Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Soul33
Moderator
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Alus napisał(a): Cytuj: Zajmuj się po prostu sobą i tym, jak jesteś odbierana, a nie bierz przykładu z tych, których krytykujesz? Proste? Da się? Przez 11 lat nie miałam problemów z odbiorem.....najwidoczniej moderatorzy nie mieli problemów z ludźmi nie pragnącymi zmian. Nie przypominam sobie, abyś równie często wytykała te same przewiny, zupełnie bez odniesienia do temu. Może umykało to w większym gąszczu postów ale na pewno nie zwracało tak uwagi. Myślę, że naprawdę byłoby fajnie, gdybyś nie zapominała zawsze dodać jakiejś treści merytorycznej do postu. Przyznam też, że od niektórych już się tego spodziewam, ale Ty z pewnością do takiego grona nie pasujesz.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt lis 06, 2015 12:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A od kiedy licza szczyty godne PAD? G8, na ktore nikt go nie zaprosi?
|
Pt lis 06, 2015 12:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Soul33 napisał(a): medieval_man napisał(a): Podejrzewam więc, że to Prezydent będzie obecny na szczycie. Na początku też tak pomyślałem i uznałem, że to nawet lepiej, bo Duda świetnie sobie radzi we wszelkich formalnych spotkaniach. Jednak potem usłyszałem, że Duda też tam nie pojedzie, bo będzie zajęty czymś innym. Być może to jakaś pomyłka, nie wiem. Ale jeśli faktycznie nie może pojechać, sytuacja staje się dość kuriozalna, Ten "szczyt" zwołany przez Tuska, to właściwie tylko "szczycik", a więc PAD tam nie pojedzie. Kto pojedzie?; może wicepremier Piechociński, do około godz. 16.00 będzie jeszcze wicepremierem. Na ten "szczycik" jadą jedynie premierzy lub prezydenci. Sytuacja kuriozalna i wielce wymowna....Tusk 3 listopada ogłosił datę spotkania RE, Duda 5 listopad datę I-go posiedzenia sejmu......ale złośliwy jest Tuski-prorok przeszkadzający Dudzie. Tusk przecież powinien wiedzieć, że owy rząd może nie zostać przed 12 zaprzysiężony....bo przeszkodziła ambasada niemiecka zaproszeniem na nowy film o Bondzie  Soul33 napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Zajmuj się po prostu sobą i tym, jak jesteś odbierana, a nie bierz przykładu z tych, których krytykujesz? Proste? Da się? Przez 11 lat nie miałam problemów z odbiorem.....najwidoczniej moderatorzy nie mieli problemów z ludźmi nie pragnącymi zmian. Nie przypominam sobie, abyś równie często wytykała te same przewiny, zupełnie bez odniesienia do temu. Może umykało to w większym gąszczu postów ale na pewno nie zwracało tak uwagi. Myślę, że naprawdę byłoby fajnie, gdybyś nie zapominała zawsze dodać jakiejś treści merytorycznej do postu. Przyznam też, że od niektórych już się tego spodziewam, ale Ty z pewnością do takiego grona nie pasujesz. Nie zwracało uwagi, bo też żaden moderator dotychczas nie wyznaczał komu więcej wolno. Tylko z sympatii do Ciebie, uwzględnię uwagę.
|
Pt lis 06, 2015 12:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): A od kiedy licza szczyty godne PAD? G8, na ktore nikt go nie zaprosi? Kael i Alus! Macie niewyobrażalną szansę rozwijać swoją (... ad personam) twórczość na temat PAD oraz prorokować kto i kiedy go zaprosi, a kto nie zaprosi. Powodzenia! edit medieval_man
|
Pt lis 06, 2015 12:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Kael napisał(a): A od kiedy licza szczyty godne PAD? G8, na ktore nikt go nie zaprosi? Kael i Alus! Macie niewyobrażalną szansę rozwijać swoją (...) twórczość na temat PAD oraz prorokować kto i kiedy go zaprosi, a kto nie zaprosi. Powodzenia! Wielce merytoryczna odpowiedź, tyle tylko, że Ty uznajesz proroctwa tylko "właściwego" proroka.... (... trolling)edit medieval_man
|
Pt lis 06, 2015 12:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gira, chyba sama widzisz jak dziecinnie podchodzisz do sprawy? Jak zaprasza ktos znienawidzony przez ciebie, to szczycik. Jak PAD pojedzie, to byl SZCZYT.
Z obiektywnymi kryteriami polityki zagranicznej na swiecie nie ma to nic wspolnego. Ot, takie spojrzenie z grajdolka.
|
Pt lis 06, 2015 12:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wytłumaczenie dlaczego nikt nie pojedzie na szczyt RE na Maltę, jest bardzo proste - ogromna część kampanii wyborczej PiS oparta była na strachu przed uchodźcami. Zatem wyjazd na pierwszy zjazd, akurat tyczący uchodźców, w pewien sposób kolidowałby z przekazem kampanijnym.
|
Pt lis 06, 2015 13:00 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): Wytłumaczenie dlaczego nikt nie pojedzie na szczyt RE na Maltę, jest bardzo proste - ogromna część kampanii wyborczej PiS oparta była na strachu przed uchodźcami. Zatem wyjazd na pierwszy zjazd, akurat tyczący uchodźców, w pewien sposób kolidowałby z przekazem kampanijnym. Myślę, że strach przed uchodźcami nie był ani głównym motorem kampanii, ani nawet znaczącym. Natomiast prawdą jest, że rząd, który ma powstać, jak i całe PiS jest przeciwne nie tyle uchodźcom, co "zaproponowanemu" przez UE sposobowi rozwiązania problemu. Być może nieobecność Polski na szczycie ma być wyrazem tego, że nas takie rozwiązywanie sprawy nie interesuje? Nie będzie tam ani Prezydenta, ani nowego premiera. A stary premier, jeśli pojedzie, to tylko po to, by zostać zlekceważonym (nie ze względu na walory osobiste, ale właśnie ze względu na to, że już w tej sprawie i tak nie ma niczego dopowiedzenia). Czy to taki polski sygnał?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pt lis 06, 2015 13:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pośród wielu osobiście mi znanych ludzi zasadniczy powód oddania głosu na PiS. Strach miał w tym przypadku kolosalne znaczenie.
|
Pt lis 06, 2015 13:57 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
No cóż, widocznie nie mamy wspólnych znajomych... A przenoszenie opinii grona znajomych na całość wyborców PiS jest z pewnością obarczone dużym błędem statystycznym. Swoją drogą: ciekaw jestem czy są gdzieś badania wskazujące na motywacje wyborców?
|
Pt lis 06, 2015 14:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): No cóż, widocznie nie mamy wspólnych znajomych... A przenoszenie opinii grona znajomych na całość wyborców PiS jest z pewnością obarczone dużym błędem statystycznym. Swoją drogą: ciekaw jestem czy są gdzieś badania wskazujące na motywacje wyborców? Wielu nigdy nie przekłada sie na wszyscy.
|
Pt lis 06, 2015 14:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A czy ktos moze mi powiedziec (najlepiej z wyborcow PiSu), jaki udzial Polski w sprawie uchodzcow bylby dla nich do przyjecia?
|
Pt lis 06, 2015 14:28 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Ja nie podam. Jednak wskażę jeden z powodów, dla których, moim zdaniem, spora część społeczeństwa pokazała rządowi Kopacz czerwoną kartkę: Pani Kopacz przyjęła wszystkie wytyczne w tym zakresie od pani Merkel nie pytając w ogóle społeczeństwa o zdanie, ani nie przeprowadzając żadnej kampanii (choćby wspólnie z Kościołem) uśmierzającej obawy przeciętnego Polaka. Ludzie poczuli się jakby nagle ktoś z zewnątrz na siłę zmuszał ich do dzielenia się tym, czego sami nie posiadają.
|
Pt lis 06, 2015 14:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aha. Czyli teraz trzeba zrobic referendum, czy podzielic sie z kims czy nie? Dla unii to bedzie wygladalo: Polacy chca od nas kase i zadnych zobowiazan.
|
Pt lis 06, 2015 14:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Ja nie podam. Jednak wskażę jeden z powodów, dla których, moim zdaniem, spora część społeczeństwa pokazała rządowi Kopacz czerwoną kartkę: Pani Kopacz przyjęła wszystkie wytyczne w tym zakresie od pani Merkel nie pytając w ogóle społeczeństwa o zdanie, ani nie przeprowadzając żadnej kampanii (choćby wspólnie z Kościołem) uśmierzającej obawy przeciętnego Polaka. Ludzie poczuli się jakby nagle ktoś z zewnątrz na siłę zmuszał ich do dzielenia się tym, czego sami nie posiadają. no tak...Kościół w kwestii uchodźców milczy, a mógłby pospołu z Kopacz przeprowadzić referendum, na które uczynki co do ciała i do duszy wyrażają zgodę Polacy. Co by nie powiedział KK czy Kopacz, to i tak przez część duchownych i opozycję zostało okrzyknięte kłamstwem.
|
Pt lis 06, 2015 15:13 |
|
|
|