Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
|
Pn kwi 10, 2017 14:42 |
|
|
|
 |
Grzegor
|
Soul33 napisał(a): Defence24 - dwóch czterdziestoparoletnich emerytów wojskowych zainwestowało chyba blisko milion zł, jeśli dobrze pamiętam i stworzyli sobie portal. Niezły kapitał można zebrać w tym wojsku polskim...
Prawdopodobnie jest to portal propagandowy. Pewne rzeczy przemilczają, inne stawiają w odpowiednim pozytywnym świetle. Na władzy psów nie wieszają. Są uzależnieni od reklamodawców, a ci są w tej branży często państwowi Soul33 napisał(a): Obrona Terytorialna. Żołnierze po najkrótszym szkoleniu w całej armii pod prywatnym dowództwem ministra. Normalnie jak w najwspanialszych państwach świata. Typu Rosji, Chin i innych doskonałych utopii. Pomył może nie był zły – ale nie w tej skali! MON wszystko co dotyczy OT utajnił, co zapewne oznacza, że program się posypał i próbują to ukryć przed opina publiczną. Soul33 napisał(a): Przesunięcie najcięższej jednostki zmechanizowanej na wschód, aby nie zdążyła przygotować się do boju zanim zostanie zaatakowana. Mistrzowska strategia. http://wolnosc24.pl/2017/03/26/tej-pols ... -gorszego/ 11 dywizja (2 brygady na Leopardach i 1 na Rosomakach) miała być główna siłą uderzeniową polskiej armii, tam trafiał najnowocześniejszy sprzęt. Dywizja jest rozmieszczona na zachodzie, ponieważ tam jest infrastruktura: koszary, magazyny, poligony etc. Teraz czołgi trafią jednostki bez zaplecza logistycznego i do tego jeszcze wysoce skadrowanej. Z punktu widzenia obronności państwa nie znaczenia czy czołgi te będą stacjonowały 200 km na wschód czy na zachód. W przypadku zagrożenia wojną jednostki i tak powinny opuścić koszary i zając wyznaczone pozycje. Soul33 napisał(a): A jeszcze co do afer, to po 1,5 roku kadencji rząd PO też już rzucał grubymi milionami bez przetargów? Aż trudno uwierzyć, że taki przekręt jest możliwy. MON ogłasza przetarg. Zgłaszane sa 2 bardzo podobne maszyny Boeing 737-800 Airbusy ACJ319, po czym MON zamyka przetarg i wybiera z wolnej ręki Boeing. Mam nadzieję, że Macierwicz kiedyś stanie za to przed sądem
|
Pn kwi 10, 2017 14:48 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Nie tylko w Stargardzie. U nas był wybór burmistrza półtora roku temu i ta sama sytuacja. Po nagłej śmierci burmistrza (bezpartyjnego) przez trzy miesiące obowiązki pełnił członek PiS, osobiście wsadzony na stołek przez panią premier. W wyborach w marcu ubr., w których starowało 9 kandydatów, w tym były zastępca zmarłego (bezpartyjny), uczestniczyło 54% społeczeństwa. Były zastępca zdeklasował wszystkich otrzymując prawie 4 tys. głosów, gdzie kandydat PiS zajął drugie miejsce z 815 głosami. Trzeba dodać, że był bardzo pewny zwycięstwa, a tu .... surprise  . kosiarz1 napisał(a): Gdyby nie rząd piS, gazportu by nigdy nie było. Wtedy opozycja z PO na czele ostro przeciw temu projektowi oponowała. Co do gazu z Norwegii, dzis nauczeni doświadczeniem posłowie PO, są za. hahaha. Owszem, PiS podjął stosowna ustawę w tej sprawie w 2006 r. (PiS słynie z tworzenia ustaw), ale budowę gazoportu rozpoczęto w 2010 r, a ukończono w 2015 r. Cytuj: Decyzję o jego budowie rząd podjął w 2006 r., a w połowie 2009 roku PGNiG podpisało z katarską spółką Qatargas kontrakt na 20-letnie dostawy gazu. Rok później Polskie LNG - spółka zależna polskiego operatora systemu przesyłowego Gaz System - odpowiedzialna za budowę i eksploatację terminala - zawarło umowę na jego budowę z konsorcjum, na czele którego stoi włoski Saipem. Kamień węgielny wmurowano w marcu 2011 http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... ie-braknie
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pn kwi 10, 2017 16:21 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Mnie zastanawia, co PiS zrobi, gdy wpadną w panikę po przegranych wyborach samorządowych.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn kwi 10, 2017 16:51 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Poślą ABW lub CBŚ do akcji, bo na pewno wybory będą sfałszowane 
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pn kwi 10, 2017 17:01 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
kosiarz1 napisał(a): Niektórzy, a jest ich wiekszosc, nawet wsrod strategow wojskowych maja inne zdanie. Jako obywatel tego kraju mieszkajcy na wschodzie, takze nie chciałbym byc miesem armatnim. Skąd wiesz, że to wiekszość? Najwyraźniej, znawco strategii wojskowej, nie dociera do Ciebie, że mający ciężką artylerię na wschodzie nie zdołamy obronić nie tylko wschodu, ale całego kraju. Zanim się rozwiną, będzie już po ptokach. Zmiażdżony wschód i bezbronny kraj. I nie mów mi, że przy piwie żołnierze się nie boją być szczerzy, chyba że rzeczywiście wierzą w to co mówią, a to oznaczałoby misiewiczów w wojsku.
|
Pn kwi 10, 2017 17:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Echem. Chciałbym nieśmiało przypomnieć, że Polska jest członkiem NATO, co oznacza, że w wypadku wojny nie tylko nie broni się sama, ale jeszcze broni innych, na przykład państw bałtyckich. Przesunięcie trzonu wojsk pancernych do Warszawy może oznaczać tyle, że Polska szykuje się do szybkiego przeciwuderzenia w kierunku suwalskim. Pytanie czy jest to robione z głową, czy bez głowy.
A wróć, z głową. Macierewicz...
|
Wt kwi 11, 2017 3:53 |
|
 |
Johnny99
|
kosiarz1 napisał(a): No prosze...to sedziowie nie sa nizealezni, niezawisli? Według PiS nie. Za każdym razem, kiedy jakiś sędzia wydaje wyrok, który nie podoba się PiS, PiS natychmiast ogłasza, że ten sędzia nie jest niezależny i niezawisły, tylko jest postubekiem, agentem opozycji i powinien natychmiast złożyć urząd. Cytuj: Jak odroznic wlasciwych od niewlasciwych? Właściwi to ci, którzy wydają wyroki odpowiadające PiS. Niewłaściwi to ci, którzy wydają wyroki nieodpowiadające PiS. Cytuj: Dopiero teraz tacy sa, czy juz byli? Zapewne będą. Wcześniej raczej nie byli. Najlepszym dowodem na to jest fakt, że PiS, próbując dowodzić, że za poprzednich rządów sędziowie byli "na telefon", cały czas powołuje się na JEDEN I TEN SAM przypadek sędziego Milewskiego. Co oznacza, że PiS - choć rządzi już trzeci rok i ma pod sobą wszystkie możliwe służby - nadal nie zdołał znaleźć choćby JEDNEGO innego przypadku, kiedy to sędzia za rządów PO był "na telefon" (a i przypadek sędziego Milewskiego jest pod tym względem raczej słaby). A niewątpliwie szukali bardzo intensywnie - jednak efektem tej lustracji było odnalezienie kilku (dosłownie) przypadków kradzieży pendrivów czy spodni, dokonanych przez sędziów, zresztą niektórych już w stanie spoczynku. Kilku, na kilkadziesiąt tysięcy sędziów w Polsce (jeśli wliczyć tych w stanie spoczynku). I nic więcej. Skoro tak, to wynika z tego, że sędziowska "kasta" w Polsce jest wręcz kryształowo czysta, zwłaszcza w porównaniu z innymi kastami, na przykład kastą polityków  To znaczy - jak na razie..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt kwi 11, 2017 8:51 |
|
 |
SweetChild
|
Małgosiaa napisał(a): Nie tylko w Stargardzie. U nas był wybór burmistrza półtora roku temu i ta sama sytuacja. Ale właśnie te półtora roku robi różnicę, bo można już powiedzieć, że to już znaczący czas rządów PiS. Wybory pokazały przede wszystkim dużą mobilizację wyborców (wysoka frekwencja) i, przynajmniej w mojej ocenie, zdecydowane głosowanie nie-na-PiS (jako że front przebiega na linii PiS - reszta Polski, czy może nawet PiS - reszta świata...). Oczywiście wybory lokalne to co innego niż krajowe, ale też wybory to co innego niż sondaże.
|
Wt kwi 11, 2017 10:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
https://dorzeczy.pl/kraj/26850/Kaczynsk ... sklad.htmlIgrał igrał i się doigrał. Moim zdaniem Misiewicz jest wspomnieniem jak kiedyś był Hoffman.
|
Śr kwi 12, 2017 15:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeszcze nie. Przeciez to nie jakis Misiewicz siebie promuje...
|
Śr kwi 12, 2017 15:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jestem pewien. PiS to partia wodzowska. Wódz zdecydował. Wprawdzie padną wasze teorie o hakach na Kaczyńskiego które ma Macierewicz. Czas pokaże kto miał z nas racje.
|
Śr kwi 12, 2017 15:46 |
|
 |
Johnny99
|
Coroner napisał(a): Wódz zdecydował. Zdecydować to on już dawno zdecydował, tyle, że nic to nie dało. Dziesiątki razy dawał do zrozumienia - pośrednio i wprost - że Misiewicz musi odejść. I nic. I wcale nie jest takie pewne, czy teraz coś to da. Wywalenie Macierewicza wydaje się jednak trudne do wyobrażenia, a wygląda na to, że póki się go nie wywali, póty rozwiązanie problemu Misiewicza będzie po prostu niemożliwe. Cytuj: Wprawdzie padną wasze teorie o hakach na Kaczyńskiego które ma Macierewicz. Czas pokaże kto miał z nas racje. Nie zauważyłem, żeby bezsensowne teorie o jakichś hakach na Kaczyńskiego wygłaszał ktokolwiek poza tobą. Macierewicz ma na Kaczyńskiego jeden podstawowy "hak" - ciągnie właściwie samodzielnie całą narrację smoleńską. Jest oczywiste, że nikt go w tym nie zastąpi, a jego "zasługi" w tym względzie Kaczyński podkreślał tyle razy, że nie może się tak po prostu wycofać. Kaczyński nie może tak po prostu wyjść i powiedzieć, że ten, bez którego nie dotarlibyśmy do "prawdy o Smoleńsku", teraz odejdzie z powodu jakiegoś Misiewicza - to nawet jak na niego byłoby zbyt wiele. Nie wiem, jak Kaczyński zamierza to rozwiązać, zobaczymy. Może być ciekawie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr kwi 12, 2017 16:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak jak z “natychmiastowymi“ zmianami w lex Szyszko, o ktorych prezes grzmial pod koniec lutego. Ze to “chyba jacys lobbysci to prawo przepchneli. I on je zaraz zmieni.“
A na dzis Szyszko sie chwali, ze bedzie “pielegnowal“ Puszcze Bialowieska przez wycinke drzew w kwietniu (!)
Pomalu mam wrazenie, ze prezesowi sie wydaje, ze rzadti i te pijawki tak sie zachowuja, jakby,to on pociagal za,sznurki, ale juz akcja,Morawieckiego podczas wizyty prezesa w,Londynie ujawnila, ze poza plecami i pod linia radaru prezesa jest walka o wladze i prymat.
|
Śr kwi 12, 2017 17:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Wprawdzie padną wasze teorie o hakach na Kaczyńskiego które ma Macierewicz. Czas pokaże kto miał z nas racje. Nie zauważyłem, żeby bezsensowne teorie o jakichś hakach na Kaczyńskiego wygłaszał ktokolwiek poza tobą. Zapewne dlatego bo z jednego plemienia jesteście. Dla odświeżenia pamięci: Alus napisał(a): Kael napisał(a): A jesli go wyrzuci, to co sie stanie? Ja mysle, ze Kaczynski ma tyle do stracenia, ze nikogo nie wyrzuci. No, moze poza Waszczykowskim. Reszta jest powiazana jakimis ciemnymi tajemnicami, ktore moglyby zaczac sie zawalac jak kostki domina.
Ze kiedys sie ujawnia, jst jasne. Ale Kaczynski pewnie ma nadzieje, ze dopiero po jego smierci. W koncu rozmowa z samolotem ciagle jest pod kluczem. Kaczyński ma problemy z wyrzucaniem, bo walka pomiędzy frakcjami w PiS trwa na śmierć i życie, ani dawny PC, ani Ziobro, ani Morawiecki, ani Gowin nie popuszczą ni krzty aby stracić swoje zaplecze. Macierewicza śp Lech nie lubił, Jarosław też nie, ale Antek ma na Jarka jakieś papiery, stąd jest nie do ruszenia......może decydują te jego niejasne powiązania z politykami z USA pracującymi na rzecz Putina, ojciec Jannigera jest jednym z nich?A teraz poproszę cytat z mojej wypowiedzi
|
Śr kwi 12, 2017 17:27 |
|
|
|