PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
SweetChild napisał(a): mikkel napisał(a): Wreszcie zwolennicy PiS-u jawnie przyznają, że chcą powrotu do socjalizmu. Co oni przyznają bądź nie i na ile jawnie ma drugorzędne znaczenie. Po owocach ich poznacie  Prof Staniszkis o owocach http://wiadomo.co./prof-Staniszkis-Kacz ... h-do-celu/
|
Cz gru 22, 2016 10:38 |
|
|
|
 |
Andy72
|
Ależ ja nie twierdzę że PiS są idealni i są aniołkami! Są proamerykańscy i stąd proizraelscy, poza tym niepotrzebnie (Macierewicz!) antyrosyjscy. Ale widzę że chodzi im o Polskę w odróżnieniu od PO i Nowoczesnej!
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Cz gru 22, 2016 11:14 |
|
 |
JedenPost
|
Andy72 napisał(a): Ale widzę że chodzi im o Polskę w odróżnieniu od PO i Nowoczesnej! No tak, chodzi im o Polskę dla siebie.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz gru 22, 2016 11:31 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Andy72 napisał(a): Takie media jak TVN czy GazWyb zawłaszczają rynek. Mają pozycję dominującą i prywatne zdanie szefów, często są to agendy takich ludzi jak Soros, wpływają na politykę państwa. Jeee tam. Właśnie od ponad roku widać, jak wielki wpływ na politykę państwa ma TVN  Właśnie takie historie, jak Brexit, wygrana PiS czy Trumpa, pokazały, że władza mediów i ich wpływ na politykę państwa, choć z pewnością występują, są jednak ograniczone. Zwłaszcza, że druga strona bynajmniej nie pozostaje tu bierna.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz gru 22, 2016 11:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak tam, fani dobrej zmiany i PiSu? Dalej z klapkami na oczach przyklaskujecie wszystkiemu, co prezes postanowi? Jawne klamstwa wam tez nie przeszkadzaja? http://www.tvn24.pl/jarubas-i-borowska- ... 750,s.htmlTak to mozna wszystko “przeglosowac“ z kara smierci dla nienalezacych do partii wlacznie. Cel uswieca srodki, cel uswieca srodki.. Ktos jest jeszcze tak naiwny, ze wierzy, ze prezesa ktokolwiek zatrzyma?
|
Cz gru 22, 2016 13:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Ktos jest jeszcze tak naiwny, ze wierzy, ze prezesa ktokolwiek zatrzyma? Oczywiście, że zatrzyma, Ten, który zatrzymuje wszystkich.....Kaczyńskie nie jest nieśmiertelny, a wiek robi swoje.
|
Cz gru 22, 2016 13:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oberprokurator Ziobro straszy sedziow...prawem. http://www.tvn24.pl/ziobro-o-karaniu-se ... 704,s.htmlWiem, ze Pan Bog nierychliwy ale sprawiedliwy, ale czasem ma sie nadzieje, ze ludzkosc nie musi dojsc do muru, tylko ze ktos moze szalencow powstrzymac.
|
Cz gru 22, 2016 13:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wyśle panią prezes TK.....w poznańskim sądzie w co drugiej sprawie w której orzekała popełniała karygodne błędy, za co została odsunięta. P. Pszczółkowski przez 10 lat skupywał długi szpitali zbijając tym krociowy majątek. Tacy ludzie służą wiernie, bo w przypadku oporu zbyt dużo mają do stracenia. W historii wszyscy satrapi posługiwali sie tego rodzaju ludźmi, bo ci z racji chronienia swojej przeszłości, rozkazy wypełniali wiernie z wyprzedzeniem.
|
Cz gru 22, 2016 14:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oj, Kael, przecież wiesz, że demokracja to taki żydowski wynalazek, za przeproszeniem. W końću w Biblii stoi jak wół, że ma być królestwo, a demokrację to robił Sanhedryn, jak radził nad Jezusem. Dlaczego tak? Bo oni dyskutowali i argumentowali, jeden tak, drugi śmak, ale wszyscy razem, świadomi pewnego dobra wspólnego, większego od każdego uczonego w Piśmie z osobna. Tak ich przecież wszystkich Kajfasz przekonał: apelując do tego większego, wspólnego dobra, bez którego nie byłoby ani Sanhedrynu, ani Świątyni nawet. A w królestwie jest wola królewska i szlus.
Że Jarubas i Borowska się wykręcają od udziału w królestwie? Musi kąkol i plewa, do ognia z nimi, na stos.
|
Cz gru 22, 2016 14:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ergo, nie dobijaj mnie... Dlaczego nie moze byc w Polsce normalnie? Dlaczego fani historii (pomijam, ze napisanej pod ich dyktando z nowymi bohaterami) sa do tego stopnia zaslepieni, ze nie widza, jak w tejze historii konczyli tacy jak oni?
Dlaczego swieci-katolicy-od-hostii sa pozbawieni instynktu samozachowawczego, o przyzwoitosci czy wiedzy nie wspominajac i sami sobie dol kopia?
Dlaczego?
|
Cz gru 22, 2016 15:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem. Ale może i lepiej, że tacy się dorwali do władzy. Im wyżej zabrną, z tym większym hukiem z wysokości zlecą, aż pójdzie echo przez pokolenia, czego w polityce robić nie wolno. I nasze dzieci będą miały spokój...
Wesołych.
|
Cz gru 22, 2016 15:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): Wesołych. Nawzajem
|
Cz gru 22, 2016 15:52 |
|
 |
kosiarz1
|
Ten Zurek chyba sedzia z krsu fajny jest. Gdy TK byl ich, sedziowie zbuntowani, beda wbrew prawu uznawac jego wyroki, teraz jest nie nasz, to te wyroki nie beda dla nich wiazace. Trzeba jak najszybciej pozbyc sie takich usluznych ludzi. Jeszcze szybciej!
|
Pt gru 23, 2016 9:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Daruj sobie takie teksty i zajmij się faktem, że każdą opłatę, którą jakakolwiek firma odprowadza do instytucji państwowych, księgowość bierze z pieniędzy zarobionych na klientach. Tak się działo i dzieje w całym świecie....odkryłes jakieś novum  Niczego nie odkryłem. Zastanów się nad tym, na czym polega kłamstwo tekstów, że jeżeli rząd wprowadza nowy podatek, to np. "banki przerzucą go na klientów".
|
Pt gru 23, 2016 9:09 |
|
 |
kosiarz1
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Alus napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Daruj sobie takie teksty i zajmij się faktem, że każdą opłatę, którą jakakolwiek firma odprowadza do instytucji państwowych, księgowość bierze z pieniędzy zarobionych na klientach. Tak się działo i dzieje w całym świecie....odkryłes jakieś novum  Niczego nie odkryłem. Zastanów się nad tym, na czym polega kłamstwo tekstów, że jeżeli rząd wprowadza nowy podatek, to np. "banki przerzucą go na klientów". Tak. Tylko nie do konca. Jezeli jest wolna konkurencja, ktorej oczywiscie nie ma, moze sie zdarzyc, ze jakis bank sie wylamie, i zejdzie ze swojej marzy, nie podnoszac uslugi o podatek. Oczywiscie w normalnych konkurencyjnych warunkach mogloby sie tak zdarzyc. Gdyby przesledzic rynek, moze ktorys z bankow tak zrobil, nie wiem. Wiem, ze moje oplaty nie wzrosly, a mam konta w dwoch bankach, oczywiscie polskich... 
|
Pt gru 23, 2016 9:16 |
|
|
|