Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 3:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
kosiarz1 napisał(a):
Hm uważasz, ze posiadanie 8 dzieci jest niemoralne? Ciekawe...ja uwazam, ze wrecz przeciwnie.
Szanuje takie osoby i podziwiam. Wychowanie 8 osób jest bardzo ciezkie i kosztowne.

Szanuję, podziwiam, lecz robię inaczej.

Czy kosiarz ma jeszcze szacunek do samego siebie?

Cz gru 08, 2016 11:14

Warszawa, 08.12.2016 (ISBnews) - Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie (GPW) porozumiała się z Polskim Funduszem Rozwoju (PFR) i Biurem Informacji Kapitałowych (BIK) ws. utworzenia polskiej agencji ratingowej, poinformowała prezes Giełdy Małgorzata Zaleska. Według niej, w pierwszej kolejności agencja zajęłaby się nadawaniem ratingu średnim i małym spółkom.

"Znaczącym osiągnięciem jest uzgodnienie porozumienia dotyczącego utworzenia polskiej agencji ratingowej we współpracy z Polskim Funduszem Rozwoju i Biurem Informacji Kapitałowych. W naszym zamyśle agencja ta ma w pierwszej kolejności nadawać rating papierom wartościowym emitowanym przez średnie i małe spółki, które nie mają możliwości skorzystania z usług dużych zagranicznych agencji. Chcemy nie tylko pomóc tym spółkom,ale także zwiększyć przejrzystość na rynku akcji i obligacji, co przełoży się na zaufanie inwestorów tak do spółek, jak i do GPW" - powiedziała Zaleska podczas spotkania prasowego.

"Krajowa agencja ratingowa wypełni lukę na polskim rynku kapitałowym, a przede wszystkim będzie impulsem do budowania w Polsce kultury ratingu" - dodała.

Wprawdzie nie będą nadawać ratingów na poziomie krajowym, ale może przyczynią się do odmitologizowania agencji ratingowych :brawo:

Cz gru 08, 2016 13:57

SweetChild napisał(a):
kosiarz1 napisał(a):
Hm uważasz, ze posiadanie 8 dzieci jest niemoralne? Ciekawe...ja uwazam, ze wrecz przeciwnie.
Szanuje takie osoby i podziwiam. Wychowanie 8 osób jest bardzo ciezkie i kosztowne.

:o Przecież pisaliśmy o tym przypadku:
Małgosiaa napisał(a):
Twierdzą, że po to mają dzieci, aby ich utrzymywały z zasiłków (...)

Takie podejście uważam za niemoralne.

Tak. Racja, nie doczytałem Jednak nie uwazam, zeby takich rodzin było wiele. Ciezko normalnie zyc z zasiłku.
Jest to typowa wegetacja, jezeli nie nadużywa sie odzywek, oczywiscie.
Nie znam takich duzych rodzin osobiscie. Jednak te co maja powyzej 3 dzieci, tak nie kombinują.

Cytuj:
Wprawdzie nie będą nadawać ratingów na poziomie krajowym, ale może przyczynią się do odmitologizowania agencji ratingowych

Jeszcze dzis znacjonalizowano Pekao S.A. :mrgreen: i Seremet przyznał, ze nie do konca ta "niezaleznosc" prokuratury jej na dobre wyszła. Co mnie zdziwilo, strasznie skrytykował prokurature Gdansk-Wrzeszc i prawie przyznał, ze w okregowej Gdanskiej bnyly jakies wałki :x

Cz gru 08, 2016 16:16
Moderator

KOD idzie sobie i spokojnie śpiewa.

Tymczasem na manifestacji PiSu skandują:

Byłeś w ZOMO, jesteś w KODzie
Zawsze będziesz siedział w smrodzie.

Zdrajcy Polski, pachołki Moskwy.

Targowica! Targowica!

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt gru 13, 2016 17:30
Soul33 napisał(a):

Targowica! Targowica!

I krzyczą tak biorąc sobie za patrona ks J. Popiełuszkę :( ..... na czele wystawili zdjęcia zamordowanego za wolność i za pojednanie kapłana....tak rozumieją ewangeliczne nawoływanie i prośbę ks Jerzego zło dobrem zwyciężaj :diabel:

Wt gru 13, 2016 17:44
Alus napisał(a):
Soul33 napisał(a):

Targowica! Targowica!

I krzyczą tak biorąc sobie za patrona ks J. Popiełuszkę :( ..... na czele wystawili zdjęcia zamordowanego za wolność i za pojednanie kapłana....tak rozumieją ewangeliczne nawoływanie i prośbę ks Jerzego zło dobrem zwyciężaj :diabel:

I Król musi wysłuchiwać jak Polacy rozumieją Jego naukę i misję
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... -w,,8.html

Wt gru 13, 2016 17:58
Soul33 napisał(a):

Targowica! Targowica!

Ta Targowica jest szczególnie radosna. Niech mnie ktoś naprostuje, jeśli źle myślę, ale konfederacje barska i targowicka to są pierwociny polskiej prawicy, prawda? W obu przypadkach chodziło przecież o dalece posunięty legalizm i konserwatyzm, i o zachowanie i obronę należnych praw – o prawo i sprawiedliwość po prostu.

Wt gru 13, 2016 23:06

ErgoProxy napisał(a):
Soul33 napisał(a):

Targowica! Targowica!

Ta Targowica jest szczególnie radosna. Niech mnie ktoś naprostuje, jeśli źle myślę, ale konfederacje barska i targowicka to są pierwociny polskiej prawicy, prawda? W obu przypadkach chodziło przecież o dalece posunięty legalizm i konserwatyzm, i o zachowanie i obronę należnych praw – o prawo i sprawiedliwość po prostu.

Jak twierdzą znawcy, żyjemy w czasach post-polityki, i dawne kategorie prawica, lewica, konserwatyzm, liberalizm nie działają. Dla przypodobania się wyborcom, partie wybierają z każdej z tych kategorii pojęcia przydatne w "bieżączce " politycznej. Mówiąc skrótowo, nastąpiło pomieszanie i powszechna nieznajomość znaczeń.

Śr gru 14, 2016 10:27
Moderator

Uczestnicy marszu KOD też wznosili takie konfliktowe hasła typu "misiewicze, piotrowicze" albo "13-ego grudnia spałeś do południa" ale, z tego, co zauważyłem, ewidentnie lżejsze. Generalnie bardzo dobrze to zorganizowali, bo we w miarę spokojnej i pozytywnej formie oraz skupili się na tym, czym powinni się zajmować, czyli obroną standardów demokracji i niczym więcej (jak np. poprzednio reformą edukacji).

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr gru 14, 2016 17:15

najstarsi gorale nie pamietaja kiedy ostatnio w Rzeczpospolitej byly standardy demokracji .
a czy . . . demokracja moze byc niestandardowa ?

Śr gru 14, 2016 18:37
A jak liczebne były te demonstracje? Czytałem coś ze z zapowiadanych szumnie tysięcy było kilka tysięcy.
Coś nam KOD umiera, albo zima zaskoczyła.
Ktoś wie coś więcej? Ja jestem ostatnio skazany głównie na telewizje i tam co kanał to inna wersja.

Śr gru 14, 2016 18:54
Moderator

Soul33 napisał(a):
Uczestnicy marszu KOD też wznosili takie konfliktowe hasła typu "misiewicze, piotrowicze" albo "13-ego grudnia spałeś do południa" ale, z tego, co zauważyłem, ewidentnie lżejsze. Generalnie bardzo dobrze to zorganizowali, bo we w miarę spokojnej i pozytywnej formie oraz skupili się na tym, czym powinni się zajmować, czyli obroną standardów demokracji i niczym więcej (jak np. poprzednio reformą edukacji).

Te "niekonfliktowe" hasła to na przykład o tych dzieciach z 500+ zabijanych uderzeniem o ścianę?
https://www.youtube.com/watch?v=ICLH2mophFk

Śr gru 14, 2016 21:05
Zobacz profil WWW
Moderator

Pojedyncze osoby to mogą być niespełna rozumu i wszędzie tacy się zdarzają. Tego się nie da uniknąć niestety.

Gorzej, gdy brednie skanduje tłum. Jak o "czerwonej hołocie" do Frasyniuka, Janasa i innych bohaterów opozycji.

Na takie marsze PiSu niedługo tylko naziole i bandyci będą chodzić. Tak, jak na mecze polskiej ligi. Bo normalni ludzie będą się zwyczajnie bać takiego towarzystwa.

Coroner napisał(a):
Coś nam KOD umiera, albo zima zaskoczyła.

Ponieważ ludzi dopada marazm i bezsilność.

Oczywiście zima też ma swoje znaczenie.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr gru 14, 2016 23:55
Nie wiem kto chodzi na marsze. Ale nie wydaje mi się żeby chodzili tylko naziole.
Trochę podróżuje po Polsce i mogę skonfrontować to co piszecie z tym co mówi tzw. prowincja. I o dziwo poparcie dla PiS jest ogromne. Ostatnio przebywałem na ścianie wschodniej i często byłem atakowany za sceptycyzm co do rzadu PiS.

Oglądałem dzisiaj kabaret z PE. Oglądaliście. Ciekaw jestem do czego się jeszcze posunie Schetyna. Bo to ze tylko Polaków widziałem na debacie a ogólnie chyba nawet 10% deputowanych nie było. Nawet tych z frakcji do której należy PO

Cz gru 15, 2016 1:26

PiS zyskał kolejnego sojusznika:

http://wpolityce.pl/polityka/319316-pro ... polityczna

No to pozostaje już tylko czekać, aż PiS otwarcie poprą Palikot i Kotliński..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz gru 15, 2016 8:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407 ... 622  Następna strona