PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
niewiarek
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Moim zdaniem najwyższy czas skończyć z mrzonkami kolesiów uważających, że im się należy. A w czym górnik jest lepszy od rolnika? Dlaczego ten pierwszy korzysta z państwowych profitów? Basta wszelkim profitom. Ja pracuję, ty pracujesz. Ja nie mam żadnych korzyści, a ty dlaczego masz mieć? Uważasz, że praca w kopalni nie jest dla ciebie to ją zmień. Skończmy ze zbiorowym oszustwem. Węgiel zabija, wg statystyk, 45 tys. Polaków rocznie, ze względu na smrody z jego spalania. Koszty leczenia, to wszystko kosztuje, dodatkowo. To są kolejne pieniądze. Ale co tam? Jakieś COP21 w Paryżu? Niech się martwią.
Kto chce niech zerknie na pierwszą stronę dzisiejszej Gazety Wyborczej. Pokazana jest taka mapka, gdzie w Europie najwięcej trują. Polska najbardziej czerwona, najbardziej trująca!
Ale górnik tupnie nogą mając w d...e te 45 tys. ludzi i sejmowi srajdusie już ulegają.
|
Śr gru 02, 2015 15:26 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
W praktyce TK ukształtowała się zasada, że TK orzeka w tych kwestiach, w których spodoba mu się orzec. Tak więc nic nie wiadomo, póki nie zapadnie wyrok.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr gru 02, 2015 15:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co do gornictwa: akcje KGHiM leca na pysk bo podatek od miedzi PiS ma w soim budzecie na przyszly rok i gornicy juz ich nie interesuja. Uchodzcy w Niemczech dostaja (oczywiscie) mniej niz Johnny99 twierdzi, ale nie bede tego tlumaczyc w calosci http://www.fluechtlingsinfo-berlin.de/f ... tlinge.pdfNa stronie 7 jest tabelka. Grundleistung to baza na zycie, czystosc itp i powinna byc w miare mozliwosci dawana w rzeczach. Barbetrag to to, co dostaja do reki. Np dorosly 134 Euro na miesiac. a dziecko do 5 lat 76 Euro. Poza tym dostaja rozne dodatki celowe, najczesciej jednorazowe, jezeli potrzebuja na garnki itp. Koszty utrzymania uchodzca sa oczywiscie wieksze niz te 134 Euro, bo gdzies musi mieszkac, ktos sie musi nim zajac itp. A co do TK: najlepiej, jak PiS zamiast zajmowac sie przepchaniem swoich kandydatow po prostu w nocy przepchnie ustawe o rozwiazaniu TK i bedzie po problemie. A potem wszystkich sedziow w kraju wyslac na szkolenie z prawa obowiazujacego od wyborow do PAD i bedzie swiety spokoj. A swoja droga sadzac po kolesiach ktorzy dostaja teraz stanowiska z laski PiSu, to wyglada ze to prawo i sprawiedliwosc ma samych kandydatow z problemami z prawem i sprawiedliwoscia. Np ten pan: http://polska.newsweek.pl/daniel-obajte ... 988,1.html
|
Śr gru 02, 2015 18:22 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): A co do TK: najlepiej, jak PiS zamiast zajmowac sie przepchaniem swoich kandydatow po prostu w nocy przepchnie ustawe o rozwiazaniu TK i bedzie po problemie. Niestety się nie da, bo TK jest zapisany w Konstytucji  Podobnie jak np. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr gru 02, 2015 18:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
TK ma bardzo słabą legitymację, jest w istocie organem politycznym, jest w dzisiejszych realiach organem partyjnym. To trzeba zmienić, ograniczyć. Musimy tą sprawę rozwiązać w interesie miażdżącej większości Polaków, J. Kaczyński, TV Republika. W interesie miażdżącej większości 19% Polaków, prezes "odpolitycznia" politykami z PiS....sędzia senator PiS, adwokat prezesa, pisowski harcownik rzucający obelgi nawet na zmarłych, członek komitetu poparcia Dudy.
|
Śr gru 02, 2015 19:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak to jest czlonkiem PiSu? Przeciez nie wolno im byc w jakiejkolwiek partii? Cytuj: Sędzia nie może należeć do partii politycznej, związku zawodowego ani prowadzić działalności publicznej nie dającej się pogodzić z zasadami niezależności sądów i niezawisłości sędziów. Konstytucja RP Art 178 Swoja droga, to jedna dobra rzecz jest: ludzie zaczeli sie pasjonowac Konstytucja i prawem w Polsce.
|
Śr gru 02, 2015 19:39 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): pilaster napisał(a): Od zwycięstwa PIS w wyborach prezydenckich WIG spadł już o ponad 20% i nadal spada. Kapitał ucieka z Polski szerokim strumieniem. Mamy więc kolejną "dobra zmianę" Przecież pilaster zawsze powtarzał, że sytuację w Polsce należy oceniać w kontekście sytuacji na świecie. Jak więc w tym kontekście wyglądają te spadki? Słuszna uwaga. Spójrzmy więc, jak wyglądamy na tle największej światowej gospodarki - USA: DJI vs. WIG20(ostatnie 5 miesięcy, nasz WIG20 -17%, amerykański DJI ... bez zmian) Ale OK, jesteśmy w Europie, więc może spójrzmy bliżej - Niemcy: DAX vs. WIG20(ostatnie 5 miesięcy, nasz WIG20 -17%, niemiecki DAX ... bez zmian) Może chociaż Bratankowie, zajrzyjmy do Budapesztu: BUX vs. WIG20(ostatnie 5 miesięcy, nasz WIG20 -17%, węgierski BUX ... +8%) To może zerknijmy tam, gdzie też niedawno doszły do władzy partie spod znaku Populizm i Socjalizm = Grecja: ATH vs. WIG20(ostatnie 5 miesięcy, nasz WIG20 -15%, grecki ATH -6%) Tym razem, jak się spojrzy na wykres, to przynajmniej widać pewne podobieństwa. Ale jakoś mało to pocieszające, że jesteśmy bardziej czerwoni od Greków Ale żeby nie było, że widzę tylko minusy, proponuję na koniec wycieczkę na Ukrainę: UX vs. WIG20(ostatnie 5 miesięcy, nasz WIG20 -17%, ukraiński UX -29%) Jest więc sukces PiS 
|
Śr gru 02, 2015 21:25 |
|
 |
Dariusz-555
|
drogi " SweetChild " . zapomniales ze Polacy juz dawno nie kupuja tych bajek o ucieczkach kapitalu zagranicznego gdy PiS dojdzie do wladzy . udowodnili to w wyborach . straszenie PiS-em juz nie modne .
|
Śr gru 02, 2015 21:41 |
|
 |
proteom
|
Mecenas Piotr Pszczółkowski został sędzią TK  Facet, który nie ma: 1. żadnego dorobku naukowego, nawet mizernego, w zakresie prawa konstytucyjnego; 2. żadnego doświadczenia jako sędzia, choćby sądu okręgowego! Czy czujecie, to co ja?  PiS chce w ten sposób ośmieszyć TK.
|
Cz gru 03, 2015 0:02 |
|
 |
Dariusz-555
|
a czy czules to samo co ja gdy byly prezydent mial powazne problemy gramatyczno ortograficzne i osmieszal Polske ?
|
Cz gru 03, 2015 4:42 |
|
 |
Witold
|
Dariusz-555 napisał(a): drogi " SweetChild " . zapomniales ze Polacy juz dawno nie kupuja tych bajek o ucieczkach kapitalu zagranicznego gdy PiS dojdzie do wladzy . udowodnili to w wyborach .
straszenie PiS-em juz nie modne . To przecież nie jest straszenie. To jest obserwacja rzeczywistości i wyciąganie z niej wniosków. Są one takie, że PiS w trzy tygodnie osiągnął potwierdzenie straszenia. WIG20 nie spadł tak nisko od 2008 roku. PiS w ciągu mniej niż miesiąca swoich rządów doprowadził do stanu z czasu wielkiego, międzynarodowego kryzysu gospodarczego. Brawo PiS  Cytuj: a czy czules to samo co ja gdy byly prezydent mial powazne problemy gramatyczno ortograficzne i osmieszal Polske ? Aha, bo to jest przewinienie porównywalne z demontażem instytucji państwowych i zażynaniem gospodarki: stawianie byków w dyktandzie. Mogłeś już wymyślić coś lepszego.
|
Cz gru 03, 2015 4:55 |
|
 |
zepp
|
Johnny99 napisał(a): W praktyce TK ukształtowała się zasada, że TK orzeka w tych kwestiach, w których spodoba mu się orzec. Tak więc nic nie wiadomo, póki nie zapadnie wyrok. Nie , TK orzeka w sprawach które zostaną zgłoszone przez uprawnione instytucje. Sam z siebie niczego nie rozstrzyga.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Cz gru 03, 2015 6:51 |
|
 |
zepp
|
Dariusz-555 napisał(a): straszenie PiS-em juz nie modne . Co nie znaczy, że bezpodstawne. A i moda nieuchronnie wraca.... dzięki PiS.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Cz gru 03, 2015 7:28 |
|
 |
zepp
|
proteom napisał(a): Mecenas Piotr Pszczółkowski został sędzią TK  Facet, który nie ma: 1. żadnego dorobku naukowego, nawet mizernego, w zakresie prawa konstytucyjnego; 2. żadnego doświadczenia jako sędzia, choćby sądu okręgowego! Czy czujecie, to co ja?  PiS chce w ten sposób ośmieszyć TK. Jego kolega z ławy sędziowskiej ( podobno już zaprzysiężeni) też sroce nie wypadł .... http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 99560.html
|
Cz gru 03, 2015 7:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zepp napisał(a): Dariusz-555 napisał(a): straszenie PiS-em juz nie modne . Co nie znaczy, że bezpodstawne. A i moda nieuchronnie wraca.... dzięki PiS. Zwłaszcza gdy trzeba będzie dla pomysłów PiS ponosić dodatkowe koszty - choćby zapowiedź opłaty audiowizualnej, którą zapłać wszyscy - czy ci dotychczas zwolnieni z opłat abonamentu i ci nie posiadający w domu telewizora. Jeśli to prawda, że w projekcie Dudy jest obligatoryjne ozusowanie wszystkich umów o pracę, w tym odejście od ryczałtu dla osób prowadzących działalność gospodarczą, na rzecz wyliczania składki od rzeczywistych dochodów, czyli zniszczy polski drobny biznes. Gdy portfel zostanie odchudzony nikt nie będzie musiał straszyć PiS. Cytuj: Mecenas Piotr Pszczółkowski został sędzią TK  Facet, który nie ma: 1. żadnego dorobku naukowego, nawet mizernego, w zakresie prawa konstytucyjnego; 2. żadnego doświadczenia jako sędzia, choćby sądu okręgowego! Czy czujecie, to co ja?  PiS chce w ten sposób ośmieszyć TK. Od początku tej zawieruchy chodzi o zniwelowanie rangi TK, mogącego przeszkadzać we wprowadzaniu ustaw pisowskich i budowie "nowej Polski" wedle wizji PiS.
|
Cz gru 03, 2015 9:04 |
|
|
|