Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Na taką odpowiedź właśnie oczekiwałem i to chóralną.
Jesteście całkowicie przewidywalni.
WY macie moralne prawo wyzywać dane osoby od dyktatorów i chamów, a Wasi oponenci nie mogą złego słowa powiedzieć o Waszych pupilkach, bo to warcholstwo, wichrzycielstwo i kontrrewolucja.
Zawłaszczyliście sobie patent na prawdę co jest oczywista oczywistością.
Wasze chamskie zachowanie też jest oczywista oczywistością.
Beznadziejność rządów PO jak wyżej.
|
Cz kwi 30, 2009 7:33 |
|
|
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
osirisie
Jeżeli chodzi o mnie to możesz pisac o Tusku per ryży
Naprawde mnie to nie obraża.
Nie rozumiem dlaczego więc tak bardzo sie unosisz gdy ktoś nazywa po imieniu prawdę. Nie jestem urzędnikiem, politykiem ani poprawnym politycznie dziennikarzyną. Dlatego nie musze słowa "cham" okreslającego zachowanie Kaczyńskiego ubierac w półsłówka. Jak to zrobił Jacek Czaja (wiceminister sprawiedliwości, sędzia).
Cytuj: „Niedopuszczalne jest, aby w demokratycznym państwie prawnym ocena konkretnego orzeczenia przybierała postać ataku na sędziego. Takie zachowanie nie mieści się w granicach dopuszczalnej krytyki. (...) Należy podkreślić, że wypowiedź [Kaczyńskiego] nie zawiera żadnych argumentów prawnych odnoszących się do trafności orzeczenia, odwołując się jedynie do oceny osobistych przymiotów sędziego. Świadczy to o braku poszanowania władzy sądowniczej i niezrozumieniu bądź nieakceptowaniu określonych prawem procedur rozstrzygania spraw, w tym mechanizmu kontroli orzeczeń wydawanych przez sądy pierwszej instancji. Niestety Pan Jarosław Kaczyński wyraził także oczekiwanie, aby »Polacy nie aprobowali takich ludzi w polskim aparacie państwowym «. To nie powinno zostać bez echa w debacie publicznej o relacjach pomiędzy światem polityki a władzą sądowniczą”.
Chamstwo i bezczelnośc Jara Kaczyńskiego ubrana w dyplomatyczne słówka sędziego Czaji.
Niestety marzenia o dyktaturze u Kaczyńskiego ciągle biora góre.
|
Cz kwi 30, 2009 7:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jeżeli chodzi o mnie to możesz pisac o Tusku per ryży Suszę zęby Naprawde mnie to nie obraża.
Może masz grubą skórę, ale kiedyś napisałem o Tusku: Rudy Lisek, to wśród platformersów zawrzało i unieśli się świętym oburzeniem.
Na temat swoich są oni nadwrażliwi, za to swoich oponentów obrzucają tonami fekalii i inwektyw prześcigając w tym nawet Palikota i Nisiołowskiego uważając jednocześnie, że jest wszystko OK.
|
Cz kwi 30, 2009 8:07 |
|
|
|
 |
AHAWA
|
pytanko mam: dlaczego z planowanych 4000km autostrady zostana moze??? wybudowane 1000km - czy to jest zalezne od opcji politycznych czy moze raczej od lenistwa? wpienia mnie to ze w mediach poswieca sie czas na wyciaganie brudow i pokazywanie swoich profili politycznych a nie robi sie nic zeby poprawic LOGISTYKE od ktorej uzalezniony jest rozwoj gospodarczy, co z tego ze bedzie ladne gadanie jak za tym nic nie idzie, ja mysle ze najwyzsza pora aby nad politykami zawisnal CZARNY BAT spoleczenstwa polskiego bo jak tak dalej pojdzie to kolejne pokolenie znowu bedzie mowic ze nastepne pokolenie bedzie mialo lepiej i tak w nieskonczonosc - JESLI NIE ZOBACZE ze buduje sie autostrady i wspiera sie kolej to kazda partia rzadzaca bedzie dla mnie dnem pozalowania godnym.
_________________ .--- . --.. ..- ... // --..-. -.-- .--- . // .- -- . -. __1 Kor 13__
www.teologia.pl www.pro-life.pl
Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi. Sanctus Deus,miserere nobis et totius mundi.
|
Pt maja 01, 2009 9:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ponieważ z autostradami związane są ogromne kwoty idące w miliardy, każdy chce uszczknąć dla siebie jakiś kęs (mowa o politykach i biznesie)
Jak jedna opcja jest przy władzy to kieruje przetargami, które swój koniec mają wtedy, kiedy inna opcja obejmuje władzę.
Następna władza unieważnia poprzedni przetarg (bo nic z tego nie ma) zaczynając nowy i tak się to błędne koło toczy.
Robota stoi w miejscu ustępując kłótniom i dalszym kombinacjom.
Czas leci, dróg i autostrad nie ma i nie będzie.
Dopóki politycy tym sterują, dopóty będziemy mieli to co mamy.
|
Pt maja 01, 2009 14:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie tylko chodzi o nachapanie kasy przy budowie dróg i autostrad.
Ogromnym balastem sa sprawy wywłaszczenia, wykupu terenów pod nie.
Przez Kielce etapami budują dwupasmówkę relacji Łódź - Lublin.
Na pewnym etapie było do wyburzenia kilka domów.
Właścieiel jednego, wiekowy staruszek stanął okoniem i nie chciał opuścić swojej równie starej sadyby.
Pozostał pomiędzy dwoma drogami w szerokim pasie zieleni.
Przemieszkiwał tak kilka miesięcy, po czym wiekowa chatka znikła - nie wiem, czy za zgodą właścicela, czy zmuszony sądownie.
Mnóstwo takich upartych właścicieli wstrzymuje budowy.
|
Pt maja 01, 2009 14:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, masz rację, ale te sytuacje wywłaszczeniowe chyba w niewielkim procencie spowalniają te inwestycje.
Wydaje mi się, że główną przyczyną są jednak te kwestie związane z kasą.
Zawsze jest tak, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o forsę.
|
Pt maja 01, 2009 15:00 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Takie coś zobaczyłem i postanowiłem się podzielić.
No chyba że już było. http://www.youtube.com/watch?v=CCOFbXvhOjU Mężowie stanu kontra plebs.
|
Pt maja 01, 2009 16:33 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
osiris napisał(a): Alus, masz rację, ale te sytuacje wywłaszczeniowe chyba w niewielkim procencie spowalniają te inwestycje. Wydaje mi się, że główną przyczyną są jednak te kwestie związane z kasą. Zawsze jest tak, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o forsę.
Główna przeszkoda były wywłaszczenia, bo odwołania mogły trwac latami. teraz decyzja o budowie drogi = decyzji wywłaszczeniowej. i jest nieblokowalna ( tj. mozna iśc do sądu tylko o wysokość odszkodowania)
Kiedys jeden pieniacz blokował czasem ogromna inwestycję. teraz już nie.
A kto wprowadził zmiany, no kto? PO! Ale osiris zaraz mnie pewnie skontruje. I nawet wiem czemu: " Pisizm to stan umysłu. Określa człowieka, którywidzi tylko błędy innych, podejrzliwego, nienawidzącego inaczej myślących lub bogatszych od siebie. Człowieka, który nie lubi się przemęczać, czeka aż ktoś za niego pomyśli, zrobi, zdecyduje. Pisista to ktoś, kto uważa, że każdy chce go oszukać, okraść. Jest ksenofobem i nacjonalistą. " To opinia z innego forum , nader celna.
I małe porównanie kto ile zbudował: Tutaj
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Pt maja 01, 2009 16:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A kto ostatnio unieważnił przetarg na budowę autostrady jak nie minister PO, co może skutkować opóźnieniem nie do odrobienia przed 2012 rokiem.
Owszem, były problemy z wywłaszczeniem, ale takie posunięcia skutecznie opóźniają budowę nawet gdy problem wywłaszczeń został przeskoczony.
I nie chodzi tylko polityków jednej opcji tylko o wszystkich.
Gdzie jest kasa, tam dziwne zawirowania można zauważyć.
Jedni drugim blokują inicjatywę, żeby tylko forsa trafiła im a nie oponentowi.
|
Pt maja 01, 2009 18:00 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
osiris napisał(a): A kto ostatnio unieważnił przetarg na budowę autostrady jak nie minister PO, co może skutkować opóźnieniem nie do odrobienia przed 2012 rokiem. Owszem, były problemy z wywłaszczeniem, ale takie posunięcia skutecznie opóźniają budowę nawet gdy problem wywłaszczeń został przeskoczony. I nie chodzi tylko polityków jednej opcji tylko o wszystkich. Gdzie jest kasa, tam dziwne zawirowania można zauważyć. Jedni drugim blokują inicjatywę, żeby tylko forsa trafiła im a nie oponentowi.
Trochę racji masz. Ale kto jak nie Pisowski minister zablokował, ideologicznie - bo mu się konsorcjum nie podobało, budowę bodajże odcinka Gdańsk - Grudziądz? A ten unieważniony przetarg właśnie idzie na nowo. Chodziło o cenę , i chyba uda się ja zbić. Tu tez PO uprościła procedurę, bo juz nie można protestować o byle co i w nieskończoność , jak kiedyś
Zobaczymy jak to wyjdzie. Niemniej podpisana umowa oznaca że droga powstanie.
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Pt maja 01, 2009 22:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jacek Rakoczy napisał(a): Trochę racji masz. Ale kto jak nie Pisowski minister zablokował, ideologicznie - bo mu się konsorcjum nie podobało, budowę bodajże odcinka Gdańsk - Grudziądz? .
Min. Polaczek zablokował budowę autostrady AZ, bo za drogo - 6 milionów Euro, nie podobał się wykonawca - Kulczyk, przetarg był organizowany za czasów Millera, a więc przekręt..
Po dwu latach powrócono do tego samego wykonawcy Autostrada Wielkopolska SA tyle, że koszt wzrósł do 10 milionów Euro.
Takie to były m.in. koszty eliminowania szarej sieci 
|
So maja 02, 2009 7:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czytałem kiedyś artykuł (zakładając, że to prawda), gdzie bodajże autostrada w wykonaniu Kulczyka miała dywan asfaltu o połowę cieńszy niż w standardowych autostradach i projektach.
Możemy się spodziewać, że co najmniej połowa polskich autostrad rozleci się w krótkim czasie, bo co jak co, ale w wyrobach czekolado i autostrado-podobnych jesteśmy mistrzami świata.
Możliwe, że w końcu zdążymy wybudować to COŚ, ale bądźcie pewni, że po oddaniu tego czegoś nadawać się to będzie przede wszystkim do remontu.
|
So maja 02, 2009 7:59 |
|
 |
AHAWA
|
 piekny byl dzisiejszy odcinek "Ranczo" polecam go sobie sciagnac z neta i obejrzec, zywcem o naszej scenie politycznej i o tym jak politycy robia cale spoleczenstwo w balona kosztem ludzi ktorzy chca zrobic cos dobrego dla kraju...
_________________ .--- . --.. ..- ... // --..-. -.-- .--- . // .- -- . -. __1 Kor 13__
www.teologia.pl www.pro-life.pl
Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi. Sanctus Deus,miserere nobis et totius mundi.
|
N maja 03, 2009 21:39 |
|
 |
Witold
|
AHAWA napisał(a): kosztem ludzi ktorzy chca zrobic cos dobrego dla kraju...
Ludzi którzy chcą zrobić coś dobrego dla kraju... jak to uroczo brzmi. W istnienie takich to ja tak samo wierzę jak w Sąd Ostateczny.
|
N maja 03, 2009 21:41 |
|
|
|