PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Koniec sporu o TK? Co dalej z Trybunałem?
Coroner napisał(a): Monika Olejnik to zapewne jest z PiS bo napisała w Gazecie Wyborczej ze Kaczyński rozegrał opozycje jak chciał. Dla mnie M. Olejni to nie wyrocznia - tylko wyjątkowo oglądam jej program "Kropka nad i". Nawet politycy PiS i to w randze ministrów nie wskazują wygranej PiS. PiS w sondażach ze stycznia nic nie zyskał, PO i N nie straciła, bo różnice rzędu 1-2% to pryszcz. A stracili wszyscy politycy pospołu.....we wrześniu 2016 w rankingu zaufania parlament zajął ostatnie miejsce ze wskazaniem 22%, za to w nieufności jest liderem 56%. Jedni drudzy w zażartej walce między sobą zapominają - żadne królestwo wewnętrznie skłócone nie ostoi się 
|
So sty 14, 2017 17:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zarzuciłaś mi ze to tylko pisowskie media mówiły ze PiS wygrał. Jak pokazałem ze nie tylko to robisz unik tradycyjny dla zwolenników jednej opcji. Zreszta podobnie zachowują się propagandyści drugiej strony.
|
So sty 14, 2017 18:41 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): W sondażach partyjnych zwiększone poparcie uzyskała jedynie PSL - nie straciła PO ani N. Wersję wygranej PiS forsuję jedynie media PiS- owskie. . http://www.parlamentarny.pl/sondaze/ibris-pis-liderem-z-wiekszym-poparciem-niz-opozycja-dalej-po-i-nowoczesna,130.htmlSondaż IBRIS Kod: grudzień - styczeń PiS - 30,1 34,7 PO - 19,1 17,1 N - 20,3 13,3 Kukiz - 8,6 8,6 PSL - 5,7 5,7
Faktycznie: nikt nie stracił, nikt nie zyskał 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So sty 14, 2017 18:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na pewno stronniczy sondaż. I pewnie robili to na zwolennikach PiS. Idę o zakład ze zaraz takie bedą głosy. Jak nawet gwiazda TVN stwierdziła ze PiS wygrał a tutaj na forum idziecie w zaparte.
|
So sty 14, 2017 19:26 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
No raczej nie przegrał ale przecież sondaże są zmienne w czasie, więc nic nie musi z tego wynikać.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So sty 14, 2017 19:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): No raczej nie przegrał ale przecież sondaże są zmienne w czasie, więc nic nie musi z tego wynikać. Ale gdy chce się dowieść swoich racji to zmiana na plus 1-2% urasta do rangi K2 ....ba, nawet "hiena i stokrotka" Olejnik staje się wiarygodną wyrocznią  .....
|
N sty 15, 2017 9:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): W sondażach partyjnych zwiększone poparcie uzyskała jedynie PSL - nie straciła PO ani N. Wersję wygranej PiS forsuję jedynie media PiS- owskie. . http://www.parlamentarny.pl/sondaze/ibris-pis-liderem-z-wiekszym-poparciem-niz-opozycja-dalej-po-i-nowoczesna,130.htmlSondaż IBRIS Kod: grudzień - styczeń PiS - 30,1 34,7 PO - 19,1 17,1 N - 20,3 13,3 Kukiz - 8,6 8,6 PSL - 5,7 5,7
Faktycznie: nikt nie stracił, nikt nie zyskał  Niezbyt udolna ta Twoja manipulacja Z tego samego portalu http://www.parlamentarny.pl/sondaze/cbo ... c,125.htmlZapomniałeś jeszcze przytoczone przez Ciebie trendy ze strony M. Palady ze wskazanie PiS -39%. Pamięć szwankuje? Kto wygrał?/kto stracił? - wizerunkowo stracili wszyscy. PiS uchwalenie budżetu, wzorem rządów PO+PSL, miał jak to się mówi przysłowiowo "z palcem w....". A z projektu ograniczenia wstępu dziennikarzom musiał zrezygnować - jak to przestrzegał prezes PiS potknął sie o własne nogi. - bez zadymy ze Szczerbą ten projekt Kuchcińskiego także swobodnie PiS by przegłosował. "Zapominacie" jeszcze o zapowiedzianych przez PiS + P. Dudę + RRM na dzień 11.styczeń 2017r manifestacji poparcia dla rządu, podczas którego manifestujący mieli czapkami przykryć opozycję......brakło chętnych?????????????
Ostatnio edytowano N sty 15, 2017 10:56 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
N sty 15, 2017 10:52 |
|
 |
Johnny99
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Jednym z nielicznych komentatorów, który uważa, że to Kaczyński przegrał w sejmowym kryzysie okazał się być Palikot: http://palikot.pl/kleska-kaczynskiego/. Dużo trafnych spostrzeżeń zbieżnych z moimi. Już od dawna zresztą nie widzę u Kaczyńskiego żadnych świadectw "genialnej strategii".
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N sty 15, 2017 10:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bo Palikot jest autorytetem i basta. Po jego wyczynach dostał czerwona kartkę od wyborców. A to ze zgadzasz się z jego poglądami to wiele mówi . O tobie.
|
N sty 15, 2017 11:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I to pisze ktos kto zachwyca sie pogladami JKM!
|
N sty 15, 2017 12:08 |
|
 |
Johnny99
|
Coroner napisał(a): Bo Palikot jest autorytetem i basta. Nie, po prostu uważam, że trafnie ocenił tę sytuację. Cytuj: Po jego wyczynach dostał czerwona kartkę od wyborców. Owszem, a mimo to, jak dla mnie, w tej chwili trafnie ocenił tę sytuację. Cytuj: A to ze zgadzasz się z jego poglądami to wiele mówi . O tobie. Orzekł bezstronny Coroner. Bezstronny aż do ostatniej kropli antypisowskiej krwi! 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N sty 15, 2017 12:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Bo Palikot jest autorytetem i basta. Po jego wyczynach dostał czerwona kartkę od wyborców. A to ze zgadzasz się z jego poglądami to wiele mówi . O tobie. Skoro potępiana w czambuł, zaliczona do resortowych dzieci Olejnik stała się autorytetem, to czemu nie Palikot? 
|
N sty 15, 2017 13:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Olejnik jest po prostu dziennikarzem sprzyjającym poprzedniej ekipie. O czym wielokrotnie pisałem. Dlatego przywołałem jej felieton na łamach GW. Dla mnie ona nie jest w żaden sposób wiarygodna. To ze ona tak mówi to taki probierz co twierdzą wrogowie PiS. Różnica miedzy Palikotem a Olejnik jest wielka. Palikot swoim zachowaniem wykreślił się z towarzystwa ludzi którym podaje się rękę. Olejnik jest mocno stronnicza ale nie posunęła się do takich niskich zagrywek jak on.
Co do JKM w wielu poglądach się z nim zgadzam. Wiele jego poglądów to utopia, ale wiele to całkiem ciekawe tezy. Przez to nie mogę być jak mi zarzucacie zwolennikiem PiS. Wolność gospodarcza i socjalizm nie idą razem ze sobą w parze.
Znamienne jest tez to zamiast konkretów jest adpersonam. Ale tak to bywa w systemach plemiennych.
|
N sty 15, 2017 14:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Znamienne jest tez to zamiast konkretów jest adpersonam. Powyżej napisałeś, że Johnny nie ma racji, bo podziela zdanie Palikota. Ciężko o bardziej personalną zagrywkę.
|
N sty 15, 2017 14:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To był raczej wyraz zdziwienia. Bo uważałem Johnego za inteligentnego rozmówcę. Ale ten Palikot go pogrążył w moich oczach.
|
N sty 15, 2017 14:36 |
|
|
|