PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
za to siedzisz przed komputerem i biadolisz na aktualnych rzadzacych politykow w Polsce . ja tez twierdze ze Niebiosa poskapily nam politykow znamienitych , uczciwych i nieskazitelnych . . . . w poprzednim okresie 8 lat .
jutro rozpoczynamy Nowenne do Chrystusa Krola o ratunek dla Rzeczpospolitej bo ostatnie 27 lat tak zwanego okresu transformacji nadaja sie tylko do wyrzucenia do kosza . stracony okres jednego pokolenia .
|
So lis 05, 2016 9:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): bo ostatnie 27 lat tak zwanego okresu transformacji nadaja sie tylko do wyrzucenia do kosza . stracony okres jednego pokolenia . Nie no, komuna była znacznie lepsza  . Tęsknisz do tego okresu?
|
So lis 05, 2016 9:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Kleska zywiolowa? Raczej wolny wybor Polakow. Tych co glosowali na PiS czy Kukiza i tych, ktorzy ... nie glosowali. Mogloby jednak okazac sie blogoslawienstwem, jesli zapatrzeni w PiS i wyznawcy religii jaroslaw-polske-zbaw przejrza na oczy i zobacza pustoslowie propagandy prezesa wszechczasow. Rzadzi sam, moze prawie wszystko, a jesli czegos nie robi, to tylko dlatego, ze robic nie chce. Przejrzą jedynie ci, których zniesmaczyła "ciepła woda w kranie", czyli samozadowolenie PO i nieopatrznie dali głos na PiS. Ale ludzie zawistni, zawzięci wreszcie uzyskali swój raj na ziemi i wreszcie tych, co zasługują ustawia się poniżej wycieraczki do butów, zapowiada odbieranie wypracowanych dóbr i wsadzanie do więzień, więc nigdy nie porzucą partii, która podziela ich przekonania. A gdy przyjdzie czas oddania władzy przez PiS ich zapiekłość jedynie wzrośnie......wielu tych zajadłych weszło w konflikty sąsiedzkie, rodzinne, koleżeńskie, zerwało wszelkie kontakty - i co?....mają sie przyznać do błędu - NIGDY! Amerykanin sie modli do Boga: - Panie Boże sąsiad ma taką doskonałą krowę, daje tyle mleka, - I czego byś chciał synu? - Chciałbym mieć taką krowę. Modli sie prawdziwy Polak prawy patriota. Jego sąsiad tez ma świetną mleczną krowę. A kiedy Bóg pyta co by chciał, odpowiada: - A żeby mu zdechła!! Dariusz-555 napisał(a): za to siedzisz przed komputerem i biadolisz na aktualnych rzadzacych politykow w Polsce . ja tez twierdze ze Niebiosa poskapily nam politykow znamienitych , uczciwych i nieskazitelnych . . . . w poprzednim okresie 8 lat . Masz ogromny problem sam z sobą - dopiero wczoraj zachęcałaś do wysłuchania ubolewań słuchaczy i o. Rydzyka w programia "rozmowy niedokończone" nad pustosłowiem i bylejakością "dobrej zmiany"......27 lat transformacji obejmuje 2 lata IVRP i rok "dobrej zmiany" 
|
So lis 05, 2016 9:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, od nowego roku wszyscy dostana po kieszeni. Jak PO mowila o koniecznosci podwyzek cen pradu to PiS wrzeszczal, ze to skandal. A ktos teraz protestuje glosno przeciw masowym podwyzkom wszystkiego? 500+ tak ludziom usta zatkalo, ze lykna wszystko, zeby kasy im nie zabrali? Bo to dobra zmiana robi, wiec jest ok, ze wyciaga wiecej niz dolozy? Cale szczescie, ze Dariusz sie za polityke jednak nie bierze. Nie o takich nowych politykow w Polsce mi chodzilo. Najpierw trzeba wiedziec jak ma byc inaczej i lepiej a potem wykazac wlasnymi czynami, ze jest to wykonalne. Zaczynajac od malych rzeczy. Ale po co? Moze KTOS jednak ten raj nam zalatwi? Poeci potrafia jednak odczytac dusze narodu. Cytuj: Jeszcze dzień
Przemysław Gintrowski (sł. M.Tercz, muz. P.Gintrowski)
Jeszcze dzień, jeszcze dwa wszystko się odmieni Wszystko się ułoży jak w kartach A na razie choć czekamy jutra jak zbawienia A na razie w tygodniowym rachunku sumienia Rozgrzeszamy się z poniedziałku Jeszcze dzień, jeszcze dwa, gdy nie braknie nam wiary Zawrócimy do źródeł rzeki rwące A na razie bezpiecznie płyniemy na fali A na razie marząc o gorącym źródle zażywamy kąpieli gorącej
Jeszcze dzień jeszcze dwa, tak mijają lata Ziemia wciąż się kręci dokoła My płyniemy z falą na północ, południe Unoszeni wiarą, że może już jutro ujście rzeki okaże się źródłem
Jeszcze dzień jeszcze dwa, ktoś tu do nas przyjdzie Ktoś tu przyjdzie, zbyt długo czekamy A na razie róbmy co do nas należy A na razie, kark jeszcze nisko zginając Starych bogów w progu witajmy
I choć starych bogów zastąpili nowi To i tak kark po staremu się zgina Od poniedziałku co trwa do soboty I jak zawsze zbyt wcześnie rano się zaczyna tą samą modlitwą Że może już jutro wszystko się odmieni, ułoży jak w kartach Więc będziemy szukać jutra jak zbawienia Od samego rana aż do końca świata
|
So lis 05, 2016 11:23 |
|
 |
Dariusz-555
|
ktos tu na tym forum stale klepie " Jaroslaw Polske zbaw " . nigdy takiego hasla PiS nie prezentowalo . to wymysl " co-poniektorych " . natomiast byly hasla - Polska w budowie , irlandzki cud gospodarczy , zielona wyspa , nowe gospodarcze otwarcie , blizej ludzi i slucham-rozumiem-pomagam . zgadza sie ?
|
So lis 05, 2016 13:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): ktos tu na tym forum stale klepie " Jaroslaw Polske zbaw " . nigdy takiego hasla PiS nie prezentowalo . to wymysl " co-poniektorych " . natomiast byly hasla - Polska w budowie , irlandzki cud gospodarczy , zielona wyspa , nowe gospodarcze otwarcie , blizej ludzi i slucham-rozumiem-pomagam . zgadza sie ? Nie zgadza....żyjesz w wirtualnej rzeczywistości  - żenujące, nawet jak na PiS, byłoby oficjalne prezentowanie przez PiS hasła "Jarosław Polskę zbaw. "Jarosław Polskę zbaw" to hasło skandowane na przemian z modlitwą, na każdej miesięcznicy od maja 2010r.
|
So lis 05, 2016 13:50 |
|
 |
Dariusz-555
|
klamac to ty umiesz
|
So lis 05, 2016 15:12 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Dariusz-555 napisał(a): klamac to ty umiesz Ależ Darku - Aluś nie okłamuje CIę intencjonalnie. Ona naprawdę w to wierzy - przekonano ją, by okłamała siebie...
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
So lis 05, 2016 15:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Dariusz-555 napisał(a): klamac to ty umiesz Ależ Darku - Aluś nie okłamuje CIę intencjonalnie. Ona naprawdę w to wierzy - przekonano ją, by okłamała siebie... Dziwactwo.... nigdy nie rozmawiam, nie polemizuję z moimi wycieraczkami do butów...... Dariusz-555 napisał(a): klamac to ty umiesz A konkretnie?.....potrafisz zdefiniować.....
|
So lis 05, 2016 15:20 |
|
 |
Dariusz-555
|
zapodaj jakis wiarygodny filmik ze smolenskiej miesiecznicy gdzie wierni skanduja " Jaroslaw Polske zbaw " na przemiennie z modlitwami . a potem wykonaj twoje ulubione " kopiuj-wklej " i zobaczymy .
|
So lis 05, 2016 15:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Filmiku nie ma, ale jest nagranie (w treści artykułu), w którym sam Kaczyński mówi o tym, że witano go: Jarosław, Polskę zbaw: http://wyborcza.pl/1,76842,10450005,Kac ... olske.html
|
So lis 05, 2016 15:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): zapodaj jakis wiarygodny filmik ze smolenskiej miesiecznicy gdzie wierni skanduja " Jaroslaw Polske zbaw " na przemiennie z modlitwami . a potem wykonaj twoje ulubione " kopiuj-wklej " i zobaczymy . Zrobię kopiuj-wklej, a Ty pogardliwie obwieścisz omijam kłamliwe linki.Mnie witają okrzykami JAROSŁAW POLSKĘ ZBAW, można to oczywiście różnie oceniać, ale to jest fakt i z całą pewnością nie ma sensu tego marnować, 11.10.2011r
|
So lis 05, 2016 15:53 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): Na razie to tylko wiekszosc biadoli, ze niebiosa poskapily nam znamienitych, uczciwych i nieskazitelnych politykow. A moze to ty masz pomoc krajowi? Mamy demokrację, Kael. O tym, kto ma pomóc krajowi, decyduje Naród 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So lis 05, 2016 17:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ten przed ekranami na kanapach? A krajowi mozna pomoc tylko jako prezes pewnej partii a poza tym to wcale? To prezes ma zorganizowac zycie spoleczne, wspolprace na poziomie osiedli i miast, aktywnosc obywatelska (nie mam na mysli bojowek Macierewicza) itp?
To niech Narod czeka na cud. I wyrzeka.
|
So lis 05, 2016 17:12 |
|
 |
Johnny99
|
Jasne, jasne Kael, tylko zwracam ci uwagę, że w biadoleniu na polityków wcale tu innym nie ustępujesz.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So lis 05, 2016 17:15 |
|
|
|