Autor |
Wiadomość |
Hosi
|
 Re: Idziemy na wybory
ErgoProxy napisał(a): Hosi wreszcie zaczyna rozumieć, do kogo w korwinizmie przepłynie realna władza. . Władza spłynie do elity. Kim jest elita? To grupa ludzi która wie że:
Redystrybucja może doprowadzić naszą cywilizację do upadku. Ona nie tylko demoralizuje społeczeństwo, wzmacnia państwo, jako aparat ucisku, nie tylko ogranicza wolność jednostki, ale osłabiając jej motywację i chęć do działania niszczy wysiłek produkcyjny, marnotrawi rzadkie zasoby, wywołując kryzysy, których skutki mogą być dla współczesnego świata przerażające. Obecny kryzys, to kryzys tzw. państwa opiekuńczego, którego fundamentem jest właśnie redystrybucja. Jeśli nie powstrzymamy tego absurdalnego zaboru środków z portfela prywatnego jednych ludzi i przekazywania ich za pośrednictwem klasy polityczno-urzędniczej innym ludziom w celu zyskania ich sympatii i uznania, może dojść do załamania gospodarczego na trudną do wyobrażenia skalę. (Redystrybucja grabież czy ignorancja?) Bedzie to dyktatura niskopodatkowa w której bedzie istniał realny zakaz zakazywania  Cytuj: Swoją drogą, to Hosi powtarza się jak zdarta płyta. Obczytał się w Mistrzu i gada jak ta papuga: gwałt, dziewczynki, gwałt, dziewczynki, gwałt... Głodnemu chleb na myśli? A ten znowu nie rozumie czym jest socjalistycznygwałt. Nawet takie proste rzeczy trza tłumaczyć Klasyczny przykład: bo Korwin powiedział Tutaj chyba kolega nawiązał do korwinistycznych gier małżeńskich. Cytuj: No i w ten sposób wychowujemy sobie rozbrojone społeczeństwo, niezdolne do obrony przed przemocą. Ależ kapitalny raj dla gwałcicieli! No,a Korwin powiedział:dla kazdego normalnego broń. Jest to propozycja społeczeństwa uzbrojonego,zdolnego do obrony. W kapitlsityczno socjlanym bezkorwnizizmie biedna kobitka nawet se postrzelać nie może. Musi paść ofiarą gwałtu.Tego własnie chcą oswiecone posiołki. CZyli musi ponieśc śmierć bez szansy na życie i musi zostac okradziona bez sznasy na godne wynagrodzenie. Cytuj: Czyli jak cię najdzie brunet wieczorową porą, zmień podejście i daj mu z dobrawoli. Ja dam z dobrawoli,a Ty pod przymusem. Socjalzim jest?Jest. Przewaga korwnizmu nad socjlaizmem jest?Jest. Cytuj: Hosi nie zna klasyki nauczania, którego broni? Którego konkretnie? Cytuj: Złota rada Hosiego to jedynie koncept na wydatkowanie w zakresie budżetu domowego.
Aha. Oto zakres stosowania korwinizmu: budżet domowy...
I zauważcie, sam korwinista to przyznaje. Złota rada Hosiego,jak mówi klasyk forum: Oto zakres stosowania korwinizmu Czyli czytanie z bezzrozumieniem jako jeden z elmentów strategii antykorwinizmu Cytuj: Proszę państwa, oto człowiek poważny. Jak podaje dowody behawioralne,to żle.Jak podaje na wyczucie,to też zle.Oto człowiek powazny  . Cytuj: E. Korwiniści z uporem godnym lepszej sprawy pomijają wszelkie inne warianty ustrojowe. O których jak widac nie chce nawet myśleć i mówić EP.Pytanie bez odpowiedzi jako jeden z elementów taktyki klasyka forum. Cytuj: Dla nich istnieje tylko socjalizm, który maniakalnie zwalczają, i to... coś, co pozwoliłem sobie nazwać korwinizmem. Korwinizm psze kolegi,to inaczej:Misseizm,Friedmanizm,Haykizm.Ale to trza sobie najpierw uswiadomić. I zaraz nastąpi riposta:bo w Afryce to działa...korwnizm Cytuj: A korwiniści to przecież Wielcy Znawcy są. Tutaj pełna zgoda. Cytuj: Niczego nie liczą, wszystko bezbłędnie oznaczają na czuja. Niczego i wszystko. I Wiem dlaczego to wszystko i niczego Bo nie masz już człowiecze wytłumaczeniaCytuj: Nauczyłem się u Mistrza Korwina. Że ekonomia obejmuje każdą sferę działalności człowieka. Z którego wykładu to było? Cytuj: Hosi wyczuje, w jakim procencie w Boga, a w jakim w feng shui. Musiałbym z nimi pogadac.U róznych jest róznie Zresztą:Tam nie ma tak jednoznacznych dogmatów jak w kulcie Erydy 
|
Pn cze 09, 2014 9:06 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
ErgoProxy napisał(a): Dla nich istnieje tylko socjalizm, który maniakalnie zwalczają, i to... coś, co pozwoliłem sobie nazwać korwinizmem. Bo istnieją pewne fundamentalia - jak np. to, czy podatki mają być raczej niskie, czy raczej wysokie. To pierwsze to liberalizm, to drugie to socjalizm.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 09, 2014 9:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Naród ma się bogacić  Rosyjski naród jest cholernie bogaty......w 2002r, kobieta, która pracowała na kuchni w przedszkolu w 50 tysięcznym mieście w okolicach Kurska, pierwszy raz zobaczyła dopiero w Moskwie sedes, i kran z bieżącą wodą (autobiografia Francuzki, która w 1945r wyemigrowała wraz z rosyjskim jeńcem do ZSRR, książka "Moje skradzione życie").
|
Pn cze 09, 2014 9:18 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Bo Putin nie jest korwinistą 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 09, 2014 9:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Naród ma się bogacić  Przyklad Putina to doeod na blad myslenia JKM. przy (dowolnym) tyranie nie bogaci sie narod, tylko elity przychylne wladcy, dopoki ich potrzebuje. Kiedy zaczynaja mu zagrazac - ida do lagrow. Ale korwinisci wierza naiwnie, ze akurat ich tyran bedzie zawsze i wszedzie tylko korwinistycznym idealem i ani on, ani jego poplecznicy nie beda sie bogacic niczyja krzywda. A jesli, to potem laskawie rzuca nedzarzom, ktorzy sie nie zalapali na pociag, ochlapy filantropii...
|
Pn cze 09, 2014 9:52 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): Ale korwinisci wierza naiwnie, ze akurat ich tyran bedzie zawsze i wszedzie tylko korwinistycznym idealem i ani on, ani jego poplecznicy nie beda sie bogacic niczyja krzywda. Cóż, głosujesz na kogoś, bo wierzysz, że będzie taki, jaki chcesz, żeby był i z jakiego powodu na niego głosujesz 
|
Pn cze 09, 2014 9:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale JKM nie jest wieczny jak Lenin. Jaka masz gwarancje, ze jego nastepca nie sprzeniewierzy sie idealom filantropii dla przegranych w korwinizmie?
|
Pn cze 09, 2014 11:10 |
|
 |
Johnny99
|
Władza w korwinizmie ma dwie istotne cechy:
1) monarcha (czy dyktator) jest "właścicielem" państwa, 2) władza jest dziedziczna.
Dyktator zatem spośród swoich potomków wybierze tego, któremu przekaże państwo po śmierci, jednocześnie przez cały okres edukacji ucząc go, w jaki sposób nim zarządzać.
Poza tym, co to znaczy, że dyktator miałby się "sprzeniewierzyć ideałom filantropii"? Filantropia nie jest jego zadaniem.
|
Pn cze 09, 2014 11:13 |
|
 |
Andy72
|
Korwin powinien zostać zdelegalizowany. Jawnie mówi z obaleniu demokracji. Hodujemy sobie nowego Hitlera?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pn cze 09, 2014 11:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Johnny99, ty uwazales na historii?
Skad ty bierzesz te naiwna wiare w idealnego korwiniste? Chrzescijanstwo tego nie glosi...
|
Pn cze 09, 2014 11:32 |
|
 |
Johnny99
|
Nikt nie jest idealny, więc i takiej wiary nie mam  A chrześcijaństwo głosi, że wszelka władza pochodzi od Boga 
|
Pn cze 09, 2014 11:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): "Ekscelencją" nazywa Korwin każdego władcę, także np. Tuska, którego uważa za zdrajcę Dla korwinistów, działania Putina są przejawem "tryumfu woli", w opozycji do zachodniej technokracji, czy też "rządów ekspertów". W Rosji nie rządzą "eksperci", tylko Putin. Jest on więc prawdziwym - być może ostatnim - *politykiem* sensu stricto. Putin więc zajął Krym nie dlatego, że tak mu radzili eksperci czy minister finansów itp. tylko dlatego, że chciał. W tym przejawia się jego wyższość nad Zachodem, który nie ma już odwagi niczego chcieć, a nawet jeśli czegoś chce, to nie może tego zrealizować. Głupota korwinistów jest czasami tak rozbrajająca  .
|
Pn cze 09, 2014 12:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ano. Od Boga. To dlaczego JKM chce dac sie wbrac ludziom? I ty w tym wspoldzialasz?
|
Pn cze 09, 2014 12:58 |
|
 |
Johnny99
|
Wcale nie chce, po prostu w obecnej sytuacji nie ma innego wyjścia 
|
Pn cze 09, 2014 13:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie ma innego wyjścia, bo w korwinistycznych kategoriach, w przeciwieństwie do „ekscelencji” Putina, JKM to zwykła niedorajda niezdolna do narzucenia swojego „tryumfu woli” całemu narodowi  .
|
Pn cze 09, 2014 13:24 |
|
|
|