Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Kaczyński mówił o gorszym sorcie jako o tych co donoszą na Polskę na zewnątrz. Inaczej mówili o nowej targowicy. Wypowiedz jak to u Kaczyńskiego. Ale to politycy PO i .N zaczęli sami o sobie mowić ze są gorszym sortem. Tak jak kiedyś gdy trzeci bliźniak użył określenia wyksztalciuchy. Wykorzystano to przeciwko niemu. Dzisiaj skoro nie jest juz w PiS to jest porządnym człowiekiem. I podobnie było z każdym kto nagle wyszedł z PiS. Swojego czasu nagle media zaczęły dobrze mowić o Zbigniewie Ziobro. To było wtedy gdy był w stanie wojny z Kaczyńskim.
|
Wt cze 20, 2017 16:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Kaczyński mówił o gorszym sorcie jako o tych co donoszą na Polskę na zewnątrz. Inaczej mówili o nowej targowicy. Wypowiedz jak to u Kaczyńskiego. Ale to politycy PO i .N zaczęli sami o sobie mowić ze są gorszym sortem. Tak jak kiedyś gdy trzeci bliźniak użył określenia wyksztalciuchy. Wykorzystano to przeciwko niemu. Dzisiaj skoro nie jest juz w PiS to jest porządnym człowiekiem. I podobnie było z każdym kto nagle wyszedł z PiS. Swojego czasu nagle media zaczęły dobrze mowić o Zbigniewie Ziobro. To było wtedy gdy był w stanie wojny z Kaczyńskim. Mówił zatem o Dudzie, o o. Rydzyku, o Ziobrze, o Macierewiczu, o Czarneckim, o Błaszczaku. Obiektywny Coroner skuteczniejszym byłby rzecznikiem prasowym PiS niż Beata Mazurek....
|
Wt cze 20, 2017 17:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Słuchałem dokładnie na YouTube wypowiedz Kaczyńskiego. I pamietam jak telewizje krzyczały o wykształciuchach. Pamietam tez jak jechali po Dornie jak po burej suce. A jak wystąpił przeciwko Kaczyńskiemu to nagle stał się rozsądnym politykiem itp. Taka samo było z Kurskim, Ziobro itd. AntyPiS wykorzysta każda akcje żeby przyłożyć Kaczyńskiemu. Nie mam zastrzeżeń jeśli robią to politycy ale jak to robią media to staje się to mało ciekawe. Kaczyński to despota który dorwał się do władzy. Długo na to czekał. I się doczekał. Czy nie odbije na, się czkawka jego czas? Zobaczymy. Ja raczej skłaniam się na nie niż na tak. Trochę tak stoję w rozkroku. Nie jestem ani za ani przeciw. Chociaż nie wodze tego tak czarno jak ty czy Kael i Małgosia. Cały czas mowię ze dramat polskiej polityki to partyjniactwo. I wszechwładza liderów.
Nie zaprzeczysz ze polityce antyPiS wykorzystali te wypowiedz Kaczora do tego żeby go grillować. Ich reakcje były niewspółmierne do oryginalnej wypowiedzi. Fakt ze polityk nie powinien się tak wypowiadać. Kiedyś czytałem jednego politologa który mówił ze jak Kaczyński jest schowany to PiS rośnie poparcie jak się da sprowokować to im spada. I coś jest na rzeczy. Fakt ze Kaczyński nie potrafi budować swojego wizerunku.
|
Wt cze 20, 2017 18:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Słuchałem dokładnie na YouTube wypowiedz Kaczyńskiego. I pamietam jak telewizje krzyczały o wykształciuchach. Pamietam tez jak jechali po Dornie jak po burej suce. A jak wystąpił przeciwko Kaczyńskiemu to nagle stał się rozsądnym politykiem itp. Taka samo było z Kurskim, Ziobro itd. AntyPiS wykorzysta każda akcje żeby przyłożyć Kaczyńskiemu. Nie mam zastrzeżeń jeśli robią to politycy ale jak to robią media to staje się to mało ciekawe. Kaczyński to despota który dorwał się do władzy. Długo na to czekał. I się doczekał. Czy nie odbije na, się czkawka jego czas? Zobaczymy. Ja raczej skłaniam się na nie niż na tak. Trochę tak stoję w rozkroku. Nie jestem ani za ani przeciw. Chociaż nie wodze tego tak czarno jak ty czy Kael i Małgosia. Cały czas mowię ze dramat polskiej polityki to partyjniactwo. I wszechwładza liderów.
Nie zaprzeczysz ze polityce antyPiS wykorzystali te wypowiedz Kaczora do tego żeby go grillować. Ich reakcje były niewspółmierne do oryginalnej wypowiedzi. Fakt ze polityk nie powinien się tak wypowiadać. Kiedyś czytałem jednego politologa który mówił ze jak Kaczyński jest schowany to PiS rośnie poparcie jak się da sprowokować to im spada. I coś jest na rzeczy. Fakt ze Kaczyński nie potrafi budować swojego wizerunku. Niech się wszyscy pospołu grillują na maksa, poszli z wyboru, dobrowolnie w politykę to i muszą przyjąć tak grillowanie jak i zachwyty. Mnie chodzi o stosunek Kaczyńskiego do zwykłych ludzi, wyborców różnych innych partii niż PiS..
|
Wt cze 20, 2017 18:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja mówię, że jesteś w błędzie. Co innego powiedział Kaczyński a co innego powiedzieli politycy i sympatyzujące z nimi media. Zresztą to standard polskiej polityki. Tak samo traktowali Dorna za wykształciuchy. On mówił o politykach którzy polecieli do PE robić dym. Inni PiSowcy nazywali to Targowicą. Fakty są takie, że wcześniej tak samo latali do PE skarżąc na PO. Ale to co dzieje się między politykami niech się dzieje. A to o czym ty mówisz to właśnie przerzucenie tego co panowie miedzy sobą na resztę społeczeństwa. Mówiąc słowami Wałęsy to: Chcą podpalić Polskę. Na szczęście nie mają szczęścia.
|
Wt cze 20, 2017 20:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt cze 20, 2017 20:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciąg dalszy ubogacania http://www.rmf24.pl/fakty/news-bruksela ... Id,2408170Dla mnie dramat, że uważane jest to za normę. Że żyje się w cieniu zamachów.
|
Wt cze 20, 2017 21:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Za norme? Moze z polskiej perspektywy. Z mojej perspektywy dramatem jest, ze uwaza sie w Polsce za norme, ze byle idiota moze ciebie na pasach rozjechac. To czytales? Alus napisał(a): Jak podają francuskie media niedoszły zamachowiec na Polach Elizejskich to......syn Tunezyjczyka i matki Polki, urodzony w Argenteuil pod Paryżem w 1985r.......terroryzm jest wielonarodowy i wielokulturowy. viewtopic.php?p=957599#p957599Polscy imigranci tez Europe “ubogacaja“.
|
Wt cze 20, 2017 21:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
to do sądu i do paki zamknąć
|
Wt cze 20, 2017 21:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Za norme? Moze z polskiej perspektywy. Z mojej perspektywy dramatem jest, ze uwaza sie w Polsce za norme, ze byle idiota moze ciebie na pasach rozjechac.
Ale islamista może rozjechać ludzi i nawet nie na pasach, to jest już ok, tak? Cytuj: Polscy imigranci tez Europe “ubogacaja“. Widocznie mieli już dosyć tych islamskich ubogacających Europę nagminnie. Cytuj: syn Tunezyjczyka i matki Polki, urodzony w Argenteuil pod Paryżem w 1985r.......terroryzm jest wielonarodowy i wielokulturowy.
A gdyby matka była Amerykanką to byłby to amerykański terroryzm i wina Trumpa? Ręce opadają jak widzi się że niektorzy bronią zaciekle islamskich zbrodniarzy... nawet kosztem opluwania Polaków. W dodatku tworząc absurdalne tezy.
|
Śr cze 21, 2017 2:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@equuleuus, strach nie jest dobrym doradca. Jezeli zdesperowanych imigrantow stawiasz na rownu z terrorystami, to masz problem. Europa miala juz rozne fale imigracji. Radzila sobie z tym lepiej czy gorzej, ale radzila. Polacy byli raczej imigrantami niz gospodarzami i do dzis nie wypracowali sensownych systemow integracji przybyszow, ale gebe maja pelna pouczen i dobrych rad dla innych.
Swiat nie jest bajka dla grzecznych dzieci. Byli w niedawnej przeszlosci rozni terrorysci rodzimi, jak RAF, ETA, IRA, byly zamachy bombowe w Irlandii Pln ktore moga wrocic w kazdej chwili.
A oprocz tego sa np pozary, gdzie tez gina dziesiatki ludzi.
Wy widzicie nawet w dzieciach terrorystow. To nie jest ani chrzescijanskie ani humanitarne. Gdyby tak samo traktowano Polakow, na podstawie zachowan jednostek, to by zadnego Polaka na terenie Unii nie bylo. Niech kradna i rozbijaja sie w Polsce!
|
Śr cze 21, 2017 5:29 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Skoro muzułmanin = terrorysta, to biorąc pod uwagę ich liczbę w Europie, cudem jest, że Europejczycy jeszcze istnieją.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Śr cze 21, 2017 5:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale zaniedbanie wobec najuboższych skupionych w wieżowcu komunalnym już dla Ciecie nie stanowi dramatu.....a co tak 60-70 żywcem spalonym arabusów i murzynów.....liczy sie jedynie śmierć Europejczyków białej rasy...... Cytuj: Ale islamista może rozjechać ludzi i nawet nie na pasach, to jest już ok, tak? Bo gdy Europejczyk usiłuje rozjechać muzułmanów przed meczetem to już ok, bo Cytuj: Widocznie mieli już dosyć tych islamskich ubogacających Europę nagminnie. Cytuj: syn Tunezyjczyka i matki Polki, urodzony w Argenteuil pod Paryżem w 1985r.......terroryzm jest wielonarodowy i wielokulturowy.
Cytuj: A gdyby matka była Amerykanką to byłby to amerykański terroryzm i wina Trumpa? Ręce opadają jak widzi się że niektorzy bronią zaciekle islamskich zbrodniarzy... nawet kosztem opluwania Polaków. W dodatku tworząc absurdalne tezy Niezłe - podanie faktu "matka Polka" stanowi opluwanie Polaków - konkluzja: my Polacy, dzieci matek Polek, jesteśmy wszyscy opluci.....
|
Śr cze 21, 2017 7:30 |
|
 |
SweetChild
|
Coroner napisał(a): Kaczyński mówił o gorszym sorcie jako o tych co donoszą na Polskę na zewnątrz. Inaczej mówili o nowej targowicy. Właśnie tak, z tym że nie na Polskę a na rząd PiS. I nie na zewnątrz, bo do organizacji, której jesteśmy częścią (z woli Suwerena). A porównywanie tego do Targowicy to mniej więcej porównanie doniesienia o przemocy domowej na policję z doniesieniem o ukrywaniu Żydów na gestapo. Ja np. popieram doniesienia do UE o łamaniu zasad demokratycznego państwa prawa, więc chyba przyznasz, że mam podstawy, aby czuć się zaliczonym do najgorszego sortu Polaków. Kael napisał(a): Za norme? Moze z polskiej perspektywy. Nie tylko polskiej: Cytuj: Szef brytyjskiego Stowarzyszenia Transportu Drogowego Richard Burnett komentując wypadek przyznał, że kierowcy wielokrotnie ostrzegali francuskie władze, że tego rodzaju zdarzenia będą mieć miejsce, jeśli służby porządkowe nie obejmą okolic Calais specjalnym nadzorem i ochroną.
– Nasz najgorsze obawy się spełniły. Przewidywaliśmy coś takiego od lat. Życie niewinnych ludzi, którzy nie chcą niczego więcej, niż bezpiecznie prowadzić swoje interesy jest narażane przez tych, których jedynym celem jest dotarcie do Zjednoczonego Królestwa – powiedział Burnett, cytowany przez dziennik „The Telegraph”. Tu faktycznie pół-polska perspektywa: Cytuj: Imigranci układają tam regularnie improwizowane zapory z konarów i kamieni, aby dostać się do jadących do Wielkiej Brytanii ciężarówek. (...) mówi w rozmowie z serwisem wPolityce.pl Adam Gwiazda, mieszkający we Francji Polak. Ale tu już znowu brytyjska: Cytuj: Zdaniem szefa Stowarzyszenia Transportu Drogowego „siły porządkowe, które obecnie są na miejscu, nie radzą sobie z problemem. Nie chodzi tylko o Calais, nie tylko ono potrzebuje ochrony. Chodzi również o drogi dojazdowe”. – Prezydent Macron musi zająć się tą sytuacją i ponaglamy go do wysłania w ten rejon francuskiej armii w celu zapewnienia bezpiecznego przejazdu dla tysięcy przewoźników z Wielkiej Brytanii, którzy korzystają z tamtejszych dróg każdego dnia – grzmi Burnett. Napiszę wprost - zdecydowanie nie jestem fanem ubogacania Europy o "dżunglę" i kolejną strefę NO-GO Małgosiaa napisał(a): Skoro muzułmanin = terrorysta, to biorąc pod uwagę ich liczbę w Europie, cudem jest, że Europejczycy jeszcze istnieją. Nie, muzułmanin <> terrorysta, ale terrorysta = muzułmanin (z niezłym przybliżeniem). Zresztą terroryzm to najbardziej medialny i spektakularny problem związany z imigrantami, moim zdaniem dużo groźniejsze dla Europy są zjawiska mniej medialne, a które określiłbym jako stopniowe rozrastanie się "dżungli". I wolałbym widzieć jakieś realne działania "karczujące" niż musieć liczyć na cud 
|
Śr cze 21, 2017 9:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niezbyt rozumiem pojęcie "dżungli", ale jeśli chodzi Ci o napływ emigrantów do Europy, to tu działa zasada bumeranagu.....Europejczycy przez kilka wieków napłynęli i zawładnęli ich terytoriami, to teraz następuje odbicie. Zresztą z pewnym przyzwoleniem - jak choćby w przypadku Francji, Anglii, aktualnie Niemiec.
|
Śr cze 21, 2017 10:26 |
|
|
|