Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 23:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
A mnie pozytywnie zaskoczyła obecność PAD-a na święcie reformacji.

http://www.niedziela.pl/artykul/18802/P ... teranami-w

Niby już tydzień temu, ale dotychczas nikt tutaj nie wspomniał.

Medieval, znowu karygodny przypadek przemilczania?

...

(Koh 3:1nn)

Pt lis 06, 2015 9:12
Prezydent Andrzej Duda otrzymał kilkaset zaproszeń na uroczystości z okazji Święta Niepodległości, w tym od organizatorów Marszu Niepodległości w Warszawie.
Po rannej mszy w Archikatedrze warszawskiej oraz złożeniu kwiatów przed Grobem Nieznanego Żołnierza uda się na uroczystości do Białej Podlaskiej:

http://www.dziennikwschodni.pl/biala/n, ... skiej.html

Pt lis 06, 2015 9:23
bert04 napisał(a):

Może dlatego nikt nie wspomniał, bo nie jest to takie novum.
W nabożeństwie Wielkiego Piątku 2008r w Cieszynie uczestniczył śp. L. Kaczyński, a w 2013r B. Komorowski.

Pt lis 06, 2015 9:44
Moderator

bert04 napisał(a):

Moim zdaniem, tak.
W ogóle mało się w (bardzo popularnych) mediach, czy na forum pisze o tym, co PAD faktycznie robi.
Ewentualnie (bardzo popularne) media (których nie będę z nazwy wymieniał) podają tylko coś, co można wykorzystać przeciwko niemu.

Było coś o wizycie w Rumunii, o jednoczeniu Europy wschodniej i o takich prostych gestach, jak choćby złożenie kwiatów i uczczenie pamięci ofiar pożaru w Bukareszcie zaraz po przylocie? Nie czytałem, bo nie było mnie wtedy w kraju. A znajomi Rumuni i prasa rumuńska, z którą się zapoznałem, bardzo ten gest doceniła w komentarzach zwykłych ludzi.

Pt lis 06, 2015 10:57
Zobacz profil WWW
Najwidoczniej nie doceniają pragnących zmian.....o Wałęsie, Kwaśniewskim, śp Kaczyńskim, Komorowskim rozpisywali co co dzień.......

Pt lis 06, 2015 11:01
Moderator

Soul33 napisał(a):
Okazało się jednak, że Kopacz ma szansę pojechać, jeśli przygotuje dymisję na papierze, który ktoś potem złoży za nią. Czyli chyba dokładnie tak, jak zrobił ostatnio Tusk.

Zauważyć natomiast można coś innego. Wyznaczona data jest jedyną szansą na uniknięcie spotkania Dudy z Kopacz. Niestety teraz to już wygląda na jakąś paranoję. Niekoniecznie u prezydenta.

Daję PiS szansę i niespecjalnie krytykuję na początku, więc tym razem tutaj kończę.

Umówmy się: wyjazd na szczyt premiera, który tego samego dnia podaje się do dymisji byłby bardzo śmieszny, niefortunny i być może nawet żałosny. Kto na szczycie liczyłby się z głosem takiej osoby?

Podejrzewam więc, że to Prezydent będzie obecny na szczycie.
A czy data została ustalona tak, żeby Duda nie spotkał się z Kopacz? Mam wrażenie, że to nadinterpretacja i jeśli jest to jakiś trick polityczny to raczej zmierzający w innym kierunku.

Pt lis 06, 2015 11:02
Zobacz profil WWW
Moderator

Alus napisał(a):
Najwidoczniej nie doceniają pragnących zmian.....o Wałęsie, Kwaśniewskim, śp Kaczyńskim, Komorowskim rozpisywali co co dzień.......

Prosiłem uprzejmie o nie trollowanie?

Pt lis 06, 2015 11:02
Zobacz profil WWW

medieval_man napisał(a):

A czy data została ustalona tak, żeby Duda nie spotkał się z Kopacz? Mam wrażenie, że to nadinterpretacja i jeśli jest to jakiś trick polityczny to raczej zmierzający w innym kierunku.

Taak, nadinterpretacja...
Po prostu zaczęły się ulubione gierki PiS, byle dać prztyczka poprzednikom.
Przyznaję, ze incydent na uroczystościach w Gdańsku byłem skłonny tak właśnie oceniać, jako niefortunny incydent, a to jednak było tylko preludium.
A że powaga państwa na tym ucierpi, nieważne, mamy wszak igrzyska !

Pt lis 06, 2015 11:11

medieval_man napisał(a):
Moim zdaniem, tak.

Oj, Medieval, to była ironia. O obecności PAD-a dowiedziałem się z wiadomości. Nie powiem Ci teraz, których (nie robię sobie notatek), ale to były normalne wiadomości na jednym z kanałów TVP / TVN / Polsat. Czyli, jak to mówisz, media "mętnego nurtu". Być może nawet teleexpres, bo go najczęściej oglądam.

Dziwiłem się natomiast, że na forum, bądź co bądź z nazwy, religijnym, taki akcent uszedł uwadze, a z afer dywanowych czy podawania ręki urabia się tematy-dramaty.
medieval_man napisał(a):
Było coś o wizycie w Rumunii

Powiedziałbym obrazoburczo, że polskie media mejnstriimowe olewają bardziej Rumunię, niż powodują się względami wobec osoby.

Powiedziałbym jeszcze bardziej obrazoburczo, że gdyby tam zginęli Polacy, albo przynajmniej Amerykanie, to może jakiś pies ze zdechłą nogą by o tym w polskiej TV relacjonował. A tak...

medieval_man napisał(a):
Nie czytałem, bo nie było mnie wtedy w kraju.

A co ja mam mówić ?!

...

(Koh 3:1nn)

Pt lis 06, 2015 11:13
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

Mam zacząć zatem pisać merytorycznie.....co drugi dzień za 10...5...3 dni upadnie rząd debili, na wodomózgowie chorują wyborcy wyborcy POi, nie wspomnę o poziomach intelektualnych....lubisz takie klimaty, oj lubisz......

Pt lis 06, 2015 11:14
Moderator

Duda już kilkakrotnie spotkał Ewę Kopacz i kilkakrotnie podał jej rękę. Nie przesadzaj.

Czy sądzisz, że spotkanie w Sejmie byłoby czymś więcej, gdy PEK będzie na mównicy składała dymisję (pewnie oskarżając przy okazji swoich politycznych przeciwników i strasząc nowym rządem i Kaczyńskim) a PAD będzie siedział na galerii w loży prezydenckiej?
Tam nawet nie będzie jak ręki podać.
Więc nie o to chodzi.

Pt lis 06, 2015 11:17
Zobacz profil WWW
Moderator

Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

Mam zacząć zatem pisać merytorycznie.....co drugi dzień za 10...5...3 dni upadnie rząd debili, na wodomózgowie chorują wyborcy wyborcy POi, nie wspomnę o poziomach intelektualnych....lubisz takie klimaty, oj lubisz......

Zajmuj się po prostu sobą i tym, jak jesteś odbierana, a nie bierz przykładu z tych, których krytykujesz?
Proste? Da się?

Pt lis 06, 2015 11:19
Zobacz profil WWW
Cytuj:
Zajmuj się po prostu sobą i tym, jak jesteś odbierana, a nie bierz przykładu z tych, których krytykujesz?
Proste? Da się?

Przez 11 lat nie miałam problemów z odbiorem.....najwidoczniej moderatorzy nie mieli problemów z ludźmi nie pragnącymi zmian.

Pt lis 06, 2015 11:29
Moderator

medieval_man napisał(a):

Na początku też tak pomyślałem i uznałem, że to nawet lepiej, bo Duda świetnie sobie radzi we wszelkich formalnych spotkaniach.

Jednak potem usłyszałem, że Duda też tam nie pojedzie, bo będzie zajęty czymś innym. Być może to jakaś pomyłka, nie wiem. Ale jeśli faktycznie nie może pojechać, sytuacja staje się dość kuriozalna,

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt lis 06, 2015 12:04
Soul33 napisał(a):
medieval_man napisał(a):

Na początku też tak pomyślałem i uznałem, że to nawet lepiej, bo Duda świetnie sobie radzi we wszelkich formalnych spotkaniach.

Jednak potem usłyszałem, że Duda też tam nie pojedzie, bo będzie zajęty czymś innym. Być może to jakaś pomyłka, nie wiem. Ale jeśli faktycznie nie może pojechać, sytuacja staje się dość kuriozalna,

Ten "szczyt" zwołany przez Tuska, to właściwie tylko "szczycik", a więc PAD tam nie pojedzie. Kto pojedzie?; może wicepremier Piechociński, do około godz. 16.00 będzie jeszcze wicepremierem.

Pt lis 06, 2015 12:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 245  Następna strona