Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So paź 04, 2025 6:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 PIS, ostatni bastion katolicyzmu w europejskiej polityce?? 
Autor Wiadomość
Post Re: PIS, ostatni bastion katolicyzmu w europejskiej polityce
Gita2 napisał(a):
Alus! Bywasz upierdliwa do bólu.
Z uporem maniaka forsujesz temat :Marek Jurek. Odśwież więc swoją pamięć i przypomnij sobie, że W II turze wyborów prezydenckich Marek Jurek poparł Jarosława Kaczyńskiego.To było tak niedawno, a Ty już zapomniałaś???

Nie zapomniałam :) ....naturalne, że poparł JK.
Gdyby poparł BK, odczytywać możnaby, że to forma jakieś zemsty, a przez lata nigdy nie zauwazyłam, aby M. Jurek kierował sie wobec kogokolwiek chęcią zemsty, odwetu....nawet za nazwanie agentem i wariatem
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... prasa.html

Śr lis 10, 2010 12:23

Dzisiaj Jarosław Kaczyński wraz z członkami swojej partii uczcili pamięć ofiar katastrofy, tak jak należy po chrześcijańsku, uczestnicząc we mszy świętej.
Hierarchia wartości została zachowana:najpierw msza św., potem złożenie kwiatów.
Dlaczego we mszy św. nie uczestniczyli katolicy z Platformy?A może uczestniczyli, a ja o tym,nie wiem?
http://www.tvn24.pl/-1,1681745,0,1,prez ... omosc.html

Śr lis 10, 2010 12:33
Gita2 napisał(a):
Dzisiaj Jarosław Kaczyński wraz z członkami swojej partii uczcili pamięć ofiar katastrofy, tak jak należy po chrześcijańsku, uczestnicząc we mszy świętej.
Hierarchia wartości została zachowana:najpierw msza św., potem złożenie kwiatów.
Dlaczego we mszy św. nie uczestniczyli katolicy z Platformy?A może uczestniczyli, a ja o tym,nie wiem?

Mieli iśc, aby ksiądz pomówił ich jak Kluzik Rostkowską i Jakubiak, że sa narzędziem w ręku szatana?
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... wana_.html
I znając nastwienie wielbicieli PiS oberwać po łbach??? :D

Śr lis 10, 2010 12:42
Kamala napisał(a):
Czyzbym cos przeoczyla i to nie PO zwalcza dopalacze, tylko PiS?

Kto zasiał plew ten go zbiera, tylko dlatego że skutki są jakie są i ludziom zaczeło się to głośno nie podabać. Za rządów PIS o rzadnych narkotykach nie było mowy. Cała nieodpowiedzialność PO, myśleli że Polska z otwartymi ramionami przyjmie ich wizjię cywilizacji śmierci.
Kamala napisał(a):
I moze wyjasnisz na czym wg ciebie polega chrzescijanstwo i jak to sie ma do postawy PiSu? Bo moze faktycznie jest to partia chrzescijanska, tylko " chrzescijanska inaczej"?

Nie wyciągasz wniosków. Chociażby tak że jest jedynym hamulcem zatrzymującym jeszcze cywilizacjię śmierci PO.
Kamala napisał(a):
Z tego co ja wiem, to jedna z absolutnych podstaw chrzescijanstwa jest przebaczenie. Najpozniej "zanim zlozysz swoj dar przed oltarzem, idz i pojednaj sie z bratem". Jak to wyglada w wykonaniu prezesa JK, to sami widzimy.

Widzę że według Ciebie jedną z tych podstaw jest też ocenianie innych. Może nie straciłaś kogoś najbliższego w katastrofie, i łatwo Ci oceniać innych, bo przecież przebaczenie komuś kto być może przyczynił się do śmierci jest tak oczywistą sprawą. Ludziom którzy nawołują do ,,wyżynania'' i przelewu krwii, co w niedługim czasie staje się faktem nie jest łatwo od tak przebaczyć, tymbardziej że nie padają żadne konkretne słowa tylko puste gesty pod publikę w których PO jest mistrzem. JK jest gotów przebaczyć pod warunkiem że to przebaczenie jest oparte na prawdzie, a jak widać temu rządowi nie zależy na prawdzie i robi wszystko aby prawdę odwlec i ukryć.
Kamala napisał(a):
Kiedy to niekatoliccy obywatele musza czuc sie jak obywatele drugiej, albo trzeciej kategorii, bo kazda uroczystosc panstwowa polaczona jest z oprawa katolicka. Ale z zydowska, muzulmanska, czy nawet zielonoswiatkowa juz nie. O ateistach nie wspominajac.

Hehe to już jest zabawne. Dzwine żeby w kraju z bogatą tradycją katolicką i historią tak zrzytą z tą wiarą, w kraju który tej wierze tyle zawdzięcza, oprawa katolicka nie była najważniejszą. Nasz naród jest zrzyty z tą wiarą i przy każdych ważniejszych uroczystościach i wydarzeniach to widać.
No tak, żydzi, muzułmanie i ateiści pewnie by chcieli żeby po katastrofie smoleńskiej kiedy to ludzie się zbierali tłumnie i modlili w całej Polsce, były też akcenty z ich wiary aby w Polsce nie czuli się dyskryminowani. Wtedy to naprawdę musiała być dla nich trauma i raziło to ich uczucia religijne.....
Kamala napisał(a):
Aborcja, to fakt. Zabija sie dzieci. Ale celem in vitro nie jest usmiercanie zarodkow.

Aborcjia zabija pojedyńcze życie, natomiast w przypadku in vitro na jedno poczęte życie jest zabijanych parę istnień ludzkich.
Alus napisał(a):
Wiara nigdy nie lezy/ nie leżała w ręku ŻADNEJ partii.

Alus, po raz kolejny już nie czytasz ze zrozumieniem albo celowo mnie przekręcasz. Wiara Polaków nie leży na rękę PO i dlatego rząd walczy z kościołem i katolikami, nie znaczy że wiara nie leży w rękach PO.
Alus napisał(a):
Jesli chodzi Ci o ratowanie tego rodzaju Kościoła, to masz rację, PiS ratuje taki Kosciół....ale liczba wiernych bedzie systematycznie spadać .....to jedna z przyczyn sekularyzacji.

Przyczyną sekularyzacji jest anty katolicka polityka rządu, szeżenie cywilizacji śmierci i propaganda PO skierowana w Kościoł i katolików.
Alus napisał(a):
Kościół wojujący z ludźmi zawsze przegrywał.

Ale Kościół walczący ze złem ostatecznie wygra, a to zło najwpierw opanowało zachód a teraz próbuje wkroczyć do Polski.
Alus napisał(a):
Zapominasz tylko słowa JK, że w sprawie głosowania projektu in vitro J.K. nie nakazuje dyscypliny partyjnej.

Jak pokazały ostatnie debaty wcale nie musiał.

Śr lis 10, 2010 13:59
quas napisał(a):
Kamala napisał(a):
Z tego co ja wiem, to jedna z absolutnych podstaw chrzescijanstwa jest przebaczenie. Najpozniej "zanim zlozysz swoj dar przed oltarzem, idz i pojednaj sie z bratem". Jak to wyglada w wykonaniu prezesa JK, to sami widzimy.

Widzę że według Ciebie jedną z tych podstaw jest też ocenianie innych. Może nie straciłaś kogoś najbliższego w katastrofie, i łatwo Ci oceniać innych, bo przecież przebaczenie komuś kto być może przyczynił się do śmierci jest tak oczywistą sprawą. Ludziom którzy nawołują do ,,wyżynania'' i przelewu krwii, co w niedługim czasie staje się faktem nie jest łatwo od tak przebaczyć, tymbardziej że nie padają żadne konkretne słowa tylko puste gesty pod publikę w których PO jest mistrzem. JK jest gotów przebaczyć pod warunkiem że to przebaczenie jest oparte na prawdzie, a jak widać temu rządowi nie zależy na prawdzie i robi wszystko aby prawdę odwlec i ukryć.

No to prosze o cytat, gdzie ja ocenilam prezesa. Napisalam "to sami widzimy". Skad ja moge wiedziec co ty widzisz?
A jesli chodzi o realizacje ewangelicznego nakazu, to raczej nie ma wyjatkow: "Temu przebacze, a temu nie". Zreszta popatrz na modlitwe "Ojcze nasz": "Odpusc nam nasze winy, jako i my odpuszczamy". Bez warunkow. A JK stawia ciagle nastepne. Bardzo "po katolicku". I przepraszam, za co ktos ma przepraszac prezesa i to tak, zeby on laskawie te przeprosiny przyjal? A prezes to juz za nic nie musi? Nikogo? Naprawde?
PiS broni (wg ciebie) katolicyzmu w Europie. a jakies konkrety: co to jest katolicyzm i jak to sie przeklada na konkretna polityke PiS? (Bez wyjatkow, jezeli sa obroncami katolicyzmu. Jak obroncy, to obroncy, bez kompromisow.) Poza sloganami, pomowieniami PO i mysleniem zyczeniowym?
quas napisał(a):
Kamala napisał(a):
Aborcja, to fakt. Zabija sie dzieci. Ale celem in vitro nie jest usmiercanie zarodkow.

Aborcjia zabija pojedyńcze życie, natomiast w przypadku in vitro na jedno poczęte życie jest zabijanych parę istnień ludzkich.

Ale po aborcji nigdy zadne dziecko sie nie urodzi. In vitro moze byc bez zabijania. A celem sa narodziny dziecka.
quas napisał(a):
Przyczyną sekularyzacji jest anty katolicka polityka rządu, szeżenie cywilizacji śmierci i propaganda PO skierowana w Kościoł i katolików.

A te slogany to z jakiej gazetki? Przyczyna sekularyzacji jest glownie slaba wiara chrzescijan. I tym Kosciol powinien sie zajac. A nie manifestacjami politycznymi.
Za komunizmu (przepraszam socjalizmu) bylo gorzej. I co zsekularyzowales sie?
Przekonanie Polak=katolik jest falszywe w kazda strone. Nie kazdy Polak jest katolikiem i nie kazdy katolik Polakiem (np papiez). A Polska jest domem wszystkich Polakow i innych narodowosci, jezeli zgadzaja sie z Konstytucja RP.

Śr lis 10, 2010 14:14
Cytuj:
Za rządów PIS o rzadnych narkotykach nie było mowy.

Dokładnie ja w PRLu :D :D .....taktyka: nie mówimy - nie ma problemu.
A M. Kotańskiego i ks Nowaka traktowano jako lekko zbzikowanych facetów.
Tylko jakim sposobem znalazł sie w pałacu prezydenckim śp L. Kaczyńskiego diler narkotyków?

Cytuj:
Alus, po raz kolejny już nie czytasz ze zrozumieniem albo celowo mnie przekręcasz. Wiara Polaków nie leży na rękę PO i dlatego rząd walczy z kościołem i katolikami, nie znaczy że wiara nie leży w rękach PO.

Czytam, tylko żałosne sa te zarzuty uzalezniające wiarę od partii......dzięki wszechwładzy PZPR przez 45 lat, ostrej, wszelkimi metodami prowadzonej walce z religią wiara, winniścy być bardziej ateistyczni niż Czesi.
Cytuj:

Kolejne pustosłowie.
Cytuj:
Ale Kościół walczący ze złem ostatecznie wygra, a to zło najwpierw opanowało zachód a teraz próbuje wkroczyć do Polski.

Ze złem, nigdy nie z ludźmi.
Cytuj:
Jak pokazały ostatnie debaty wcale nie musiał.

Poczekamy na głosowania.

Śr lis 10, 2010 14:18
Drogie panie, ale o czym w ogóle ta dyskusja? Kolega quas powtarza tylko puste slogany i w dodatku ma braki w ortografii i gramatyce... "Wyżynanie," "zrzyta," "wiara nie leży na rękę PO ..." :D Trzeba by te kurioza opatentować. Nowy język prawdziwych Polaków... szkoda, że nie polski. :D

Śr lis 10, 2010 14:24
Post Re:
liam napisał(a):
Drogie panie, ale o czym w ogóle ta dyskusja? Kolega quas powtarza tylko puste slogany i w dodatku ma braki w ortografii i gramatyce... "Wyżynanie," "zrzyta," "wiara nie leży na rękę PO ..." :D Trzeba by te kurioza opatentować. Nowy język prawdziwych Polaków... szkoda, że nie polski. :D

Masz rację :)
Dodam tylko w konstekście modlitw, mszy PiSu - "Kiedy sie modlisz zostaw raczej serce bez słów, niż słowa bez serca".

Śr lis 10, 2010 14:55
zbanowany na stałe

A mi sie nie podoba sama nazwa watku? Wiele mylaca! Jaki bastion? Transzeja z metna woda, to owszem.

Śr lis 10, 2010 16:49

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Mieli iśc, aby ksiądz pomówił ich jak Kluzik Rostkowską i Jakubiak, że sa narzędziem w ręku szatana?
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... wana_.html
I znając nastwienie wielbicieli PiS oberwać po łbach??? :D

Ponad kogo stawiasz Kluzik Rostkowską i Jakubiak?
Czyż nie znasz katoliczko Ewangelii???, nawet Jezus był kuszony przez diabła? Oczywiście wiemy, że nie uległ pokusie.
A Kluzik i Jakubiak w/g Ciebie takie święte, że nigdy nie ulegają pokusie?
Oj Alus! Zaczynasz coraz częściej błądzić!!!
Poza tym:"Nie sądźcie, bo będziecie sądzeni". Kto i od kogo ma oberwać po łbach???

Śr lis 10, 2010 17:06
A ksiadz moze osadzac i to publicznie?
Jesli moze, to niech pamieta "Jaka miara mierzycie taka wam odmierza"i "Nie sadzcie a nie bedziecie sadzeni".
Te slowa Jezusa obowiazuje takze (a moze przede wszystkim) ksiedza katolickiego.

Śr lis 10, 2010 18:02
Cytuj:
Ponad kogo stawiasz Kluzik Rostkowską i Jakubiak?
Czyż nie znasz katoliczko Ewangelii???, nawet Jezus był kuszony przez diabła? Oczywiście wiemy, że nie uległ pokusie.
A Kluzik i Jakubiak w/g Ciebie takie święte, że nigdy nie ulegają pokusie?
Oj Alus! Zaczynasz coraz częściej błądzić!!!
Poza tym:"Nie sądźcie, bo będziecie sądzeni". Kto i od kogo ma oberwać po łbach???

Błądzę z coraz bardziej doborowym towarzystwie :) .....dołączył człowiek od lat związany ze śp. L. Kaczyńskim eurodeputowany Michał Kamiński, dedykując "partiotom" z PiS, 3 i 5 zwrotkę wiersza Słonimskiego "Dwie ojczyzny"
http://newsgroups.derkeiler.com/Archive ... 00309.html
Zdumiewiające jakie czynniki działają, że PiS maszerujący pod pałac prezydencki w hołdzie śp.L. Kaczyńskiemu, wycina ludzi od lat związanych ze śp. L. Kaczyńskim :o

Śr lis 10, 2010 18:44

"PiS bez liberałów, czyli jakie?" to artykuł prof. Mieczysława Ryby.
Z tezami prof.Ryby zgadzam się w 90%.
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=my11.txt

Śr lis 10, 2010 22:24
Gita2 napisał(a):
"PiS bez liberałów, czyli jakie?" to artykuł prof. Mieczysława Ryby.
Z tezami prof.Ryby zgadzam się w 90%.
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=my11.txt

Czyli śp. L. Kaczyński nie wiedział, że otacza go banda liberałów :o ...M. Kamiński, E. Jakubiak. J. Kluzik Rostkowska, moze jeszcze A. Bielan......jednym słowem V kolumna PO.
I stara nadzieja: "Im gorzej, tym lepiej"...niechby nawet Polska zbanrutowała, byle stworzyła się tym sposobem szansa zdobycia władzy....

Śr lis 10, 2010 23:56

A czy ktoś zadał sobie pytanie czym teraz jest PIS? To już nie jest partia polityczna dążąca do przejęcia władzy! PIS zamienił się w stowarzyszene upamiętniające prezydenturę L. Kaczyńskiego.

Cz lis 11, 2010 0:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona