Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 11:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Generał Sławomir Petelicki 
Autor Wiadomość

Post Re: Generał Sławomir Petelicki
Cytuj:
A ty myślisz, ze patolodzy maja dyzury 24h?
Patolodzy też ludzie i chcą mieć weekendy wolne. Trup to pacjent który nie ucieknie.

Jakoś tak się dziwnie składa ,żę ci wszyscy samobójcy zabijają się w wekendy,kiedy patolodzy mają wolne.
To nie był zwykły Kowalski.......chyba sa procedury trybów nagłych?

Śr cze 20, 2012 15:21
Awa napisał(a):
Cytuj:
A ty myślisz, ze patolodzy maja dyzury 24h?
Patolodzy też ludzie i chcą mieć weekendy wolne. Trup to pacjent który nie ucieknie.

Jakoś tak się dziwnie składa ,żę ci wszyscy samobójcy zabijają się w wekendy,kiedy patolodzy mają wolne.
To nie był zwykły Kowalski.......chyba sa procedury trybów nagłych?

Nie wiem jak to ze statystyk wynika. Choc rzeczywiście z tych kilku samobójstw o których wiem z mojego otoczenia (tzw. znajomi znajomych czy ludzie znani z widzenia, mijani i witani co dzień na spacerze czy w sklepie) większość popełniła samobójstwo w dni wolne. Właśnie sobie to uzmysłowiłem.

Owszem, generał był zwykłym Kowalskim. Prywatną osobą od dekady nie związaną ani z obronnością, ani z polityką (to chyba właśnie miał za złe PO).

Śr cze 20, 2012 15:59
Johnny99 napisał(a):
Witold napisał(a):
A czy w stosunku do Geremka i Życińskiego też ta przesłanka występowała? Czy wtedy nie było żadnych podstaw, żeby podejrzewać morderstwo?

A były? Jakie? Z jakiego powodu ktoś, kto ma po temu środki, możliwości, kompetencje i chęci, mógłby chcieć zamordować Geremka albo Życińskiego?

Podobne jakie zwolennicy teorii spiskowych wysuwali np. w przypadku nagłej śmierci Jana Pawła I.
Powód jest najmniej istotny, ważne aby spirala podejrzeń się kręciła.

Człowiek, który przez 40 lat pracował w służbach specjalnych, szkolił kadry antyterrorystów, daje sie podejśc w garażu i zabić jak zwykły Kowalski? :o :o

Śr cze 20, 2012 16:03
Rzekome zabójstwo gen Petelickiego jest równie prawdopodobne jak to że Paul McCartney nie żyje,a zastępuje go od lat sobowtór

Śr cze 20, 2012 16:35

Klasyczny model dyskusji postępowców, ośmieszyć i zdeprecjonować oponenta, używając "śmiesznych", absurdalnych przykładów i skojarzeń, najczęściej na poziomie 5 klasy SP. Oczywiście nie próbując nawet podejmować jakąkolwiek dyskusję merytoryczną.

Ale wracając do meritum, zdaje się że plaga samobójstw różnych prominentów się rozlewa. Następna ofiara "seryjnego samobójcy" jak mówią niektórzy to Jerzy Pronobis http://niepoprawni.pl/blog/8/plaga-samo ... y-pronobis

Śr cze 20, 2012 23:14
Tylko powiedz mi jak to jest z Petelickim:
1. człowiek wyszkolony i szkolący jednostki specjalne
2. zginął od własnej broni
3. zginął od jednej kuli
4. broń była włożona do ust
5. nie było w niej innych naboi
6. nikt nie wchodził ani nie wychodził z pomieszczenia (boksu) poza generałem
7. nie było innych osób w pobliżu
8. nie znaleziono żadnych śladów walki, przemocy
9. nie znaleziono obcych odcisków na broni ano śladów ich usuwania

Uważasz, że wyszkolony żołnierz nie zauważył nikogo kto w swoim garażu, a kamery nie zarejestrowały wejscia ani wejscia ani nawet obecnosci w pobliżu osoby trzeciej. Pozwolił na zabranie sobie broni naładowanej jednym nabojem i pozwolił na włożenie sobie lufy do ust. Ewentualnie zabójca po strzale w boksie (a jak brzmi strzał z pistoletu w pomieszczeniu to niektórzy wiedzą) spokojnie rozładowuje broń i podkłada ją generałowi nie obawiajac się, ze huk sprowadzi kogos obcego (eksperci wykluczyli podłożenie broni). Następnie znów teleportuje się aby jego wyjścia ani obecnosci w otoczeniu nie zarejestrowały kamery.

Przy czym generał miał następujące kłopoty osobiste:
- bankructwo majątkowe
- bankructwo polityczne (po nowych wyborach juz całkowicie stracił nadzieję)
- frustracja zalewaną alkoholem
- z powyższego powodu żona myśląca o rozstaniu

Co niektórzy chyba przyjęli obrazy typu "Mission: Impossible" za rzeczywistość.

Cz cze 21, 2012 6:48

Kozioł napisał(a):
Petecki był na emeryturze. Wiesz co może zrobić polski oficer w stanie spoczynku? Oprawić sobie ordery w ramkę i tyle. Traci w wojsku wszelkie wpływy i możliwości. Przy próbie wykorzystania jakichkolwiek poufnych czy tajnych materiałów bardzo szybko znalazłby się w odosobnieniu - prokuratura wojskowa działa wtedy wyjątkowo szybko i skutecznie.
Jakie miałby miec informacje o katastrofie w Smoleńsku jeżeli wtedy był już 10 lat na emeryturze? Żadne!
Tak, sprawował jakieś funkcje związane z obronnością kraju ale ponad dekadę temu! Od tamtego czasu nie miał i nie mógł miec dostępu do zadnych poufnych materiałów z meldunkami włącznie.
Na siłę nadmuchujesz teorię spiskową, podobnie jak media.

Jest takie powiedzenie, że agentem jest się do końca życia. Tak samo jest z wszelkimi innymi wpływowymi stanowiskami w wojsku. Może i nie ma się formalnych wpływów - ale zostają przecież znajomości, kontakty itp. No i wiedza oraz doświadczenie. A do samobójstwa można również "nakłonić" (jest nawet na to paragraf w kk).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz cze 21, 2012 7:49
Johnny99 napisał(a):
Jest takie powiedzenie, że agentem jest się do końca życia. Tak samo jest z wszelkimi innymi wpływowymi stanowiskami w wojsku. Może i nie ma się formalnych wpływów - ale zostają przecież znajomości, kontakty itp. No i wiedza oraz doświadczenie. A do samobójstwa można również "nakłonić" (jest nawet na to paragraf w kk).

Kontakty czysto towarzyskie. Kiedyś były jakieś możliwości, teraz juz dawno nie.
Wiedza ogólna przeterminowana, a doswiadczenie akurat takie aby nie dac się zaskoczyc i zmusic do włożenia lufy do ust bez walki. Tyle z wiedzy korzystał, ze szkolił ochronę i organizował obozy "przetrwania" /kolonie dla dzieci. Teoria spiskowa nawet nie jest szyta grubymi nićmi, a wręcz powrozem!

Cz cze 21, 2012 8:34

Teorii spiskowych by nie było, gdyby nie był to już kolejny taki przypadek w III RP.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz cze 21, 2012 8:42
Johnny99 napisał(a):
Teorii spiskowych by nie było, gdyby nie był to już kolejny taki przypadek w III RP.

Kolejny przypadek kogo czego? Samobójstwa? Zdarza się! Wypadku samochodowego? Zdarza się! Co więcej osoby eksponowane częściej popełniają samobójstwa niz "średniaki". Łatwiej im się zawala świat. Doszukiwanie się tu metody i eksponowanie tylko ludzi nieprzychylnych PO jest gruba przesadą.
Przy okazji: generał krytykował i PO i PIS. PO zaczął krytykować jak stołka nie dostał 9sorry za brutalna prawdę).

Cz cze 21, 2012 9:02

Jasne, śmierć prezydenta RP w wypadku lotniczym na terenie wrogiego państwa też się "zdarza". Ba, problemy finansowe zdarzają się chyba nawet częściej i niekoniecznie za każdym razem popełnia się wtedy samobójstwo, zwłaszcza, kiedy ma się pewne i stałe źródło dochodu (np. wysoką emeryturę wojskową). Problem jednak w tym, że spiski także się zdarzają.

Cz cze 21, 2012 13:41
Czy ty też sugerujesz, ze wypadek w Smoleńsku to zamach Tuska? :D
Piszesz aby pisać. Napisz choć cos merytorycznego.

Cz cze 21, 2012 13:47

Oczywiście że nie. Tusk jest za cienki w uszach, by o czymś takim choćby pomyśleć.

Cz cze 21, 2012 13:48
Johnny99 napisał(a):
Oczywiście że nie. Tusk jest za cienki w uszach, by o czymś takim choćby pomyśleć.
Więc kto? I po co?

Cz cze 21, 2012 13:53
Johnny99 napisał(a):
Jasne, śmierć prezydenta RP w wypadku lotniczym na terenie wrogiego państwa też się "zdarza". Ba, problemy finansowe zdarzają się chyba nawet częściej i niekoniecznie za każdym razem popełnia się wtedy samobójstwo, zwłaszcza, kiedy ma się pewne i stałe źródło dochodu (np. wysoką emeryturę wojskową). Problem jednak w tym, że spiski także się zdarzają.

Jeśli to prawda, że generała chorował na alzheimera, to widmo zdziecinnienia, utraty sprawnosci fizycznej i umysłowej, mogło stanowić powód.

Cz cze 21, 2012 14:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona