Kolejne polskie miasto finansuje in vitro
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Kolejne polskie miasto finansuje invitro.
Invitro zostało narzucone na ludzi przez publiczne finansowanie i nie ma tu wyboru tylko dyktat PO. Mord i platformiane stawianie człowieka ponad Bogiem finansowane z publicznych pieniędzy.
|
Pt sty 10, 2014 20:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Invitro zostało narzucone na ludzi przez publiczne finansowanie i nie ma tu wyboru tylko dyktat PO. Mord i platformiane stawianie człowieka ponad Bogiem finansowane z publicznych pieniędzy. Dyktat tylko dla nie rozróżniających swych praw i powinności, traktujących innych jako bezmózgowe istoty.
|
Pt sty 10, 2014 20:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Dyktat tylko dla nie rozróżniających swych praw i powinności, traktujących innych jako bezmózgowe istoty. Moim prawem jest Prawo Boga który jest jedynym stwórcą życia i tylko Bóg może decydować o śmieci. PO stawia się ponad Bogiem by decydować od produkcji życia na szkle, w laboratoriach i decydować o śmierci. Jeżeli ta obrzydliwość jest finansowana z publicznych pieniedzy to jest to dyktat i dotyczy wszystkich a nie tylko tych którzy chcą tego dokonać, bo PO narzuciła by inni to opłacali taktując ludzi jak bezmózgie istoty.
|
Pt sty 10, 2014 20:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): Dyktat tylko dla nie rozróżniających swych praw i powinności, traktujących innych jako bezmózgowe istoty. Moim prawem jest Prawo Boga który jest jedynym stwórcą życia i tylko Bóg może decydować o śmieci. PO stawia się ponad Bogiem by decydować od produkcji życia na szkle, w laboratoriach i decydować o śmierci. Jeżeli ta obrzydliwość jest finansowana z publicznych pieniedzy to jest to dyktat i dotyczy wszystkich a nie tylko tych którzy chcą tego dokonać, bo PO narzuciła by inni to opłacali taktując ludzi jak bezmózgie istoty. Podobny "dyktat" stosują wszystkie partie korzystając z moich podatków. Ateiści mają podobny do Twojego problem - Kościół stosuje wobec nich dyktat korzystając z ich podatków z Funduszu Kościelnego. I tak w nieskończoność można wymieniać "dyktaty", wedle upodobań, fobii, albo obsesji.
|
Pt sty 10, 2014 21:06 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: ...produkcji życia na szkle... Produkcja zycia nie jest obrzydliwoscia, nawet na szkle! Jedynie moze byc bolesna gdy szklo potluczone.  Przypuszczam kiepskie zycie u ludzi wybitnie zapalczywych, pozbawionych chocby drobnej dozy rozsadku. Maja przyjaciol? Watpie.
|
Pt sty 10, 2014 21:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Podobny "dyktat" stosują wszystkie partie korzystając z moich podatków. Ateiści mają podobny do Twojego problem - Kościół stosuje wobec nich dyktat korzystając z ich podatków z Funduszu Kościelnego. I tak w nieskończoność można wymieniać "dyktaty", wedle upodobań, fobii, albo obsesji. [...] Nie ma gorszych dyktatów od tego kiedy partia stawia się na równi z Bogiem i decyduje o życiu i śmierci.
Ostatnio edytowano So sty 11, 2014 9:00 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
Usunięto uwagi osobiste.
|
Pt sty 10, 2014 22:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): Podobny "dyktat" stosują wszystkie partie korzystając z moich podatków. Ateiści mają podobny do Twojego problem - Kościół stosuje wobec nich dyktat korzystając z ich podatków z Funduszu Kościelnego. I tak w nieskończoność można wymieniać "dyktaty", wedle upodobań, fobii, albo obsesji. [...] Nie ma gorszych dyktatów od tego kiedy partia stawia się na równi z Bogiem i decyduje o życiu i śmierci. Zawsze decyduje indywidualnie człowiek, niezależnie od wyznania, upodobań politycznych. Bóg nie stosuje zbiorowej odpowiedzialności.
|
So sty 11, 2014 9:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Domeną szatan jest wspieranie i bronienie grzechu, gwałtu na dzieciach bożych i stawianiu się na równi z Bogiem. To jest domena szatana którą bronisz. Alus napisał(a): Też....ale właśnie potępienie człowieka legło u podłożą buntu szatana wobec Boga. Każdy zatem, kto potępia bliźniego dołącza do szwadronów szatana. Nie mówię o potępianiu człowieka jako takim, tylko o potępieniu czynu, działaniu przeciw Bogu i jego dzieciom. O potępiniu za to organizacji, partii i tego nie możesz zrobić nawet kiedy PO stawia się na równi z Bogiem by decydować o stwarzaniu życia w laboratoriach. Decydować o życiu i śmierci.
|
N sty 12, 2014 13:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): quas napisał(a): Domeną szatan jest wspieranie i bronienie grzechu, gwałtu na dzieciach bożych i stawianiu się na równi z Bogiem. To jest domena szatana którą bronisz. Alus napisał(a): Też....ale właśnie potępienie człowieka legło u podłożą buntu szatana wobec Boga. Każdy zatem, kto potępia bliźniego dołącza do szwadronów szatana. Nie mówię o potępianiu człowieka jako takim, tylko o potępieniu czynu, działaniu przeciw Bogu i jego dzieciom. O potępiniu za to organizacji, partii i tego nie możesz zrobić nawet kiedy PO stawia się na równi z Bogiem by decydować o stwarzaniu życia w laboratoriach. Decydować o życiu i śmierci. Każdy ma swój rozum i według niego wybiera czy chce się poddać metodzie in vitro. Na moim osiedlu w każdym sklepie jest stoisko monopolowe - należy zatem korzystać z okazji, kupować i pić?
|
N sty 12, 2014 15:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@quas, moze zacznij od modlitwy za matki, ktore nie moga miec dzieci, zeby Pan Bog ich wysluchal i zeby mogly urodzic? Nie masz zielonego pojecia w jak tragicznym stanie psychicznym sa kobiety, ktore NIE MOGA zajsc w ciaze. Jezeli nie potrafisz czytac, to powtorze: ja nie popieram in vitro. To na pewno nie byloby dla mnie, z roznych powodow, ale ja w przeciwienstwie do ciebie wiem, czym jest pragnienie posiadania dziecka. I jezeli ciagle nie potrafi ci sie przebic prawda podstawowa: to nie PO wprowadzilo in vitro do polskich klinik. Cytuj: W Polsce pierwszego zapłodnienia in vitro u człowieka dokonał Marian Szamatowicz z Kliniki Ginekologii Akademii Medycznej w Białymstoku (obecnie Uniwersytet Medyczny w Białymstoku) w 1987. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zap%C5%82o ... austrojowePO, wraz z PSL i reszta Sejmu wybranego takze przez ciebie, nie potrafi in vitro w zaden sposob uregulowac. I to jest podstawowa tragedia. Moze nie wiesz, ale "szatanska" UE wlasnie za to pozwie Polske przed Trybunal Sprawiedliwosci UE. In vitro to jest procedura medyczna. Jak transplantacja, ktora Panu Bogu niszczy Jego plan na śmierć naturalna czlowieka, ktoremu wysiadly nerki a co gorsza na śmierć naturalna czlowieka, ktorego zakwalifikowano jako dawce, wiec mozna go dobic, zeby ratowac innych (na miesiace, badz kilka lat). Zaprotestuj przeciw wszelakim procedurom medycznym, ktore przesuwaja "naturalna śmierć". Masz odwage?
|
N sty 12, 2014 16:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Każdy ma swój rozum i według niego wybiera czy chce się poddać metodzie in vitro. Na moim osiedlu w każdym sklepie jest stoisko monopolowe - należy zatem korzystać z okazji, kupować i pić? Ładnie i znowu pokrętnie wybielasz PO aby wszelkie oczywiste zarzuty jak najdalej odsówać od partii. Jesteś gotowa skupiać winę tylko na tych którzy bedą korzystać z sztańskiej pułapki ustanowionej przez PO. Jeszcze robisz porównania do picia alkoholu a może do narkotyków by tak. PO finansując publicznie invitro i to wspierajac zachęca do tej szatańskiej pułapki. Mało tego postawiła się na równi z Bogiem by decydować o życiu i śmierci. Jest to sprzeczne z nauką Kościoła, przeciw Bogu i dzieciom bożym. Wynoszenie się na równi z Bogiem, a to co robisz broniąc invitro, zamachu na boże prawo jest też odpowiedzialnością za grzechy cudze co już Ci wklejałem. Równie dobrze możesz powidzieć że możecie dać prawo zabijania ludzi bo każdy ma swój rozum, możecie dawać ludziom wszelkie narkotyki legalne żeby ćpali, bo jest bezrobocie i wyzysk co będzie ich w to pchało, po czym powiesz że nie robicie nic złego bo każdy ma swój rozum. Czemu jesteś w stanie bronić największego zła depcząc wszelkie zasady i wartości byle bronić oczywistego zła bo jakaś partia którą bronisz to wprowadza. Mówisz że jesteś katoliczką a temu zaprzeczasz. Kael napisał(a): @quas, moze zacznij od modlitwy za matki, ktore nie moga miec dzieci, zeby Pan Bog ich wysluchal i zeby mogly urodzic? Nie masz zielonego pojecia w jak tragicznym stanie psychicznym sa kobiety, ktore NIE MOGA zajsc w ciaze. Jezeli nie potrafisz czytac, to powtorze: ja nie popieram in vitro. To na pewno nie byloby dla mnie, z roznych powodow, ale ja w przeciwienstwie do ciebie wiem, czym jest pragnienie posiadania dziecka.
I jezeli ciagle nie potrafi ci sie przebic prawda podstawowa: to nie PO wprowadzilo in vitro do polskich klinik. Przedewszystkim to powinnaś zachęcać do modlitwy o dziecko i ufność Bogu tych którzy wpadają w szatańską pułapkę wspieraną przez PO. Ja się modlę o zbawienie, to jest najważniejsze a szatańskie invitro staje temu na drodze i prowadzi do zguby. A co jeżeli wolą Boga jest że dziecka nie da, to co, skoro PO daje poparcie dla tego dzieła szatana to dzięki temu wyprodukują w laboratorium nam dziecko. Wtedy lepiej się modlić o adopcję, modlić się dalej o dziecko lub żyć w zgodzie z wolą Boga niż przez PO produkować dzieci, życie jak stwórcy na szkle w laboratoriach. Ludzie pragną różnych rzeczy, często bardzo ważnych i dobrych i przez cierpią, a wola Boga może być inna. Mimo to, nie daje to nikomu prawa by stawać na równi z Bogiem i decydować o swtarzaniu życia i smierci. A największą odpowiedzialność za to ponoszą Ci którzy zastawiają na dzieci boże sidła szatana, wprowadzjąc, wspierając, broniąc wszelkie zło i nazywają to dobrym lub neutralnym siejąc zgorszenie. Są różne cierpienia i też mogę Ci napisać że moje innych są większe od baku dziecka albo że Ty nie wiesz czym to jest. To trochę takie granie na ludzkich uczuciach. Jest to szczególnie charakterystyczne dla oszustów u władzy którzy wprowadzając szatańskie ustawy muszą grać na ludzkich uczuciach by przykryć nimi szatana dzieło. Wolą Boga może być że dziecka nie ma, a PO stawia się ponad Bogiem i mówi, my będziemy waszymi Bogami, przyjdzcie a stworzymy dla was nowe życie w laboratorium z pieniędzy innych ludzi. Będziecie mieć to czego chcecie a wasz Bóg wam nie dał kiedy chcieliście. PO narzuciła na wszystkich publiczne finansowanie procedury wymierzonej w samego Boga, stwarzania życia. Wprowadza to, wspiera, finansuje, sieje zgorszenie i zło nazywa dobrem. Uderza w Boga i dzieci boże. Wypiera się Kościoła. Kael - ,,Jezeli nie potrafisz czytac, to powtorze: ja nie popieram in vitro. To na pewno nie byloby dla mnie, z roznych powodow'' Nie popierasz, ale nie możesz potępić stawiania się na równi z Bogiem by decydować o życiu i śmierci, wspierania, bronienia zła, zachęcania i nazywanie go dobrym... co robi PO  Kael napisał(a): In vitro to jest procedura medyczna. Jak transplantacja, ktora Panu Bogu niszczy Jego plan na śmierć naturalna czlowieka, ktoremu wysiadly nerki a co gorsza na śmierć naturalna czlowieka, ktorego zakwalifikowano jako dawce, wiec mozna go dobic, zeby ratowac innych (na miesiace, badz kilka lat). Zaprotestuj przeciw wszelakim procedurom medycznym, ktore przesuwaja "naturalna śmierć". Masz odwage? W takim razie invitro jest wiele razy gorsze od tansplantacji na jaką się powołujesz. Masowa rzez na życiu, produkcja w laboratorium życia i stawanie w roli stwórcy życia, Boga, wciągnięcie w ten mord i bluznierczy program ludzi przez PO za sprawą narzuconego publicznego finasowania.... Kael napisał(a): PO, wraz z PSL i reszta Sejmu wybranego takze przez ciebie, nie potrafi in vitro w zaden sposob uregulowac. I to jest podstawowa tragedia. Moze nie wiesz, ale "szatanska" UE wlasnie za to pozwie Polske przed Trybunal Sprawiedliwosci UE. Nie jest tragedią jakaś kara z UE, której w tym PO służy kiedy narzuciła publiczne finasowanie morderczego invitro. Tragedią jest wynoszenie się ponad Boga i sprowadzanie ludzi to tej szatańskiej zguby, narzucanie, walka z Bogiem i niszczenie wartości, sumień, wiary. PO nie może tego uregulować bo wie że wprowadza szatański program w kraju gdzie jeszcze za mało zniszczyli katolicką wiarę i Kościół, przez co mają jeszcze za dużó do stracenia. Razem z antykatolicką PO, jest SLD i Palikot które tak samo dązą do antykatolickich ustaw i niszczenia wiary, Kościoła, wszystkie chcą invitro a i PSL od dawna jest partią służalczą. Dla invitro PO bez problemu ma poparcie reszty antykatolickich partii. Mimo to na szybko sprawę dotyczącą życia i śmierci przepchneli w jakimś kpiącym programie pod wpływem EU, bez ustawy bo mają za dużo jeszcze do stracenia. Zresztą z robienia bubli zasłyneli.
|
N sty 12, 2014 18:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Kael napisał(a): @quas, moze zacznij od modlitwy za matki, ktore nie moga miec dzieci, zeby Pan Bog ich wysluchal i zeby mogly urodzic? Nie masz zielonego pojecia w jak tragicznym stanie psychicznym sa kobiety, ktore NIE MOGA zajsc w ciaze. Jezeli nie potrafisz czytac, to powtorze: ja nie popieram in vitro. To na pewno nie byloby dla mnie, z roznych powodow, ale ja w przeciwienstwie do ciebie wiem, czym jest pragnienie posiadania dziecka.
I jezeli ciagle nie potrafi ci sie przebic prawda podstawowa: to nie PO wprowadzilo in vitro do polskich klinik. Przedewszystkim to powinnaś zachęcać do modlitwy o dziecko i ufność Bogu tych którzy wpadają w szatańską pułapkę wspieraną przez PO. Ja się modlę o zbawienie, to jest najważniejsze a szatańskie invitro staje temu na drodze i prowadzi do zguby. A co jeżeli wolą Boga jest że dziecka nie da, to co, skoro PO daje poparcie dla tego dzieła szatana to dzięki temu wyprodukują w laboratorium nam dziecko. Wtedy lepiej się modlić o adopcję, modlić się dalej o dziecko lub żyć w zgodzie z wolą Boga niż przez PO produkować dzieci, życie jak stwórcy na szkle w laboratoriach. Toz wlasnie ciebie zachecam. Nie zauwazyles? Ach, to normalne. Ty przeciez z gory wiesz co napisze i nawet nie probujesz zrozumiec, co naprawde pisze. quas napisał(a): Ludzie pragną różnych rzeczy, często bardzo ważnych i dobrych i przez cierpią, a wola Boga może być inna. Mimo to, nie daje to nikomu prawa by stawać na równi z Bogiem i decydować o swtarzaniu życia i smierci. A największą odpowiedzialność za to ponoszą Ci którzy zastawiają na dzieci boże sidła szatana, wprowadzjąc, wspierając, broniąc wszelkie zło i nazywają to dobrym lub neutralnym siejąc zgorszenie. Są różne cierpienia i też mogę Ci napisać że moje innych są większe od baku dziecka albo że Ty nie wiesz czym to jest. To trochę takie granie na ludzkich uczuciach. Jest to szczególnie charakterystyczne dla oszustów u władzy którzy wprowadzając szatańskie ustawy muszą grać na ludzkich uczuciach by przykryć nimi szatana dzieło.
Wolą Boga może być że dziecka nie ma, a PO stawia się ponad Bogiem i mówi, my będziemy waszymi Bogami, przyjdzcie a stworzymy dla was nowe życie w laboratorium z pieniędzy innych ludzi. Będziecie mieć to czego chcecie a wasz Bóg wam nie dał kiedy chcieliście. Znowu nie przeczytales. In vitro w Polsce zaczelo sie w roku 1987. Ile partii podobno "chrzescijanskich" (niektore z namaszczenia naszych biskupow i innych kaplanow) NIC w tym temacie nie zrobilo? O tym sza! Ty masz po prostu obsesje na punkcie PO i dlatego nie widzisz nic wiecej. quas napisał(a): Cytuj: Kael - ,,Jezeli nie potrafisz czytac, to powtorze: ja nie popieram in vitro. To na pewno nie byloby dla mnie, z roznych powodow'' Nie popierasz, ale nie możesz potępić stawiania się na równi z Bogiem by decydować o życiu i śmierci, wspierania, bronienia zła, zachęcania i nazywanie go dobrym... co robi PO  TYLKO PO? A inne partie i politycy? NP PSL? Protestuje glosno? Nic nie slychac. quas napisał(a): Kael napisał(a): In vitro to jest procedura medyczna. Jak transplantacja, ktora Panu Bogu niszczy Jego plan na śmierć naturalna czlowieka, ktoremu wysiadly nerki a co gorsza na śmierć naturalna czlowieka, ktorego zakwalifikowano jako dawce, wiec mozna go dobic, zeby ratowac innych (na miesiace, badz kilka lat). Zaprotestuj przeciw wszelakim procedurom medycznym, ktore przesuwaja "naturalna śmierć". Masz odwage? W takim razie invitro jest wiele razy gorsze od tansplantacji na jaką się powołujesz. Masowa rzez na życiu, produkcja w laboratorium życia i stawanie w roli stwórcy życia, Boga, wciągnięcie w ten mord i bluznierczy program ludzi przez PO za sprawą narzuconego publicznego finasowania... No tak, dopoki ludzie sobie finansowali sami (choc nie wiem jak to bylo w poczatkach in vitro, moze szlo jako leczenie od razu z ubezpieczen?), to quas nie mial problemu. Dopiero kiedy moze przylozyc PO, to krzyczy na caly glos. Trzeba bylo krzyczec juz wiele lat wczesniej. Gdzie byles? A co jest gorsze albo lepsze, to juz nie tobie oceniac. A na pewno nie w tym stanie emocji. quas napisał(a): Kael napisał(a): PO, wraz z PSL i reszta Sejmu wybranego takze przez ciebie, nie potrafi in vitro w zaden sposob uregulowac. I to jest podstawowa tragedia. Moze nie wiesz, ale "szatanska" UE wlasnie za to pozwie Polske przed Trybunal Sprawiedliwosci UE. Nie jest tragedią jakaś kara z UE, której w tym PO służy kiedy narzuciła publiczne finasowanie morderczego invitro. Tragedią jest wynoszenie się ponad Boga i sprowadzanie ludzi to tej szatańskiej zguby, narzucanie, walka z Bogiem i niszczenie wartości, sumień, wiary. Kara z UE tragedia? Toz to najlepsze co moze sie przydarzyc, bo ta znienawidzona przez ciebie PO bedzie musiala (wraz z bezwladnym Sejmem) zajac sie regulacja in vitro. Czy sie to komus podoba czy nie.
|
N sty 12, 2014 18:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): Każdy ma swój rozum i według niego wybiera czy chce się poddać metodzie in vitro. Na moim osiedlu w każdym sklepie jest stoisko monopolowe - należy zatem korzystać z okazji, kupować i pić? Ładnie i znowu pokrętnie wybielasz PO aby wszelkie oczywiste zarzuty jak najdalej odsówać od partii. Jesteś gotowa skupiać winę tylko na tych którzy bedą korzystać z sztańskiej pułapki ustanowionej przez PO. Jeszcze robisz porównania do picia alkoholu a może do narkotyków by tak. PO finansując publicznie invitro i to wspierajac zachęca do tej szatańskiej pułapki. Mało tego postawiła się na równi z Bogiem by decydować o życiu i śmierci. Jest to sprzeczne z nauką Kościoła, przeciw Bogu i dzieciom bożym. Wynoszenie się na równi z Bogiem, a to co robisz broniąc invitro, zamachu na boże prawo jest też odpowiedzialnością za grzechy cudze co już Ci wklejałem. Równie dobrze możesz powidzieć że możecie dać prawo zabijania ludzi bo każdy ma swój rozum, możecie dawać ludziom wszelkie narkotyki legalne żeby ćpali, bo jest bezrobocie i wyzysk co będzie ich w to pchało, po czym powiesz że nie robicie nic złego bo każdy ma swój rozum. Czemu jesteś w stanie bronić największego zła depcząc wszelkie zasady i wartości byle bronić oczywistego zła bo jakaś partia którą bronisz to wprowadza. Mówisz że jesteś katoliczką a temu zaprzeczasz. Jestem katoliczką i wiem, ze Bóg dał każdemu wolną wolę, dał równolegle przykazania i pouczył o konsekwencjach ich przekraczania. I każdy osobiście odpowiada - Wszyscy bowiem musimy stanąć przed trybunałem Chrystusa, aby każdy otrzymał zapłatę za uczynki dokonane w ciele, złe i dobre (2 Kor 5,10). Nie będziemy odpowiadać zbiorowo za decyzje poszczególnych ludzi. A tak przez ciekawość - która partia obiecuje, że po ewentualnie wygranych wyborach zniesie dopłaty do in vitro???? I która w Polsce jest katolicka partia?
|
N sty 12, 2014 18:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Można tutaj jak wszędzie formułować konkretne zarzuty przeciwko danej partii, nie można atakować personalnie. Atak osobisty poszedł do kosza.
|
Pn sty 20, 2014 14:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Można tutaj jak wszędzie formułować konkretne zarzuty przeciwko danej partii, nie można atakować personalnie. Atak osobisty poszedł do kosza. Jednak nie można. Nie można formułować zarzutów wobec PO bo coraz częściej jest to cenzurowane. A głoszenie Prawa Boga jest zwalczane pod kłamstwami typu mowa nienawiści, ataki personalne, faszyzm, homofobia....niestety i na forum prawda jest zwalczana. Rzeczywiście jak ktoś powie, zapyta czemu występujesz przeciwko Bogu wspierając bluzniercze invitro, co jest prawdą i ta osoba faktycznie to robi, jest to faktem....to prawdę Prawa Bożego nazywa się atakiem i coraz dobitniej się ją zwalcza na katolickim forum. W wypowiedzi Kael, wyżej, też padły słowa które są atakiem personalnym gdyby stosować tą manipulację równomiernie jak i w wielu innych, ale to nie ma znaczenia bo cenzuruje się jednostronnie prawdę.
|
Pn sty 20, 2014 15:18 |
|
|
|