Dziwna metamorfoza abonamentu TVP
Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
 Re: Dziwna metamorfoza abonamentu TVP
zsoborniki napisał(a): Organizatorzy tych nielicznych mediów zakładają z góry określony cel, któremu mają służyć i wcale go nie ukrywają (nie przemilczają i kamuflują) oraz odpowiadają na oczekiwanie większości narodu. Dobre  Ciekaw jestem, jak tę większość oszacowałeś? Chociaż muszę przyznać, że to i tak skromnie, bo mogłeś po prostu napisać odpowiadają na oczekiwanie Narodu. Program Radia programem Narodu 
|
Pn lis 22, 2010 11:46 |
|
|
|
 |
zsoborniki
|
SweetChild Szkoda, że nie cytujesz w całości mojego postu a dotyczącego niezależnych mediów np. Radia Maryja, TVTrwam i Naszego Dziennika. Oto on: zsoborniki napisał(a): Ale są to ludzie "związani" a nie organizujący media...
Organizatorzy tych nielicznych mediów zakładają z góry określony cel, któremu mają służyć i wcale go nie ukrywają (nie przemilczają i kamuflują) oraz odpowiadają na oczekiwanie większości narodu. Tej części narodu złośliwie przez "możnych tego świata" nazywanych "ciemnogrodem". Zapraszają do dyskusji wszystkich chętnych (np. przez telefon na antenie wszystkich bez ograniczenia - chyba, ze zachowują się wulgarnie i uwłaczająco prowadzącym i nie dyskutujących na dany temat audycji).
Bo elity (te o jedynie słusznym poglądzie, te, "które nie chcą robić polityki") bojąc się głoszonej prawdy, chcą za wszelką cenę przyciszyć i zdeklasować te środki masowego przekazu związane z RM, TVTrwam i NDz. Gdyby nie strach, zostawiliby je w spokoju - ale jednak... coś w tym jest. Jeśli chodzi o większość to miałem na myśli tzw. "ciemnogród". Wydaje mi się, że tak określani są chrześcijanie w naszym kraju a ich ponoć, statystycy skrzętnie wyliczają, jest ponad 90% w polskim społeczeństwie (czyli większość!).
_________________ Pozdrawiam! Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus!
zsoborniki
|
Pn lis 22, 2010 16:55 |
|
 |
Elbrus
|
zsoborniki napisał(a): niezależnych mediów np. Radia Maryja, TVTrwam i Naszego Dziennika Na czym ta niezależność polega?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn lis 22, 2010 17:16 |
|
|
|
 |
zsoborniki
|
Choćby na tym, zapraszają do dyskusji wszystkich chętnych np. przez telefon na antenie wszystkich bez ograniczenia - chyba, że podejmujący dyskusję zachowują się wulgarnie i uwłaczająco prowadzącym i nie dyskutujących na dany temat audycji...
zsoborniki
|
Pn lis 22, 2010 17:58 |
|
 |
SweetChild
|
zsoborniki napisał(a): Jeśli chodzi o większość to miałem na myśli tzw. "ciemnogród". Wydaje mi się, że tak określani są chrześcijanie w naszym kraju a ich ponoć, statystycy skrzętnie wyliczają, jest ponad 90% w polskim społeczeństwie (czyli większość!). OK, dzięki za wyjaśnienie. Moim zdaniem błąd tego szacunku polega na założeniu, że oczekiwaniom statystycznych 90% polskich chrześcijan odpowiada RM.
|
Pn lis 22, 2010 18:29 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
zsoborniki napisał(a): Choćby na tym, zapraszają do dyskusji wszystkich chętnych W studiu i w połączeniach telefonicznych brylują politycy PiS ( czasem jest ktoś z Solidarności lub innego związku). Szeroka paleta dyskutantów... W zeszłym roku przed eurowyborami do PE do studia TVTrwam zaproszono 4 polityków (wszyscy byli kandydatami PiS w tamtych wyborach). Cóż za zacięta dyskusja się tam toczyła... zsoborniki napisał(a): np. przez telefon na antenie wszystkich bez ograniczenia - chyba, że podejmujący dyskusję zachowują się wulgarnie i uwłaczająco prowadzącym i nie dyskutujących na dany temat audycji... Tego typu rozmowy nie są znacznikiem niezależności, a prowadzi je wiele stacji radiowych czy telewizyjnych (także komercyjnych). Nie widzę w tym żadnej wyjątkowości.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Pn lis 22, 2010 18:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jeśli chodzi o większość to miałem na myśli tzw. "ciemnogród". Wydaje mi się, że tak określani są chrześcijanie w naszym kraju a ich ponoć, statystycy skrzętnie wyliczają, jest ponad 90% w polskim społeczeństwie (czyli większość!). Dobrze, że tylko tak Ci się wydaje  .....chrześcijanie z kompleksami męczenników sami sobie przypisują to miano, którym to ponoć obdarzają je wraże siły. Ja tam wolę TVReligie - nie zapraszają wcale polityków, nie komentują wydarzeń politycznych 
|
Pn lis 22, 2010 19:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał: Cytuj: W studiu i w połączeniach telefonicznych brylują politycy PiS (czasem jest ktoś z Solidarności lub innego związku). Szeroka paleta dyskutantów... W zeszłym roku przed eurowyborami do PE do studia TVTrwam zaproszono 4 polityków (wszyscy byli kandydatami PiS w tamtych wyborach). Cóż za zacięta dyskusja się tam toczyła... Skąd TY to wiesz? Oglądasz to i słuchasz tego, bo ja nie choć cały czas mi się to wytyka iż jestem otumaniony przez owe media. A może służbowo nasłuchujesz ich audycje bo inaczej racjonalnie nie da się tego wytłumaczyć? Cytuj: Tego typu rozmowy nie są znacznikiem niezależności, a prowadzi je wiele stacji radiowych czy telewizyjnych (także komercyjnych). Jasne, na przykład pierwsza z brzegu jakże obiektywna audycja TVN24 "Zło Kontaktowe"
|
Pn lis 22, 2010 20:09 |
|
 |
Elbrus
|
osiris napisał(a): Elbrus napisał: Cytuj: W studiu i w połączeniach telefonicznych brylują politycy PiS (czasem jest ktoś z Solidarności lub innego związku). Szeroka paleta dyskutantów... W zeszłym roku przed eurowyborami do PE do studia TVTrwam zaproszono 4 polityków (wszyscy byli kandydatami PiS w tamtych wyborach). Cóż za zacięta dyskusja się tam toczyła... Skąd TY to wiesz? Oglądasz to i słuchasz tego, bo ja nie choć cały czas mi się to wytyka iż jestem otumaniony przez owe media. TVTrwam nie oglądam, bo nie mam czasu (tą audycję o wyborach do Parlamentu Europejskiego akurat widziałem, więc wiem o czym piszę). Jak chcesz, to możesz sobie obejrzeć on line: http://www.tv-trwam.plhttp://pl.tvlink.cz/tv-trwam_1646/http://www.odbiorniczek.pl/tv-trwam.phphttp://www.telewizja.internetowa.online.ooj.pl/stuff,TV_Trwamhttp://tv-online-channels.com/online-tv/Poland-tv-channels/TV-Trwam_1626.htmlmms:/195.94.205.211/Trwam osiris napisał(a): A może służbowo nasłuchujesz ich audycje bo inaczej racjonalnie nie da się tego wytłumaczyć? Racjonalność ludzi węszących wszędzie szpicli i płatnych agentów PO-ZSRR jest zastanawiająca. osiris napisał(a): Cytuj: Tego typu rozmowy nie są znacznikiem niezależności, a prowadzi je wiele stacji radiowych czy telewizyjnych (także komercyjnych). Jasne, na przykład pierwsza z brzegu jakże obiektywna audycja TVN24 "Zło Kontaktowe" Posłuchaj RM (dłuższy czas i w różnych porach) i dopiero się wypowiadaj o "obiektywizmie".
|
Pn lis 22, 2010 20:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A może służbowo nasłuchujesz ich audycje bo inaczej racjonalnie nie da się tego wytłumaczyć? Jasne, na przykład pierwsza z brzegu jakże obiektywna audycja TVN24 "Zło Kontaktowe" Ciekawe kto jest lepszym płatnikiem .....może porównacie 
|
Pn lis 22, 2010 21:38 |
|
 |
zsoborniki
|
Elbrus napisał(a): Tego typu rozmowy nie są znacznikiem niezależności, a prowadzi je wiele stacji radiowych czy telewizyjnych (także komercyjnych).
Nie widzę w tym żadnej wyjątkowości.
Wiedz, że aby wypowiadać się na antenie innych stacji niż np. na antenie Radia Maryja (RM), najpierw jestem sprawdzany i jeśli nie reprezentuję właściwej linii tej stacji nie jestem dopuszczony do rozmowy na antenie czyli w eterze. Dostęp do anteny RM natomiast mają zawsze wszyscy i to jest moim zdaniem miernik niezależności. Samo zapraszanie do studia, wybacz - odpowiadający za to radio ma prawo wyboru i może gościć u siebie tylko takie osoby, które nie mają wpływu na jego bezprawne niszczenie, szkalowanie, dołowanie tej rozgłośni. I to też jest miernikiem niezależności. Myślę tu o osobach, które są nieprzyjaciółmi RM, osoby wrogo nastawione do tej instytucji...i do Kościoła.
zsoborniki
|
Pn lis 22, 2010 21:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wiedz, że aby wypowiadać się na antenie innych stacji niż np. na antenie Radia Maryja (RM), najpierw jestem sprawdzany i jeśli nie reprezentuję właściwej linii tej stacji nie jestem dopuszczony do rozmowy na antenie czyli w eterze. Dostęp do anteny RM natomiast mają zawsze wszyscy i to jest moim zdaniem miernik niezależności. Sprawdzałeś?..... Do inteaktywnego programu "Rozmównica" dzwonią ludzie i prezentuja różne poglądy, często napastliwe. Nie mówiąc już o SK Cytuj: Samo zapraszanie do studia, wybacz - odpowiadający za to radio ma prawo wyboru i może gościć u siebie tylko takie osoby, które nie mają wpływu na jego bezprawne niszczenie, szkalowanie, dołowanie tej rozgłośni. I to też jest miernikiem niezależności. Myślę tu o osobach, które są nieprzyjaciółmi RM, osoby wrogo nastawione do tej instytucji...i do Kościoła. A jak oceniasz ludzi - czy szkalują Kościół i są wrogo do niego nastawione (srodowisko RM i Frondy) - którzy wypowiadają się lekceważąco: "telewizja ks Sowy - a co on ma wspólnego z Kościłem?" , "księża w TVReligia - a z jakiego oni Kościoła?".
Ostatnio edytowano Pn lis 22, 2010 22:06 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn lis 22, 2010 22:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niezależności owszem. Niezależnością jest odpychanie ludzi o innych poglądach. Nie należy jednak mylić tego z obiektywizmem. Obiektywne medium to takie, w którym na równych prawach wypowiadają się różni ludzie, a prowadzący nie zdradza sympatii do żadnego z nich.
|
Pn lis 22, 2010 22:05 |
|
 |
Elbrus
|
zsoborniki napisał(a): Wiedz, że aby wypowiadać się na antenie innych stacji niż np. na antenie Radia Maryja (RM), najpierw jestem sprawdzany i jeśli nie reprezentuję właściwej linii tej stacji nie jestem dopuszczony do rozmowy na antenie czyli w eterze. A jeśli ktoś chce się wygłupić i nie ma nic do powiedzenia lub ma zamiar komuś ubliżyć, to też jest to złe? zsoborniki napisał(a): Dostęp do anteny RM natomiast mają zawsze wszyscy i to jest moim zdaniem miernik niezależności. A linia opóźniająca też jest miernikiem niezależności? zsoborniki napisał(a): Samo zapraszanie do studia, wybacz - odpowiadający za to radio ma prawo wyboru i może gościć u siebie tylko takie osoby, które nie mają wpływu na jego bezprawne niszczenie, szkalowanie, dołowanie tej rozgłośni. A RM ma prawo szkalować i dołować inne stacje? zsoborniki napisał(a): I to też jest miernikiem niezależności. Myślę tu o osobach, które są nieprzyjaciółmi RM, osoby wrogo nastawione do tej instytucji...i do Kościoła. To jest przyjazna współpraca polityczno-medialna, przez niektórych zwana niezależnością.
|
Pn lis 22, 2010 22:15 |
|
 |
zsoborniki
|
Dziwna metamorfoza abonamentu TVP - to temat tego wątku. Z obserwacji poczynań rządzących, to tak naprawdę nie mają oni konkretnego pomysłu jak skutecznie finansować publiczne R, TV. Obawiają się bojkotu opłat...
Aby uzyskać akceptację w społeczeństwie państwowych mediów, to ich mocodawcy powinni tak je zorganizować, by były publicznymi środkami komunikowania się a nie tylko przekazu "jedynej słusznej linii".
Społeczeństwo (w tym i ja) zgodziłbym się je finansować, jeśli by spełniały moje oczekiwania (oczekiwania społeczeństwa). Jeśli nie spełniają,to powstaje bunt odnośnie opłat w różnych formach i ten bunt jest uzasadniony. Stąd decydenci przechodzą metamorfozę w próbie zdefiniowania "sposobu na abonament" R i TV.
Przypomnijmy jak spełniały w przeszłości zapotrzebowanie społeczne niektóre rozgłośnie... ludzie wyczuwają co jest prawdą, co fałszem a co manipulacją...
Widzę, że na RM i TVTrwam ludzie (społeczeństwo) dają darowizny, dzięki czemu RM i TVTrwam istnieje. Można określić, że spełnia ich oczekiwania. Jest środkiem społecznego komunikowania się a władza tego "nie lubi". Organy każdej władzy lubią komunikację jednostronną "z góry w dół" dążąc do tego, by nie było wyboru.
Pojedyncze jaskółki w postaci np.TVReligia (dla wielu jeszcze niedostępna) i inne zanikające programy w TVP są w/g mnie tzw. "wentylami bezpieczeństwa", by władza miała argumenty o niezależności...( ale jest to stwarzanie pozorów niezależności).
liam to bardzo dobrze określił - obiektywizm. Wszyscy lubimy obiektywizm, co prawie równoznaczne jest z głoszeniem prawdy a prawdę lub fałsz podskórnie zawsze wyczujemy. Prawdę zaakceptujemy natomiast nie lubimy być manipulowani...oszukiwani.
zsoborniki
Ostatnio edytowano Wt lis 23, 2010 9:37 przez zsoborniki, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt lis 23, 2010 9:29 |
|
|
|