Autor |
Wiadomość |
merkaba
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
Reportaż Ewy Stankiewicz spod sejmu http://gloria.tv/?media=288828
|
N maja 13, 2012 8:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vulkan napisał(a): Przecież nawet jak PIS wygra to nie wyrzucą tej ustawy, jaka ty jesteś naiwna. To kolejni oszuści jak ci wszyscy. Teraz tak gadają bo chcą się dostać do koryta. Mylisz sie - PiS uświecił się obcowaniem z o. Rydzykiem więc nie kłamie, a J. Kaczyński odrzuci swoją deklarację z 2007r , że w polityce nie wszystkich umów można dotrzymywać 
|
N maja 13, 2012 8:59 |
|
 |
vulkan
|
Alus napisał(a): vulkan napisał(a): Przecież nawet jak PIS wygra to nie wyrzucą tej ustawy, jaka ty jesteś naiwna. To kolejni oszuści jak ci wszyscy. Teraz tak gadają bo chcą się dostać do koryta. Mylisz sie - PiS uświecił się obcowaniem z o. Rydzykiem więc nie kłamie, a J. Kaczyński odrzuci swoją deklarację z 2007r , że w polityce nie wszystkich umów można dotrzymywać  Ciekawe co Gita myśli o śp. Lechu Kaczyńskim który mówił, że Polacy muszą dłużej pracować. Też był antyobywatelem? 
|
N maja 13, 2012 9:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lech Kaczyński mówił to w odniesieniu do emerytur pomostowych i do problemu, że ludziom po 50tce często trudno znaleźć przacę. Manipulacja Tuska , której dokonał w sejmie, czyni wodę z mózgu niektórym nieuświadomionym. Ja się nie daję nabierać na te manipulacje.
|
N maja 13, 2012 9:20 |
|
 |
vulkan
|
A na manipulacje Rydzyka się nabierasz? 
|
N maja 13, 2012 9:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vulkan napisał(a): A na manipulacje Rydzyka się nabierasz?  Radzę Ci posłuchać tego co zalinkowałam w odniesieniu do twego idola-Niesiołowskiego, którego nie mozna wpuszczać na salony. Identyfikuję się z tą Panią, która oceniła Niesiołowskiego, podobna ocena dotyczy Ciebie.
|
N maja 13, 2012 9:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Mieszkania gdy nie uruchomiło się znajomości, nie wyłożyło łapówy, to można było sobie wyczekiwać po 15-20 lat. Daj Boże aby obecnie ludzie tyle czekali. Jak nie masz odpowiednio pieniędzy to kicha.Śpij pod mostem Alus napisał(a): Do "przyjemności na plus" w wychowywaniu w PRLu dzieci dodam jeszcze codzienne gotowanie i pranie stosów pieluch terowych. I bardzo dobrze. Były ekologiczne,wielorazowego użytku. Ja jako niemowlak to tylko w takie byłem przewijany i zdrowy byłem.Teraz jednorazowe pampersy wyrzuca się po użyciu. Ponadto pampersy utrudniają niemowlakom wyrobienia z czasem nawyku kontrolowania wydalania moczu. Alus napisał(a): Wczesniej trzeba było sobie załatwić płatki mydlane. Z tym akurat nie było problemu Alus napisał(a): Moje córki, gdy im opowiadam o tamtych "przyjemnościach", orzekły, że musiałyby sie głęboko zastanowić, czy chciałibny im sie tak harować. A jeśli już, to max przy 1 dziecku. A ja zasuwałam przy trójce, przy tym pracując zawodowo. Teraz to kobiety muszą cieżko harować. Nie dość że trudno o przedszkole to jeszcze muszą często tyrać wiecej aby dorobić i móc (wspólnie z mężem) utrzymać rodzine. U mnie w rodzinie była nas trójka,wszyscy urodziliśmy się w czasach PRLu. Nie przypominam sobie aby moja mama była przepracowana
|
N maja 13, 2012 9:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
P.S.do vulkana. Gdybyś miał trudności z odszukaniem, to masz tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=xAu1o2-ck9M
|
N maja 13, 2012 9:41 |
|
 |
vulkan
|
gita napisał(a): vulkan napisał(a): A na manipulacje Rydzyka się nabierasz?  Radzę Ci posłuchać tego co zalinkowałam w odniesieniu do twego idola-Niesiołowskiego, którego nie mozna wpuszczać na salony. Identyfikuję się z tą Panią, która oceniła Niesiołowskiego, podobna ocena dotyczy Ciebie. Później posłucham tych bredni ale swoją drogą dlatego wmawiasz mi że moim idolem jest Niesiołowski? Kłamiesz!!!
|
N maja 13, 2012 9:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Lech Kaczyński mówił to w odniesieniu do emerytur pomostowych i do problemu, że ludziom po 50tce często trudno znaleźć przacę. Manipulacja Tuska , której dokonał w sejmie, czyni wodę z mózgu niektórym nieuświadomionym. Ja się nie daję nabierać na te manipulacje. Prezydent śp L. Kaczyński zawetował w grudniu 2008r ustawę o ograniczeniu ilości liczby osób pracujących w tzw szkodliwych warunkach uprawnionych do emerytur pomostowych - podczas gdy wcześniej właśnie mówił, że w Polsce ludzie zbyt wczesnie przechodza na emerytury. Sejm musiał odrzucić to weto. Polityka - Gito - polityka i słupki poparcia priorytetem. Cóż dziwnego - Niesołowski to były ZCHN - więc metody wobec dziennikarzy ma podobne do pielgrzymów RM na Jasnej Górze, lub na marszach w obronie TVTrwam podczas którego do dziennikarki skandowano k****a. Cytuj: Daj Boże aby obecnie ludzie tyle czekali. Jak nie masz odpowiednio pieniędzy to kicha.Śpij pod mostem W wynajętym albo kątem u rodziców - w PRLu latami tak sie pomieszkiwało. Cytuj: I bardzo dobrze. Były ekologiczne,wielorazowego użytku. Ja jako niemowlak to tylko w takie byłem przewijany i zdrowy byłem.Teraz jednorazowe pampersy wyrzuca się po użyciu. Ponadto pampersy utrudniają niemowlakom wyrobienia z czasem nawyku kontrolowania wydalania moczu. Baaardzo ekologiczne  - kupiłam raz proszek do prania dziećiecych rzeczy "Cypisek" to po jednym upraniu całe dłonie miałam w czerwonej alergicznej wysypce. Dlatego gotowało sie płatki mydlane lub szare mydło. Ekologia i normy sanitarne srodków higienicznych w porównaniu do dzisiejszych norm w wskali 1-10, stały na poziomie 2. Były równie ekologiczne jak czekoladą były wyroby czekoladopodobne Nauka zgłaszania potrzeb fizjologicznych przez dziecko jest zawsze uwarunkowana indywidualnym rozwojem, rodzaj pieluch nie ma żadnego znaczenia. Na tym samym etapie rozwojowym dzisiejsze maluchy wychodzą z pampersów co ich rodzice z pieluch tetrowych. Cytuj: Teraz to kobiety muszą cieżko harować. Nie dość że trudno o przedszkole to jeszcze muszą często tyrać wiecej aby dorobić i móc (wspólnie z mężem) utrzymać rodzine. U mnie w rodzinie była nas trójka,wszyscy urodziliśmy się w czasach PRLu. Nie przypominam sobie aby moja mama była przepracowana A w PRLu wynagrodzenie kobiet wynosiło 300% średniej krajowej, nikt nie szukał dodatkowych źródeł utrzymania, przedszkoła i żłobki prześcigiwały sie w oferowaniu super miejsc w pustych salach Przepracowanie nie znaczy chodzenie z nosem przy chodniku 
Ostatnio edytowano N maja 13, 2012 10:07 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N maja 13, 2012 9:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mykitos nikt ci teraz tetry nie zabroni używać 
|
N maja 13, 2012 10:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! W 2005r Niesiołowski uzyskał mandat senatora z poparciem Platformy, już wówczas należał do tej partii, a ZCHN to jego przeszłość. Wiesław Chrzanowski w grobie się przewraca, na to co robił i robi obecnie, jeden z vipów Twojej idolki antyobywatelskiej Platformy.
|
N maja 13, 2012 10:10 |
|
 |
vulkan
|
Ciekawe kiedy ta największa prowokatorka na forum skończy swoje prowokacje i teksty w stylu'' antyobywatelska platforma'', ''vipy''. Niech powie tak prosto w twarz politykowi ale odwagi pewnie takiej nie ma. 
|
N maja 13, 2012 10:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vulkan napisał(a): Ciekawe kiedy ta największa prowokatorka na forum skończy swoje prowokacje i teksty w stylu'' antyobywatelska platforma'', ''vipy''. Niech powie tak prosto w twarz politykowi ale odwagi pewnie takiej nie ma.  Jeszcze większa "prowokatorka" chciała grzecznie rozmawiać z jednym posłem antyobywatelskiej Platformy i co ją spotkało http://vod.gazetapolska.pl/1680-furia-n ... tankiewicz
|
N maja 13, 2012 10:37 |
|
 |
vulkan
|
Widziałem tą prowokatorkę ale niestety ci dziennikarze są tacy natrętni. Niesiołowski nie chciał rozmawiać a ta swoje i wtedy go poniosło. Faktycznie przesadził.
|
N maja 13, 2012 10:40 |
|
|
|