Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 3:05

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 93  Następna strona
 Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli 
Autor Wiadomość

Post Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Julka, starałam się uargumentowac moją teorię, zreszta, była ona odpowiedzią na zarzut Osirisa dotyczący winy rządu w całej sprawie. Wybacz, ale wydaje mi się, że moja o ingerencji któregos z VIP-ów jest bardziej wiarygodna niż "amatorskie" strzelanie w biały dzien do prezydenta mało znaczącego państwa.

Śr maja 05, 2010 20:52
zbanowana na stałe

ja nie o tym, czyj argument bardziej przekonujący i wiarygodny,ale za tym,że byłaś przeciwko teoriom,teraz sama je tworzysz, ciekawe.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

źle

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

jak można się czepiać o to ? ja tam też bym odmówiła.

Śr maja 05, 2010 22:42

Jak wielu Polaków oglądałam wczoraj program:"Misja specjalna". Wstrząsające znaleziska na miejscu katastrofy. Do kogo mozna mieć prestensje, że po trzech tygodniach od katastrofy znajduje się nawet szczątki ludzkie?
Kilka dni po katastrofie zapewniano nas o rzetelnym prowadzeniu śledztwa i zabezpieczeniu śladów po katastrofie.
Najbardziej naiwną, lub obłudną okazała się pani minister Kopacz. Z głębokim przekonaniem zapewniała w sejmie, że teren został dokładnie przeorany, przekopany na głębokośc 1m.
Czy to naiwna wiara w zapewnienia Rosjan, czy celowe wprowadzanie w błąd?

Cz maja 06, 2010 8:27

Na temat zaniechań polskiego rządu w sprawie katastrofy smoleńskiej:
http://www.tvn24.pl/12690,1655046,0,1,c ... omosc.html

Cz maja 06, 2010 8:50
Gita2 napisał(a):
Jak wielu Polaków oglądałam wczoraj program:"Misja specjalna". Wstrząsające znaleziska na miejscu katastrofy. Do kogo mozna mieć prestensje, że po trzech tygodniach od katastrofy znajduje się nawet szczątki ludzkie?
Kilka dni po katastrofie zapewniano nas o rzetelnym prowadzeniu śledztwa i zabezpieczeniu śladów po katastrofie.
Najbardziej naiwną, lub obłudną okazała się pani minister Kopacz. Z głębokim przekonaniem zapewniała w sejmie, że teren został dokładnie przeorany, przekopany na głębokośc 1m.
Czy to naiwna wiara w zapewnienia Rosjan, czy celowe wprowadzanie w błąd?

Na terenie zalesionym, bagnistym, szczątki mogą być zbierane jeszcze przez tygodnie.
Deszcze będą je nadal wypłukiwac z ziemi.
Ktoś tylko o tym nie pomyślał.

Cz maja 06, 2010 8:54

Cytuj:
Na terenie zalesionym, bagnistym, szczątki mogą być zbierane jeszcze przez tygodnie.

Alus no przecież minister Kopacz mówiła kilka dni wcześniej łamiącym sie głosem o przesiewaniu sitem.Jakieś dziurawe mocno to sito musiało być :o .

Cz maja 06, 2010 9:04

Awa napisał(a):
Cytuj:

Alus no przecież minister Kopacz mówiła kilka dni wcześniej łamiącym sie głosem o przesiewaniu sitem.Jakieś dziurawe mocno to sito musiało być :o .
Awa! Kto chce, to rozumie! Jestem pewna, że Alus również doskonale zrozumiała moje intencje, gdyz dziecko by je zrozumiało.
Chodzi o wiarygodność pani Kopacz, której sugestywnośc wypowiedzi jest oszałamiająca, ale wiarygodność.... no własnie jaka jest wiarygodność pani Kopacz droga Alus????

Cz maja 06, 2010 9:29

Watpliwości i pytania mnożą się:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po01.txt

Cz maja 06, 2010 10:01
zbanowany na stałe

My Polacy zapominamy, ze i Rosjanie sa slowianami. Pomyslmy przez chwile ile rzetelnosci i sumiennosci w pracy wykonywanej przez NASZYCH urzednikow, policjantow, politykow, producentow kielbas itd. itp. . :)
Wycinek z linku podanego przez Gita2:
Cytuj:
By poznać przyczyny katastrofy prezydenckiego Tu-154M, trzeba dokładnie sprawdzić zarejestrowane parametry lotu i stan urządzeń przynajmniej w ostatnich 40 sekundach przed katastrofą. Istotne jest bowiem to, co się działo z silnikami, jakie było położenie manetek w kabinie i jakie były parametry pracy poszczególnych silników - uważa doświadczony pilot, który zgodził się na rozmowę z "Naszym Dziennikiem".

To jest GENIALNE! Ze tez nikt wczesniej nie wpadl na ten pomysl. Brawo ND.

Cz maja 06, 2010 10:10

Droga Julko, teoria spiskowa ze swej definicji sugeruje winnego, który działał świadomie i z rozmysłem. Twoje posty i pomysły miały charakter oskarżania i oczerniania pewnych grup ludzi - oskarżenia o czyn straszny popełniony z premedytacja, co przy braku jawnych, bezpośrednich dowodów podchodzi mi pod złamamie jednego z punktów Dekalogu. Ja zaś zasugerowałam czyjs błąd spowodowany serią wypadków ścisle ze sobą powiązanych. Nikt tu nikogo nie chciał zabic, nikt nie miał takich pomysłow. Ot, jest różnica pomiędzy pijanym świadomie wjeżdżającym w tłum ludzi a osoba, której na przykład pod koła wtoczył się niespodziewanie pijak albo wbiegło dziecko i ten nie zdążył go ominąć.

Rózni nas jeszcze to, ze ja starałam się (krótko bo krótko) obalić teorie dotyczące zamachu, mało tego - zweryfikowałam nawet swoje własne pomysły po ujrzeniu informacji że głos prawdopodobnie należał do kobiety. Ty chyba nie odpuścisz, jesteś całkowicie bezkrytyczna.

Tu szacunek dla Osirisa za słowa, ze jeśli winien jest prezydent on to przyjmie i zaakceptuje.

Rózni nas forma, ale tego nie zrozumiesz. Mozna sobie tu pogdybać, po to jest przecież ten wątek - ale gdybajmy z głową, prezentujmy fakty a jednoczesnie nie starajmy sie oskarżać o świadome wykończenie prawie setki osób tych, którzy akurat nam się w polityce nie podobają. Tak nie można.

Cz maja 06, 2010 12:04

Prezydent "mało znaczącego kraju" ,w którym akurat odkryto duże złoża gazu.Tę sprawę poruszono tu......
http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=tk15.txt

Cz maja 06, 2010 12:14
Cytuj:

Kłamała?
Widziałeś zapewne wielokroć teren katastrofy - krzewy, drzewa, chaszcze, mokradła - myślisz, że karczowano cały teren?
Wjeżdżał sprzet cięcki, układano płyty betonowe - mogło powodowac to wpychanie w głąb ziemi różnych rzeczy.
Kopano, przesiewano w epicentrum miejsca katastrofy.
Na obrzeżach w róznej odległości napewno będą jeszcze odnajdywac różne rzeczy.
Nie ma wtym nic dziwnego, ani tajemniczego.
Cyryl - jednym słowem ze względu na gaz kazdy kolejny prezydent RP będzie unicestwiany.....co ztem odpuścić - wydobycie gazu czy wybory prezydenta?

Cz maja 06, 2010 12:14

Cyryl napisał(a):
Prezydent "mało znaczącego kraju" ,w którym akurat odkryto duże złoża gazu.Tę sprawę poruszono tu......
http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=tk15.txt

no bo właśnie te szczątki samolotu jakimś dziwnym trafem na dużą odległość się rozleciały

Cz maja 06, 2010 12:16

Alus nikt nie bedzie unicestwiony bo Polska podpisała z Rosją nową umowę na gaz do 2020-któregoś tam roku,pomimo,że zaczynamy rękami amerykańskimi poszukiwać złóż w Polsce.

Cz maja 06, 2010 12:20

A widziałes film z katastrofy w lesie Kabackim? Po 23 latach ludzie wciąż znajduja tam drzazgi z samolotu.

A ja dalej mówię - "amatorszczyzna" i przypał. W biały dzień, przy takiej technice, przy monitoringu satelitarnym całej ziemi, kilkaset metrów od zabudowań ludzkich i lotniska zrzucic z nieba rządowy samolot i dobijac ludzi z broni bez tłumika...
Autorka chyba nie wie, ze Lech Kazyński szans na reelekcję raczej nie miał, jego notowania mocno spadły w ostatnim czasie i był raczej dla Rosji "nieszkodliwy". Likwidacja tego biednego człowieka po prostu była bez sensu, za wiele do stracenia, praktycznie nic do zyskania.

Cz maja 06, 2010 12:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 93  Następna strona