Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 0:47

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość

<Tusk bije na głowę Kaczyńskiego>
.

Ps.
Osiris, reprezentatywna próbka wyklucza metodę na chybił trafił.
Twoja wypowiedź wiera insynuację, że informacja o reprezentatywnosci probki była kłamstwem, a to jest oskarżeniem o fałszerstwo wyników.

Wt cze 24, 2008 8:14
osiris...a co tak tłuczesz rewelacje grubą, dużą czcionką... sądzisz, że przez wyprane mózgi czytać nie porafimy...czy ma to na celu większą siłę rażenia :D

Wt cze 24, 2008 9:09

Myślałem, że jesteś troche mądrzejszy, ale cóż, przeliczyłem się.
Rozum Grubego R.I.P. :(
To jest podobne naiwne myślenia jak wiara w to, iż Kaczyński jest Prezydentem wszystkich Polaków. :D
Ja nie mam złudzeń - on jest moim i PiS-u Prezydentem i niech tak zostanie.
Cytuj:
osiris...a co tak tłuczesz rewelacje grubą, dużą czcionką... sądzisz, że przez wyprane mózgi czytać nie porafimy...czy ma to na celu większą siłę rażenia

No cóż, czasami trzeba wytłuścić, żeby się w mózgu utrwaliło, że cuda zostały odwołane. :)

Wt cze 24, 2008 17:23
Żebyście nie myśleli, iż jestem zaślepionym pisuarem piszę ten tekst. :D

Chcą zbierać pieniądze dla ofiar "Bolka"

Cytuj:
Radni PiS zaapelowali we wtorek do prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza (PO) o utworzenie funduszu finansowego, z którego wypłacane będą zadośćuczynienia dla poszkodowanych przez tajnego współpracownika SB o pseudonimie "Bolek".

Wytłuściłem, że radni a nie że znani politycy, bo ta inicjatywa jest żałosna i podła.
No ale cóż, mali politycy chcą zaistnieć w mediach nawet w tak podły i głupi sposób.
Mam nadzieję, że szefowie PiS się odetną od tej hucpy.

Wt cze 24, 2008 17:56
Cytuj:

Myślałem, że jesteś troche mądrzejszy, ale cóż, przeliczyłem się.
Rozum Grubego R.I.P. :(
To jest podobne naiwne myślenia jak wiara w to, iż Kaczyński jest (...)

Osiris, sądząc z tej Twojej wypowiedzi nie ma obaw że Tobie coś umrze :razz:
Możesz zdradzić, kto był wykładowcą statystyki w czasie Twoich studiów :?: :razz: :razz: :razz:

Śr cze 25, 2008 8:42
Możesz zdradzić, kto był wykładowcą statystyki w czasie Twoich studiów

Odpowiem tak: "Kłamstwa dzielą się na kłamstwa zwykłe, wierutne kłamstwa i statystyki"
Historia nie raz, nie dwa udowodniła, iż sondaże i statystyki są kłamliwe z zasady, nawet wbrew szlachetnym intencjom ich autorów.

Śr cze 25, 2008 9:50
Cytuj:
Możesz zdradzić, kto był wykładowcą statystyki w czasie Twoich studiów

Odpowiem tak: "Kłamstwa dzielą się na kłamstwa zwykłe, wierutne kłamstwa i statystyki"
Historia nie raz, nie dwa udowodniła, iż sondaże i statystyki są kłamliwe z zasady, nawet wbrew szlachetnym intencjom ich autorów.

Cóż, w takim razie odpowiem Ci w Twoim stylu

Przeciwieństwm ludzi przyzwoitych sa nieprzyzwoici, wśrod których wyróżniamy przeciętnie nieprzyzwoitych, bardzo nieprzyzwoitych i "osirisa" Historia nie raz udowodniła że ktoś był draniem chociaż miał szlachetne intencje :razz: :razz: :razz: * :razz: :razz: :razz:

obie gadki, i Twoja i moja sa retorycznie zgrabne, - Twoja nawet zgrabniejsza - ale bie maja merde wspólnego z prawdą

Śr cze 25, 2008 13:13
Gruby, ja atakuję wiarygodnośc statystyk i sondaży, a Ty mnie walisz personalnie niewiedzieć czemu.
Chyba się szaleju najadłeś lub grzybków głupawek jeśli mnie mieszasz z Maleszką.
Widać jak na dłoni, że Bóg Cię pokarał odbierając to co - przynajmniej w moim przekonaniu - najcenniejsze. :D

Śr cze 25, 2008 14:58
Pitera wykorzystuje swoje stanowisko do załatwiania prywatnych odwetowych spraw.
Zamieniła się w inspektora pracy, chcąc rękoma IPN załatwić danego urzędnika, który jej najwyraźniej nie leży.
Wpier była krytyka, że IPN wykorzytuje się do walki politycznej, a teraz chce wykorzystać tą instytucje do - jak dla mnie - prywatnych rozrachunków.
Corpus delicti tutaj:
Cytuj:
Julia Pitera oskarża IPN o nie wydanie jej dokumentów „pewnego istotnego urzędnika”.

Cytuj:
- Postawiłam konkretne pytanie prezesowi Kurtyce odnośnie do przeszłości człowieka, który ciemięży swoich pracowników, i którego oświadczenia lustracyjnego nie mogę sprawdzić,

Najwyraźniej szuka haka na faceta, którego nie trawi, lub ciemięży jakiegoś jej krewniaka lub znajomka.

Śr cze 25, 2008 15:20
Aha, cudzysłów dotyczący pewnego istotnego urzędnika jest autorstwa dziennikarzy tvn24, a nie mój.
Widać i oni ironizują pisząc na ten temat.

Śr cze 25, 2008 15:23
Gruby, ja atakuję wiarygodnośc statystyk i sondaży, a Ty mnie walisz personalnie niewiedzieć czemu.

Erystyka... :?

Cz cze 26, 2008 11:12

Kto by pomyślał, że z piastowaniem dygnitarstw państwowych związane są takie upokorzenia, jakie spotykają ministra obrony narodowej Bogdana Klicha?

Ale tak widocznie musi być, kiedy ktoś podpisuje diabłu cyrograf. Diabeł bowiem wprawdzie spełnia zachcianki ambicjonerów, ale w taki sposób, że sygnatariusz cyrografu rychło przekonuje się, jak trafna była przestroga Platona: „nieszczęsny – będziesz miał to, czegoś chciał!”

Dzisiaj tedy coraz częściej słyszy, że „ta karczma Rzym się nazywa” – i za nadymanie trzeba zapłacić. Oto pan Bogdan Klich znowu przeprosił nie tylko panów Waltera i Wejcherta, ale całą firmę ITI, za umieszczenie ich w raporcie Komisji Weryfikacyjnej jako agenciaków wojskowej razwiedki.

Nikt nie lubi być dekonspirowany, a w tej sytuacji pan minister Klich i tak ma szczęście, że nie kazali mu zrobić „laski” całemu zarządowi firmy. Zresztą – kto wie? Może i kazali tylko, że telewizja litościwie to pominęła?

Ciekawe, co też każą mu robić Niemcy, w zamian za finansowanie Instytutu Studiów Strategicznych aż przez trzy niemieckie fundacje: Naumanna, Eberta i Adenauera.

Oczywiście na pieniądzach nie pisze, że, dajmy na to, pochodzą od gestapo, ale gdyby nawet pochodziły od nieznanego wielbiciela krakowskich strategów, to który wielbiciel wielbi bezinteresownie?

„Słowicze dźwięki w mężczyzny głosie, a w sercu lisie zamiary” – przestrzegał Adam Mickiewicz. Nie jest zatem wykluczone, że bywa tak, jak przewidział poeta: „Niemiec wchodzi bez pukania: ministrze Klich, jak się macie? - Rad staratsia! – rżnie minister - obie ręce "po szwam" trzyma. - Co z lotnictwem? – Rozwalone! – Marynarka? – Już jej ni ma! – Gut, gut – zuch! – pochwali Niemiec – teraz weźcie no papierek, zapiszcie nowe zadania oraz nominacji szereg.”

Oczywiście wszystkie te męczeństwa to dla tej Polski, dla Ojczyzny – jakże by inaczej?

:hahaha:

Cz cze 26, 2008 12:27
Czemu Widacki odchodzi z komisji ds. nacisków

Czemu?
Niech przeczytają Ci co nic nie rozumieją z otaczającej nas rzeczywistości, bo Ci z odrobiną inteligencji nie muszą wgłębiać się w zamieszczony link.

Źródło: http://www.tvn24.pl/-1,1555113,wiadomosc.html

I pomyśleć, że taki "autorytet moralny" miał badać naciski.
Protesty PiS wyśmiewano zaczynając od SLD a kończąc na PO.
Widać z kim trzyma PO.

Cz cze 26, 2008 12:51
NĘKAŁ UCZESTNIKÓW CZERWCA '56, DZIŚ WYKŁADA

Cytuj:
Oficer UB, który wówczas nękał adwokata zbuntowanych robotników, dziś ma się świetnie - donosi "Polska". Wykłada na jednej z niepublicznych uczelni w Koszalinie.
„Polska” ustaliła, że kapitan Stanisław Kłys jest profesorem w Bałtyckiej Wyższej Szkole Humanistycznej w Koszalinie. Wykłada między innymi prawo i administrację. W piątek egzaminował studentów.

Źródło: http://www.tvn24.pl/-1,1555364,wiadomosc.html

Słychać szyderczy hihot historii.
Tusk nie chce rozliczyć tamtych lat, a SLD i PO nazywa ludzi, którzy chcą rozliczenia historii i odsunięcia tych (censored) od stołków oraz pozbawienie ich apanaży, mściwymi małymi ludzikami.
Wielu userów będących sympatykami SLD i PO, podpisuje się pod taką polityka „grubej kreski”.

So cze 28, 2008 9:01
"Tusk nie chce"...a jedyni sprawiedliwi przez 2 lata zaspali??????
Brudziński, Gosiewski nie dostrzegli ubeka na swoim terenie?
"Zapomniałeś", że w skład rząd PiS wchodził p. W. Jasiński członek PZPR, szef Wydziału Spraw Wewnetrznych w UM Płock...WSW w UM za PRL kooperowały współprace SB z władzami lokalnymi.
Wielu userów sympatyków PiS ma okrutnie wybiurczą pamięć i pragnie "okrutnym, małym ludzikom" nałożyć aureolę świętości :D :D

So cze 28, 2008 10:01
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 104  Następna strona