Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 7:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 238 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Następna strona
 Dziwna metamorfoza abonamentu TVP 
Autor Wiadomość

Post Re: Dziwna metamorfoza abonamentu TVP
zsoborniki napisał(a):
Organizatorzy tych nielicznych mediów zakładają z góry określony cel, któremu mają służyć i wcale go nie ukrywają (nie przemilczają i kamuflują) oraz odpowiadają na oczekiwanie większości narodu.

Dobre :) Ciekaw jestem, jak tę większość oszacowałeś? Chociaż muszę przyznać, że to i tak skromnie, bo mogłeś po prostu napisać odpowiadają na oczekiwanie Narodu. Program Radia programem Narodu ;)

Pn lis 22, 2010 11:46

SweetChild

Szkoda, że nie cytujesz w całości mojego postu a dotyczącego niezależnych mediów np. Radia Maryja, TVTrwam i Naszego Dziennika. Oto on:

zsoborniki napisał(a):
Ale są to ludzie "związani" a nie organizujący media...

Organizatorzy tych nielicznych mediów zakładają z góry określony cel, któremu mają służyć i wcale go nie ukrywają (nie przemilczają i kamuflują) oraz odpowiadają na oczekiwanie większości narodu. Tej części narodu złośliwie przez "możnych tego świata" nazywanych "ciemnogrodem". Zapraszają do dyskusji wszystkich chętnych (np. przez telefon na antenie wszystkich bez ograniczenia - chyba, ze zachowują się wulgarnie i uwłaczająco prowadzącym i nie dyskutujących na dany temat audycji).

Bo elity (te o jedynie słusznym poglądzie, te, "które nie chcą robić polityki") bojąc się głoszonej prawdy, chcą za wszelką cenę przyciszyć i zdeklasować te środki masowego przekazu związane z RM, TVTrwam i NDz. Gdyby nie strach, zostawiliby je w spokoju - ale jednak... coś w tym jest.

Jeśli chodzi o większość to miałem na myśli tzw. "ciemnogród". Wydaje mi się, że tak określani są chrześcijanie w naszym kraju a ich ponoć, statystycy skrzętnie wyliczają, jest ponad 90% w polskim społeczeństwie (czyli większość!).

zsoborniki

Pn lis 22, 2010 16:55

zsoborniki napisał(a):
niezależnych mediów np. Radia Maryja, TVTrwam i Naszego Dziennika
Na czym ta niezależność polega?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn lis 22, 2010 17:16

Choćby na tym, zapraszają do dyskusji wszystkich chętnych np. przez telefon na antenie wszystkich bez ograniczenia - chyba, że podejmujący dyskusję zachowują się wulgarnie i uwłaczająco prowadzącym i nie dyskutujących na dany temat audycji...

zsoborniki

Pn lis 22, 2010 17:58

zsoborniki napisał(a):
Jeśli chodzi o większość to miałem na myśli tzw. "ciemnogród". Wydaje mi się, że tak określani są chrześcijanie w naszym kraju a ich ponoć, statystycy skrzętnie wyliczają, jest ponad 90% w polskim społeczeństwie (czyli większość!).

OK, dzięki za wyjaśnienie. Moim zdaniem błąd tego szacunku polega na założeniu, że oczekiwaniom statystycznych 90% polskich chrześcijan odpowiada RM.

Pn lis 22, 2010 18:29

zsoborniki napisał(a):
Choćby na tym, zapraszają do dyskusji wszystkich chętnych
W studiu i w połączeniach telefonicznych brylują politycy PiS
(czasem jest ktoś z Solidarności lub innego związku).
Szeroka paleta dyskutantów...
W zeszłym roku przed eurowyborami do PE do studia TVTrwam zaproszono 4 polityków
(wszyscy byli kandydatami PiS w tamtych wyborach).
Cóż za zacięta dyskusja się tam toczyła...
zsoborniki napisał(a):
np. przez telefon na antenie wszystkich bez ograniczenia - chyba, że
podejmujący dyskusję zachowują się wulgarnie i uwłaczająco prowadzącym i nie dyskutujących na dany temat audycji...
Tego typu rozmowy nie są znacznikiem niezależności,
a prowadzi je wiele stacji radiowych czy telewizyjnych (także komercyjnych).

Nie widzę w tym żadnej wyjątkowości.

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Pn lis 22, 2010 18:39
Cytuj:

Dobrze, że tylko tak Ci się wydaje :) .....chrześcijanie z kompleksami męczenników sami sobie przypisują to miano, którym to ponoć obdarzają je wraże siły.
Ja tam wolę TVReligie - nie zapraszają wcale polityków, nie komentują wydarzeń politycznych :)

Pn lis 22, 2010 19:05
Elbrus napisał:
Cytuj:
W zeszłym roku przed eurowyborami do PE do studia TVTrwam zaproszono 4 polityków

Skąd TY to wiesz?
Oglądasz to i słuchasz tego, bo ja nie choć cały czas mi się to wytyka iż jestem otumaniony przez owe media.
A może służbowo nasłuchujesz ich audycje bo inaczej racjonalnie nie da się tego wytłumaczyć?

Cytuj:

Jasne, na przykład pierwsza z brzegu jakże obiektywna audycja TVN24 "Zło Kontaktowe"

Pn lis 22, 2010 20:09

osiris napisał(a):
Elbrus napisał:
Cytuj:

Skąd TY to wiesz?
Oglądasz to i słuchasz tego, bo ja nie choć cały czas mi się to wytyka iż jestem otumaniony przez owe media.
TVTrwam nie oglądam, bo nie mam czasu
(tą audycję o wyborach do Parlamentu Europejskiego akurat widziałem, więc wiem o czym piszę).

Jak chcesz, to możesz sobie obejrzeć on line:
http://www.tv-trwam.pl
http://pl.tvlink.cz/tv-trwam_1646/
http://www.odbiorniczek.pl/tv-trwam.php
http://www.telewizja.internetowa.online.ooj.pl/stuff,TV_Trwam
http://tv-online-channels.com/online-tv/Poland-tv-channels/TV-Trwam_1626.html

mms:/195.94.205.211/Trwam
osiris napisał(a):
A może służbowo nasłuchujesz ich audycje bo inaczej racjonalnie nie da się tego wytłumaczyć?
Racjonalność ludzi węszących wszędzie szpicli i płatnych agentów PO-ZSRR jest zastanawiająca.
osiris napisał(a):
Cytuj:

Jasne, na przykład pierwsza z brzegu jakże obiektywna audycja TVN24 "Zło Kontaktowe"
Posłuchaj RM (dłuższy czas i w różnych porach) i dopiero się wypowiadaj o "obiektywizmie".

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Pn lis 22, 2010 20:50
Cytuj:

Ciekawe kto jest lepszym płatnikiem .....może porównacie :D

Pn lis 22, 2010 21:38

Elbrus napisał(a):

Nie widzę w tym żadnej wyjątkowości.

Wiedz, że aby wypowiadać się na antenie innych stacji niż np. na antenie Radia Maryja (RM), najpierw jestem sprawdzany i jeśli nie reprezentuję właściwej linii tej stacji nie jestem dopuszczony do rozmowy na antenie czyli w eterze. Dostęp do anteny RM natomiast mają zawsze wszyscy i to jest moim zdaniem miernik niezależności.

Samo zapraszanie do studia, wybacz - odpowiadający za to radio ma prawo wyboru i może gościć u siebie tylko takie osoby, które nie mają wpływu na jego bezprawne niszczenie, szkalowanie, dołowanie tej rozgłośni. I to też jest miernikiem niezależności. Myślę tu o osobach, które są nieprzyjaciółmi RM, osoby wrogo nastawione do tej instytucji...i do Kościoła.

zsoborniki

Pn lis 22, 2010 21:52
Cytuj:
Wiedz, że aby wypowiadać się na antenie innych stacji niż np. na antenie Radia Maryja (RM), najpierw jestem sprawdzany i jeśli nie reprezentuję właściwej linii tej stacji nie jestem dopuszczony do rozmowy na antenie czyli w eterze. Dostęp do anteny RM natomiast mają zawsze wszyscy i to jest moim zdaniem miernik niezależności.

Sprawdzałeś?.....
Do inteaktywnego programu "Rozmównica" dzwonią ludzie i prezentuja różne poglądy, często napastliwe.
Nie mówiąc już o SK

Cytuj:
Samo zapraszanie do studia, wybacz - odpowiadający za to radio ma prawo wyboru i może gościć u siebie tylko takie osoby, które nie mają wpływu na jego bezprawne niszczenie, szkalowanie, dołowanie tej rozgłośni. I to też jest miernikiem niezależności. Myślę tu o osobach, które są nieprzyjaciółmi RM, osoby wrogo nastawione do tej instytucji...i do Kościoła.

A jak oceniasz ludzi - czy szkalują Kościół i są wrogo do niego nastawione (srodowisko RM i Frondy) - którzy wypowiadają się lekceważąco: "telewizja ks Sowy - a co on ma wspólnego z Kościłem?" , "księża w TVReligia - a z jakiego oni Kościoła?".

Ostatnio edytowano Pn lis 22, 2010 22:06 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn lis 22, 2010 22:04
Niezależności owszem. Niezależnością jest odpychanie ludzi o innych poglądach. Nie należy jednak mylić tego z obiektywizmem. Obiektywne medium to takie, w którym na równych prawach wypowiadają się różni ludzie, a prowadzący nie zdradza sympatii do żadnego z nich.

Pn lis 22, 2010 22:05

zsoborniki napisał(a):
Wiedz, że aby wypowiadać się na antenie innych stacji niż np. na antenie Radia Maryja (RM),
najpierw jestem sprawdzany i
jeśli nie reprezentuję właściwej linii tej stacji
nie jestem dopuszczony do rozmowy na antenie czyli w eterze.
A jeśli ktoś chce się wygłupić i nie ma nic do powiedzenia
lub ma zamiar komuś ubliżyć, to też jest to złe?
zsoborniki napisał(a):
Dostęp do anteny RM natomiast mają zawsze wszyscy i to jest moim zdaniem miernik niezależności.
A linia opóźniająca też jest miernikiem niezależności?
zsoborniki napisał(a):
Samo zapraszanie do studia, wybacz - odpowiadający za to radio
ma prawo wyboru i może gościć u siebie tylko takie osoby,
które nie mają wpływu na jego bezprawne niszczenie, szkalowanie, dołowanie tej rozgłośni.
A RM ma prawo szkalować i dołować inne stacje?
zsoborniki napisał(a):
I to też jest miernikiem niezależności.
Myślę tu o osobach, które są nieprzyjaciółmi RM,
osoby wrogo nastawione do tej instytucji...i do Kościoła.
To jest przyjazna współpraca polityczno-medialna,
przez niektórych zwana niezależnością.

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Pn lis 22, 2010 22:15

Dziwna metamorfoza abonamentu TVP - to temat tego wątku. Z obserwacji poczynań rządzących, to tak naprawdę nie mają oni konkretnego pomysłu jak skutecznie finansować publiczne R, TV. Obawiają się bojkotu opłat...

Aby uzyskać akceptację w społeczeństwie państwowych mediów, to ich mocodawcy powinni tak je zorganizować, by były publicznymi środkami komunikowania się a nie tylko przekazu "jedynej słusznej linii".

Społeczeństwo (w tym i ja) zgodziłbym się je finansować, jeśli by spełniały moje oczekiwania (oczekiwania społeczeństwa). Jeśli nie spełniają,to powstaje bunt odnośnie opłat w różnych formach i ten bunt jest uzasadniony. Stąd decydenci przechodzą metamorfozę w próbie zdefiniowania "sposobu na abonament" R i TV.

Przypomnijmy jak spełniały w przeszłości zapotrzebowanie społeczne niektóre rozgłośnie... ludzie wyczuwają co jest prawdą, co fałszem a co manipulacją...

Widzę, że na RM i TVTrwam ludzie (społeczeństwo) dają darowizny, dzięki czemu RM i TVTrwam istnieje. Można określić, że spełnia ich oczekiwania. Jest środkiem społecznego komunikowania się a władza tego "nie lubi". Organy każdej władzy lubią komunikację jednostronną "z góry w dół" dążąc do tego, by nie było wyboru.

Pojedyncze jaskółki w postaci np.TVReligia (dla wielu jeszcze niedostępna) i inne zanikające programy w TVP są w/g mnie tzw. "wentylami bezpieczeństwa", by władza miała argumenty o niezależności...( ale jest to stwarzanie pozorów niezależności).

liam to bardzo dobrze określił - obiektywizm. Wszyscy lubimy obiektywizm, co prawie równoznaczne jest z głoszeniem prawdy a prawdę lub fałsz podskórnie zawsze wyczujemy. Prawdę zaakceptujemy natomiast nie lubimy być manipulowani...oszukiwani.

zsoborniki

Ostatnio edytowano Wt lis 23, 2010 9:37 przez zsoborniki, łącznie edytowano 1 raz

Wt lis 23, 2010 9:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 238 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Następna strona