Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 0:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Coroner napisał(a):
Po tym jak wyszły maile Kukiza i jak i PSL i Kukiz potwierdzili ze Nowoczesna i PO próbowali zakończyć kadencje sejmu i chcieli sprowadzić bratnia pomoc z UE.

I znowu bezwzględnie bezstronny Coroner bez zmrużenia oka powiela nawet najbardziej absurdalne brednie pisowskiej propagandy :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt sty 20, 2017 13:46
Coroner napisał(a):
A gdzie ja pisałem coś takiego. Manipulacja to twoje drugie imię?
Oczywiście do niewygodnych faktów się nie odniosłaś. Jak zwykle zreszta.

Ten post pisali KOD-owcy?

Coroner napisał(a):
Po tym jak wyszły maile Kukiza i jak i PSL i Kukiz potwierdzili ze Nowoczesna i PO próbowali zakończyć kadencje sejmu i chcieli sprowadzić bratnia pomoc z UE. Czytałem na FB i tt opublikowane przez Kukiza materiały. Bardzo ciekawe.

Pt sty 20, 2017 13:53
Przeczytajcie to co opublikował Kukiz. Chyba nie jest on jeszcze w PiS. A może jest? Według zwolenników KODu.

Pt sty 20, 2017 18:26
"Kto nie jest z nami, ten jest przeciwko nam." :D

Pt sty 20, 2017 18:35
Coroner napisał(a):
Przeczytajcie to co opublikował Kukiz. Chyba nie jest on jeszcze w PiS. A może jest? Według zwolenników KODu.

Nie ważne w PiS czy poza Pi-em, Kukiz to nie wyrocznia, aby przyjmować jego optykę jako jedyną prawdę objawioną.
Skoro przyjmować "prawdę" o zamachu, to czemu równie dobrze nie przyjmować i wcielać w życie jak ja was k***a nienawidzę.

So sty 21, 2017 8:34
Kukiz opublikował maile z poseł nowoczesnej. On potwierdził wersje jakiegoś dziennikarza który mówił o próbie sprowadzenia bratniej pomocy z UE. Co potwierdzali posłowie PSL i Kukiz 15 a czemu zaprzeczała PO i Nowoczesna. Kukiz przerwał polemiki faktami. To tyle albo aż tyle. Do oceny tego nie jest potrzebna legitymacja partyjna. Każdy to widzi. Problem w tym ze zwolennicy antyPiS wiją się żeby nie uznać faktów. Dokładnie tak samo jak zwolennicy PiS wiją się jak mowa jest o misiewiczach.

So sty 21, 2017 13:22
Moderator

Jak ta bratnia pomoc miałaby wyglądać? Potrafisz na to pytanie odpowiedzieć czy tylko będziesz wkoło powtarzał gołosłowne twierdzenia?

~ Pink Floyd, "Hey you"

So sty 21, 2017 14:12
Coroner napisał(a):
Kukiz opublikował maile z poseł nowoczesnej. On potwierdził wersje jakiegoś dziennikarza który mówił o próbie sprowadzenia bratniej pomocy z UE. Co potwierdzali posłowie PSL i Kukiz 15 a czemu zaprzeczała PO i Nowoczesna. Kukiz przerwał polemiki faktami. To tyle albo aż tyle. Do oceny tego nie jest potrzebna legitymacja partyjna. Każdy to widzi. Problem w tym ze zwolennicy antyPiS wiją się żeby nie uznać faktów. Dokładnie tak samo jak zwolennicy PiS wiją się jak mowa jest o misiewiczach.

Kukiz odrzuca wyniki sekcji zwłok posła, też winniśmy uwierzyć w jego wpis na FB i uznać, że to nie wypadek, ale zamach?
http://natemat.pl/199729,ujawniono-wyni ... g-wydarzen

So sty 21, 2017 14:23
A widzisz różnice pomiędzy dowodami w postaci maili a własnym zdaniem odnośnie nieszczęścia jakie się stało?
Nie znam sprawy wypadku to się nie wypowiadam na ten temat.

Soul nie mam pojęcia co może być bratnia pomocą. Dziennikarz wywołał temat. Nawet dokładnie nie czytałem artykułu. Raczej o artykule coś na interii albo rmf24 . I oglądałem na portalu Kukiza na Facebooku o mailami z posłanka nowoczesnej.
Wiem ze PO zraz po wyborach zapowiadali wojnę z PiS na arenie międzynarodowej. I jak widać realizują to. Trochę szkoda bo PiS to fatalna władza i mogliby walczyć z nimi na argumenty i koncepcje polityczne a tak co pomysł to wtopa.

So sty 21, 2017 14:43
Coroner napisał(a):
A widzisz różnice pomiędzy dowodami w postaci maili a własnym zdaniem odnośnie nieszczęścia jakie się stało?
Nie znam sprawy wypadku to się nie wypowiadam na ten temat.

Soul nie mam pojęcia co może być bratnia pomocą. Dziennikarz wywołał temat. Nawet dokładnie nie czytałem artykułu. Raczej o artykule coś na interii albo rmf24 . I oglądałem na portalu Kukiza na Facebooku o mailami z posłanka nowoczesnej.
Wiem ze PO zraz po wyborach zapowiadali wojnę z PiS na arenie międzynarodowej. I jak widać realizują to. Trochę szkoda bo PiS to fatalna władza i mogliby walczyć z nimi na argumenty i koncepcje polityczne a tak co pomysł to wtopa.

Nawet nie przeczytałeś dokładnie wpisu Kukiza, dlatego nie wiesz co chodzi z ta niby bratnią pomocą, to przeczytaj z cytat listu do marszałka Kuchcińskiego:-Wobec łamania Konstytucji i regulaminu Sejmu przez marszałka i większość sejmową PODEJMIEMY KROKI PRAWNE PRZED SĄDAMI I TRYBUNAŁAMI MIĘDZYNARODOWYMI. Przy czym ostatecznie to zdanie zawarte w projekcie listu nie znalazło się w liście przekazanym Kuchcińskiemu.
Ty podajesz wpis z portalu "Dorzeczy jak dowód, w którym napisano wzywano radę Europy i Parlament Europejski do pilnej interwencji w związku z sytuacją w Polsce. ....klasyczna manipulacja, na którą sie nabrałeś.
Ja dokładnie przeczytałam wpis Kukiza i z niego podaje cytaty.
Walkę na arenie międzynarodowej prowadzą od lat zarówno PiS i PO.

So sty 21, 2017 15:17
Moderator

Tego jeszcze nie było:
Cytuj:
Paweł Potoroczyn, dyrektor odpowiedzialnego za dyplomację kulturalną Instytutu Adama Mickiewicza, został zwolniony przez ministra kultury Piotra Glińskiego niezgodnie z prawem - uznał Sąd Rejonowy dla Warszawy-Śródmieścia.[...]
Ministerstwo Kultury tłumaczyło wprawdzie, że odwołanie spowodowane jest utratą zaufania kierownictwa ministerstwa do dyrektora IAM w obliczu nowych wyzwań i konieczności modyfikacji polityki polskiej kultury za granicą, ale okazało się to niewystarczające, by móc zwolnić człowieka na tak ważnym stanowisku.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... book_money

A pod artykułem komentarze w stylu: sędziowie są z PO.

So sty 21, 2017 16:17
Moderator

Interwencja zbrojna nieistniejącej armii. A może znowu chodzi o interwencję słowną? Nic tylko trząść się ze strachu.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So sty 21, 2017 16:59
Lepsze nowinki pochodzą od Stonogi
http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017 ... andalisci/

N sty 22, 2017 10:31

Cytuj:
JAROSŁAW KACZYŃSKI:

To już nie jest kapitalizm polityczny, tylko korupcja. System zawłaszczania państwa jest tak rozbudowany, że paraliżuje praktycznie wszystko.

lipiec 2012 r.

Sieci klientystyczne, kliki różnego rodzaju, nepotyzm — to nie jest istota demokracji. To jest patologia demokracji.

wrzesień 2012 r.

Korupcja, nepotyzm i kolesiostwo rozlały się dzisiaj po Polsce w rozmiarach wcześniej nieznanych.

grudzień 2012 r.

BEATA SZYDŁO:

Taka jest Platforma Obywatelska. Oni dbają przede wszystkim o swoich, o swoje kieszenie. Dbają o to, żeby partyjni działacze i ci, którzy zasłużą się dla Platformy, mieli się dobrze (…) To nie jest tak, że wszyscy politycy mają tego typu skłonności, natomiast Platforma przez okres swoich rządów udowodniła, że o swoich dba.

wrzesień 2014 r.

Piękne hasła! A Jaka rzeczywistość:
Cytuj:
PiS obsadza wszelkie możliwe instytucje i firmy. Posłami, rodzinami, kolegami. Na naszej liście, wciąż niepełnej, jest już tysiąc osób

https://www.pb.pl/teraz-k-my-na-calego-852258
Zasada TKM, nawet wśród PiSu ma się dobrze. Mnie podoba się rodzinka:
814. Jan Stępkowski
radny PiS powiatu nyskiego, dyrektor oddziału ARiMR w Opolu

815. Józef Stępkowski
brat Jana Stępkowskiego, kandydat PiS w wyborach na wójta Kamiennika, prezes Stadniny Koni w Prudniku

816. Paweł Stępkowski
syn Jana Stępkowskiego, radny PiS i były członek zarządu powiatu nyskiego, członek zarządu CTL Chemkol (spółka, w której udziały ma Grupa Azoty).
PiS jest partią prorodzinną. :D
Jakoś w mediach publicznych cicho o tym nepotyzmie - ciekawe czemu?

Wt sty 24, 2017 19:10
Nie wszystkie milczą
Alus napisał(a):
Puls Biznesu opublikował "listę wstydu" PiS - personalia działaczy PiS, którzy objęli stanowiska w państwowych spółkach, agencjach i innych instytucjach - lista zawiera tysiąc nazwisk. po 1 roku rządu.
W 2012r - czyli po 5 latach rządu PO+PSL taka lista liczyła 1200 osób.

Wt sty 24, 2017 20:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429 ... 622  Następna strona