Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 19:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Johnny99 napisał(a):
Coroner napisał(a):
A jakoś się odniesiesz do insynuacji której się dopuściłeś względem mnie?

Okej, nie tylko ty szerzyłeś tą bezsensowną teorię. Teraz w porządku?.

Nie bo nadal jest to kłamstwo. Zacytuj gdzie ja coś takiego twierdziłem.

A co do Misiewicza to juz jest poza PiS ale to przez nagonkę medialna. Tak twierdzi.
Czyli wychodzi na moje.

Cz kwi 13, 2017 16:15

Sprawe Misiewicza, który jest wg mnie całkowicie bez winy, wykorzystał PiS znowu przeciwko opozycji. Co teraz napiszą? powiedzą? "Misiewicz" był dla tych idiotów, wazniejszy niz wszystko inne co robi PiS, i to się na nich zemsci.

Cz kwi 13, 2017 16:26
Moderator

Obrazek

Cz kwi 13, 2017 16:57
No oczywiscie, Misiaczek jest bez winy. Dawali chloptysiowi stanowiska, ordery i forse to chyba kazdy kosiarz1 by bral. Generalowie musieli przed nim salutowac, czyli sie nalezalo.

I dlatego kraj kosiarzy1 i Misiewiczow jest tam gdzie jest: zero szacunku dla prawa, pracy, wyksztalcenia, doswiadczenia i zaslug a tylko prywatna znajomosc z odpowiednim ministrem sie liczy.

Kosiarzowi1 taki kraj odpowiada, bo mu partia odpowiada i pewnie mu daje jakies korzysci. chyba ze kosiarz1 tak bezinteresownie uwaza, ze nie matura a chec szczera zrobi z ciebie ministra, ktory jego krajem pokieruje ku swietlanej przyszlosci lepszego sortu i to jest kraj jego marzen.
Ale ze zadna partia nie daje swoich pieniadzy, bo ich nie ma, tylko komus zabrane, albo pozyczone na odpowiedni odsetek, to zycie nauczy kosiarza1 moze wtedy, kiedy te odsetki i splaty pojda z jego kieszeni: podatkow, cen i niskich emerytur.
Tyle, ze temu winien bedzie caly swiat z Tuskiem na czele, a szczegolnie ci wstretni bankierzy, ktorzy nie docenili geniuszu prezesa i Misiewiczow i nie dali im pieniedzy do garsci na balety w Bialymstoku czy Elblagu.

I kosiarz1 nigdy nie zrozumie, dlaczego kraj jest biedny.
A jest biedny, bo jest glupi i glupi bo biedny.
Bledne kolo...

Cz kwi 13, 2017 17:04
Moderator

Nie widziałem, aby go wołami ciągnęli wbrew woli. Nie ma też 14 lat.

No, chyba że wchodzą w grę poważniejsze kwestie umysłowe. Co prawda Misiu nie ma wyrazu twarzy najbardziej ogarniętego w wiosce ale też znowu bez przesady. Raczej nie może być mowy o redukcji winy moralnej do zera.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz kwi 13, 2017 17:43

Kael
To nie ma żadnego znaczenia o czym piszesz. Te wszystkie rzeczy dzieją się codziennie w panstwach demokratycznych. Jest to cena wolności.
Chodzi tylko o rownowagę. Rzady PO były patologiczne w tym względzie, tam takich Misiewiczów były tysiace i nikt tym się nie przejmował. Chociazby taki Grad, wydał setki milionów na "dwie elektrownie atomowe" których bnawet w plabnch nie było. Czy Boni który na cyfryzację wydał miliardy...dosłownie nic nie pozostawiajac po sobie, same afery.
Piszesz populizmy. Misiewicz był wygodny dla opozycji, faceta młodego zniszczono zahukano...moze napisać, że to był pokaz hejtu, stalkingu, i innych lewackich "tolerancji".
To w tym przypadku PiS zachowął się jak sąd kapturowy.
W sumie tylko patrzyc jak lewactwo zrobi akcję "murem za Misiewiczem" :) juz go załują, np na portalu OKOpress...

Cz kwi 13, 2017 17:49
Moderator

Wina Tuska :o

Cz kwi 13, 2017 19:32
“Lewactwo“ na pewno Misiaczka ratowac nie bedzie. Oczywiscie, ze winny jest jego pazron, czyli szef MONu, no i rodzice, ktorzy nie wtloczyli mu poczucia przyzwoitosci, ale sama wiem, ze w pewnym wieku wylacza sie myslenie, a u przedstawicieli plci meskiej nawet na lata. Mam takie egzemplarze w bliskim otoczeniz.

Misiewicz, jesli nie ma IQ 60 (a trudno to stwierdzic zdalnie, choc jego odpowiedzi na pytania typu, jakiez to prawo on studiuje, daja pewne przeslanki co do inteligencji) po prostu dobrze sie bawil. Na koszt kosiarza1 zreszta.

Ja wiem, ze tobie Gras przeszkadza, a Misiewicze i inne pisowskie nieuki i pasozyty nie, bo to takie mlode, naiwne i zahukane, ale ten mlody, naiwny nie obroni ciebie bez generalow, ktorzy mieli resztki honoru i odeszli, zeby nie salutowac cywilowi bez zadnych kompetencji.

Jak pisze: Polska PiSu jeszcze i tobie bokiem wyjdzie. To tylko kwestia czasu.

Ja to wiem, bo uwazalam na historii. I na religii.

Cz kwi 13, 2017 20:19

Coroner napisał(a):
Nie bo nadal jest to kłamstwo. Zacytuj gdzie ja coś takiego twierdziłem.

Nie napisałem że twierdziłeś, tylko że szerzyłeś. Teraz w porządku?

kosiarz1 napisał(a):
Sprawe Misiewicza, który jest wg mnie całkowicie bez winy

Soul33 napisał(a):
Nie widziałem, aby go wołami ciągnęli wbrew woli. Nie ma też 14 lat.

No więc właśnie. Znamienne jest to, że Misiewicz nigdy ani jednym słowem nie zasugerował nawet, że może istnieć jakiekolwiek stanowisko, wszystko jedno jak wysokie i jak dobrze opłacane, na które by w swojej własnej ocenie nie zasługiwał, do którego objęcia nie miałby wystarczających kompetencji itp. Raczej można odnieść wrażenie, że gdyby mu Macierewicz zaproponował, powiedzmy, zostanie prezesem Trybunału Konstytucyjnego za 100 tysięcy miesięcznie, zapytałby jedynie od kiedy.

Cytuj:
Co teraz napiszą? powiedzą?

Teraz poczekają na następną ciepłą posadkę, na której Misiewicz wypłynie (bo chyba nikt nie wątpi, że jest to tylko kwestia czasu) i zabawa zacznie się od początku.

Cytuj:
faceta młodego zniszczono zahukano

Cytuj:
To w tym przypadku PiS zachowął się jak sąd kapturowy.

To akurat prawda. Stanowisko "komisji śledczej" jest wręcz absurdalnie ostre. Nie przypominam sobie, kiedy ostatnio ktokolwiek z obozu pisowskiego, nawet "zdrajca", został w tak drastyczny sposób zgnojony, choć jednocześnie jest to styl typowo pisowski, czyli urągający wszelkim standardom, nie tylko w sensie jakiejś podstawowej etyki, ale także w sensie prawnym. Jakiś komitet partyjny orzekający publicznie i na całą Polskę, że jakaś osoba nie ma prawa pracować w administracji publicznej? Można by się zastanawiać, czy to nie podpada wręcz pod kodeks karny (znaczy, gdybyśmy nadal żyli w państwie prawa). Ale cóż - naprawdę jakoś ciężko chłopaka żałować. Doskonale wiedział, co robi i w jakiej szajce się obraca, wiedział, że tworzą ją ludzie, dla których żadne wyższe wartości nie mają żadnego znaczenia, widział też, jak są w nim traktowani "zdrajcy" i że każdy może takim "zdrajcą" zostać dosłownie z dnia na dzień. Trzeba było uważać.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt kwi 14, 2017 16:20
Moderator

Jakby ktoś nadal twierdził, że Kościół popiera rząd PiS, oto dowód, że nie:

Cytuj:
W 2017 roku przypada setna rocznica tzw. objawień fatimskich. Rocznicę postanowił uczcić polski Sejm, który dużą większością głosów przyjął uchwałę w tej sprawie. Posłem sprawozdawcą była Anna Sobecka z Prawa i Sprawiedliwości, która tłumaczyła, że wydarzenie z portugalskiej Fatimy jest dla wielu osób punktem odniesienia, a "katolicyzmu nie zostawia za drzwiami Sejmu, tylko jest katolikiem i prywatnie, i w pracy, i w kościele, i wszędzie". Uchwała została przegłosowana 7 kwietnia przez 245 posłów, 27 było przeciw, a 11 wstrzymało się od głosu.

Okazuje się, że entuzjastą takich działań nie jest prymas Polski, który był gościem radiowej jedynki - Takie akty powinny być w Kościele, a nie w Sejmie. Oczywiście, że można mówić o pewnej płaszczyźnie wiary, odpowiedzialności, świadectwa ludzi wiary. Natomiast akty ściśle religijne nie powinny być wykorzystywane do tego, że będziemy tak czy inaczej odczytywać naszą społeczną rzeczywistość - mówił abp Wojciech Polak i dodawał - Myślę, że tutaj trzeba mieć wiele wrażliwości i delikatności wobec tego, że Pan Bóg nie domaga się od nas jakichś aktów strzelistych, deklaracji. Nie domaga się od nas tego, byśmy wobec innych manifestowali w słowie to, że jest taka czy inna rzeczywistość, rocznica, ale domaga się od nas przede wszystkim chrześcijańskiej postawy.
http://epoznan.pl/news-news-75598-Pryma ... e_w_Sejmie

Dzięki Ci Boże za prymasa Wojciecha, tylko czy PiS go słucha (pytanie retoryczne)?

So kwi 15, 2017 8:35
Małgosiaa napisał(a):

Cytuj:
W 2017 roku przypada setna rocznica tzw. objawień fatimskich. Rocznicę postanowił uczcić polski Sejm, który dużą większością głosów przyjął uchwałę w tej sprawie. Posłem sprawozdawcą była Anna Sobecka z Prawa i Sprawiedliwości, która tłumaczyła, że wydarzenie z portugalskiej Fatimy jest dla wielu osób punktem odniesienia, a "katolicyzmu nie zostawia za drzwiami Sejmu, tylko jest katolikiem i prywatnie, i w pracy, i w kościele, i wszędzie". Uchwała została przegłosowana 7 kwietnia przez 245 posłów, 27 było przeciw, a 11 wstrzymało się od głosu.

Okazuje się, że entuzjastą takich działań nie jest prymas Polski, który był gościem radiowej jedynki - Takie akty powinny być w Kościele, a nie w Sejmie. Oczywiście, że można mówić o pewnej płaszczyźnie wiary, odpowiedzialności, świadectwa ludzi wiary. Natomiast akty ściśle religijne nie powinny być wykorzystywane do tego, że będziemy tak czy inaczej odczytywać naszą społeczną rzeczywistość - mówił abp Wojciech Polak i dodawał - Myślę, że tutaj trzeba mieć wiele wrażliwości i delikatności wobec tego, że Pan Bóg nie domaga się od nas jakichś aktów strzelistych, deklaracji. Nie domaga się od nas tego, byśmy wobec innych manifestowali w słowie to, że jest taka czy inna rzeczywistość, rocznica, ale domaga się od nas przede wszystkim chrześcijańskiej postawy.
http://epoznan.pl/news-news-75598-Pryma ... e_w_Sejmie

Dzięki Ci Boże za prymasa Wojciecha, tylko czy PiS go słucha (pytanie retoryczne)?

Aby zaprzeczyć twierdzeniu, ze duża część Kościoła jest po stronie PiS musiałabyś udawać, że np.nie dostrzegasz kazania abp Jędraszewskiego
http://www.rp.pl/Katastrofa-smolenska/1 ... .html#ap-1

So kwi 15, 2017 9:00
Moderator

Bp Jędraszewski nie jest całym Kościołem. Głos prymasa i przewodniczącego KEP, aba Gądeckiego, który tez nie jest entuzjastą rządu, jest innej rangi.

So kwi 15, 2017 9:09
Małgosiaa napisał(a):
Bp Jędraszewski nie jest całym Kościołem. Głos prymasa i przewodniczącego KEP, aba Gądeckiego, który tez nie jest entuzjastą rządu, jest innej rangi.

Własnie o to chodzi, że głos żadnego poszczególnego biskupa nie jest głosem całego Kościoła, odniosłam sie do Twoich słów:

Małgosiaa napisał(a):

Cytuj:

A po co słuchać, skoro ma "swoich" duchownych?

So kwi 15, 2017 9:41
Moderator

Alus napisał(a):

Niech więc słuchają swojego bpa, kard. Nycza: http://laboratorium.wiez.pl/2017/02/26/ ... osc-wladz/
i tu:
Cytuj:
„Jesteśmy w naszej archikatedrze w siódmą rocznicę katastrofy pod Smoleńskiem po to, by się modlić. Wobec tajemnicy śmierci, zwłaszcza wobec tajemnicy takiej śmierci, pozostaje cisza, refleksja, modlitwa i tak jak apelował dziś pan prezydent – szacunek dla tych, co umarli, ale też wzajemny szacunek dla tych wszystkich, którzy stają nad grobami umarłych” – powiedział we wstępie do liturgii kard. Kazimierz Nycz.
http://kardnycz.pl/aktualnosci/7-roczni ... szawskiej/

So kwi 15, 2017 10:03
Małgosiaa napisał(a):
Alus napisał(a):

Niech więc słuchają swojego bpa, kard. Nycza: http://laboratorium.wiez.pl/2017/02/26/ ... osc-wladz/
i tu:
Cytuj:
„Jesteśmy w naszej archikatedrze w siódmą rocznicę katastrofy pod Smoleńskiem po to, by się modlić. Wobec tajemnicy śmierci, zwłaszcza wobec tajemnicy takiej śmierci, pozostaje cisza, refleksja, modlitwa i tak jak apelował dziś pan prezydent – szacunek dla tych, co umarli, ale też wzajemny szacunek dla tych wszystkich, którzy stają nad grobami umarłych” – powiedział we wstępie do liturgii kard. Kazimierz Nycz.
http://kardnycz.pl/aktualnosci/7-roczni ... szawskiej/

Rzecz w tym, że to Ty przypisałaś kard Nycza do kapłanów PiS.
PiS-owcy ustami posła Sasina w wywiadzie w TVN 24, wyrazili zdanie Nycz ma swoją politykę, my swoją.
Kard Nycz w jest w miarę obiektywny.

So kwi 15, 2017 11:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392 ... 976  Następna strona