PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
kosiarz1 napisał(a): Hm uważasz, ze posiadanie 8 dzieci jest niemoralne? Ciekawe...ja uwazam, ze wrecz przeciwnie. Szanuje takie osoby i podziwiam. Wychowanie 8 osób jest bardzo ciezkie i kosztowne. Szanuję, podziwiam, lecz robię inaczej. Czy kosiarz ma jeszcze szacunek do samego siebie?
|
Cz gru 08, 2016 11:14 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Warszawa, 08.12.2016 (ISBnews) - Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie (GPW) porozumiała się z Polskim Funduszem Rozwoju (PFR) i Biurem Informacji Kapitałowych (BIK) ws. utworzenia polskiej agencji ratingowej, poinformowała prezes Giełdy Małgorzata Zaleska. Według niej, w pierwszej kolejności agencja zajęłaby się nadawaniem ratingu średnim i małym spółkom.
"Znaczącym osiągnięciem jest uzgodnienie porozumienia dotyczącego utworzenia polskiej agencji ratingowej we współpracy z Polskim Funduszem Rozwoju i Biurem Informacji Kapitałowych. W naszym zamyśle agencja ta ma w pierwszej kolejności nadawać rating papierom wartościowym emitowanym przez średnie i małe spółki, które nie mają możliwości skorzystania z usług dużych zagranicznych agencji. Chcemy nie tylko pomóc tym spółkom,ale także zwiększyć przejrzystość na rynku akcji i obligacji, co przełoży się na zaufanie inwestorów tak do spółek, jak i do GPW" - powiedziała Zaleska podczas spotkania prasowego.
"Krajowa agencja ratingowa wypełni lukę na polskim rynku kapitałowym, a przede wszystkim będzie impulsem do budowania w Polsce kultury ratingu" - dodała. Wprawdzie nie będą nadawać ratingów na poziomie krajowym, ale może przyczynią się do odmitologizowania agencji ratingowych 
|
Cz gru 08, 2016 13:57 |
|
 |
kosiarz1
|
SweetChild napisał(a): kosiarz1 napisał(a): Hm uważasz, ze posiadanie 8 dzieci jest niemoralne? Ciekawe...ja uwazam, ze wrecz przeciwnie. Szanuje takie osoby i podziwiam. Wychowanie 8 osób jest bardzo ciezkie i kosztowne.  Przecież pisaliśmy o tym przypadku: Małgosiaa napisał(a): Twierdzą, że po to mają dzieci, aby ich utrzymywały z zasiłków (...) Takie podejście uważam za niemoralne. Tak. Racja, nie doczytałem Jednak nie uwazam, zeby takich rodzin było wiele. Ciezko normalnie zyc z zasiłku. Jest to typowa wegetacja, jezeli nie nadużywa sie odzywek, oczywiscie. Nie znam takich duzych rodzin osobiscie. Jednak te co maja powyzej 3 dzieci, tak nie kombinują. Cytuj: Wprawdzie nie będą nadawać ratingów na poziomie krajowym, ale może przyczynią się do odmitologizowania agencji ratingowych Jeszcze dzis znacjonalizowano Pekao S.A.  i Seremet przyznał, ze nie do konca ta "niezaleznosc" prokuratury jej na dobre wyszła. Co mnie zdziwilo, strasznie skrytykował prokurature Gdansk-Wrzeszc i prawie przyznał, ze w okregowej Gdanskiej bnyly jakies wałki 
|
Cz gru 08, 2016 16:16 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
KOD idzie sobie i spokojnie śpiewa.
Tymczasem na manifestacji PiSu skandują:
Byłeś w ZOMO, jesteś w KODzie Zawsze będziesz siedział w smrodzie.
Zdrajcy Polski, pachołki Moskwy.
Targowica! Targowica!
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt gru 13, 2016 17:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): KOD idzie sobie i spokojnie śpiewa.
Targowica! Targowica! I krzyczą tak biorąc sobie za patrona ks J. Popiełuszkę  ..... na czele wystawili zdjęcia zamordowanego za wolność i za pojednanie kapłana....tak rozumieją ewangeliczne nawoływanie i prośbę ks Jerzego zło dobrem zwyciężaj 
|
Wt gru 13, 2016 17:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Soul33 napisał(a): KOD idzie sobie i spokojnie śpiewa.
Targowica! Targowica! I krzyczą tak biorąc sobie za patrona ks J. Popiełuszkę  ..... na czele wystawili zdjęcia zamordowanego za wolność i za pojednanie kapłana....tak rozumieją ewangeliczne nawoływanie i prośbę ks Jerzego zło dobrem zwyciężaj  I Król musi wysłuchiwać jak Polacy rozumieją Jego naukę i misję http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... -w,,8.html
|
Wt gru 13, 2016 17:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): KOD idzie sobie i spokojnie śpiewa.
Targowica! Targowica! Ta Targowica jest szczególnie radosna. Niech mnie ktoś naprostuje, jeśli źle myślę, ale konfederacje barska i targowicka to są pierwociny polskiej prawicy, prawda? W obu przypadkach chodziło przecież o dalece posunięty legalizm i konserwatyzm, i o zachowanie i obronę należnych praw – o prawo i sprawiedliwość po prostu.
|
Wt gru 13, 2016 23:06 |
|
 |
zepp
|
ErgoProxy napisał(a): Soul33 napisał(a): KOD idzie sobie i spokojnie śpiewa.
Targowica! Targowica! Ta Targowica jest szczególnie radosna. Niech mnie ktoś naprostuje, jeśli źle myślę, ale konfederacje barska i targowicka to są pierwociny polskiej prawicy, prawda? W obu przypadkach chodziło przecież o dalece posunięty legalizm i konserwatyzm, i o zachowanie i obronę należnych praw – o prawo i sprawiedliwość po prostu. Jak twierdzą znawcy, żyjemy w czasach post-polityki, i dawne kategorie prawica, lewica, konserwatyzm, liberalizm nie działają. Dla przypodobania się wyborcom, partie wybierają z każdej z tych kategorii pojęcia przydatne w "bieżączce " politycznej. Mówiąc skrótowo, nastąpiło pomieszanie i powszechna nieznajomość znaczeń.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Śr gru 14, 2016 10:27 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Uczestnicy marszu KOD też wznosili takie konfliktowe hasła typu "misiewicze, piotrowicze" albo "13-ego grudnia spałeś do południa" ale, z tego, co zauważyłem, ewidentnie lżejsze. Generalnie bardzo dobrze to zorganizowali, bo we w miarę spokojnej i pozytywnej formie oraz skupili się na tym, czym powinni się zajmować, czyli obroną standardów demokracji i niczym więcej (jak np. poprzednio reformą edukacji).
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Śr gru 14, 2016 17:15 |
|
 |
Dariusz-555
|
najstarsi gorale nie pamietaja kiedy ostatnio w Rzeczpospolitej byly standardy demokracji . a czy . . . demokracja moze byc niestandardowa ?
|
Śr gru 14, 2016 18:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A jak liczebne były te demonstracje? Czytałem coś ze z zapowiadanych szumnie tysięcy było kilka tysięcy. Coś nam KOD umiera, albo zima zaskoczyła. Ktoś wie coś więcej? Ja jestem ostatnio skazany głównie na telewizje i tam co kanał to inna wersja.
|
Śr gru 14, 2016 18:54 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Soul33 napisał(a): Uczestnicy marszu KOD też wznosili takie konfliktowe hasła typu "misiewicze, piotrowicze" albo "13-ego grudnia spałeś do południa" ale, z tego, co zauważyłem, ewidentnie lżejsze. Generalnie bardzo dobrze to zorganizowali, bo we w miarę spokojnej i pozytywnej formie oraz skupili się na tym, czym powinni się zajmować, czyli obroną standardów demokracji i niczym więcej (jak np. poprzednio reformą edukacji). Te "niekonfliktowe" hasła to na przykład o tych dzieciach z 500+ zabijanych uderzeniem o ścianę? https://www.youtube.com/watch?v=ICLH2mophFk
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr gru 14, 2016 21:05 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Pojedyncze osoby to mogą być niespełna rozumu i wszędzie tacy się zdarzają. Tego się nie da uniknąć niestety. Gorzej, gdy brednie skanduje tłum. Jak o "czerwonej hołocie" do Frasyniuka, Janasa i innych bohaterów opozycji. Na takie marsze PiSu niedługo tylko naziole i bandyci będą chodzić. Tak, jak na mecze polskiej ligi. Bo normalni ludzie będą się zwyczajnie bać takiego towarzystwa. Coroner napisał(a): Coś nam KOD umiera, albo zima zaskoczyła. Ponieważ ludzi dopada marazm i bezsilność. Oczywiście zima też ma swoje znaczenie.
|
Śr gru 14, 2016 23:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem kto chodzi na marsze. Ale nie wydaje mi się żeby chodzili tylko naziole. Trochę podróżuje po Polsce i mogę skonfrontować to co piszecie z tym co mówi tzw. prowincja. I o dziwo poparcie dla PiS jest ogromne. Ostatnio przebywałem na ścianie wschodniej i często byłem atakowany za sceptycyzm co do rzadu PiS.
Oglądałem dzisiaj kabaret z PE. Oglądaliście. Ciekaw jestem do czego się jeszcze posunie Schetyna. Bo to ze tylko Polaków widziałem na debacie a ogólnie chyba nawet 10% deputowanych nie było. Nawet tych z frakcji do której należy PO
|
Cz gru 15, 2016 1:26 |
|
 |
Johnny99
|
PiS zyskał kolejnego sojusznika: http://wpolityce.pl/polityka/319316-pro ... politycznaNo to pozostaje już tylko czekać, aż PiS otwarcie poprą Palikot i Kotliński..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz gru 15, 2016 8:25 |
|
|
|