Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 0:56

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 94  Następna strona
 Krzyż pod pałacem prezydenckim. 
Autor Wiadomość
Post Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Cytuj:
czy Agawa niewiadomoskąd, która pod pałacem raz może w życiu była i na zabytkach i architekturze zna się tak, jak ja na fizyce kwantowej.

Ukyo, to do Ciebie niepodobne.

Wt sie 10, 2010 13:31
osiris napisał(a):
Cytuj:
"Sałaciaku" obrońcy krzyża??

A może coś o Rambo powiecie.
Cóż to za oryginał i bojownik o wolność?

Nie trywializuj....ten człowiek współtworzy Honorowy Komitet Obrony Krzyża - więc ustosunkowanie sie agawy byłoby wskazane.
Wszak ona upatruje w tych ludziach świętych męczenników naprzeciw którym zjednoczyły się wszelkie siły zła.

Wt sie 10, 2010 13:32

Ukyo.Co robi leming,jak nie czyta Gaziety?Łoglonda tefałen 24.Co robi leming,jak nie łoglonda tefałen24?
Łoglonda tefałen.

Wiem,już było

Ostatnio edytowano Wt sie 10, 2010 13:34 przez Cyryl, łącznie edytowano 1 raz

Wt sie 10, 2010 13:33
osiris napisał(a):
Cytuj:
Wlasnie tak... Wczoraj pisales wyraznie, ze PO rekami chuliganow chce usunac krzyz i dlatego usunieto sily porzadkowe. Naprawde uwazasz, ze internet zapomina?

Mowa było o ekscesach poprzedzających wczorajszą manifestację. Czytaj uważnie.
Gdyby jednak nie wprowadzono specjalnych zabezpieczeń to polała by się krew.
Na szczęście przytomność i rozum wróciły w porę i dobrze.

Aha, czyli jednak dobrze? Mimo ze wlasnie dzisaj pisales, ze to bez sensu tyle sluzb porzadkowych do "pokojowej manifestacji"?
Zaraz kolejna manifestacja "obroncow". Tez trzeba bedzie placic za sily porzadkowe, czy moze nie potrzeba, osiris?
A tak naprawde to wy (bo nie ja ;-) ) zaplacicie to z wlasnych podatkow. I tu faktycznie mozna miec pretensje do PO i wladz miasta, ze nie chca ukrocic tych ekscesow juz chocby z powodow finansowych.

Wt sie 10, 2010 13:33
Cytuj:
Mimo ze wlasnie dzisaj pisales, ze to bez sensu tyle sluzb porzadkowych do "pokojowej manifestacji"?

Co było sarkastycznym komentarzem do rzekomo pokojowej manifestacji, która pokojowa było li tylko ze względu na obecność dużej ilości policjantów, którzy zjawili się tam liczebnie ze względu na to iż rozum z nagła powrócił osobom za to odpowiedzialnym.

Ostatnio edytowano Wt sie 10, 2010 13:38 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt sie 10, 2010 13:37

Osiris, no nie podobne, woem. Ale ilez mozna tłumaczyć?
To tak, jakby ktos wymyslił przerobienie Kolumny Zygmunta, albo przebudowę jednej z wież pałacu Królewskiego. Warszawa i tak za piękna nie jest - zostawmy chociaz te nieliczne miejsca, które sanme w sobie sa architektonicznymi dziełami.

Osiris, a nie. ;) Bo policjanci stali głownie za barierkami. W tłumie mieszali się zwolennicy obu opcji i było SPOKOJNIE. ;)

Cyryl,
Obrazek
;)
a TVN24 oglądam moze raz na miesiąc okazyjnie, u kogoś. W domu nie mam telewizji.

Ostatnio edytowano Wt sie 10, 2010 13:40 przez Ukyo, łącznie edytowano 2 razy

Wt sie 10, 2010 13:37
Ukyo napisał(a):
Osiris, no nie podobne, woem. Ale ilez mozna tłumaczyć?
To tak, jakby ktos wymyslił przerobienie Kolumny Zygmunta, albo przebudowę jednej z wież pałacu Królewskiego. Warszawa i tak za piękna nie jest - zostawmy chociaz te nieliczne miejsca, które sanme w sobie sa architektonicznymi dziełami.

Osoba kulturalna i na poziomie (a za taką Ciebie uważam) nigdy nie powinna tracić nerwów.

Wt sie 10, 2010 13:39
Cyryl napisał(a):
Ukyo.Co robi leming,jak nie czyta Gaziety?Łoglonda tefałen 24.Co robi leming,jak nie łoglonda tefałen24?
Łoglonda tefałen.

Wiem,już było

I razem z JPII kochając Zydów usuwa krzyże i całuje Koran :-D
osiris napisał(a):
Co było sarkastycznym komentarzem do rzekomo pokojowej manifestacji, która pokojowa było li tylko ze względu na obecność dużej ilości policjantów.

Co nie przeszkadzało "obrońcom" d niu 3 sierpnia atakować, bić, wyzywać policjantów od esesmanów.

Wt sie 10, 2010 13:40
osiris, znowu wiesz, co ktos powinien? Rece opadaja...

Wt sie 10, 2010 13:40
Cytuj:
Co nie przeszkadzało "obrońcom" d niu 3 sierpnia atakować, bić, wyzywać policjantów od esesmanów.

Droga Alus, wskaż cytat gdzie staję w strasznej obronie owych ludzi.
Nie pochwalam żadnej ze stron.
Stali się oni bezmyślnymi marionetkami w rękach polityków.

Cytuj:
Rece opadaja...

Nie przejmuj się, to przejdzie samo. :D

Wt sie 10, 2010 13:42
Cytuj:
Droga Alus, wskaż cytat gdzie staję w strasznej obronie owych ludzi.
Nie pochwalam żadnej ze stron.

Oczywiście.
Ale wskazuję Ci tylko, że niewiele sensu ma gdybanie - co byłoby gdyby nie było policji.
Oglądałam wczoraj w TVPInfi i TVN24 (nazmiennie) relację i uchwyciłam bijatykę na słupie.
Chłopak z manifestacji zorganizowanej wczoraj, wspiął się na słup i zawieszał jakiś plakat.
Na drugi wdrapał się zwolennik krzyża.
Zaczęli się obaj równo okładać na tych słupach.
Chłopak z manifestacji spadł ze słupa, chłopak - obrońca, trzymając sie słupa kopał ze wściekłością tamtego w głowę.
Dopiero ludzie rzucili się do niego złapali za nogi i ściagnęli na ziemię.
Nie wiadomo kto zacząłby zadymę......

Wt sie 10, 2010 13:49
To co piszesz tylko potwierdza moją wcześniejszą konstatację.
Cytuj:

Kiedy rozum śpi, budzą się demony.

Wt sie 10, 2010 13:53
Terror idzie dalej. Teraz juz z wykorzystanie starej schorowanej kobiety, ktora stracila syna. Obrzydliwe..
http://wiadomosci.onet.pl/2208394,11,ap ... ,item.html

Cytuj:
Wicemarszałek Senatu Zbigniew Romaszewski z kolei zaznaczył, że "minęły cztery miesiące (od katastrofy - red.) i właściwie nie zrobiono praktycznie nic w tej sprawie, aby społeczeństwo miało gwarancję, że ofiary zostaną upamiętnione".

- Ma być decyzja w sprawie uczczenia pamięci tych ludzi na Krakowskim Przedmieściu – podkreślił Romaszewski. - Wydaje się, że można znaleźć odpowiednią formę architektoniczną – dodał.

Czy pan Romaszewski ma pojecie o architekturze i historii sztuki? Bo samymi dobrymi checiami to jest pieklo wybrukowane..

Ostatnio edytowano Wt sie 10, 2010 13:56 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt sie 10, 2010 13:54
czasowo zablokowana

Ukyo napisał(a):
Osiris, a ja Ci nie mówiłam o siedmiu policjantach + STAŁEJ OCHRONIE BOR-u w tamtym miejscu? Już nie wykręcaj się sianem, bo wiesz o co chodzi.

Agawa, tam było kilka tysięcy ludzi 0 jedni mieli mniej lub bardziej trafne transparenty, na pewno pojawiały sie też chamskie odzywki czy rpowokacje. ALE, w porównaniu do wydarzeń z 3 sierpnia, gdzie ludzi było przed pałacem o wiele mniej, było duzo SPOKOJNIEJ.
I to uwazam za sukces tej manifestacji - że młodzi, w owiele większej liczbie, nie musza łamac barierek i przepychac się z policja, żeby dowodzic swoich racji.

Cyryl, taka ona niezalezna, jak ja muzułmańska. ;) Ostatnio ograniczasz się jedynie do posiłkowania się cytatów z mediów a'la Sakiewicz, goracych niczym poezja Mickiewicza a merytorycznie, niestety, słabych, o retoryce Leppera.

Agawa, a przepraszam, gdzie widzisz brak empatii? W tym, że nie rozumiem AGAWY, bo AGAWA chce własnie tam pomnika, niewazne gdzie i jakiego, mozę zasłaniac pałac, pomnik, ale TAM. Ona chce, a ja nie - więc to ja jestem ta zła, bo powinnam ugiąć się pod żądaniami AGAWY?

Pomnik ofiarom się należy i taki na pewno powstanie. Ale nie pod pałacem.

A gdzie ten pomnik? Na cmentarzu czy w kościele? Tylko pod pałacem jest odpowiednie i godne miejsce. Dlaczego? Bo NA SŁUŻBIE i w niewyjaśnionych okolicznościach zginął nasz prezydent z małżonką i wielu ludzi związanych z Pałacem i prezydentem.

Wt sie 10, 2010 13:54
agawa, a co laczy wszystkie ofiary? Ze polecialy jednym samolotem. Czyli najlepsze miejsce to ... Okecie. I ja to pisze na powaznie.

Wt sie 10, 2010 13:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 94  Następna strona