Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wybory 2010
Cytuj: Alus jednak najlepszym aktorem jest Tusk. Jego słowa po wygranych wyborach parlamentarnych "... najważniejsza jest miłość..." wstrząsnęły mną dogłębnie i przez następne parę dni nie mogłem powstrzymać łez. Aktualnie przy haśle "Najważniejsza jest Polska" szlochasz nieustannie 
|
N maja 23, 2010 15:27 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Szlochać nieustannie to będziemy wówczas, gdy monopol władzy PO osiagnie punkt kulminacyjny, a będzie to wówczas gdy Komorowski zostanie prezydentem. Mam nadzieję, że Polacy przejrzą na oczy i nie pozwolą na to.
|
N maja 23, 2010 16:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Szlochać nieustannie to będziemy wówczas, gdy monopol władzy PO osiagnie punkt kulminacyjny, a będzie to wówczas gdy Komorowski zostanie prezydentem. Mam nadzieję, że Polacy przejrzą na oczy i nie pozwolą na to. Punkty kulminacyjne miał SLD przez 4 lata - bardzo płakałaś nieustannie? I PiS przez dwa....kolej na PO.
|
N maja 23, 2010 16:21 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Dobra dla Polski partia może, a nawet powinna mieć monopol władzy i szkoda, że trwało to tylko dwa lata. Szkodliwa dla Polski partia nie powinna rządzić ani jednego dnia i to dotyczy PO, SLD również. PO jest o tyle gorsza od SLD, że udaje partię prawicowo-liberalna, a tak na prawdę to antyobywatelska partia działająca przeciw Polsce. SLD wiadomo czym jest i z jawnym przeciwnikiem łatwiej walczyc niz z ukrytym, czy udającym kogoś innego.
|
N maja 23, 2010 16:38 |
|
 |
Elbrus
|
Gita2 napisał(a): Dobra dla Polski partia może, a nawet powinna mieć monopol władzy i szkoda, że trwało to tylko dwa lata. Szkodliwa dla Polski partia nie powinna rządzić ani jednego dnia i to dotyczy PO, SLD również. Może powinnaś zorganizować jakąś akcję związaną z projektem ustawy: dobre partie mogą mieć swoich urzędników na wszystkich najwyższych stanowiskach, te niedobre będą miały zakaz - najlepiej jako nowelizacja konstytucji. Przed zaprzysiężeniem Komorowskiego na prezydenta proponuję powołać komitet protestacyjny pikietujący przed domem premiera w Sopocie. Może uda się coś wywalczyć dla Polski. 
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N maja 23, 2010 16:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dobra dla Polski partia może, a nawet powinna mieć monopol władzy i szkoda, że trwało to tylko dwa lata. Szkodliwa dla Polski partia nie powinna rządzić ani jednego dnia i to dotyczy PO, SLD również. PO jest o tyle gorsza od SLD, że udaje partię prawicowo-liberalna, a tak na prawdę to antyobywatelska partia działająca przeciw Polsce. SLD wiadomo czym jest i z jawnym przeciwnikiem łatwiej walczyc niz z ukrytym, czy udającym kogoś innego. Fajne.....dobra partia wespół z "jawnym przeciwnikiem, szkodliwym dla Polski" zawłaszczyły media publiczne  ....
|
N maja 23, 2010 18:52 |
|
 |
Gita2
|
W mediach publicznych powinna być równowaga i nareszcie po wielu latach rządów PO, SLD i PSL we władzach telewizji są równiez zwolennicy PiS, nareszcie!!! Złe wybory prezydenckie-wybór Komorowskiego mogłoby tę równowagę zmienić, a to byłoby bardzo złe. W telewizji publicznej pracuje wielu zwolenników PO i niezaleznie od zarządów, mają oni mozliwość opiewać walory kandydata PO na prezydenta, pokazując go np. na podmokłych wałach.
|
N maja 23, 2010 20:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): W mediach publicznych powinna być równowaga i nareszcie po wielu latach rządów PO, SLD i PSL we władzach telewizji są równiez zwolennicy PiS, nareszcie!!! Złe wybory prezydenckie-wybór Komorowskiego mogłoby te równowage zmienić, a to byłoby bardzo złe. W telewizji publicznej pracuje wielu zwolenników PO i niezaleznie od zarządów, mają oni mozliwość opiewać walory kandydata PO na prezydenta, pokazując go np. na podmokłych wałach. Najwidoczniej żyjemy w różnych światach  ...bo jeśli w TVInfo zawiadującej przez SLD odnajdzie się programy prezentujące inne opcja poza SLD, to w TVP1 nawet śladu. Jakby kandytat pełniący do czasów wyborów funkcję prezydenta, nie pokazał się na tych podmokłych wałach, to Pospieszalski w programie "Warto rozmawiac" dyskutowałby jak to potencjalny prezydent ma w d...e powodzian.
|
N maja 23, 2010 20:39 |
|
 |
mazli
|
Alus napisał(a): Jakby kandytat pełniący do czasów wyborów funkcję prezydenta, nie pokazał się na tych podmokłych wałach, to Pospieszalski w programie "Warto rozmawiac" dyskutowałby jak to potencjalny prezydent ma w d...e powodzian. Dobre spostrzeżenie - pokazał się na podmokłych wałach. Pokazał, że on jest. Na pewno nie celach wizerunkowych, tylko aby uniknąć kolejnego brutalnego ataku Pospieszalskiego. Znowu plus dla Komorowskiego!
|
N maja 23, 2010 23:47 |
|
 |
Johnny99
|
A czy to czasem nie wykorzystywanie tragedii w kampanii wyborczej ? Eee, niemożliwe, to robi tylko PiS, Komorowski po prostu chce być z narodem 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn maja 24, 2010 7:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): A czy to czasem nie wykorzystywanie tragedii w kampanii wyborczej ? Eee, niemożliwe, to robi tylko PiS, Komorowski po prostu chce być z narodem  Każdy orze jak może  ...J. Kaczyński z racji współczucia unika ludzi, Komorowski jeździ okazywać współczucie. A Pospieszalski po krytycznej ocenie REM, uzyskał kolejną "laurkę" od Rady Etycznej TVP za wzorcowo obiektywny dokument "Solidarni 2010" 
|
Pn maja 24, 2010 8:20 |
|
 |
Johnny99
|
No wiadomo, że Komorowski może wykorzystywać fakt pełnienia obowiązków prezydenta i niezwykle chętnie to czyni  A nawet idzie dalej, skoro wywiad i start komitetu honorowego zafundował sobie z rozmachem godnym króla  Cóż, osoby należącej do szlachetnej grupy myśliwych prezydentura na pewno nie zadowala 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn maja 24, 2010 9:05 |
|
 |
Spragniony
|
Korwin Mikke nie wykorzystuje powodzi do prowadzenia kampani jak inni. denerwuje mnie też, że nie ma żadnych debat. mam nadzieję, że takowe niedługo się zaczną. zobaczymy co Kaczyński i Komorowski będą mieli do powiedzenia.
pzdr
|
Pn maja 24, 2010 16:56 |
|
 |
micked
|
Alus napisał(a): Cytuj: Mało znany? Twórca pierwszej partii politycznej wywodzącej się z Solidarności- Porozumienia Centrum? Człowiek, który konstruował rząd Mazowieckiego, a potem wylansował Walęsę na prezydenta? Partii równolegle powstałej z Unią Demokratyczną PC powstało 29 marca 1990, UD dopiero 2 grudnia- już po 1 turze wyborów. Cytuj: Konstruował owszem, ale jego nazwisko nie należało to tych z pierwszej linii, znznych z mediów. Czy liczy się polityka realna, czy pokazywanie się w mediach? Odsłuchałem, widać, że prezydent nie bardzo łapie oddech i mówi na tyle niewyraźnie, że na dwoje babka wróżyła. Faktem jest, że mimo przejęzyczeń typu Rogera "Pereiro", prezydent Kaczyński był autentycznym kibicem. Jeden z największych futbolowych speców Stefan Szczepłek wspominał jak prezydent Kaczyński, w młodości kibic Gwardii W-wa, wręczał odznaczenie Kazimierzowi Górskiemu "Przez dobre pięć minut wspominał występy Wielkiej Drużyny, a ja zastanawiałem się, kiedy popełni jakiś błąd, bo żadnej kartki przed sobą nie miał. Nie zrobił żadnego."A Roger Guerreiro: Wbrew temu, co się mówiło, prezydent okazał się znakomitym znawcą piłki nożnej. Wspominał mecze, mówił o niektórych piłkarzach, przypominał nawet konkretne wynikiJan Tomaszewski stwierdził ze to właśnie osobistemu zaangażowaniu prezydenta Kaczyńskiego zawdzięczamy EURO 2012, a prezydent FIFA Josef Blatter nazwał go osobistym przyjacielem i jednym z niewielu przywodców państw, którzy tak wspierali piłkę nożną. Ale o tym nikt nie mówił, wszyscy mówili i mówią o "Borubarze"
|
Pn maja 24, 2010 18:48 |
|
 |
micked
|
Spragniony napisał(a): Korwin Mikke nie wykorzystuje powodzi do prowadzenia kampani jak inni. Naprawdę? http://korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/jan ... odzi/23475P. Janusz Korwin-Mikke, kandydat na prezydenta RP z ramienia partii Wolność i Praworządność, proponuje wszystkim Kandydatom podpisanie porozumienia, że - niezależnie od tego, kto zostanie wybrany na prezydenta - doprowadzi do postawienia przed Trybunał Stanu i są
dy winnych zaniedbań i luk w planowaniu przestrzennym oraz braku planów walki z powodziami, które winny być w każdym województwie.
|
Pn maja 24, 2010 18:51 |
|
|
|