Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 13:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
 "Chrześcijańska" Rodzina Radia Maryja 
Autor Wiadomość
Post radio mar..to jedyne medium
Radio maryja to jedyne medium niezalezne w polsce.niezalezne gdyz wszystkie inne zalezne sa od"braci starszych w wieze"-kturych celem od 2000 lat -pospolu z ich bekartem -masoneria -jest wykreslenie chrystusa i jego nauki -ktura sprzeciwiala i sprzeciwia sie faryzejskiemu judaizmowi.koniec kropka .i...prawda.

Pn mar 13, 2006 4:04
Reasumujac post faustina mamy ciekawa sytuacje:
Oto papiez Polak - Jan Paweł II stara sie cale swoje zycie prowadzic pontyfikat pokoju, ekumenizmu. Staje sie symbolem katolicyzmu.
I mamy radio Maryja, walczace w koncu z ZYdami, bo to to samo co masoneria.

Dostrzegacie tu dysonans? Albo Faustin nie rozumie radia Maryja, albo nie lubi Jana Pawła. Fasutin - okresl sie ;P

Crosis

Pn mar 13, 2006 7:24

Faustin - i Ty się pytasz, dlaczego ludzie piszą, że jesyeś uprzedzony wobec Żydów :?:

:biggrin: :biggrin: :biggrin:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn mar 13, 2006 8:04
Zobacz profil WWW

Pamiętajcie, że to nie jest temat ani o Żydach, ani o Radiu Maryja, tylko o słuchaczach toruńskiej rozgłośni ;-)

Pn mar 13, 2006 17:05

Ale to się łączy Incognito- ważnym elementem(dla niektórych słuchaczy najważniejszym) jest Radio, a jego słuchanie miesza się ze szczerą niechęcią do żydów(na filmiku "jude raus"), których nota bene lubie :D . Oczywiście generalizowanie jest złe, z pewnością są "normalniejsi" słuchacze, tylko ja mam takiego pecha, że jeszcze nigdy nie spotkałem 8)

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn mar 13, 2006 17:12

Wiem, że to się łączy, ale chodzi o to, że mamy dwa tematy w aktualnościach - jeden o Radiu Maryja, drugi o rodzinie Radia Maryja i byłoby miło gdyby jednak była w nich dyskusja na troszkę różne tematy, bo w przeciwnym razie jeden z nich jest zwyczajnie zbędny :wink:

Pn mar 13, 2006 17:16

Żałosne to jest. Cholery można dostać jak się czyta bzdury, jakie to medią są złe, bo walczą z kościołem tudzież inne pierdoły. Faustina wiesz co to jest komercja? Wiesz co to jest kapitalizm? Pieniądze się nie urodzą, a ludzi nie interesuje oglądanie transmisji z mszy. Wolą oglądać teleturnieje, filmy czy cokolwiek innego.

Pn mar 13, 2006 17:56

słuchanie miesza się ze szczerą niechęcią do żydów(na filmiku "jude raus"), których nota bene lubie :D . Oczywiście generalizowanie jest złe, z pewnością są "normalniejsi" słuchacze, tylko ja mam takiego pecha, że jeszcze nigdy nie spotkałem 8)

Nawet nie mam do Ciebie pretensji. Rozumiem Cię. Medialny mit na temat słuchaczy Radia jest właśnie taki. Nikogo nie interesują rzeczywiste poglądy słuchaczy. Szczególnie, że odpowiedzi są od dawna gotowe i powielone w milionach egzemplarzy. To nie Twoja wina, ze trafiłeś na przygotowany zestaw z odpowiedziami. Pozdrawiam.
PT
P.S. Na temat słuchaczy Radia niewiele wiem. Jestem tylko jednym z nich.

Pn mar 13, 2006 18:38

Wiesz co to jest kapitalizm?

Niestety, to nie kapitalizm. Żyjemy w biurokratycznym socjalizmie. Ustrój, gdzie wolny rynek jest reglamentowany. Mamy już ponad 500 tysięcy urzędników państwowych. Naprawdę wydaje Ci się, że to ma coś wspólnego z kapitalizmem?

Futer8 napisał(a):
ludzi nie interesuje oglądanie transmisji z mszy. Wolą oglądać teleturnieje, filmy czy cokolwiek innego.

Na szczęście ludzie są różni. Mimo urzędniczych zapędów , żeby wszyscy interesowali się tym samym, żeby wszyscy myśleli tak samo, żeby ogladali te same filmy itp. ciągle jeszcze są jakieś różnice.
PT

Pn mar 13, 2006 18:46

Tomczyk, nie generalizuj. :> W mediach są jako takie znamiona kapitalizmu... Jeszcze.

Akurat tam chyba mniej niż w innych dziedzinach... Media nie funkcjonują poza gospodarką. Przepisy odnoszą się do przedsiębiorstw medialnych podobnie jak do wszystkich innych. Jaki na tym rynku panuje kapitalizm to pewnie pamiętasz. Nawet bardzo wpływowa, bogata firma (pamiętasz nazwę?) może sobie kupić Polsat... jeśli urzędnik pozwoli :-)
Krwiożerczy kapitalizm?
A urzędników mamy jednak 520 tysięcy... ;-)
PT

Pn mar 13, 2006 19:47
Moderator

Rzeczywiście nie ma konkursu na największą ilość postów :)
Proszę zatem o wypowiedzi na temat. A każdy niech pisze jak mu jest wygodnie.

rozalka

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pn mar 13, 2006 19:47

Medialny mit na temat słuchaczy Radia jest właśnie taki.

Sami sobie na taki pracują.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn mar 13, 2006 21:02

Tomczyk - mit , nawet jeśliby bardzo uprzeć się na takie sformułowanie, ja bym posłużył się raczej słowem stereotyp - urodził się na podstawie najbardziej rzucających się i krzykliwych fanów Rydzyka, rzucających się z pięściami i wyzwiskami na wszystkich, którzy ośmielają się myśleć inaczej.

Mit :?: Tak, w kontekście normalnych słuchaczy. Ale to oni - ci normalni - mogliby coś zrobić ze swoimi oszołomiastymi współsłuchaczami, żeby właśnie ci nie trworzyli takiego a nie innego wizerunku RRM.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn mar 13, 2006 21:57
Zobacz profil WWW

Ja mam tę telewizję z kablowki, ale jak nie lubisz to można oglądać także w internecie...
Czasami tak robię tylko nie mogę za długo bo mi się moher na głowie elektryzuje.

Wt mar 14, 2006 10:56

Na temat słuchaczy Radia niewiele wiem. Jestem tylko jednym z nich.

Apeluję do Ciebie, żebyś się jednak opamiętał :diabel: :P

Wt mar 14, 2006 11:35
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona