Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość
Post Re: Idziemy na wybory
@Johnny99, badz konsekwentny: jak od Boga, to niech Bog go osadzi na tronie. Najpierw niech sprawi cud i wroci Polske do monarchii.
A jak tam z potomstwem JKM? Byliby w ogole kandydaci na sukcesje?

Pn cze 09, 2014 13:27

mauger napisał(a):
Nie ma innego wyjścia, bo w korwinistycznych kategoriach, w przeciwieństwie do „ekscelencji” Putina, JKM to zwykła niedorajda niezdolna do narzucenia swojego „tryumfu woli” całemu narodowi .

Cóż, wiele osób próbowało mu to tłumaczyć, ale on nie słucha :-D

Kael napisał(a):
@Johnny99, badz konsekwentny: jak od Boga, to niech Bog go osadzi na tronie. Najpierw niech sprawi cud i wroci Polske do monarchii.

Poczekamy, zobaczymy, na razie dał mu miejsce w PE, być może to dopiero początek :-D

Cytuj:
A jak tam z potomstwem JKM? Byliby w ogole kandydaci na sukcesje?

Jeżeli dobrze pamiętam, JKM ma sześcioro dzieci :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 09, 2014 13:41
Aha. To sukcesje juz mamy, choc sadzac po dzieciach Walesy, gwarancji na te same poglady co ma ojciec nie ma nigdy.
A miejsce w PE to JKM ma od ludzi, jak na razie. Tych, ktorym chce odebrac prawa wyborcze.

Pn cze 09, 2014 15:02

Wielu z nas chodzi na wybory, wielu też pójdzie ale niewielu ma możliwość właściwej oceny dzisiejszej rzeczywistości. Pomocą może być film "Nocna zmiana". Szczególnie zachęcam do obejrzenia tego filmu ludziom młodym i ewentualnie tym, którzy są mocno związani z aktualną (starą) "elitą" sprawującą dzisiaj władzę.

https://www.youtube.com/watch?v=c3Z2xs8LAF0

Ze względu na niechęć mediów "mętnego nurtu" do publikowania tej części historii Polski warto go obejrzeć w całości i wyciągnąć właściwe wnioski przed kolejnymi wyborami.

zsoborniki

Pn cze 09, 2014 20:37

Kael napisał(a):
Aha. To sukcesje juz mamy, choc sadzac po dzieciach Walesy, gwarancji na te same poglady co ma ojciec nie ma nigdy.

Uroki powszechnej edukacji, którą JKM oczywiście zlikwiduje :roll: Zresztą, wcale nie musi mieć "tych samych" poglądów. Władza dyktatora będzie do tego stopnia ograniczona, że 90% jego poglądów nie będzie miało większego znaczenia :-D

Cytuj:
A miejsce w PE to JKM ma od ludzi, jak na razie. Tych, ktorym chce odebrac prawa wyborcze.

Ale nas to nie martwi, zapewniam cię :-D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 10, 2014 6:47
To co to za krol, ktory ... nic nie moze, jak i teraz?

Nie martwi ciebie? Albo naiwnosc, albo niepoprawny optymizm.

Wt cze 10, 2014 7:53
zsoborniki napisał(a):
Wielu z nas chodzi na wybory, wielu też pójdzie ale niewielu ma możliwość właściwej oceny dzisiejszej rzeczywistości. Pomocą może być film "Nocna zmiana". Szczególnie zachęcam do obejrzenia tego filmu ludziom młodym i ewentualnie tym, którzy są mocno związani z aktualną (starą) "elitą" sprawującą dzisiaj władzę.

https://www.youtube.com/watch?v=c3Z2xs8LAF0

Ze względu na niechęć mediów "mętnego nurtu" do publikowania tej części historii Polski warto go obejrzeć w całości i wyciągnąć właściwe wnioski przed kolejnymi wyborami.

Film zmontował Kurski wedle zasady ciemny lud to kupi.
Lud widocznie przejrzał na oczy i wysadził Kurskiego z intratnych posad......10 tysięcy głosów w ostatnich wyborach :D :D

Wt cze 10, 2014 7:55

Kael napisał(a):
To co to za krol, ktory ... nic nie moze, jak i teraz?

Normalny. Może to, co do niego należy.

Cytuj:
Nie martwi ciebie? Albo naiwnosc, albo niepoprawny optymizm.

Dlaczego?

Alus napisał(a):
Film zmontował Kurski wedle zasady ciemny lud to kupi.

Cóż z tego, że zmontował? Film zawiera nagrania archiwalne, na których widać Wałęsę z jego "oni nie mogą jutro wejść do mojego gabinetu!" czy Tuska z jego "panowie, podliczmy głosy!". Wnioski każdy może wyciągnąć sobie sam.

Wt cze 10, 2014 8:05
Cytuj:
Cóż z tego, że zmontował? Film zawiera nagrania archiwalne, na których widać Wałęsę z jego "oni nie mogą jutro wejść do mojego gabinetu!" czy Tuska z jego "panowie, podliczmy głosy!". Wnioski każdy może wyciągnąć sobie sam.

Żadna rewelacja - całe to nocne posiedzenie sejmu, po ogłoszeniu przez Macierewicza tzw. listy agentów SB, na której umieścił m.in. prof. Chrzanowskiego, transmitowane było przez TVP przez kilka godzin - oglądałam na żywo.
Wiadomo, że podliczali głosy, bo bez większości trudno byłoby usunąć rząd Olszewskiego.
Mnie zastanawia zawsze podwójne widzenie rzeczywistości - wszyscy mieniący się być gorącymi katolikami i patriotami non stop straszą przeogromną siłą destrukcyjna masonerii.
Równolegle ci sami ludzie ubolewaja nad losem Olszewskiego - najstarszego, najznamienitszego kanclerza loży masońskiej w Polsce "Kopernik". Którą potajemnie (w PRL działalność masonerii była zakazana) reaktywował w 1968r i do 1993 jej przewodził.
Zła masoneria - dobry nasz mason......jakie to polskie.

Wt cze 10, 2014 8:22

Alus napisał(a):
Mnie zastanawia zawsze podwójne widzenie rzeczywistości

Dziwne, że cie zastanawia, bo sama je z upodobaniem praktykujesz.

Wt cze 10, 2014 9:48

Jak na razie mamy demokrację, w liczeniu głosów nie ma nic nagannego, bo tak się dokonuje w tym porządku wymiana władzy.

Wt cze 10, 2014 11:10
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Mnie zastanawia zawsze podwójne widzenie rzeczywistości

Dziwne, że cie zastanawia, bo sama je z upodobaniem praktykujesz.

Taaa....bo nie jestem zdolna przyjąć "jedynie słusznych racji" prawicy mianującej się jako prawi patrioci-katolicy.

Wt cze 10, 2014 11:14

Nie, bo np. jak PiS robi coś złego, to ci to przeszkadza, a jak PO robi to samo, to już nie. Proste.

Wt cze 10, 2014 11:24
Johnny99 napisał(a):
Nie, bo np. jak PiS robi coś złego, to ci to przeszkadza, a jak PO robi to samo, to już nie. Proste.

To sami to oni nigdy nie robią.
Irytuje mnie wykorzystywanie Kościoła przez ludzi PiS w tłumaczeniu dokonanego zła. Mianowanie siebie partią hołdującą wartościom chrześcijańskim, przy czym nie wchodząc w personalia, 40% posłów PIS to osoby rozwiedzione, w drugich/trzecich związkach.
PO dokonane zło albo wcale nie tłumaczy, albo szuka usprawiedliwienia w ludziach, bez angażowania Kościoła.
Mała różnica, ale zasadnicza.

Wt cze 10, 2014 11:31

Alus napisał(a):
Irytuje mnie wykorzystywanie Kościoła przez ludzi PiS w tłumaczeniu dokonanego zła.

Co? W jaki sposób PiS angażuje Kościół w tłumaczeniu dokonanego zła?

Wt cze 10, 2014 11:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 127  Następna strona