Nieszczęśliwy wypadek czy zabojstwo z premedytacją?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Nieszczęśliwy wypadek czy zabojstwo z premedytacją?
Johny? coś ty się tak tych pedofilów uczepił? Porównujesz zmuszanie do czynności seksualnych i zaspokoajanie swoich chorych fantazji na małych dzieciach? Powiedz mi jak można się podniecać (pomijamy skrajności) w przypadku zagrożenia obezwładniającym strachem? Bzdury, które wypisujesz są niedorzeczne! PEDOFIL ZAWSZE DZIAŁA Z PREMEDYTACJĄ! Ma jeden cel - zaspokoić popęd i ty to porównujesz do tego, że matka trzymała dziecko na rękach, ono jej wypadło i zginęło w wyniku urazu głowy.
|
| Pt lut 10, 2012 9:36 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): W pewnym sensie każdy przestępca jest ofiarą. A ja również nie popieram bezmyślnego kamienowania. Pytam tylko, dlaczego w tym wypadku bezmyślne kamienowanie jest potępiane, a już np. pedofilów, jak się zdaje, wolno kamienować do woli i bez przeszkód (i to jednocześnie z przyznaniem, że są to ludzie chorzy!). Zasadnicza różnica - pedofil zna swoje schorzenie, więc aby uniknąc dokonania krzywdy, może i powinien dobrowolnie poddac się kuracji, choćby chemicznej kastracji. Nagłych, dramatycznych wydarzeń nikt z nas nie jest w stanie przewidziec, przeczuć. Niezrozumiałe postępowanie matki Madzi jest podyktowane panicznym strachem - w totalnym szoku spowodowanym śmiercią dziecka zadziałała najgłupiej jak można tylko było - postanowiła ukryć prawdę. Mała przeszła do pełni szczęśliwości, matka wstąpiła do piekła 
|
| Pt lut 10, 2012 9:50 |
|
 |
|
Johnny99
|
Margaret_ka napisał(a): Powiedz mi jak można się podniecać (pomijamy skrajności) w przypadku zagrożenia obezwładniającym strachem? Dlaczego "pomijamy skrajności"? Przecież pedofilia to właśnie skrajność? A jak można się podniecać tym, że jakiś przypadkowy przechodzień zobaczy twoje ekhem ekhem na ulicy? A jednak jakoś ekshibicjoniści istnieją.. Cytuj: PEDOFIL ZAWSZE DZIAŁA Z PREMEDYTACJĄ! Ale ja wcale nie twierdzę, że ktokolwiek tu nie działał z premedytacją.. Cytuj: Ma jeden cel - zaspokoić popęd i ty to porównujesz do tego, że matka trzymała dziecko na rękach, ono jej wypadło i zginęło w wyniku urazu głowy. No fakt, trochę przesadziłem z porównaniem - za czyn pedofilski grozi aż do 12 lat więzienia, zaś za "trzymała dziecko na rękach, ono jej wypadło i zginęło w wyniku urazu głowy" - tylko do 5 lat więzienia.. przepraszam Ale nie odpowiedziałaś na pytanie: co z faktem, że pedofil to człowiek chory i nie kontroluje swojego zachowania? Alus napisał(a): Zasadnicza różnica - pedofil zna swoje schorzenie, więc aby uniknąc dokonania krzywdy, może i powinien dobrowolnie poddac się kuracji, choćby chemicznej kastracji. Zna, nie zna.. DDA też wie, że pochodzi z rodziny alkoholowej. Czy to znaczy, że wie, że jest DDA i powinien iść do psychologa?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pt lut 10, 2012 11:58 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
nieumyślne spowodowanie śmierci Johny to nie choroba, a jeżeli jest to spowodowane chorobą, to wtedy również i kwalifikacja czynu jest inna. Pedofil może kontrolować swoje zachowanie, jeżeli tego nie robi, to krzywdzi innych.
|
| Pt lut 10, 2012 12:16 |
|
 |
|
Johnny99
|
Margaret_ka napisał(a): Pedofil może kontrolować swoje zachowanie A jeśli nie może?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pt lut 10, 2012 12:23 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Pedofilia – rodzaj parafilii seksualnej: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym lub wczesnej fazie pokwitania
nic tutaj nie ma o żadnym przymusie...
A co jeśli nie może siępowstrzymać? Uważasz, że to go usprawiedliwia? Moim zdaniem nie.
|
| Pt lut 10, 2012 12:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Margaret_ka napisał(a): Pedofil może kontrolować swoje zachowanie A jeśli nie może? Biedny pedofil nie może kontrolowac lub zaniechać folgować swoim chuciom i podła matka, którą nawet DDA obciąża. To pójdźmy dalej....podły Wałęsa, Kubica - wszak powinni przewidzieć czym grozi nadmiernie szybka jazda. A biedny pijany kierowca, który spowodował smiertelny wypadek ...bo przecież może nie mógł przestać chlać.
|
| Pt lut 10, 2012 13:40 |
|
 |
|
Johnny99
|
Margaret_ka napisał(a): A co jeśli nie może się powstrzymać? Uważasz, że to go usprawiedliwia? Moim zdaniem nie. A gdyby np. ktoś kogoś fizycznie zmusił, to też go to nie usprawiedliwia? Czy bycie DDA usprawiedliwia matkę, która nieumyślnie powoduje śmierć swojego dziecka? Cytuj: Biedny pedofil nie może kontrolowac lub zaniechać folgować swoim chuciom i podła matka, którą nawet DDA obciąża.
Nic nikt nie mówił o biednym pedofilu i podłej matce, Alus już zaczyna sobie dośpiewywać. Cytuj: To pójdźmy dalej....podły Wałęsa, Kubica - wszak powinni przewidzieć czym grozi nadmiernie szybka jazda.
No a nie powinni?? Cytuj: A biedny pijany kierowca, który spowodował smiertelny wypadek ...bo przecież może nie mógł przestać chlać. No, są tacy, co nie mogą przestać.. powinno się ich leczyć, a nie zamykać (albo obcinać ręce)..
|
| Pt lut 10, 2012 14:37 |
|
 |
|
akacja
|
Alus napisał(a): Mała przeszła do pełni szczęśliwości, matka wstąpiła do piekła Faktycznie tak jest: matka do piekła, dziecko do nieba. JA do widziałam już od dawna. W takich sytuacjach matka jest w gorszej sytuacji mając wyrzuty i nieprzyjemności do końca życia, niż dziecko które jest już w Niebie. Dlatego bardziej żal mi matki Madzi niż samego dziecka. 
|
| Pt lut 10, 2012 14:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Margaret_ka napisał(a): A co jeśli nie może się powstrzymać? Uważasz, że to go usprawiedliwia? Moim zdaniem nie. A gdyby np. ktoś kogoś fizycznie zmusił, to też go to nie usprawiedliwia? Czy bycie DDA usprawiedliwia matkę, która nieumyślnie powoduje śmierć swojego dziecka? Johny ty już chyba się sam zapętliłeś w tym co wypisujesz. Jak można obwiniać kogoś za coś co zrobił nieumyślnie? Uprzedzając Twoje następne pytania: nikt z nas nie jest wszechwiedzącym Bogiem i nie potrafii wszystkiego przewidzieć. ps. Jak można pedofila zmusic do molestowania dzieci?
|
| Pt lut 10, 2012 19:45 |
|
 |
|
akacja
|
Cytuj: Zamordowano młodą matkę. Niewinną. Zdradzono jej zaufanie, nagrano jej łzy i spowiedź, a później uczyniono jarmarczną atrakcją ku uciesze prymitywnych mas. Kampania reklamowa na koszt TVN i "Super Expressu" zabiła takie drobiazgi jak prawda, czy prawa obywatelskie - za poparciem 75% Polaków. Degrengolada społeczeństwa sięgnęła bruku. Jak w średniowieczu tłum znów krzyczy: na stos! - pisze w felietonie przesłanym do Wirtualnej Polski Internauta Kazimierz Turaliński. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1518,title, ... omosc.htmlZgadzam się z tym artykułem. Szkoda mi tej dziewczyny  To ona jest ofiarą czyjeś żądzy sukcesu. Drażnią mnie głosy potępienia matki małej Madzi  Dziewczynie zniszczono życie
|
| Pt lut 10, 2012 21:00 |
|
 |
|
SweetChild
|
Margaret_ka napisał(a): Johny ty już chyba się sam zapętliłeś w tym co wypisujesz. Jak można obwiniać kogoś za coś co zrobił nieumyślnie? Uprzedzając Twoje następne pytania: nikt z nas nie jest wszechwiedzącym Bogiem i nie potrafii wszystkiego przewidzieć. Pijany kierowca też nie zabija umyślnie. Co więcej, najczęściej w ogóle nikogo nie zabija, a jednak co jakiś czas pomstujemy na takich gamoni. akacja napisał(a): Zgadzam się z tym artykułem. Szkoda mi tej dziewczyny  To ona jest ofiarą czyjeś żądzy sukcesu. Drażnią mnie głosy potępienia matki małej Madzi  Dziewczynie zniszczono życie Weź pod uwagę, że to ona sama w znacznym stopniu jest temu winna. Każdemu może przytrafić się nieszczęśliwy wypadek, ale nie każdy łże w żywe oczy. Sama zniszczyła sobie życie, tak jak kierowca potrącający pieszego i uciekający z miejsca wypadku. Albo pakujący zwłoki do bagażnika i pozorujący porwanie.
|
| Pt lut 10, 2012 21:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
moim zdanie m o wiele łatwiej przewidzieć "wsiadam za kierownicę będąc pod wpływem mogę kogoś zabić albo spowodować wypadek" od "dziecko wypadnie mi z rąk i umrze"
|
| Pt lut 10, 2012 21:27 |
|
 |
|
SweetChild
|
Możliwe, ale nie zmienia to faktu, że jedno i drugie to działanie nieumyślne. I nie zmienia faktu, że ucieczka z miejsca wypadku, ukrycie ciała i pozorowanie porwania nie budzą współczucia dla sprawcy wypadku. Bo to już działania umyślne 
|
| Pt lut 10, 2012 21:33 |
|
 |
|
mazli
|
Ja mam takie pytanie obok dyskusji - czy ta nieszczęsna sprawa nie jest przypadkiem bezczelnie lansowana przez media? Czy media nie "grają" tym nieszczęściem? Idąc tak dalej w TV powinniśmy nieustannie oglądać komentarze i konferencje prasowe dotyczące wszystkich śmiertelnych wypadków na polskich drogach. Roztrząsanie i wzniecanie tej sprawy do rangi konfliktu między "gwiazdą" detektywem a policją wydaje mi się czymś bezczelnym. Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): To pójdźmy dalej....podły Wałęsa, Kubica - wszak powinni przewidzieć czym grozi nadmiernie szybka jazda.
No a nie powinni?? Alus ubawiłem się twym postem.
|
| Pt lut 10, 2012 21:40 |
|
|
|