Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A ja to widze inaczej - "ten prostak Lepper" nie jest niezbędny, jest wprost balastem dla "jedynych sprawiedliwych"...ale gdyby p. dyrektor podreptał z łapóką np. do pokoju min. Lipca????......ktoś z PiS-u skorumpowany  ??.....nie można było dopuścić do takiego blamażu.
|
| Cz lip 12, 2007 11:26 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: SB itd. itp. po prostu ścigały i łapały/karały niewygodne jednostki.
SB była stworzona do inwigilacji i likwidacji (czasami fizycznej) demokratycznej opozycji, a CBA jest utworzona, aby inwigilować i aresztować wszystkich, którzy mają zapędy do korupcji - opozycję i swoich.
Tak to "mała" różnica.
|
| Cz lip 12, 2007 11:42 |
|
 |
|
stern
|
osiris napisał(a): CBA jest utworzona, aby inwigilować i aresztować wszystkich, którzy mają zapędy do korupcji - opozycję i swoich. Tak to "mała" różnica.
aż dreszcze przechodza.
Uważasz, że CBA może iwigilowac i aresztowac wszystkich, którzy potencjalnie mogliby popełnić przestępstwo?
To widzę, że nie do ruszenia są tylko pan premier i pan Pierwszy Minister Sprawiedlości, bo tylko oni sa kryształowo czyści.
|
| Cz lip 12, 2007 11:53 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
Alus napisał(a): A ja to widze inaczej - "ten prostak Lepper" nie jest niezbędny, jest wprost balastem dla "jedynych sprawiedliwych"...ale gdyby p. dyrektor podreptał z łapóką np. do pokoju min. Lipca????......ktoś z PiS-u skorumpowany  ??.....nie można było dopuścić do takiego blamażu.
OK, ja nie chcę z tym polemizować, zauważam jedynie, że takie rozumowanie może mieć charakter teorii spiskowej. Przy czym przez "teorię spiskową" rozumiem tu teorię, którą można wytłumaczyć każde zdarzenie. W tym konkretnym przypadku mamy trzy warianty:
1. Zatuszowanie sprawy przez CBA
2. Aresztowanie panów R. i K. oraz pozostawienie Leppera w rządzie
3. Aresztowanie panów R. i K. oraz zdymisjonowanie Leppera
Wydaje się, że z tych możliwości 1. i 2. świadczyłyby na niekorzyść IV RP, więc 3. musiałaby świadczyć na jej korzyść. Oczywiście cały czas opieram się na założeniu, że ta sprawa była rzeczywistą korupcją, a nie "wirtualną", stworzoną przez CBA.
|
| Cz lip 12, 2007 13:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Uważasz, że CBA może iwigilowac i aresztowac wszystkich,
He, he .............jeśli się korumpują, lub dadzą się złapać na haczyk.
Taki nowy sport ekstremalny. 
|
| Cz lip 12, 2007 13:30 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Koalicja z Lepperem i SO, którą wcześniej p. premier nazywał "wycieraczką SLD" od początku była na niekorzyść IV RP.
Mógł sobie znaleźć inną "wycieraczkę" a nie resztki po SLD 
|
| Cz lip 12, 2007 13:55 |
|
 |
|
SweetChild
|
Alus napisał(a): Koalicja z Lepperem i SO, którą wcześniej p. premier nazywał "wycieraczką SLD" od początku była na niekorzyść IV RP. Mógł sobie znaleźć inną "wycieraczkę" a nie resztki po SLD 
Z tym się w pełni zgadzam, byłbym jedynie ostrożny z tym, aby na każdym kroku widzieć jakiś spisek PiSu, bo to poniekąd byłoby przyjęcie pisowskiego widzenia świata 
|
| Cz lip 12, 2007 14:01 |
|
 |
|
1KOR13
|
Cytuj: Koalicja z Lepperem i SO, którą wcześniej p. premier nazywał "wycieraczką SLD" od początku była na niekorzyść IV RP.
Ta koalicja, niezależnie od jej wszystkich minusów, umożliwiła przeprowadzenie w Polsce kilku bardzo ważnych reform.
Poza tym, nie wydaje mi się, aby patrząc na to pod kątem estetyczno-etycznym koalicja z PO była czymś dużo lepszym niż z Samoobroną. Oczywiście, byłaby trochę lepsza, ale bez przesady.
|
| Cz lip 12, 2007 14:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cała ta wrzawa ma jedną dobrą stronę.
Ci co zamierzali coś kombinować obecnie przycupną ze strachu.
Czyli jakiś rykoszetowy efekt jest.
|
| Cz lip 12, 2007 14:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"ale bez przesady" - chyba nie porównasz np. Leppera do Komorowskiego 
|
| Cz lip 12, 2007 14:59 |
|
 |
|
SweetChild
|
1KOR13 napisał(a): Poza tym, nie wydaje mi się, aby patrząc na to pod kątem estetyczno-etycznym koalicja z PO była czymś dużo lepszym niż z Samoobroną. Oczywiście, byłaby trochę lepsza, ale bez przesady.
A ja, jak patrzę na tę koalicję pod kątem estetyczno-etycznym, to mam odruch wymiotny. Ale podobno o gustach się nie dyskutuje.
|
| Cz lip 12, 2007 15:18 |
|
 |
|
Tiamat
|
sweet , w przypadku tej koalicji to akurat zdrowy odruch  .
_________________ Behold! children ov Cain
all beings not ov reptilian form
IA TA BA ET ! < IA AZI DA HA KA
|
| Cz lip 12, 2007 15:36 |
|
 |
|
1KOR13
|
Cytuj: "ale bez przesady" - chyba nie porównasz np. Leppera do Komorowskiego
Komorowskiego może akurat nie (mimo że też mam mu trochę do zarzucenia), ale już np. takiego Lewandowskiego to jak najbardziej mogę porównać.
|
| Cz lip 12, 2007 21:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| Cz lip 12, 2007 21:36 |
|
 |
|
1KOR13
|
To ja po raz kolejny wracam do tej samej uwagi, że ci eurodeputowani od ponad roku nie są już w LPRze.
|
| Cz lip 12, 2007 21:40 |
|
|
|