Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 30, 2025 19:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Coroner napisał(a):
Widać ze polityk PO honoru nie ma. Honorowym trzeba być i długi i przegrane zakłady płacić. Uważam, ze on tak rzucił zakład bo miał przekonanie ze polityk PiS nie podejmie rzuconej rękawicy. Miało posłużyć do PR a wyszło inaczej. A skoro pisze o tym money które ostro krytykuje PiS to jest znak ze poseł PO rozmija się z prawda.

Tak jakby politycy PiS tworzący długaśną listę afer PO mieli choć ociupinę honoru.....bo gdyby mieli starali by sie choć w części te zarzuty udowodnić, a winnych ukarać.

Kael napisał(a):
Kogos trzeba bylo okrasc z emerytury, zeby np na ochrone nabzdyczonego prezesa, bohatera stanu wojennego starczylo.

Jest to tak obrzydliwe, ze slow mi brak.

Ale widac tylko taka terapia wstrzasowa moze Polakow otrzezwic. A mimo to sa tacy, ktorzy wierza w post fakty Waszczykowskiego, ze to Polska wygrala w sprawie Tuska 1:27!

Obudza sie, kiedy to im zabiora emeryture, zeby Misiewicz dostal podwyzke na balety.
Za pozno.

Macierewicz w rozmowie w RM uczenie dowiódł, że wynik 1:27 to ewidentny sukces Pis, co z namaszczeniem potwierdził. o. Rydzyk, dlaczego zatem mają nie wierzyć??

So kwi 08, 2017 7:34
Alus ale twój argument jest typu a u was biją murzynów. Ja wypowiadałem się na temat linku który ktoś zamieścił. I tylko tyle. Jak masz coś o przegranym zakładzie kogoś z PiS to dawaj.
Listę afer zrobił pierwszy Kukiz a nie PiS. Jeszcze jako działacz na rzecz JOWow. Sam się podpisywałem wtedy pod jego pomysłami i byłem gorącym zwolennikiem rozwalenia tego systemu partyjnego jaki mamy. Trochę się na nim zawiodłem, ale najbliżej mi poglądami do Kukiza z tych co są na naszej scenie politycznej. Wciąż nie ma opcji republikańskiej.

So kwi 08, 2017 13:19
Coroner napisał(a):
Alus ale twój argument jest typu a u was biją murzynów. Ja wypowiadałem się na temat linku który ktoś zamieścił. I tylko tyle. Jak masz coś o przegranym zakładzie kogoś z PiS to dawaj.
Listę afer zrobił pierwszy Kukiz a nie PiS. Jeszcze jako działacz na rzecz JOWow. Sam się podpisywałem wtedy pod jego pomysłami i byłem gorącym zwolennikiem rozwalenia tego systemu partyjnego jaki mamy. Trochę się na nim zawiodłem, ale najbliżej mi poglądami do Kukiza z tych co są na naszej scenie politycznej. Wciąż nie ma opcji republikańskiej.

A M_M przedstawiał ową listę jako efekt tytanicznej pracy PiS....to w końcu Kukiz czy PiS :o
Argument a u was biją murzynów w przypadku polityków ma mocne uzasadnienie.....honor w tym środowisku to unikat w rodzaju św Graala.

So kwi 08, 2017 13:32
Nigdy nie twierdziłem, że PiSowcy są honorowi. Ale lubię rozmawiać o konkretach a tym razem mówimy o pewnym pośle PO, który przerżnął zakład i idzie w zaparte.
Dla mnie betonowy elektorat (jak niektórzy ich określają) jest nieuleczalny. Objawia się to tym, że jedni widzą same sukcesy PiS a drudzy widza same porażki PiS. Świat nie jest tak czarno-biały jak w systemie plemiennym. Staram się nie wchodzić w polemikę z osobami tego typu, bo dyskusja ma tyle sensu co ze Świadkami Jehowymi. Każdy z nich żyje w swoim świecie nie dostrzegając innego spojrzenia.
Z całym szacunkiem ale ty i parę innych osób w ten system plemienny czasami się wpisujecie.

So kwi 08, 2017 15:51
Coroner napisał(a):
Nigdy nie twierdziłem, że PiSowcy są honorowi. Ale lubię rozmawiać o konkretach a tym razem mówimy o pewnym pośle PO, który przerżnął zakład i idzie w zaparte.
Dla mnie betonowy elektorat (jak niektórzy ich określają) jest nieuleczalny. Objawia się to tym, że jedni widzą same sukcesy PiS a drudzy widza same porażki PiS. Świat nie jest tak czarno-biały jak w systemie plemiennym. Staram się nie wchodzić w polemikę z osobami tego typu, bo dyskusja ma tyle sensu co ze Świadkami Jehowymi. Każdy z nich żyje w swoim świecie nie dostrzegając innego spojrzenia.
Z całym szacunkiem ale ty i parę innych osób w ten system plemienny czasami się wpisujecie.

Starasz się nie wchodzić, ale rajcuje Cię wskazywanie konkretnych błędów i win, li tylko po jednej stronie :D

So kwi 08, 2017 16:46
Nie tylko.
Nie podoba mi się polityka gospodarcza Morawieckiego. O czym wielokrotnie pisałem. Wprawdzie nie dołączyłem do wszego śpiewu i obrzucania błotem.
Nie podoba mi się socjal czyli rozdawnictwo pieniędzy. Wolałbym żeby pomoc szła w inny sposób. Ale dostrzegam, ze osiągneli cel czyli wzrost urodzeń i pobudzenie gospodarki. Nie wiem czy będzie to w sposób trwały.
Nie podoba mi się Misiewicz i jego dziwne akcje.
Nie podobają mi się rządy Macierewicza w armii. Nie wiem czy idzie to wszystko w dobra stronę. Opinie znajomych oficerów są podzielone. Jedni twierdzą ze to szkodnik a drudzy uważają go za reformatora.
Nie podoba mi się rozrost obowiązków pracodawcy i wprowadzania dodatkowych przepisów utrudniających działania gospodarcze.
Mam wymieniać dalej? To ze nie przyłączyłem się do waszego chóru nie oznacza ze jestem w chórze przeciwnym.
Kiedyś byłem zwolennikiem POPiSu. Ale wyleczyłem się z tego. Dzisiaj wiem, ze alternatywa na rządy PiSu na pewno nie są rządy PO. Oni mieli swoje 5 minut i je zmarnowali. Doskonale podsumował to Kukiz w swoim wystąpieniu w czasie debaty. A co do Schetyny i PO to wypunktowała ich kobieta, która odeszła z kukiz15 i założyła Republikanów. Wszystkie zarzuty we wniosku są hipokryzja. PiS to jest zła władza ale władza POPSL była jeszcze gorsza. Konieczne działanie żeby była naprawdę demokracja to rozwalenie tego systemu partyjniactwa. Inaczej nic się nie zmieni. I dalej będzie się to wahadło bujać jak do tej pory.

So kwi 08, 2017 18:50
Moderator

Coroner napisał(a):
Nie podoba mi się socjal czyli rozdawnictwo pieniędzy. Wolałbym żeby pomoc szła w inny sposób. Ale dostrzegam, ze osiągneli cel czyli wzrost urodzeń i pobudzenie gospodarki. Nie wiem czy będzie to w sposób trwały.

Ten inny sposób, to zamiast rozdawnictwa. w wyniku którego ludzie rezygnują z pracy, zasiłek rodzinny podniesiony o te 500 zł. Wysoko wykwalifikowani bezrobotni też w końcu ruszyliby do pracy. A tak, niby przyrost (nie wiadomo jak długo), a pracować nie ma komu. Teraz nawet Ukraińcy czmychną do Niemiec, bo tam otwiera się dla nich rynek.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 96000.html
Dobra zmiana zostanie z ręką w nocniku.

So kwi 08, 2017 18:59
Moderator

W wojsku zdania na temat Macierewicza podzielone :D Niektórzy uważają go za reformatora :D

~ Pink Floyd, "Hey you"

So kwi 08, 2017 21:12
Mowię o subiektywnej ocenie ludzi których znam. Ale śmiej się. Na zdrowie.

So kwi 08, 2017 21:18
Moderator

Cóż, są oficerowie i oficerowie. Niektórzy pewnie boją się stracić posadę. Nie każdy urodził się bohaterem, chociaż jest zawodowym wojskowym.

So kwi 08, 2017 21:35
Moderator

Coroner, no to wymień jakieś plusy działań Macierewicza.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So kwi 08, 2017 22:20

Soul33 napisał(a):

To może ja – mój znajomy-dłużnik (200 złotych mi kreatura wisiała i oddać nie chciała) tak raz się śmiał słuchając przez radio przemówienia Macierewicza w trakcie jazdy, że nie zauważył jak wjeżdża pod zakaz – dostał mandat 250 zł i 5pkt karnych. Macierewicz nie rychliwy, ale sprawiedliwy. :)

Innych plusów działalnosci Macierewicza niestety nie widzę*. :(
(*Może jeszcze poza tymi na cmentarzu, jeżeli ktoś szczerze rozbawiony jego popisami wiedzie przez nieuwagę nie pod zakaz, ale na przejazd kolejowy z uszkodzonym szlabanem)

So kwi 08, 2017 22:38
Soul33 napisał(a):
Soul a czytałeś co ja pisałem?
Coroner napisał(a):
Nie podoba mi się Misiewicz i jego dziwne akcje.
Nie podobają mi się rządy Macierewicza w armii. Nie wiem czy idzie to wszystko w dobra stronę. Opinie znajomych oficerów są podzielone. Jedni twierdzą ze to szkodnik a drudzy uważają go za reformatora.

Małgosiaa napisał(a):
Cóż, są oficerowie i oficerowie. Niektórzy pewnie boją się stracić posadę. Nie każdy urodził się bohaterem, chociaż jest zawodowym wojskowym.
Prywatnie siedząc towarzysko przy piwku czy wódeczce? Nie sądzę.

So kwi 08, 2017 22:40
Moderator

A to przepraszam. Myślałem naiwnie, że mówili, dlaczego tak uważają :)

~ Pink Floyd, "Hey you"

So kwi 08, 2017 22:43
Mówili. Jak to w każdym środowisku jedni będą za a drudzy przeciw. Poczytaj co o posunięciach Macierewicza sądzi np. gen. Polko. Takich oficerów jest więcej. W każdym razie spotkałem się z niektórymi tezami Polko wśród moich znajomych. Oczywiście i w drugą stronę, że tylko szkodzi. Też były opinie. Dlatego pisałem, że zdania są podzielone.

So kwi 08, 2017 22:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387 ... 976  Następna strona