PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
PiS wypełnia obietnice wyborcze i pochyla sie nad najuboższymi.....po 13 tys zł premii na Mikołaja dla marszałków i wicemarszałków sejmu i po 22,500 zł premii dla marszałków senatu.....niech Naród cieszy, a co....
|
Cz gru 15, 2016 10:09 |
|
|
|
 |
zepp
|
Alus napisał(a): PiS wypełnia obietnice wyborcze i pochyla sie nad najuboższymi.....po 13 tys zł premii na Mikołaja dla marszałków i wicemarszałków sejmu i po 22,500 zł premii dla marszałków senatu.....niech Naród cieszy, a co.... To nie jest groźne, a w porównaniu do rozdawnictwa 500+ to są grosze. Groźna jest faktyczna likwidacja TK, zamach na wolności obywatelskie ( ustawa inwigilacyjna, o zgromadzeniach...), rozwałka oświaty, indoktrynacja historyczna, tworzenie prywatnej armii Szalonego Antka, dzielenie ludzi itp. Groźny jest tez marazm, we wcześniejszych postach wspominany : gdy poprzednia władza forsowała ACTA, zrobił się hyr na cały kraj, a teraz cisza, tylko KOD.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Cz gru 15, 2016 10:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zepp napisał(a): Alus napisał(a): PiS wypełnia obietnice wyborcze i pochyla sie nad najuboższymi.....po 13 tys zł premii na Mikołaja dla marszałków i wicemarszałków sejmu i po 22,500 zł premii dla marszałków senatu.....niech Naród cieszy, a co.... Cytuj: To nie jest groźne, a w porównaniu do rozdawnictwa 500+ to są grosze. Groźna jest faktyczna likwidacja TK, zamach na wolności obywatelskie ( ustawa inwigilacyjna, o zgromadzeniach...), rozwałka oświaty, indoktrynacja historyczna, tworzenie prywatnej armii Szalonego Antka, dzielenie ludzi itp. Groźny jest tez marazm, we wcześniejszych postach wspominany : gdy poprzednia władza forsowała ACTA, zrobił się hyr na cały kraj, a teraz cisza, tylko KOD. Ja to wiem, wskazuję jedynie na obłudę.....non stop głoszone było my nie PO, i de facto nie PO, bo w pazerności na kasę i stołki przeskakują PO o kilka długości. 500+ jest zagrożeniem dla budżetu, ale dla 40% rodzin jest darem ratującym od biedy. Jest tylko jedynie dawane bez rozsądku, bo w przypadku ok 30% to naddatek dla bogatych.
|
Cz gru 15, 2016 11:51 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Coroner napisał(a): A jak liczebne były te demonstracje? Czytałem coś ze z zapowiadanych szumnie tysięcy było kilka tysięcy. Coś nam KOD umiera, albo zima zaskoczyła. Ktoś wie coś więcej? Niestety też nie spotkałem jakiś wiarygodnych danych o liczebności, np. z policji. Na moje oko nie wyglądało to źle, wprawdzie nie widać wielkiej dynamiki, ale do umierania KODu chyba jeszcze daleko. Te manifestacje nigdy nie miały potencjału, aby przerodzić się w jakiś Majdan, więc zaskoczenia raczej nie ma.
|
Cz gru 15, 2016 11:54 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Coroner napisał(a): Nie wiem kto chodzi na marsze. Ale nie wydaje mi się żeby chodzili tylko naziole. Jeśli ciągle będą wznosić agresywne hasła, to tak się skończy, że normalni ludzie nie będą mieli ochoty brać udziału w takich marszach. Coroner napisał(a): Ostatnio przebywałem na ścianie wschodniej i często byłem atakowany za sceptycyzm co do rzadu PiS. Taa, poparcie dla PiS rośnie wraz z odległością na wschód.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz gru 15, 2016 12:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bo 4 letnia Oliwka to sama rozbiła sie o ścianę Cytuj: Coś nam KOD umiera, albo zima zaskoczyła. Cytuj: Ponieważ ludzi dopada marazm i bezsilność.
Oczywiście zima też ma swoje znaczenie. Niezły marazm.....marsze i demonstracje w 116 miastach RP i za granicą, w samej Warszawie 30 tys uczestników.....na spotkaniu zwolenników dobrej zmiany z naczelnikiem 3 tys.
|
Cz gru 15, 2016 12:25 |
|
 |
SweetChild
|
Soul33 napisał(a): Coroner napisał(a): Ostatnio przebywałem na ścianie wschodniej i często byłem atakowany za sceptycyzm co do rzadu PiS. Taa, poparcie dla PiS rośnie wraz z odległością na wschód. Ciekawe, że taka sama zależność występowała w przypadku poparcia dla NSDAP w latach 30-tych w Niemczech, a partia ta wygrała demokratyczne wybory z wynikiem powyżej 35%, odwołując się do haseł typu wstawanie z kolan i zajmowanie należnego miejsca w Europie.
|
Cz gru 15, 2016 12:29 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Alus napisał(a): Bo 4 letnia Oliwka to sama rozbiła sie o ścianę Na zabite dziecko chyba kasy się nie dostaje? Poza tym co wspólnego może mieć 4-letnie dziecko z 500+? Raczej nikt go nie urodził dla tych pieniędzy. Cytuj: Niezły marazm.....marsze i demonstracje w 116 miastach RP i za granicą, w samej Warszawie 30 tys uczestników.....na spotkaniu zwolenników dobrej zmiany z naczelnikiem 3 tys. Na pewno uczestników było dużo mniej niż na początku KOD-u. Zmniejsza się nadzieja, że coś się uda osiągnąć. Teraz trzeba czekać aż zacznie narastać niezadowolenie i bunt.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz gru 15, 2016 12:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Na zabite dziecko chyba kasy się nie dostaje?
Poza tym co wspólnego może mieć 4-letnie dziecko z 500+? Raczej nikt go nie urodził dla tych pieniędzy. Ano to, że takim "rodzicom" powinno sie obligatoryjnie dzieci zabierać, bo 500+ i tak nie trafia na potrzeby dziecka. Jak mówią pracownicy domów dziecka, rodzina zabierze dzieciaka jeden raz w miesiącu na sobotę i niedzielę i otrzymuje za to 500+......a dzieciaka przez miesiąc i tak utrzymuje społeczeństwo. System jest niedopracowany, podobnie jak ustawa o likwidacji gimnazjów......w działaniach rządu PiS dominuje chaos, pytanie czy wynikający z niekompetencji czy zamierzony. Cytuj: Na pewno uczestników było dużo mniej niż na początku KOD-u. Zmniejsza się nadzieja, że coś się uda osiągnąć. Teraz trzeba czekać aż zacznie narastać niezadowolenie i bunt. Mniej, ale zawsze tak bywa.....po stanie wojennym szeregi Solidarności z 10 milinów stopniały do rzędy kilku tysięcy. Zniechęcenie zawsze się wkrada w obliczu przemocy i dominacji siły.
|
Cz gru 15, 2016 13:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Coroner napisał(a): Nie wiem kto chodzi na marsze. Ale nie wydaje mi się żeby chodzili tylko naziole. Jeśli ciągle będą wznosić agresywne hasła, to tak się skończy, że normalni ludzie nie będą mieli ochoty brać udziału w takich marszach. Nie wiem jaka jest prawda o marszach bo z założenia nie uczestniczę w takich zgromadzeniach. Pamiętam tylko jak media relacjonowały marsze w 11.11. i pokazywały właśnie takich wyrostków a było to tylko 10% całego marszu. I pamiętam jak reagowali w innych mediach uczestnicy. Dlatego jak nie byłem to się nie wypowiadam jak tam jest.
|
Cz gru 15, 2016 13:21 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Każdy uczestnik marszu musiał słyszeć głośno skandowane hasła. Alus napisał(a): System jest niedopracowany A tutaj na pewno się zgadzamy.
|
Cz gru 15, 2016 13:30 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Cytuj: Na pewno uczestników było dużo mniej niż na początku KOD-u. Zmniejsza się nadzieja, że coś się uda osiągnąć. Teraz trzeba czekać aż zacznie narastać niezadowolenie i bunt. Mniej, ale zawsze tak bywa.....po stanie wojennym szeregi Solidarności z 10 milinów stopniały do rzędy kilku tysięcy. Zniechęcenie zawsze się wkrada w obliczu przemocy i dominacji siły. Ale trzeba przyznać, że na razie nie ma żadnych nieprzyjemności za udział w demonstracjach KODu, policja ochrania zgromadzenie, a nie pałuje i nie zamyka uczestników. Myślę, że ewentualne zniechęcenie ma inne przyczyny niż przemoc czy dominacja siły. Ja natomiast nie zauważyłem, aby na lokalnej manifestacji spadła liczebność. Oczywiście i pamięć i oko mogą mnie zawodzić, dlatego ciekaw byłbym danych policji, na które niestety się nie natknąłem.
|
Cz gru 15, 2016 13:41 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Marek Migalski stwierdził, że do 25 tys. podanych przez Ratusz należy dodać 3000 podanych przez urzędników Błaszczaka i podzielić przez 2.
|
Cz gru 15, 2016 14:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Na zabite dziecko chyba kasy się nie dostaje?
Poza tym co wspólnego może mieć 4-letnie dziecko z 500+? Raczej nikt go nie urodził dla tych pieniędzy. Ano to, że takim "rodzicom" powinno sie obligatoryjnie dzieci zabierać, bo 500+ i tak nie trafia na potrzeby dziecka. Jak mówią pracownicy domów dziecka, rodzina zabierze dzieciaka jeden raz w miesiącu na sobotę i niedzielę i otrzymuje za to 500+......a dzieciaka przez miesiąc i tak utrzymuje społeczeństwo. System jest niedopracowany, podobnie jak ustawa o likwidacji gimnazjów......w działaniach rządu PiS dominuje chaos, pytanie czy wynikający z niekompetencji czy zamierzony. Też się zastanawiam, czy to zwykła niekompetencja, czy sabotaż. Po ustanowieniu minimalnego wynagrodzenia kobieta z jednym dzieckiem wypadnie z ochrony funduszu alimentacyjnego (przekroczy dochód o ... 9 złotych), a gdy zarabia 1600 na rękę (140zł więcej niz minimum), to 500+ tez nie nalezy się.
|
Cz gru 15, 2016 14:22 |
|
 |
Dariusz-555
|
w poscie wyzej jest mowa o minimalnym wynagrodzeniu . minimalne unijne to 36 zl na godzine ( 8,50 Ojro ) . " dobra zmiana " nie moze dociagnac nawet do 12 zl . kredyt zaufania u mnie juz CALKOWICIE wyczerpali .
|
Cz gru 15, 2016 22:28 |
|
|
|