisał(a): akacja napisał(a): Wtedy była walka ze skorumpowanym układem, dziś jest nadzieja że postkomuna wyleci całkowicie. Postkomuna jest usadowiona w każdej partii, wielu z nich w wierchuszce PiS.....także w kancelarii śp. L. Kaczyńskiego i Dudy. Wiesz jak to jest : nasza postkomuna to Wallenrodzi, ich postkomuna to sowieckie jaczejki...
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Cz paź 29, 2015 10:07 |
|
|
|