Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 12:59

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość
Post Re: Wybory 2010
Cytuj:
ja mam podobnie tylko odwrotnie. głosują na PO, PIS, SLD a nie potrafią uzasadnić tego nawet. oni akurat się właśnie zlewają z szarą masą. co do niszowych kandydatów to nie znam wielu ludzi, którzy ich popierają, ale jak się trafią to zazwyczaj potrafią w miarę uzasadnić swoje zdanie, oczywiście nie wszyscy. ja sam głosuję na Korwina-Mikke, który jest trochę niszowy, ale wydaje mi się, że znam jego poglądy całkiem całkiem ;) szkoda, że pomija się go tutaj w dyskusji, bo prezentuje naprawdę sensowny światopogląd i spojrzenie na gospodarkę.

pozdrawiam ;)

O tym programie mówisz :D
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/Odebra ... 75943768,n

Pt maja 21, 2010 17:19

Alus, nie wiem o co chodzi ;) bo jak dla mnie to całkiem ciekawy wpis ;)
bardziej chodzi np. o to:
http://korwin-mikke.pl/strony/wolnosc_i ... s_programu
chciałbym też dowiedzieć się o podobnych zarysach programu właśnie np. Kaczyńskiego i Komorowskiego. przydałyby się ;)

pozdrawiam

Pt maja 21, 2010 22:57
Cytuj:
Alus, nie wiem o co chodzi ;) bo jak dla mnie to całkiem ciekawy wpis ;)

No wiesz ja akurat nie muszę się martwic bo posiadam nieruchomośc na własność ....ale większośc młodych wyborców przy założeniu p. K. Mikke już nie miałoby prawa głosu :D

Pt maja 21, 2010 23:42

Alus napisał(a):
Choc nie lubie sposobu prowadzenia programów przez Rymanowskiego, ten wyjątkowo oglądałam. Więc wiem co mówił J. Zelnik, nez tłumaczenia z polskiego na nasze :-)
Ale zawsze lepiej jest przytoczyć oryginalny cytat, tak żeby każdy mógł go sobie sam zinterpretować :-D
Cytuj:
Wałęsy z przyczyn oczywistych nie pokazywał TVN ani Polsat :-)
Jak najbardziej pokazywały, tyle że już po jego prezydenckiej kadencji.
Cytuj:
Michnik z Wałęsą na pieńku mieli znacznie wczesniej niż na scenie politycznej zaistniał J. Kaczyński, który w tamtych czasach był bardzo mało znaną postacią.
Mało znany? Twórca pierwszej partii politycznej wywodzącej się z Solidarności- Porozumienia Centrum? Człowiek, który konstruował rząd Mazowieckiego, a potem wylansował Walęsę na prezydenta?
Cytuj:
Konflikt między Michnikiem i Kaczyńskim rozczął się od czasu odejścia Kaczyńskich z kancelarii prezydenta i stworzeniu partii PC, a zwłaszcza po usunięciu rządu Olszewskiego
Różnice zdań między Kaczyńskim, a lewicą Solidarnościową (Michnik,Geremek, Kuroń) istniały już od Okrągłego Stołu i dotyczyły zupelnie innej wizji przemian ustrojowych w Polsce (ogólnie mówiąc było to pytanie czy stopniowo demokratyzować PRL w we wspóldziałaniu z jego byłymi funkcjonariuszami-czy też budować zupełnie nowe państwo) oraz odmiennego światopoglądu (to były czasy kiedy solidarnościowa lewica większe zagrożenie niż w utrzymaniu wpływów komunistów widziała w rządach prawicy i "państwie wyznaniowym")
Cytuj:
Lapsusy słowne w rodzaju Borubar, Irasiad, małpa w czerwonym, to nie dzieło dziennikarzy, ale wypowiedzi śp. L. Kaczyńskiego.
Z wypowiedzi "Boruc bardzo się starał" dziennikarz zrobił "Borubara", a z autentycznego kibica sportu i futbolu, jakim był Lech Kaczyński zrobiono ignoranta, który z odwróconym szalikiem (to też była manipulacja, co udowodnił niedawno jeden z blogerów pokazując zdjęcia z tego meczu) pokazuje się na meczach, żeby poprawić sondaże.
Cytuj:
Podejrzewam, że gdyby Kaczyńscy nie upartywali w mediach swoich osobistych wrogów, i nie zarzucali im non stop kłamstw, relacjonowanie byłoby inne.
To mieli zgadzać się na kłamstwa, którymi zresztą byli obrzucani od czasów ich wystąpienia przeciwko polityce solidarnościowej lewicy? Mieli nie protestować gdy media donosiły o "Telegrafie", lojalce z czasów stanu wojennego" (spreparowanej przez pracujących w UOPie SB-ków w ramach inwigilacji prawicy), rzekomych powiązaniach z FOZZ-em?
Te zarzuty na tyle były nagłośnione przez liberalno-lewicowe media, że mimo ich zdementowania krążą w internecie do dzisiaj, a rzekomą lojalkę wykorzystywali polityczni przeciwnicy, choćby Bronisław Komorowski mówiący (Sugestia, że ktoś tutaj coś sfałszował wydaje mi się działaniem "niemęskim", bo trzeba mieć odwagę powiedzenia: "tak, podpisałem lojalkę"). Później zarzuty się zmieniły, ale metody manipulacji pozostały te same. Ale oczywiście media nigdy nie były wrogie polskiej centroprawicy, nawet wspomniani przez Wajdę "przyjaciele z TVN" :-D

So maja 22, 2010 9:53

Spragniony napisał(a):
dziwne, że Kaczyński i Komorowski mają takie poparcie, skoro nawet nie ogłosili swoich programów. niby na jakiej podstawie ludzie podejmują decyzje skoro nie znają ich zamierzeń?
Czy obaj ci kandydaci nie zajmowali się wcześniej polityką? Znamy ich od 20 lat i to nie tylko z programów, ale przede wszystkim dokonań.
Cytuj:
Nie znam osób, które głosują na kogoś, bo ma duże poparcie. Za to znam osoby, które głosują na kandydata niszowego, aby się wyróżnić.

To jakoś niewiele jest tych osób sądząc po notowaniach niszowych kandydatów :-D
Cytuj:
ja sam głosuję na Korwina-Mikke, który jest trochę niszowy, ale wydaje mi się, że znam jego poglądy całkiem całkiem ;) szkoda, że pomija się go tutaj w dyskusji, bo prezentuje naprawdę sensowny światopogląd i spojrzenie na gospodarkę.
Moim zdaniem nie są sensowne: brak prawnej ochrony życia (kwestia in vitro) lub też legalizacja narkotyków. A już na pewno nie świadczą o chrześcijańskim światopoglądzie. Hasła zmniejszenia kosztów państwa i obniżenia podatków są sensowne, ale akurat bardziej pasują do wyborów parlamentarnych, prezydent się takimi rzeczami w zasadzie nie zajmuje. Są poza tym wartości ważniejsze niż wolny rynek.

So maja 22, 2010 10:03
zbanowany na stałe

Cytuj:
...ja sam głosuję na Korwina-Mikke,

Korwin Mikke jest utopista. On uwaza, ze kazdy obywatel ma zdolnosci oceny rowne profesorowi uniwersytetu. W jego mniemaniu przepisy ruchu drogowego sa zbedne, ograniczaja mozliwosci skretu w lewo kiedy jemu sie to podoba. Korwin Mikke zyje w wyimaginowanym swiecie i zaczyna byc zwyczajnie glupi.

So maja 22, 2010 12:28

Cytuj:
Moim zdaniem nie są sensowne: brak prawnej ochrony życia (kwestia in vitro) lub też legalizacja narkotyków.

co do in vitro to nie wiem co on sądzi. pasuje mi natomiast, że jest przeciw aborcji i eutanazji. a co do narkotyków, to sorry, ale skoro alkohol jest legalny to np. czemu konopia nie może być? warto też pomyśleć jak bardzo czarny rynek narkotykowy by podupadł jeśli by zalegalizowano lekkie narkotyki.

Cytuj:
Są poza tym wartości ważniejsze niż wolny rynek.

no pewnie, że tak. nikt tego nie neguje.

Cytuj:
W jego mniemaniu przepisy ruchu drogowego sa zbedne, ograniczaja mozliwosci skretu w lewo kiedy jemu sie to podoba.

w sumie nie wiem skąd to pochodzi. ja czytałem kiedyś, jak pisał o tym, że można skręcać w prawo nawet jak jest czerwone (na zasadzie strzałki, chociaż faktycznie jej nie ma). a o całkowitym zniesieniu przepisów to nie słyszałem ;)

Cytuj:
Czy obaj ci kandydaci nie zajmowali się wcześniej polityką? Znamy ich od 20 lat i to nie tylko z programów, ale przede wszystkim dokonań.

tym bardziej się dziwię, że mają takie poparcie. dziwi mnie, że ludzie nie pragną zmian. głosują na tych samych ludzi, oczekując zmian. ja przynajmniej oczekuję zmian. i właśnie w jakimś programie chciałbym zobaczyć jakie zmiany proponują.

pozdrawiam ;)

So maja 22, 2010 15:01
Cytuj:
Mało znany? Twórca pierwszej partii politycznej wywodzącej się z Solidarności- Porozumienia Centrum? Człowiek, który konstruował rząd Mazowieckiego, a potem wylansował Walęsę na prezydenta?

Parti równolegle powstałej z Unią Demokratyczną
Konstruował owszem, ale jego nazwisko nie należało to tych z pierwszej linii, znznych z mediów.
Cytuj:
Różnice zdań między Kaczyńskim, a lewicą Solidarnościową (Michnik,Geremek, Kuroń) istniały już od Okrągłego Stołu i dotyczyły zupelnie innej wizji przemian ustrojowych w Polsce (ogólnie mówiąc było to pytanie czy stopniowo demokratyzować PRL w we wspóldziałaniu z jego byłymi funkcjonariuszami-czy też budować zupełnie nowe państwo) oraz odmiennego światopoglądu (to były czasy kiedy solidarnościowa lewica większe zagrożenie niż w utrzymaniu wpływów komunistów widziała w rządach prawicy i "państwie wyznaniowym")
Nie tak znaczna, jak przedstawiane jest to aktualnie - przecież wsród sygnatariuszy był Kongres Liberalno Demokratyczny, Stronnictwo Demokratyczne.
SD to przecież przystwaka PZPR, KLD - liberałowie pod przewodnictwe, Janusza Lewandowskiego.

Cytuj:
Z wypowiedzi "Boruc bardzo się starał" dziennikarz zrobił "Borubara", a z autentycznego kibica sportu i futbolu, jakim był Lech Kaczyński zrobiono ignoranta, który z odwróconym szalikiem (to też była manipulacja, co udowodnił niedawno jeden z blogerów pokazując zdjęcia z tego meczu) pokazuje się na meczach, żeby poprawić sondaże.

Znów tłumaczenie z polskiego na nasze
http://video.interia.pl/obejrzyj,film,97824

Cytuj:
To mieli zgadzać się na kłamstwa, którymi zresztą byli obrzucani od czasów ich wystąpienia przeciwko polityce solidarnościowej lewicy? Mieli nie protestować gdy media donosiły o "Telegrafie", lojalce z czasów stanu wojennego" (spreparowanej przez pracujących w UOPie SB-ków w ramach inwigilacji prawicy), rzekomych powiązaniach z FOZZ-em?
Te zarzuty na tyle były nagłośnione przez liberalno-lewicowe media, że mimo ich zdementowania krążą w internecie do dzisiaj, a rzekomą lojalkę wykorzystywali polityczni przeciwnicy, choćby Bronisław Komorowski mówiący (Sugestia, że ktoś tutaj coś sfałszował wydaje mi się działaniem "niemęskim", bo trzeba mieć odwagę powiedzenia: "tak, podpisałem lojalkę"). Później zarzuty się zmieniły, ale metody manipulacji pozostały te same. Ale oczywiście media nigdy nie były wrogie polskiej centroprawicy, nawet wspomniani przez Wajdę "przyjaciele z TVN" :-D

Obie strony nie pozostawały sobie dłużne i pomówień padało wiele z obu stron mnóstwo..

So maja 22, 2010 16:11

Obrazek

Obrazek

Jeżeli chodzi o poglądy, w moim przypadku 80-90% zgodność z Markiem Jurkiem.

So maja 22, 2010 20:11
zbanowany na stałe

O wlasnie! Ta tabela potwierdza moje zdanie o Korwinie. Narkotyki i bron. Tylko tego trzeba naszym dziarskim rodakom! :)

So maja 22, 2010 20:44

Korwin-Mikke jest przeciwny aborcji - małe sprostowanie.

Dural,
co do broni to ja bym chciał móc obronić się przed napastnikami na ulicy. teraz broń mają przestępcy a człowiek niewinny, który pada ich ofiarą nie ma jak się bronić. szerszy dostęp do broni to jak dla mnie sprawa niepodlegająca dyskusji ;)
po tej tabeli widać jak socjalizm w polsce kwitnie. straszne ;(

So maja 22, 2010 22:04

Mam pytanie. Czy członkowie sztabu oraz KH Bronisława Komorowskiego nauczą się kultury politycznej od Jarosława Kaczyńskiego, jego sztabu wyborczego oraz członków komitetów poparcia kandydata PiS?
http://www.tvp.info/informacje/polska/j ... an/1840783

N maja 23, 2010 10:31
Gita2 napisał(a):
Mam pytanie. Czy członkowie sztabu oraz KH Bronisława Komorowskiego nauczą się kultury politycznej od Jarosława Kaczyńskiego, jego sztabu wyborczego oraz członków komitetów poparcia kandydata PiS?

Myslę, że są w stanie opanować sztuke teatralną i na potrzebę czasu zachować się jak gołąbki pokoju :D

N maja 23, 2010 12:16

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Myslę, że są w stanie opanować sztuke teatralną i na potrzebę czasu zachować się jak gołąbki pokoju :D

A kto proponował politykę milości, żeby po roku obłudnej polityki milości powiedzieć z mównicy sejmowej/po aferze hazardowej/, że wypowiada wojne PiSowi?
Zapomniałas, że ten gość nazywa się Tusk i swoję rolę odgrywa faktycznie kiepsko?!

N maja 23, 2010 13:28

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Alus jednak najlepszym aktorem jest Tusk. Jego słowa po wygranych wyborach parlamentarnych "... najważniejsza jest miłość..." wstrząsnęły mną dogłębnie i przez następne parę dni nie mogłem powstrzymać łez.

N maja 23, 2010 14:28
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 89  Następna strona