Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 4:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
 Protest przeciw meczetowi w Warszawie 
Autor Wiadomość

Post Re: Protest przeciw meczetowi w Warszawie
@Człowiek: z całym szacunkiem, ale to u ciebie coś się nie łączy jedno z drugim..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt kwi 06, 2010 14:20

Johhny99 i Kamala to może wyjaśnicie jak byście się czuli widząc urwane nogi swojego dzieciaka leżące parę metrów od niego i głaskać go po głowie wmawiając że wszystko będzie w porządku póki nie zaśnie w Panu. Bo jednemu się zachciało zemsty za Afganistan. Ja wiem że fajnie jest siedzieć w wieży z kości słoniowej i stamtąd bezpiecznie rozsyłać swoje przemyślenia. Ale życie jest na ulicy i nie dziwcie się że ktoś może się zwyczajnie bać o siebie czy najbliższych.

Wt kwi 06, 2010 14:39

Johnny99 napisał(a):
Dla mnie to nie zapobieganie, tylko dyskryminacja na podstawie obarczenia odpowiedzialnością grupę ludzi za coś, czego nie zrobili, w dodatku na zasadzie "co by było gdyby". Dla mnie to sprzeczne z.. no, ze wszystkim. Po pierwsze, na pewno nie zaczną "zjeżdżać" tylko dlatego, że w Warszawie zbudowano meczet - dość mają meczetów w bardziej interesujących krajach. A jak zaczniemy w tym duchu zapobiegać wszystkim możliwym do wyobrażenia niebezpieczeństwom, to niedługo nie będzie można palcem kiwnąć. W końcu nigdy nic nie wiadomo, prawda ?

Ale chyba nikt rozsądny nie lamentuje, że po zakazie sprzedaży broni palnej czy białej nastąpi zakaz sprzedaży nożyczek. Nikt też nie lamentuje, że zakaz działania partii nazistowskich doprowadzi do zakazu wszelkiej działalności opozycyjnej. Po prostu ludzie w przeważającej większości przypadków są w stanie odróżnić zagrożenie realne i poważne od jakiś urojeń.

Kamala napisał(a):
Ja mam tylko jedno pytanie do chrzescijan. Jak postawa "nie dla meczetow" moze byc uzasadniona nauka Chrystusa?

Chociażby tak jak nie dla sekt destrukcyjnych.

Kamala napisał(a):
O przyszlosc Kosciola mamy sie nie martwic, bo jest ona w reku Boag, ktory obiecal, ze bramy piekielne go nie przemoga.

Tu się zgadzam, ale ja nigdzie nie "czaruję", że mój brak entuzjazmu ;) wobec islamu wynika głównie z troski o Kościół. Obawiam się przede wszystkim o przyszłość swoich dzieci, potencjalnych wnuków itd. Ja już raczej na prawo szariatu się nie załapię, ale nie wybaczyłbym sobie, gdyby przez moją naiwność przyszło żyć w nim moim potomkom.

Johnny99 napisał(a):
Natomiast odpowiedź chrześcijan powinna brzmieć: będziemy dawać świadectwo głosząc miłość i pokój w Chrystusie, choćbyście wszystkie ulice zabudowali meczetami, a jeżeli postanowicie nas za to zabić, to za to zginiemy - na wzór naszego Pana.

Możliwe, ale ja uczciwie przyznaję: mnie nie stać na taką odpowiedź. Nie pozwolę zabić ani siebie ani tym bardziej nikogo z mojej rodziny. Obawiam się też, że gdyby nasi przodkowie podzielali Twój pacyfizm, to wyszliby przez komin jakiegoś obozu koncentracyjnego, a my nie pisalibyśmy na Forum.

Wt kwi 06, 2010 14:48
Kamala napisał(a):
A przeciez Teresse i Cyryl udowadniaja nam jak to chrzescijanstwo jest religia milosci i pokoju w przeciwienstwie do wszystkich innych religii, z islamem na czele.

No i znowu tresura brygady od Politycznej Poprawności, która kręci mediami na Zachodzie...

Widzisz zarówno Ty jak I Dural mieszkacie w Europie i reagujecie tak samo...

Powiedz gdzie ja udowadniam, że chrześcijaństwo jest religią miłości w przeciwieństwie do wszystkich innych religii?

Podaj cytaty gdzie to mówię to o buddyzmie, shinto i konfucjanizmie oraz religiach czarnej afryki ?

Jeśli nie podasz- to jesteś oszczercą. Czy oszczerstwa są zgodne z nauką Jezusa ?

Czy islam to dla Ciebie wszystkie inne religie ?

Islam to obecnie jedyna taka religia, w którą "uderzenie" jest traktowane jako uderzenie w cały świat. Szaleństwo.

Johnny - widzisz- chwalę imama- źle- krytykuję imama- źle...
Wybacz ale nie będę się kierowała twymi radami ani ocenami mojej osoby.
Św. Rafał Kalinowski mówił- nie dawaj rad jak Cię o nie nie proszą i to jest naprawdę wspaniała postawa. Jakbyśmy się jej wszyscy trzymali to naprawdę byłoby milej...

SweetChild napisał(a):
Ja już raczej na prawo szariatu się nie załapię, ale nie wybaczyłbym sobie, gdyby przez moją naiwność przyszło żyć w nim moim potomkom.

Dokładnie to powiedział Pat Condell- zostawiamy naszym potomkom świat, w którym sami byśmy nie chcieli żyć...

Oddajemy wolność na którą pracowały pokolenia..

Co do Tatarów- to owszem od dłuższego czasu nie było z nimi kłopotów- ale czy już historii nikt nie pamięta?

Jak robili na nas wyprawy i siali postrach?

Wt kwi 06, 2010 15:02
zbanowany na stałe

Cytuj:
Co do Tatarów- to owszem od dłuższego czasu nie było z nimi kłopotów- ale czy już historii nikt nie pamięta?

No, to teraz i Lipkom, i Sienkiewiczowi sie dostanie! :D
Z jednym zdaniem przeciwnikow budowy moge sie zgodzic. Wywrzec presje na kraje arabskie by rowniez tam mozna stawiac koscioly. My tu, wy tam. Jednak u Was to zagadnienie wlasciwie drugorzedne. Wami wyraznie kieruje nienawisc, a tego juz sie przeskoczyc nie da. Niestety.

Wt kwi 06, 2010 15:16

Skąd żeś znowu nienawiść wyciągnął. To raczej zdrowy rozsądek. Zresztą "ten co nie pije to donosi" :D

Wt kwi 06, 2010 15:23

Nienawiść to taki joker: ani to do koloru, ani do "figury", ale bije wszystko. Gra się nim wówczas, gdy sytuacja staje się trudna, jeśli nie beznadziejna :-D

Wt kwi 06, 2010 15:26
Ach Teresse, wycofuje moej "oszczerstwo"
Teresse napisał(a):
Kamala napisał(a):
A przeciez Teresse i Cyryl udowadniaja nam jak to chrzescijanstwo jest religia milosci i pokoju w przeciwienstwie do wszystkich innych religii, z islamem na czele.

Czy taka wypowiedz bardziej pasuje do twoich postow?
Kamala napisał(a):
A przeciez Teresse i Cyryl udowadniaja nam jak to chrzescijanstwo jest religia milosci i pokoju W przeciwienstwie do islamu.

Odwoluje "twierdzenie", ze wypowiadalas sie kiedykolwiek o innych religiach (jezeli sie pomylilam, to tez bedzie oszczerstwo?).

Ale Teresse, jako dobra chrzescijanka napisz mi, gdzie mozesz "podeprzec sie " nauka Jezusa, kiedy uwazasz, ze muzulmanie w Polsce nie zasluguja na meczet - miejsce modlitwy? Eu-geniusz jeszcze tego nie znalazl, ale moze ty wiesz?

Ja akurat nie pisalam o takich czy innych mniej czy bardziej uzasadnionych spolecznie i politycznie obawach przed muzulmanami. Ja to rozumiem, bo media "obiektywne" oczywiscie wszystkim przekazuja obraz muzulmanin=morderca i "obiektywni" konsumenci owych mediow taki wlasnie obraz maja, chocby w zyciu muzulmanina na oczy nie widzieli (ale o tym juz bylo z mojej strony). Nie znaczy to takze, ze ja nie boje sie szalencow religijnych i uwazam, ze tu gdzie zyje (ok 30% muzulmanow) jest jak u Pana Boga za piecem.

Ja sie pytalam CHRZESCIJAN, jak godza nauke Jezusa i Jego radykalne wymagania: "najpierw wy im, i nie oczekujcie za to nagrody na ziemi" z zadaniem "Najpierw wy nam, a w ogole to wynocha". Nie ma tu chrzescijan? Naprawde?

P.S. @Czlowiek, wiesz ze taka argumentacja to demagogia?

Ostatnio edytowano Wt kwi 06, 2010 16:03 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt kwi 06, 2010 15:54
zbanowany na stałe

Panowie! Zdajmy sobie sprawe z istnienia takiego, a nie innego swiata. Muzulmanow bedzie coraz wiecej - w krajach ubozszych w rozwoj kulturalno-techniczny rodzi sie wiecej dzieci i to duzo. Obralismy droge rozwoju kosztem wyzbycia sie pewnych zasad dotyczacych, dajmy na to, handlu czy wolnego przemieszczania i osciedlania.
A Wy usilujecie okopac sie w transzeji i kosy ostrzycie. :)
Slowo "nienawisc" moge zmienic na "wstyd za mniejsze przyrodzenie od arabskiego", chcecie? :P

Wt kwi 06, 2010 15:56

Dural to lepiej popracuj nad liczebnością Polaków. Ja mam parkę do której się przyznaję oraz ze trzy do których nie, a ty ile ? Cfaniaku :D

Nie odbieraj tego jako agresji, taki mam dziś humor spitolony i strzykam żółcią

Wt kwi 06, 2010 16:09
zbanowany na stałe

O, takie podejscie mi sie podoba! Panie ktore czytaja nasze posty, prosze wziac pod uwage! Prawdziwy problem lezy glebiej. Okazuje sie, ze swiatu grozi duze przeludnienie i to w namacalnie krotkim czasie. Co wtedy zrobimy?
Ja tylko przypomne. Jesli zgodzilismy sie dzielic dobre i zle z cala europa, nie mozna stawac okoniem i wprowadzac odmiennych zasad tylko ze wzgledu na nasze wygodnictwo. Co bedzie jesli EU narzuci Polsce przyjecie 100 000 uchodzcow-muzulmanow? A prawde mowiac, daje glowe, ze cos podobnego nastapi(w taki czy inny sposob)!
Zagrozenie od typow wyrazajacych skrajne poglady istnieje, ja go nie pomniejszam, ale mnie nie przestraszy byle glupek z nozem w reku, ja przez niego charakteru nie zmienie!
Najbardziej dziwi zachowanie niektorych osob okreslajacych sie "dobrymi katolikami", one nie maja zielonego pojecia o naukach Jezusa, choc buski pelne gornolotnych cytatow z Biblii.
Chce rowniez podkreslic; W POLSCE ISTNIEJE WOLNOSC WYZNANIA, wiec i wolnosc w budowaniu ODPOWIEDNICH swiatyn. A jak sie komus nie podoba, to niech wywala z Polski tam skad sie przyczlapal! Dla tych mniej pojetych przypomne, prawdopodobnie sawanny afrykanskie. :D

Wt kwi 06, 2010 16:49

Kamala napisał(a):
Ja sie pytalam CHRZESCIJAN, jak godza nauke Jezusa i Jego radykalne wymagania: "najpierw wy im, i nie oczekujcie za to nagrody na ziemi" z zadaniem "Najpierw wy nam, a w ogole to wynocha". Nie ma tu chrzescijan? Naprawde?

Pewnie nie ma takich, którzy udzieliliby takiej odpowiedzi, jakiej oczekujesz. Czyli prawdziwych chrześcijan ;) Bo ja np. już odpowiedziałem.

Dural napisał(a):
Slowo "nienawisc" moge zmienic na "wstyd za mniejsze przyrodzenie od arabskiego", chcecie? :P

Taki nowoczesny i światły człowiek a wierzy w zabobony, że rozmiar ma znaczenie? :D

Wt kwi 06, 2010 16:53
zbanowany na stałe

Touché! :(

Ostatnio edytowano Wt kwi 06, 2010 16:59 przez Dural, łącznie edytowano 1 raz

Wt kwi 06, 2010 16:57

Dural napisał(a):
Chce rowniez podkreslic; W POLSCE ISTNIEJE WOLNOSC WYZNANIA, wiec i wolnosc w budowaniu ODPOWIEDNICH swiatyn. A jak sie komus nie podoba, to niech wywala z Polski tam skad sie przyczlapal! Dla tych mniej pojetych przypomne, prawdopodobnie sawanny afrykanskie. :D

Paradoksalnie w tym jesteśmy zgodni. Diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach. Bo o ile ja nie chcę wspierać ideologii otwarcie (i w teorii i w praktyce) negujących wolność wyznania, to Ty stajesz w i ich obronie.

Wt kwi 06, 2010 16:58
zbanowany na stałe

Ja staje w obronie tych zasad ktore NIBY wszyscy uznajemy za sluszne. Jak zasada wolnosci wyznania.

Wt kwi 06, 2010 17:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona