Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Idziemy na wybory
@Johnny99, badz konsekwentny: jak od Boga, to niech Bog go osadzi na tronie. Najpierw niech sprawi cud i wroci Polske do monarchii. A jak tam z potomstwem JKM? Byliby w ogole kandydaci na sukcesje?
|
Pn cze 09, 2014 13:27 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
mauger napisał(a): Nie ma innego wyjścia, bo w korwinistycznych kategoriach, w przeciwieństwie do „ekscelencji” Putina, JKM to zwykła niedorajda niezdolna do narzucenia swojego „tryumfu woli” całemu narodowi . Cóż, wiele osób próbowało mu to tłumaczyć, ale on nie słucha Kael napisał(a): @Johnny99, badz konsekwentny: jak od Boga, to niech Bog go osadzi na tronie. Najpierw niech sprawi cud i wroci Polske do monarchii. Poczekamy, zobaczymy, na razie dał mu miejsce w PE, być może to dopiero początek Cytuj: A jak tam z potomstwem JKM? Byliby w ogole kandydaci na sukcesje? Jeżeli dobrze pamiętam, JKM ma sześcioro dzieci 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 09, 2014 13:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aha. To sukcesje juz mamy, choc sadzac po dzieciach Walesy, gwarancji na te same poglady co ma ojciec nie ma nigdy. A miejsce w PE to JKM ma od ludzi, jak na razie. Tych, ktorym chce odebrac prawa wyborcze.
|
Pn cze 09, 2014 15:02 |
|
|
|
 |
zsoborniki
|
Wielu z nas chodzi na wybory, wielu też pójdzie ale niewielu ma możliwość właściwej oceny dzisiejszej rzeczywistości. Pomocą może być film "Nocna zmiana". Szczególnie zachęcam do obejrzenia tego filmu ludziom młodym i ewentualnie tym, którzy są mocno związani z aktualną (starą) "elitą" sprawującą dzisiaj władzę. https://www.youtube.com/watch?v=c3Z2xs8LAF0Ze względu na niechęć mediów "mętnego nurtu" do publikowania tej części historii Polski warto go obejrzeć w całości i wyciągnąć właściwe wnioski przed kolejnymi wyborami.
_________________ Pozdrawiam! Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus!
zsoborniki
|
Pn cze 09, 2014 20:37 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): Aha. To sukcesje juz mamy, choc sadzac po dzieciach Walesy, gwarancji na te same poglady co ma ojciec nie ma nigdy. Uroki powszechnej edukacji, którą JKM oczywiście zlikwiduje  Zresztą, wcale nie musi mieć "tych samych" poglądów. Władza dyktatora będzie do tego stopnia ograniczona, że 90% jego poglądów nie będzie miało większego znaczenia Cytuj: A miejsce w PE to JKM ma od ludzi, jak na razie. Tych, ktorym chce odebrac prawa wyborcze. Ale nas to nie martwi, zapewniam cię 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 10, 2014 6:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To co to za krol, ktory ... nic nie moze, jak i teraz?
Nie martwi ciebie? Albo naiwnosc, albo niepoprawny optymizm.
|
Wt cze 10, 2014 7:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zsoborniki napisał(a): Wielu z nas chodzi na wybory, wielu też pójdzie ale niewielu ma możliwość właściwej oceny dzisiejszej rzeczywistości. Pomocą może być film "Nocna zmiana". Szczególnie zachęcam do obejrzenia tego filmu ludziom młodym i ewentualnie tym, którzy są mocno związani z aktualną (starą) "elitą" sprawującą dzisiaj władzę. https://www.youtube.com/watch?v=c3Z2xs8LAF0Ze względu na niechęć mediów "mętnego nurtu" do publikowania tej części historii Polski warto go obejrzeć w całości i wyciągnąć właściwe wnioski przed kolejnymi wyborami. Film zmontował Kurski wedle zasady ciemny lud to kupi.Lud widocznie przejrzał na oczy i wysadził Kurskiego z intratnych posad......10 tysięcy głosów w ostatnich wyborach 
|
Wt cze 10, 2014 7:55 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): To co to za krol, ktory ... nic nie moze, jak i teraz? Normalny. Może to, co do niego należy. Cytuj: Nie martwi ciebie? Albo naiwnosc, albo niepoprawny optymizm. Dlaczego? Alus napisał(a): Film zmontował Kurski wedle zasady ciemny lud to kupi. Cóż z tego, że zmontował? Film zawiera nagrania archiwalne, na których widać Wałęsę z jego "oni nie mogą jutro wejść do mojego gabinetu!" czy Tuska z jego "panowie, podliczmy głosy!". Wnioski każdy może wyciągnąć sobie sam.
|
Wt cze 10, 2014 8:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Cóż z tego, że zmontował? Film zawiera nagrania archiwalne, na których widać Wałęsę z jego "oni nie mogą jutro wejść do mojego gabinetu!" czy Tuska z jego "panowie, podliczmy głosy!". Wnioski każdy może wyciągnąć sobie sam. Żadna rewelacja - całe to nocne posiedzenie sejmu, po ogłoszeniu przez Macierewicza tzw. listy agentów SB, na której umieścił m.in. prof. Chrzanowskiego, transmitowane było przez TVP przez kilka godzin - oglądałam na żywo. Wiadomo, że podliczali głosy, bo bez większości trudno byłoby usunąć rząd Olszewskiego. Mnie zastanawia zawsze podwójne widzenie rzeczywistości - wszyscy mieniący się być gorącymi katolikami i patriotami non stop straszą przeogromną siłą destrukcyjna masonerii. Równolegle ci sami ludzie ubolewaja nad losem Olszewskiego - najstarszego, najznamienitszego kanclerza loży masońskiej w Polsce "Kopernik". Którą potajemnie (w PRL działalność masonerii była zakazana) reaktywował w 1968r i do 1993 jej przewodził. Zła masoneria - dobry nasz mason......jakie to polskie.
|
Wt cze 10, 2014 8:22 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Mnie zastanawia zawsze podwójne widzenie rzeczywistości Dziwne, że cie zastanawia, bo sama je z upodobaniem praktykujesz.
|
Wt cze 10, 2014 9:48 |
|
 |
zepp
|
Jak na razie mamy demokrację, w liczeniu głosów nie ma nic nagannego, bo tak się dokonuje w tym porządku wymiana władzy.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Wt cze 10, 2014 11:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Mnie zastanawia zawsze podwójne widzenie rzeczywistości Dziwne, że cie zastanawia, bo sama je z upodobaniem praktykujesz. Taaa....bo nie jestem zdolna przyjąć "jedynie słusznych racji" prawicy mianującej się jako prawi patrioci-katolicy.
|
Wt cze 10, 2014 11:14 |
|
 |
Johnny99
|
Nie, bo np. jak PiS robi coś złego, to ci to przeszkadza, a jak PO robi to samo, to już nie. Proste.
|
Wt cze 10, 2014 11:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Nie, bo np. jak PiS robi coś złego, to ci to przeszkadza, a jak PO robi to samo, to już nie. Proste. To sami to oni nigdy nie robią. Irytuje mnie wykorzystywanie Kościoła przez ludzi PiS w tłumaczeniu dokonanego zła. Mianowanie siebie partią hołdującą wartościom chrześcijańskim, przy czym nie wchodząc w personalia, 40% posłów PIS to osoby rozwiedzione, w drugich/trzecich związkach. PO dokonane zło albo wcale nie tłumaczy, albo szuka usprawiedliwienia w ludziach, bez angażowania Kościoła. Mała różnica, ale zasadnicza.
|
Wt cze 10, 2014 11:31 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Irytuje mnie wykorzystywanie Kościoła przez ludzi PiS w tłumaczeniu dokonanego zła. Co? W jaki sposób PiS angażuje Kościół w tłumaczeniu dokonanego zła?
|
Wt cze 10, 2014 11:43 |
|
|
|