Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 3:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 56  Następna strona
 na kogo zagłosujesz ? 

na kogo zagłosujesz ?
PiS 22%  22%  [ 31 ]
PJN 4%  4%  [ 6 ]
PO 37%  37%  [ 53 ]
PSL 1%  1%  [ 2 ]
SLD 17%  17%  [ 24 ]
SDPL 1%  1%  [ 1 ]
UPR 6%  6%  [ 9 ]
inna opcja? 13%  13%  [ 18 ]
Liczba głosów : 144

na kogo zagłosujesz ? 
Autor Wiadomość

Post Re: na kogo zagłosujesz ?
Witold napisał(a):
quas napisał(a):
Witold, nie ośmieszaj się już. Na teksty na takim poziomie się nie chce nawet pisać. Nie rozpłacz się że ktoś się nie obraził na Rydzyka a na Tuska owszem, bo premier nie powinien obrażać katolików. Nie kumasz prostych spraw.

Twierdzenie że "premier" (chociaż premierem był wtedy chyba jeszcze Marcinkiewicz) obraził "katolików" używając określenia "moherowe berety" jest tak absurdalne, że tłumaczenie ci dlaczego wypisujesz bzdury, to nobilitacja na którą te twoje wypociny nie zasługują.
W kwestii formalnej: Tusk nigdy nie użył publicznie zwrotu: moherowe berety czy mohery, we wspomnianej wypowiedz użył wyrażenia moherowa koalicja, ale nie odnosiło się to do jakieś grupy katolików.

Pt wrz 23, 2011 12:24

Gita2 napisał(a):
Ty reprezentujesz aksamitne kapelusze, a ja- wyborca PiS/wczesniej LPR/ moherowe berety.

Jaka szczerość. :-D

Obrazek

Pt wrz 23, 2011 12:52
Kontrrewolucja!

Korwin-Mikke: Nam chodzi o zmianę ustroju
    Nowa Prawica jest opozycją ustrojową. Nowej Prawicy nie chodzi o zmianę rządu, nam chodzi o zmianę ustrojową, chcemy obalić to okropne, totalitarne państwo - mówił w czwartek we Wrocławiu na wiecu szef partii Janusz Korwin-Mikke.
    [Deon.pl]

On tak serio? Przed wyborami ujawnia prawdziwe cele? Tego się nie robi. Zawsze powinno obiecywać się coś przeciwnego, żeby przeciętny obywatel wiedział na pewno, co go czeka. To tak, jak w dawnej pogodynce - jeżeli obiecywali, że nie będzie padać, trzeba było koniecznie brać parasol.
    PO - obiecuje, że będą niższe podatki. A, dajmy na to, PiS - że zlikwidują mafię kolesiów.
No - i wiadomo, co się będzie działo.

A ten obiecuje zmianę ustroju...

Pt wrz 23, 2011 13:36

Ekhem....
On chyba żartuje. Chociaż... raz go słyszałem i mnie zamurowało, jak publicznie zaczął mówić o pederastach z unii europejskiej, czy coś takiego, jakoś rok temu to było...

Obrazek

Pt wrz 23, 2011 13:43
Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):
Tusk podzielił Polaków.....większego nonsensu jak żyję nie słyszałam...Tusk dzielił na "prawych patriotów" i ZOMO.
Taka "prawda" jak wiarygodnośc maskotki PiS - pan paprykarz.
Na pytanie redaktora ile ma zniszczonych tuneli, odpowiada - wszyskie 50 szt.
Ile zgłosił do AMiRR odpowiada - wszystkie 50.
A w AMiRR i w Urzędzie Gminy wykaz jest na 24 tunele i tyle zgłoszone jako wszystkie zniszczone.

I napewno Kosćiół w Polsce nie jest jednością - nie był przed 2007r i nie jest aktualnie.
Dowód kto dzieli Kościół....niestety duchowni :(
http://wyborcza.pl/1,75968,10338668,Kac ... czete.html

Alus! Znowu zaślepienie przez Ciebie przemawia.
Tak szybko zapomniałas, że to Tusk podzielił Polaków na moherowe berety i aksamitne kapelusze?
Ty reprezentujesz aksamitne kapelusze, a ja- wyborca PiS/wczesniej LPR/ moherowe berety.

Tyle tylko Gita, że LPR nigdy nie uciekało od głosowania w kwestaich aborcji, a żaden ksiądz nie przedkładał sukcesu LPR nad życie poczętych.
"Moherową koalicją" - jak Ci wielokroć przypominano posłużył sie Tusk, ale nigdy nikogo nie wtłaczał w szeregi ZOMO.....jeśli oba określenia są wedle Ciebie rożsame, to nie wiem śmiać się czy gratulować.

Pt wrz 23, 2011 17:13
Cytuj:
"Moherową koalicją" - jak Ci wielokroć przypominano posłużył sie Tusk, ale nigdy nikogo nie wtłaczał w szeregi ZOMO.....jeśli oba określenia są wedle Ciebie rożsame, to nie wiem śmiać się czy gratulować.

Ojj Alus! Tutaj nie masz chyba racji.
Popatrz tylko na tygodnik "Niedziela", to tygodnik o własnie "moherowej" orientacji.
Zważajac na powyższy Twój post w którym udowadniasz, że "Niedziela" preferuje "miłość" do partii PiS nad miłośc do nienarodzonych...to można stwierdzić równoważność okreslenia "moher" z określeniem "zomowiec".

Podobieństwo tych określeń jest uderzające. Jedno i drugie to sterowany odgórnie, bezmyślny i wyjątkowo agresywny motłoch (Z tym, że ZOMO nie prześladowało nienarodzonych).
W tym wypadku rozumiem więc Gite, ze zrównuje te dwa określenia...po prostu ma kobieta rację.

Pt wrz 23, 2011 19:01

Pogarda z jaką Tusk określił wyborców PiS zaowocowała kolejnymi określeniami w wydaniu vipów Platformy:wataha, bydło, dyplomatołki itp..
ZOMO to nie pogarda, a określenie wówczas kontrowersyjne, sprawdziło się, gdy prezydent z Platformy zaprosił zdrajcę narodu Jaruzelskiego i jeszcze w paru innych przykładach.

Pt wrz 23, 2011 19:05
Witold napisał(a):
Nie przyznałem. Napisałem, że jest to grupa wyznająca specyficzną formę katolicyzmu.

Haha, już chyba zatraciłeś sens logicznego pisania. W jednym zdaniu już sam sobie zaprzeczasz.
Witold napisał(a):
Taką, którą wyznając, można właściwie jednocześnie nienawidzić papieża, biskupów, księży i innych katolików, uważając ich za zdrajców i odstępców, a jednocześnie nadal uwazać się za katolika.

Ale bzdurami się posługujesz. Takie teksty to możesz pisać pod swoim adresem i we własnym imieniu. Taką nową grupę wyznaniową o takich dogmatach to se stworzyłeś we własnej głowie bo w rzeczywistości takiej religi nie ma, i żadna wiara nie zrzesza takiej grupy wyznawców. Taka religia (bo odłamem tego nie można nazwać) istnieje w Twojej głowie, chyba że protestantyzm. Równie dobrze mogę napisać że pan X który jest ateistą należy do nowej wiary ateistycznej bo należy do kółek różancowych. Śmiech jakimi argumentami się tu posługujesz. Katolików na papieże, nie uznających Kościoła to ja też znam, nazywają siebie ateistami.
Witold napisał(a):
Jaki Tusk? Tusk w ogóle nic na ten temat nie mówi. W całej swojej karierze określenia moher użył chyba jeden raz i to nie w kontekście beretów, tylko koalicji.

Owszem użył i to nie tylko w kontekście koalicji, ale w stosunku do grupy społecznej, obrazliwie i pogardliwie. Ostatnio podajrze w trakcie debaty posmoleńskiej. Swego czasu nawet za to przepraszał, ale jak widać jego przeprosiny są nic nie warte. To z jego inicjatywy w społeczeństwie katolicy są wyszydzani od moherów, co jak widać jest mu na rękę. Co Tusk rozpoczoł kontynuował jego kolega partyjny Palikot, dzielenie Polaków i wyszydzanie Kościoła, co nie miało by miejsca gdyby Tusk tego nie wspierał.
Alus napisał(a):
Tusk podzielił Polaków.....większego nonsensu jak żyję nie słyszałam...

Alus, no tak, nikogo nie podzielił, przecież Ty nie jesteś moherowym beretem. Katoliczką owszem, ale z tych które już się dostosowały do pouczenia premiera Polski i już w Kościele nie klękasz przed czarnym moherem, tylko od kampanni wyborczej PO wiesz że masz w Kościele klękać przed Bogiem. Pod krzyżem też pewnie nie byłaś kiedy śladami Tuska ludzie modlący się byli wyzywani od moherowych beretów, a ludzie popierający PO,Palikota,SLD oddawali mocz. Pewnie jako katoliczka to też popierasz, w końcu wszystko jest wporządku a Tusk nie podzielił Polaków.
Alus napisał(a):
I napewno Kosćiół w Polsce nie jest jednością - nie był przed 2007r i nie jest aktualnie.

I jak widać Tobie nie zależy na jedności Kościoła, bo choć podajesz się za katoliczkę to wpierasz walkę z nim. Kościół Jezusa jest jednością, tylko szatan chce go za wszelką cenę zniszczyć. Zniszczył już prawie doszczętnie na zachodzie Europy, a teraz chce zniszczyć i w Polsce, bo tu Kościół Jezusa jest najsilniejszy. Szkoda że Ty podając się za katoliczkę popierasz walkę z Jezusem i degradację KOścioła na wzór zachodu, do czego dąży ten rząd. Jeżeli uważasz że Palikot tak tylko żartuje prowadząc jawną walkę z Jezusem, bo w końcu jest dzieckiem partii którą popierasz rzekomo jako katoliczka, zagłosuj na niego. Kiedy PO walczyło z Kościołem JEzusa ustami Palikota popierałaś ich. Teraz w końcu mówi otwarcie i w pełni to co Twoja partia chce osiągnąć tylko narazie nie ma odwagi. Narazie geje muszą się zadowolić obietnicą powyborczych związków partnerskich. Sondaże są najważniejsze.

Pt wrz 23, 2011 20:18

Nie zagłosuję na nikogo. Z prostego powodu: zabawnym zbiegiem okoliczności każdy na kogo można oddać głos jest jednocześnie politykiem. Nigdy nie zagłosuję na polityka.

To jest prawo,
odwieczne i nie do przełamania.

Dhammapada

Pt wrz 23, 2011 20:24
Pod krzyżem na Krakowskim Przedmieściu wylewał się z obu stron ocean nienawiści....masz rację - nie byłam.....nie odnajduję sie na takich spektaklach.

Pt wrz 23, 2011 20:32

quas napisał(a):
Ale bzdurami się posługujesz. Takie teksty to możesz pisać pod swoim adresem i we własnym imieniu. Taką nową grupę wyznaniową o takich dogmatach to se stworzyłeś we własnej głowie bo w rzeczywistości takiej religi nie ma, i żadna wiara nie zrzesza takiej grupy wyznawców. Taka religia (bo odłamem tego nie można nazwać) istnieje w Twojej głowie, chyba że protestantyzm. Równie dobrze mogę napisać że pan X który jest ateistą należy do nowej wiary ateistycznej bo należy do kółek różancowych. Śmiech jakimi argumentami się tu posługujesz. Katolików na papieże, nie uznających Kościoła to ja też znam, nazywają siebie ateistami.

Nazywaj sobie jak chcesz, niemniej jednak tacy ludzie jak ksiądz Natanek i szerokie grono ludzi, którzy podążają za jego słowami, bardzo wiele starszych osób, które uważają wielu biskupów w Polsce za sługów szatana są oficjalnie katolikami. I o tą właśnie specyficzną grupę katolików się rozchodzi, nie o to jak Ty ich nazywasz bracie.

Proszę zmień ton bo nie emanujesz niczym pozytywnym.

Metta.

To jest prawo,
odwieczne i nie do przełamania.

Dhammapada

Pt wrz 23, 2011 23:38

quas napisał(a):
Witold napisał(a):
Nie przyznałem. Napisałem, że jest to grupa wyznająca specyficzną formę katolicyzmu.

Haha, już chyba zatraciłeś sens logicznego pisania. W jednym zdaniu już sam sobie zaprzeczasz.

Nieprawda. Niestety quas nie umie czytać ani nie ma kontaktu z rzeczywistością.

Cytuj:
Takie teksty to możesz pisać pod swoim adresem i we własnym imieniu. Taką nową grupę wyznaniową o takich dogmatach to se stworzyłeś we własnej głowie bo w rzeczywistości takiej religi nie ma, i żadna wiara nie zrzesza takiej grupy wyznawców.

Owszem, jest. Twoje bezsilne zaprzeczanie niczeto tutaj nie zmieni.

Cytuj:
To z jego inicjatywy w społeczeństwie katolicy są wyszydzani od moherów, co jak widać jest mu na rękę.

Tak, nie da się ukryć, że katolicy to w Polsce prześladowana mniejszość - statystycznie ponad 90% społeczeństwa. Nawet jeżeli w praktyce mniej, to jednak nadal...

Cytuj:
Pod krzyżem też pewnie nie byłaś kiedy śladami Tuska ludzie modlący się byli wyzywani od moherowych beretów,

O właśnie, ci pod krzyżem to był doskonały przykład moherów i ich instrumentalnego, wybiórczego traktowania religii, służącej im jedynie jako tarcza przeciwko przeciwnikom politycznym.

Księża którzy nie popierali obrońców krzyża byli łże-księżmi. Kto nie popierał obrońców krzyża był antypolakiem i antykatolikiem. Przeniesienie krzyża było atakiem na Kosciół. I tym podobne bzdury wyznawane nie przez żadnych katolików, tylko właśnie przez pseudokatolicką sektę polityczną nazywaną prześmiewczo moherowymi beretami.

Wyjaśniło się, dlaczego quas uwaza, że moherowe berety to okreslenie na katolików. quas po prostu sam się do tej sekty zalicza i jak każdy jej przedstawiciel, uważa że to właśnie oni i tylko oni są katolikami i katolickie jest to, co oni mówią, że jest katolickie. Stąd też się bierze jego pisanie o "wyszydzaniu katolików w społeczeństwie", tak jakby była to jakaś prześladowana mniejszość. Bo mohery, w przeciwieństwie do katolików, faktycznie stanowią mniejszość.

So wrz 24, 2011 0:04
Lepsze......PiS, który w programie jednym z czołowych zagadnień ma walkę z przestępczością, w 2005r wskazywał koniczność zdecydowanych zmian na stadionach, Ziobro na zabójstwie chłopaka z Nowej Huty przez kiboli zrobił sobie karierę - m.in. stąd wprowadzenie 24 godzinych sądów
Teraz PiS kibli mianuje "więźniami sumienia" - PiSowski rzecznik praw kiboli P. Wipler, Kempa poręczenie.
W 2005r w Nowej Hucie zamordowali przestępcy, w 2010r w Kielcach 22latek zginął z rąk "więźniów sumienia"....a fanatycy PiS napiszą "wina Tuska".
Tak wygląda w praktyce sławetne "niesienie wartości chrześcijańskich", które zyskuje poparcie wielu duchownych KK :o

PS. lada moment poleją sie oskarżenia na ks Bonieckiego, za wczorajszą dyskusję w programie "Rozmównica" w TVReligia, poświeconą wyborom katolików.

So wrz 24, 2011 8:17

Cytuj:
PS. lada moment poleją sie oskarżenia na ks Bonieckiego, za wczorajszą dyskusję w programie "Rozmównica" w TVReligia, poświeconą wyborom katolików.

Zachęcał do głosowania na PO, jak ks. Sowa, albo udzielił wywiadu partyjnemu pisemku PO, jak bp Pieronek? A może jedynie przytoczył te przykłady, by pokazać, jak PO nie wysługuje się Kościołem, wcale a wcale?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So wrz 24, 2011 11:54
Johnny99 napisał(a):
Cytuj:

Zachęcał do głosowania na PO, jak ks. Sowa, albo udzielił wywiadu partyjnemu pisemku PO, jak bp Pieronek? A może jedynie przytoczył te przykłady, by pokazać, jak PO nie wysługuje się Kościołem, wcale a wcale?

Nie wiem czy udzielił...ale wiem, że gdyby Johnny mógł cokowiek to niechybnie wyliby z piekła skuci z abp Zycińskim, Mahometem

So wrz 24, 2011 18:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 56  Następna strona