Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 19:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Marsz 13 grudnia 
Autor Wiadomość
Post Re: Marsz 13 grudnia
Alus napisał(a):
Powtarzasz się - już obwieściłeś udział Wałęsy w zamachu spod Smoleńskiem

Czy brał udział to już Twoja ocena, nie moja, ja tylko zaznaczyłem że kiedy Wałesa został przygarnięty pod skrzydła PO, szkalowanie go przez Panią Walentynowicz jest też szkalowaniem PO, która w sprawie zamachu Smoleńskiego jest sędzią we własnej sprawie, dlatego osoby odpowiedzialne za tą tragedie zamiast do więzienia dostają honory i nagrody.
Alus napisał(a):
Nie Ty będziesz decydował o moim wyborze i nie Ty będziesz ostatecznie na sądzie szczegółowym oceniał wartość mojego katolicyzmu.Kościół powszechny składa się m.in z zawistników, którzy uzurpują sobie prawo reprezentowania oblicza katolicyzmu, zapominających, że katolizyzm nie ma barw politycznych, ani nie jest własnością konkretnych duchownych.

I nie mam zamiaru ani decydować za Ciebie ani oceniać. Choć wydaje mi się wyboru już dawno dokonałaś, przynależność partyjna jest ważniejsza od przynależności do Kościoła, swojej partii i jej szefa Tuska bronisz jak lew (może takie własnie masz tu zadanie) a dla PO jesteś gotowa obrazać Kościół i jego członków.

So gru 17, 2011 18:33

quas napisał(a):
(może takie własnie masz tu zadanie)

Kolejny paranoik na forum :D

So gru 17, 2011 18:42
Cytuj:
Czy brał udział to już Twoja ocena, nie moja, ja tylko zaznaczyłem że kiedy Wałesa został przygarnięty pod skrzydła PO, szkalowanie go przez Panią Walentynowicz jest też szkalowaniem PO, która w sprawie zamachu Smoleńskiego jest sędzią we własnej sprawie, dlatego osoby odpowiedzialne za tą tragedie zamiast do więzienia dostają honory i nagrody.

Nie kijiem, to pałą....werdykt wydany - zamachowcy zamordowali.
Cytuj:
I nie mam zamiaru ani decydować za Ciebie ani oceniać. Choć wydaje mi się wyboru już dawno dokonałaś, przynależność partyjna jest ważniejsza od przynależności do Kościoła, swojej partii i jej szefa Tuska bronisz jak lew (może takie własnie masz tu zadanie) a dla PO jesteś gotowa obrazać Kościół i jego członków.

Nie masz zamiaru oceniac, ale skoro Ci się wydaje to oceniasz.
Kościół obrażają ludzie, którzy wychodzą ze Mszy św z nienawistnymi hasłami, okrzykami, wyzwiskami....przekazali sobie znak pokoju, kolej na wylanie nienawiści.
Zapomnieli biedacy....Żeby świat był lepszy nie wystarczy, że człowiek wejdzie do kościoła. Kościół musi wejśc w niego.

Ostatnio edytowano So gru 17, 2011 19:04 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So gru 17, 2011 18:57
tadeuszek napisał(a):
Kolejny paranoik na forum

Hehe to nie ja tak heroicznie niczym lew bronię politykierów, choćby i nawet byli z partii na którą głosowałem. Ja rozumiem popierać jakąs partie, ale żeby aż tak do bólu to conajmniej dla mnie dziwne żeby stawać się forumowym obrońcą Tuska a jak trzeba to w obronie jeżdzić po własnym Kościele którego rzekomo jest się członkiem.

So gru 17, 2011 19:00
Alus napisał(a):
Nie masz zamiaru oceniac, ale skoro Ci się wydaje to oceniasz.Kościół obrażają ludzie, którzy wychodzą ze Mszy św z nienawistnymi hasłami, okrzykami, wyzwiskami....przekazali sobie znak pokoju, kolej na wylanie nienawiści.Zapomnieli biedacy....Żeby świat był lepszy nie wystarczy, że człowiek wejdzie do kościoła. Kościół musi wejśc w niego.

No tak Alus, bo jak komuś może nie podabać się Tusk i jego działania na szkodę Polski i Polaków, oczywiście nigdy nie skrtykujesz Tuska i PO, będziesz jezdziła po Kościele i jego członkach, banda zawistnych katolków i patriotów jak mówisz. W zaparte do końca Alus.

So gru 17, 2011 19:12
quas napisał(a):
Alus napisał(a):
Nie masz zamiaru oceniac, ale skoro Ci się wydaje to oceniasz.Kościół obrażają ludzie, którzy wychodzą ze Mszy św z nienawistnymi hasłami, okrzykami, wyzwiskami....przekazali sobie znak pokoju, kolej na wylanie nienawiści.Zapomnieli biedacy....Żeby świat był lepszy nie wystarczy, że człowiek wejdzie do kościoła. Kościół musi wejśc w niego.

No tak Alus, bo jak komuś może nie podabać się Tusk i jego działania na szkodę Polski i Polaków, oczywiście nigdy nie skrtykujesz Tuska i PO, będziesz jezdziła po Kościele i jego członkach, banda zawistnych katolków i patriotów jak mówisz. W zaparte do końca Alus.

Nie jesteś w stanie odróżnić krytyki od zajdłej wrogości.
Dzięki Bogu grupy oszołomów ganiających po Mszach z hasłami, wrzaskami nienawistnymi stanowią promil Kościoła, nie są w żaden sposób reprezentatywną frakcją.

So gru 17, 2011 19:20
Alus napisał(a):
Nie jesteś w stanie odróżnić krytyki od zajdłej wrogości.Dzięki Bogu grupy oszołomów ganiających po Mszach z hasłami, wrzaskami nienawistnymi stanowią promil Kościoła, nie są w żaden sposób reprezentatywną frakcją.

Takie hasła to ja już słyszałem kiedy na ulice wychodzili ludzie nie mający pracy, środków na utrzymanie rodzin. To też banda zawistnych katolków, moherów, i oczywiście banda pisowców. Zajadła wrogość to ja widzę Tobie do KOścioła kiedy katolicy potrafią pokazać swój sprzeciw wobec rządów partii która tu na forum reprezentujesz i która stawiasz ponad.

So gru 17, 2011 19:37
quas napisał(a):
Alus napisał(a):
Nie jesteś w stanie odróżnić krytyki od zajdłej wrogości.Dzięki Bogu grupy oszołomów ganiających po Mszach z hasłami, wrzaskami nienawistnymi stanowią promil Kościoła, nie są w żaden sposób reprezentatywną frakcją.

Takie hasła to ja już słyszałem kiedy na ulice wychodzili ludzie nie mający pracy, środków na utrzymanie rodzin. To też banda zawistnych katolków, moherów, i oczywiście banda pisowców. Zajadła wrogość to ja widzę Tobie do KOścioła kiedy katolicy potrafią pokazać swój sprzeciw wobec rządów partii która tu na forum reprezentujesz i która stawiasz ponad.

"Zbuntowani" nie zaczyli tych marszów od Mszy świętych, więc nie kreowali się na prawych katolików.
Wzorem dla katolików protestujących, jest i zawsze powinien być bł. J. Popiełuszko z hasłem Zło dobrem zwyciężąj.....ks Jezy nigdy nie stanąłby w szeregu pod hasłami niesionymi 13 grudnia 2011r.
Żadna partia nie jest i nie ma prawa być naukę św. Pawła, bł. ks Jerzego - Zło dobrem zwyciężaj.
Obraza człowieka jest obrazą Boga (Asyż 2002, bł. Jan Paweł II)....też w ferworze walki politycznej zdezaktualizowało się i katolicy nie muszą już o tym pamietać?

So gru 17, 2011 19:55

„Obudź się Polsko! Mamy dość!”; „Nie wierzymy w sprawiedliwość w polskich sądach”; Zakończył się Marsz Niepodległości i Solidarności http://www.pis.org.pl/article.php?id=19486

-----------
Kaczyński: Obudź się Polsko
http://www.rp.pl/artykul/10,769267-Rocz ... weder.html

Pn gru 19, 2011 2:29
Fat Morgan napisał(a):
„Obudź się Polsko! Mamy dość!”; „Nie wierzymy w sprawiedliwość w polskich sądach”; Zakończył się Marsz Niepodległości i Solidarności http://www.pis.org.pl/article.php?id=19486

-----------
Kaczyński: Obudź się Polsko
http://www.rp.pl/artykul/10,769267-Rocz ... weder.html

W 6 kolejnych wyborach wykazała, że jest obudzona :-D

Pn gru 19, 2011 8:36
a co znowu z tą sprawiedliwością?

Pn gru 19, 2011 16:18
quas napisał(a):
Mam pytanie, nie pamiętam tamtych czasów, ale wielu ludzi którzy je przeżyli wcale nie oddaje honorów Wałesie jak to się przyjeło w mediach, wręcz przeciwnie uzają go za zdrajcę, człowieka który podle przyjmuje splendory na które zasłużyli inni ludzie, złodzieja.... Mam wrażenie że historia opisywana przez media i nie tylko jest zakłamana a Wałesa nie jest rzadnym bohaterem narodowym a zdrajcą. Co o tym sądzicie?

Jednak pewne media opisują zakłamaną historię
http://wyborcza.pl/1,75248,10850882,IPN ... szywe.html
Teraz wyznawcy esbeckiej spuściźny oskarżać będą IPN.

Śr gru 21, 2011 11:40
Alus napisał(a):
Teraz wyznawcy esbeckiej spuściźny oskarżać będą IPN.

Co do IPNu to widzę pewne zakłamanie i obłude.
Często czytam i słucham w mediach jak to milicja, SB w czasach PRLu znęcały się nad opozycją.Po przeczytaniu tylko tego małego fragmentu wspomnień więźnia Berezy Kartuskiej : http://www.eioba.pl/a/1udu/bereza-kartu ... entracyjny
pomyślałem ,że nigdzie nie spotkałem się z zajęciem stanowiska w tj sprawie przez IPN.Czy ktoś z forumowiczów zna jakieś opracowania i co się stało z takimi katami jak pierwszy komendant Kostek-Biernacki czy też Karmali-Kurchański i inni ?Jaka rola była w tym wszystkim Piłsudskiego? Jaruzel w porównaniu z nimi to mały pikuś i anioł.

N sty 01, 2012 16:44
Cytuj:
Co do IPNu to widzę pewne zakłamanie i obłude.
Często czytam i słucham w mediach jak to milicja, SB w czasach PRLu znęcały się nad opozycją.Po przeczytaniu tylko tego małego fragmentu wspomnień więźnia Berezy Kartuskiej : http://www.eioba.pl/a/1udu/bereza-kartu ... entracyjny
pomyślałem ,że nigdzie nie spotkałem się z zajęciem stanowiska w tj sprawie przez IPN.Czy ktoś z forumowiczów zna jakieś opracowania i co się stało z takimi katami jak pierwszy komendant Kostek-Biernacki czy też Karmali-Kurchański i inni ?Jaka rola była w tym wszystkim Piłsudskiego? Jaruzel w porównaniu z nimi to mały pikuś i anioł.

Nie wiem czy IPN zajmuje się czasami przdwojennymi.
Ale zdecydowanie wiem, że wspomnieniom wydawanym w PRL nie warto wierzyć.
Wydane w PRLu wspomnienia AL-owca z rejonu świetokrzyskiego, po wojnie czołowego członka PZPR w regione, zafałszowują historię ruchu partyzanckiego w 80%.
Kilku znanych Akowców ukazuje ów pan jako morderców, innych umieszcza w szeregach AL, a o innych - zwłaszcza dowódcach - milczy.
Dopiero po 1989r zaczęły ukazywać się dokumentalne ksiązki odkłamujące rzeczywistość.

N sty 01, 2012 17:43
Alusie ja nie mówię o wydawnictwach z PRLu. Ja po prostu absolutnie nie zgadzam się z kultem jednostki J. Piłsudskiego a totalnym potepianiem wszystkiego co było w PRLu. II PR wymaga takich samych rozliczeń jak PRL. Skoro tak potępiaja Jaruzela to dlaczego ci sami składają wieńce pod pomnikami marszałka?? Czyż to nie cynizm?
I dosyć gloryfikacji niemieckiego agenta,bandyty z pod Bezdan Piłsudskiego !

N sty 01, 2012 20:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona