O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam
O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV T
mykitos napisał(a): vulkan napisał(a): Trwam jako rzekoma telewizja'' katolicka'' nie powinna w ogóle zajmować się polityką. Może zajmować się polityką,jednak niech nie będzie tuba propagandową jednej partii. Niech będzie niezależna politycznie KAŻDY może zadzwonić do RM, czy TVTrwam i wyrazić swoją opinię. Kasowany jest tylko wówczas, gdy posługuje się rynsztokowym językiem.
|
N maja 13, 2012 10:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dla Ciebie Alus autorytetem jest bpPieronek, a dla mnie wszyscy pozostali członkowie Episkopatu. Ci, którzy nie wielbią o. Rydzyka także? - na czele zapewne śp. J. Życiński.
|
N maja 13, 2012 10:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Dla Ciebie Alus autorytetem jest bpPieronek, a dla mnie wszyscy pozostali członkowie Episkopatu. Ci, którzy nie wielbią o. Rydzyka także? - na czele zapewne śp. J. Życiński. Ten Twój komentarz, w rodzaju zawołań posłów Platformy na sali sejmowej:zadzwoń do brata.
|
N maja 13, 2012 11:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Dla Ciebie Alus autorytetem jest bpPieronek, a dla mnie wszyscy pozostali członkowie Episkopatu. Ci, którzy nie wielbią o. Rydzyka także? - na czele zapewne śp. J. Życiński. Ten Twój komentarz, w rodzaju zawołań posłów Platformy na sali sejmowej:zadzwoń do brata. Migasz się klasycznie.
|
N maja 13, 2012 11:11 |
|
 |
Daniel86
|
Obrońcy przyznania miejsca TV Trwam w NTC powołują się na pluralizm, ale moim zdaniem to ostatni ludzie, którzy mają prawo się powoływać na pluralizm. Przypomnę, że to właśnie posłowie PiS-u wytoczyli Adamowi Darskiemu rozprawę sądową tylko dlatego, że pan Darski użył wolności słowa nie po ich myśli.
Pan Darski może rzeczywiście przekroczył granicę kultury osobistej (nie chcesz być obrażany, nie obrażaj innych), ale wyobraźcie sobie, co by było, gdyby prawo do wolności słowa mieli tylko ci, którzy są akceptowani przez wszystkich. Rząd i opozycja by się nawzajem blokowali. Prawica i lewica by się nawzajem blokowali. Rasiści i mniejszości rasowe by się nawzajem blokowali. Żydzi i antysemici by się nawzajem blokowali. Ksenofoby i mniejszości narodowe by się nawzajem blokowali. Ekolodzy i przeciwnicy ekologi by się nawzajem blokowali. Homofoby i mniejszości seksualne by się nawzajem blokowali. Katolicy i mniejszości religijne (w tym i ateiści) by się nawzajem blokowali itp. itd. Mówiąc krótko wolności słowa nie miałby nikt lub miałby ją silniejszy, czyli niekoniecznie ten, kto ma rację.
Kto zagwarantuje, że dojście o. Rydzyka do władzy politycznej nie skończy się walką z pluralizmem? Przecież wiemy, że w krajach arabskich nie można publicznie głosić innej religii niż islam. Przecież wiemy, że na Litwie ograniczono wolność słowa homoseksualistom. Przecież wiemy, że na Węgrzech ograniczono wolność słowa opozycji w mediach pod pretekstem walki z treściami szkodliwymi dla kraju. A przypomnę, że PiS popiera węgierską prawicę.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
N maja 13, 2012 16:20 |
|
|
|
 |
złamana_ręka
|
Ja chciałbym zadać pytanie. Czyją tubą propagandową jest TVP, TVN i Polsat? A tylko TV TRWAM - PiS, SP. No niezłe proporcje. Pamiętacie, ile krzyku było, że PiS zawłaszcza media? A teraz kto ma media? Kto je zawłaszczył? Sytuacja mediów w Polsce jest daleka od normalności. Ale co będzie, jak tekst wiadomości we wszystkich stacjach radiowych i telewizyjnych będzie autorstwa pana Michnika albo rzecznika rządu?
|
Śr maja 16, 2012 18:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Walka o wolne media i TVTrwam nadal trwa. Dzisiaj w Dębicy, jutro w Tarnobrzegi i Zamościu. http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1143613
|
Pt maja 18, 2012 15:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stop dyskryminacji TVTrwam, to warto obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=-LbIsG7h-aQ
|
N maja 20, 2012 0:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coraz więcej myślących ludzi dostrzega podwójne standardy KRRiT. Ten prowokacyjny tytuł wątku, powinien równiez pobudzac do myślenia i wnioskowania. Czytasz i więcej wiesz, czytasz i stajesz się mądrzejszy, więc piszesz mądre notki: http://gita.salon24.pl/431816,podwojne-standardy
|
Cz lip 05, 2012 15:32 |
|
 |
Daniel86
|
gita napisał(a): Ten prowokacyjny tytuł wątku, powinien równiez pobudzac do myślenia i wnioskowania. Tytuł tego wątku nie jest prowokacją, lecz prawdą. TV Trwam nie grozi żadna likwidacja, więc nie trzeba jej bronić przed nią.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
Pt lip 06, 2012 9:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Daniel86 napisał(a): gita napisał(a): Ten prowokacyjny tytuł wątku, powinien równiez pobudzac do myślenia i wnioskowania. Tytuł tego wątku nie jest prowokacją, lecz prawdą. TV Trwam nie grozi żadna likwidacja, więc nie trzeba jej bronić przed nią. Nie zgadzam się z Tobą, podobnie jak ponad dwa miliony osób, które podpisały protesty skierowane do KRRiT oraz setki tysiące protestujących na ulicach różnych miast i miasteczek w Polsce i za granicą. Głównym hasłem tegorocznej XX Pielgrzymki RRM na Jasną Górę, to WOLNOŚĆ SŁOWA. Więcej na ten temat w dzisiejszym Naszym Dzienniku: http://www.naszdziennik.pl/
|
So lip 07, 2012 9:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita protesty są przeciwko nieumieszczeniu TV Trwam na multipleksie, a nie przeciwko grożącej likwidacji. Czyżbyś miała jakieś informację na temat planów likwidacji? Czyżby planowane było zaprzestanie emisji poprzez satelitę i (lub) sieci kablowe?
|
So lip 07, 2012 10:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kacperek29 napisał(a): gita protesty są przeciwko nieumieszczeniu TV Trwam na multipleksie, a nie przeciwko grożącej likwidacji. Czyżbyś miała jakieś informację na temat planów likwidacji? Czyżby planowane było zaprzestanie emisji poprzez satelitę i (lub) sieci kablowe? Czy ja gdziekolwiek napisałam o likwidacji TVTrwam? Idzie o POWSZECHNOŚĆ dostępu, a więc o to, aby każdy miał dostęp do telewizji lepszej jakości i do JEDYNEJ katolickiej telewizji w Polsce.
|
So lip 07, 2012 10:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): kacperek29 napisał(a): gita protesty są przeciwko nieumieszczeniu TV Trwam na multipleksie, a nie przeciwko grożącej likwidacji. Czyżbyś miała jakieś informację na temat planów likwidacji? Czyżby planowane było zaprzestanie emisji poprzez satelitę i (lub) sieci kablowe? Czy ja gdziekolwiek napisałam o likwidacji TVTrwam? Idzie o POWSZECHNOŚĆ dostępu, a więc o to, aby każdy miał dostęp do telewizji lepszej jakości i do JEDYNEJ katolickiej telewizji w Polsce. Wedle kryteriów KK TVtrwam nie jest tv katolicką - jest własnoscią prywatnej spółki. Nadaje treści katolickie wymieszane z obskurnym politykierstwem. Najlepszy numer będzie gdy interwencja RPO p. I. Lipowicz w Trybunale Konstytucyjnym zaskutkuje umieszczeniem TVTrwam na multipleksie - okaże się, że trzeba będzie podziekować znienawidzonej, "antypatriotycznej, antykatolicka" PO Dletego chyba nawet Gita nie piszesz o działaniu p. I. Lipowicz RPO ?
|
So lip 07, 2012 11:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[/quote] Czy ja gdziekolwiek napisałam o likwidacji TVTrwam? Idzie o POWSZECHNOŚĆ dostępu, a więc o to, aby każdy miał dostęp do telewizji lepszej jakości i do JEDYNEJ katolickiej telewizji w Polsce.[/quote] Alus pisze: Wedle kryteriów KK TVtrwam nie jest tv katolicką - jest własnoscią prywatnej spółki. Nadaje treści katolickie wymieszane z obskurnym politykierstwem. Najlepszy numer będzie gdy interwencja RPO p. I. Lipowicz w Trybunale Konstytucyjnym zaskutkuje umieszczeniem TVTrwam na multipleksie - okaże się, że trzeba będzie podziekować znienawidzonej, "antypatriotycznej, antykatolicka" PO Dletego chyba nawet Gita nie piszesz o działaniu p. I. Lipowicz RPO ?[/quote] Odpowiadam: Czy to znaczy,że w/g kryteriów KK, biskupi kłamią mówiąc, że TVTrwam jest katolicką stacją telewizyjną? PO:"antypatriotyczna", tak, "antykatolicka", tylko w pewnej częsici, może nawet mniejszej, ale znienawidzonej??? Nie piszę o działaniu Lipowicz, gdyż o wszystkim nie piszę, a dzisiaj koncentrować się będe na XX Pielgrzymce RRM, na którą pojechali również znajomi oraz rodzina:brat i bratowa. Ja niestety na skutek obecnych rządów muszę wybierać :albo jechać na pielgrzymkę, albo wesprzeć finansowo TVTrwam, wybrałam to drugie. Za czasów rządów PiS stać mnie bylo na jedno i drugie.
|
So lip 07, 2012 13:21 |
|
|
|