MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA - DOBRA CZY ZŁA ?
| Autor |
Wiadomość |
|
SweetChild
|
HAUNEBU III napisał(a): SweetChild napisał: Cytuj: W tym cały problem, że ja nie zaliczam do swoich praw i obowiązków oporu zbrojnego przeciw Paradzie Równości. Jaki opór zbrojny? Młodzież Wszechpolska to nie IRA. Opór zbrojny z użyciem bardziej tradycyjnego oręża, czyli np. ręcznych miotaczy kamieni  Crosis napisał(a): No i wlasnie bardzo dobrze. Moga sie razem rozliczac, korzystac z ulg podatkowych. W koncu tworza pare ludzi. Moga po sobie dziedziczyc (to jest tu bardzo wazne), korzystac z rent.
Nie uwazacie, ze jako parze im sie to nalezy?
Zapytałbym inaczej: dlaczego miałoby im się to należeć? Dlaczego w ogóle para ludzi ma mieć jakieś przywileje (np. podatkowe) w społeczeństwie? Bo ja nie widzę przyczyn, dla których człowiek żyjący samotnie miałby być dyskryminowany podatkowo w stosunku do takich samych ludzi żyjących wspólnie... Chyba że z połączenia wynika (albo chociaż potencjalnie może wyniknąć) efekt synergii istotny dla całego społeczeństwa.
|
| Pn cze 12, 2006 11:29 |
|
|
|
 |
|
jo_tka
|
Proszę o powrót do tematu - związków homoseksualnych dotyczy wiele innych wątków. I jednak o zaprzestanie insynuacji...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Pn cze 12, 2006 11:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu, na zamieszczony przez Ciebie tekst dostales odpowiedz
- "każdy może to na swój sposób interpretować".
MW nie bylo na paradzie wiec trzeba znalezc inny sposob aby cos zlego o nich napisac i podsycac wrogosc bo jeszcze niektorzy ludzie zmienia o nich zdanie na dobre, i co wtedy bedzie?
|
| Pn cze 12, 2006 14:50 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
jo_tka napisał(a): I jednak o zaprzestanie insynuacji...
To nie była żadan insynuacja, a jedynie porównanie. Ale dobrze, napiszę wprost i mniej drastycznie: jeśli najpierw ogłoszę, że komuś przyłożę, a potem jednak tego nie zrobię, to czy należą mi się specjalne słowa uznania? Czy faktycznie uczynek mój (a w zasadzie jego brak) będzie aż tak szlachetny?
Przypomina mi się jeszcze stary kawał o "dziadzi Dzierżyńskim", ale go nie zapodam, aby nic nie insynuować 
|
| Pn cze 12, 2006 16:39 |
|
 |
|
jo_tka
|
To jeszcze poproszę o stwierdzenie MW że komuś przyłoży.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Pn cze 12, 2006 17:34 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
jo_tka napisał(a): To jeszcze poproszę o stwierdzenie MW że komuś przyłoży.
Po co? Przecież mamy doświadczenia lat poprzednich, w których MW czynnie brała udział w kontrmanifestacjach.
|
| Pn cze 12, 2006 22:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild, a bardzo dobrze, ze MW to robila. Kazde czasy to inne wyzwanie, a tylko ten kto cos robi moze sie doskonalic.
|
| Pn cze 12, 2006 22:21 |
|
 |
|
SweetChild
|
Lucyna napisał(a): SweetChild, a bardzo dobrze, ze MW to robila. Kazde czasy to inne wyzwanie, a tylko ten kto cos robi moze sie doskonalic.
A czy ja piszę, że źle? Piszę tylko, że mi się nie podoba. I zapytuję, czy jeśli w tym roku zaprzestała, to jest to aż tak szlachetne?
|
| Pn cze 12, 2006 22:28 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Lucyna napisał(a): ToMu, na zamieszczony przez Ciebie tekst dostales odpowiedz - "każdy może to na swój sposób interpretować".
MW nie bylo na paradzie wiec trzeba znalezc inny sposob aby cos zlego o nich napisac i podsycac wrogosc bo jeszcze niektorzy ludzie zmienia o nich zdanie na dobre, i co wtedy bedzie?
Nieprawda, i dobrze o tym wiesz.
To był prosty chwyt - odwołanie oficjalnego spędu, więc nikt - w razie czego - nie zwaliłby na MW winy za jakiekolwiek ekscesy w trakcie, gdyby takowe były.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pn cze 12, 2006 22:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Młodzież Wszechpolska nie jest złą organizacją.Niech promują patriotyzm.Polska nie tylko dla Polaków.Popieram to co pisze w statucie Młodzieży Wszechpolskiej.W statucie organizacja raczej pokojowa.
|
| Śr cze 14, 2006 21:14 |
|
 |
|
ToMu
|
Papier to papier.
Jak się ma do rzeczywistości 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
| Śr cze 14, 2006 22:21 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| Cz cze 15, 2006 14:25 |
|
 |
|
ToMu
|
Chodzi mi o to, że każdy może we własny sposób opisać swoją organizację.
Tylko czy to znaczy, że ona faktycznie taka właśnie jest 
|
| Cz cze 15, 2006 20:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu, mam do Ciebie pytanie, skad wiec wiesz jaka faktycznie jest MW?
|
| Pt cze 16, 2006 16:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Na tej samej zasadzie, na jakiej np Stanislaw wie, jakie jest SLD.
Ja przytoczylem na jakiej podstawie wypracowalem sobie obraz tej organizacji - na podstawie czlonkow jakich poznalem. Czegoz chciec wiecej?
Do tego ich okrzyki, glany, ogolone glowy. Nie wszyscy, przyznaje. Nigdy nie jest tak, ze wszyscy sa tacy. Ale tacy tez tam sa. Tacy tez wychodza na demonstracje. Tacy wlasnie wyrabiaja obraz tej organizacji.
Crosis
|
| Pt cze 16, 2006 17:49 |
|
|
|